Cum să controlați mirosul piciorului cu bicarbonat de sodiu

Soda de copt, cunoscută și sub numele de bicarbonat de sodiu, este remarcat pentru capacitatea sa de a absorbi umiditatea și mirosurile și are o capacitate demonstrată de a ucide bacterii care provoacă mirosuri. În plus față de a fi o necesitate în frigider, există câteva modalități în care soda de coacere poate fi utilizată pentru a combate direct și indirect mirosul piciorului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Deodorizarea picioarelor
  1. Imagine intitulată Mirosul de control cu ​​bicicletă Soda 1
1. Faceți o baie de picior cu apă și bicarbonat de sodiu. Găsiți o găleată sau o cadă suficient de mare pentru a vă pune picioarele și umpleți-o cu apă caldă. Adăuga /4 Cupa de sodiu de coacere la un moment dat până când baia rămâne tulbure, agitarea după fiecare adăugare.
  • Soda de copt este cunoscută pentru a prezenta activitate antimicrobiană, împiedicând formarea compușilor mirosi asociați cu mirosul piciorului.
  • Adăugați niște suc de lămâie proaspăt stoarse pentru un miros de citrice frumos.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 2
    2. Înmuiați picioarele în baie. Înmuierea lor timp de cel puțin 15 minute pe zi, va ajuta la reducerea mirosului pe care l-au produs picioarele. Pentru beneficii suplimentare, curățați-le cu un prosop în capătul de înmuiere de 15 minute.
  • Soda de copt ajută la uciderea bacteriilor pe picioare în timp ce și înmuiați picioarele pentru a face pielea moartă mai ușor de detașabilă.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicicletă Soda Pasul 3
    3. Prosopul uscați picioarele. Evitați să puneți șosete și / sau pantofi timp de 10-15 minute după asigurarea că picioarele sunt complet uscate. Reducerea cantității de umiditate din șosete și încălțăminte va ajuta la menținerea mirosurilor rele.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicarbonat Soda Pasul 4
    4. Căutați semne că vă îmbogățiți prea mult. Dacă vă înmuiați prea mult timp fiecare ședință sau înmuierea prea des, puteți observa picioarele extrem de încrețite sau sensibile. Reduceți lungimea de absorbție sau frecvența dvs. dacă observați ceva ciudat.
  • Metoda 2 din 3:
    Deodorizarea pantofilor
    1. Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicarbonat Soda Pasul 5
    1. Ataca pantofii ca o sursă de miros. Pantofii dvs. pot fi rădăcina problemei dacă aveți picioare transpirate. Pantofii care sunt întotdeauna umezi și cald de la a fi purtați fac un mediu excelent pentru ca bacteriile să crească. Unele dintre bacterii și mirosul asociat pot apoi să se transfere cu ușurință în picioare de fiecare dată când vă purtați pantofii.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 6
    2. Puneți soda de copt în pantofii dvs. în fiecare seară după ce le purtați. Se toarnă 2 linguri de bicarbonat de sodiu în călcâiul fiecărui pantof și scuturați o parte din pulbere până la degetele de la picioare. Soda de copt va absorbi umiditatea în pantofi, ceea ce va reduce șansele de creștere a bacteriilor mirositoare. În plus, soda de copt absoarbe mirosurile deja existente, reducând mirosul rămas în pantofii dvs. atunci când le puneți în ziua următoare.
  • Luați în considerare amestecarea pulberii antifungice în soda de copt pentru a absorbi chiar și mai multă umiditate.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 7
    3. Se toarnă sifonul de copt înainte de a pune pantofii. Nu spălați pantofii cu apă pentru a îndepărta sifonul de copt. Amintiți-vă, umiditatea va crește doar șansele de a crește bacteriile și, ca rezultat, făcându-ți picioarele și pantofii. Dacă aveți probleme în îndepărtarea tuturor sodului de copt, încercați să utilizați un prosop de mână sau să bateți pantofii pe o suprafață tare.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 8
    4. Aplicați soda de copt în special în pantofi mirosi pentru câteva zile. Dacă aveți o pereche mai veche de pantofi sau una care a construit un miros deosebit de picant de la a fi purtat atunci când lucrați, este posibil să trebuiască să lăsați să muncească sifonul de copt pentru mai mult timp. Lăsați sifonul de copt în aceste pantofi pentru zile la un moment dat, înlocuind pulberea în fiecare zi, dacă este posibil.
  • Metoda 3 din 3:
    Reducerea și eliminarea mirosului cu alte mijloace
    1. Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 9
    1. Curățați-vă picioarele. Bacteriile sunt cunoscute pentru a produce compuși obișnuiți asociați cu mirosul piciorului. Curățați-vă picioarele în duș și uscați-le după aceea. De asemenea, puteți aplica un pulverizator de picior antibacterian sau pulbere de picior pentru a reduce bacteriile producătoare de mirosuri.
    • Nu uitați zonele între degetele de la picioare! Aceste zone sunt mai susceptibile de a deține umiditate și căldură și, ca rezultat, au o șansă mai mare de a conține bacterii.
    • Aplicarea sanitarelor de mână în picioare este o altă opțiune pentru a ajuta la uciderea bacteriilor.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 10
    2. Înmuiați-vă și curățați-vă picioarele cu un remediu la domiciliu. O cantitate mică (1 oz) de înălbitor pe galon de apă este considerată a ajuta la uciderea bacteriilor pe picioare după o înmuiere de 5 până la 10 minute. Unele alte remedii comune de domiciliu includ:
  • Apă de oțet. Pentru fiecare litru de apă adăugați /2 Oțet de ceașcă. Înmuiați timp de 15 minute și clătiți cu apă după aceea.
  • Apa sarata. Adăugați o jumătate de ceașcă de sare pentru fiecare litru de apă și înmuiați picioarele timp de 15 minute. Nu clătiți cu apă și vă uscați doar picioarele după înmuiere.
  • Aluminiu acetat de înmuiere. Combinați 1 pachet de pulbere Domeboro sau 2 linguri de soluție a lui Burow cu o halbă de apă și înmuiați picioarele timp de 10 până la 20 de minute. Clătiți cu apă după aceea.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicicletă Soda Pasul 11
    3. Purtați șosete curate, absorbante. Șosetele de bumbac și lână reduc drastic umiditatea absorbită de pantofii dvs. În plus, ele sunt mult mai ușor decât pantofii pentru curățarea și schimbarea după fiecare utilizare. Spăcii de spălare între fiecare uzură este importantă, deoarece menține bacterii mirositoare de la cultivare.
  • Când spălați șosetele, întoarceți-le înăuntru pentru a vă asigura că toată pielea moartă devine spălată.
  • Dacă trebuie să re-purtați o pereche de șosete înainte de spălare, puneți o sodiu de copt în ele peste noapte pentru a reduce umiditatea și bacteriile care provoacă mirosuri rele.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicarbonat Soda Pasul 12
    4. Evitați să purtați aceeași pereche de pantofi în zile consecutive. Timpul suplimentar care stă pe raft va permite pantofilor dvs. să se usuce și să oprească bacteriile să crească. Puteți ajuta acest proces eliminând insolele sau uscarea încălțămintei cu un uscător specializat de încălțăminte.
  • De exemplu, ați putea avea nevoie de două perechi de pantofi atletici. În acest fel, puteți comuta între ele și vor avea șansa de a ieși după fiecare purtare.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicicletă Soda Pasul 13
    5. Spălați-vă pantofii. Pantofii de stil atletic care sunt meniți să se ocupe de apă și umiditate sunt, de obicei, bine pentru a spăla mașina de spălat. Dacă vă aduceți pantofii în special transpirați sau umezi de la activitatea atletică sau aventuri în aer liber, spălarea pantofilor este cu siguranță o opțiune bună.
  • Nu spălați pantofii frumoși, cum ar fi pantofii de îmbrăcăminte sau loafers, deoarece sunt susceptibile de a se degrada și se destramă.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicicletă Soda Pasul 14
    6. Purtați pantofi sau sandale deschise. Picioarele mai coolere înseamnă mai puțină transpirație, care se traduce la miros mai puțin. Nu numai că fluxul crescut de aer să reducă umiditatea în jurul picioarelor dvs., dar va scădea și temperatura, ceea ce duce la un teren mai puțin favorabil de reproducere pentru bacterii.
  • Dacă trebuie să purtați șosete pentru a lucra, încercați să schimbați șosetele la jumătatea zilei și să treceți la pantofii cu deschidere de îndată ce ajungeți acasă.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicarbonat Soda Pasul 15
    7. Utilizați un deodorant de picior. Multe deodorante sunt disponibile atât pentru picioare, cât și pentru pantofi. Unele exemple comune funcționează prin capturarea moleculelor care provoacă mirosuri și absorbția umidității din picioare, șosete și încălțăminte.
  • Pulberea bebelușului este, de asemenea, utilizată în mod obișnuit ca un deodorant de picior și pantofi și îndepărtarea umidității.
  • Nu lăsați picioarele să se usuce și să crăpească. În timp ce scăparea de miros de picior este importantă, este posibil să aveți nevoie să aplicați ocazional loțiune de hidratare pentru a preveni crăparea pielii.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de control cu ​​bicicletă Soda Pasul 16
    8. Aplicați un deodorant sau antiperspirant tradițional. Dacă utilizați antiperspirant sau deodorant submarin, apucați un stick de rezervă și aplicați-vă la picioare înainte de a vă culca. Similar cu aplicarea pe axul dvs., acest lucru ar trebui să reducă umiditatea produsă de picioare și să ajute la acoperirea oilor mirosuri.
  • Asigurați-vă că picioarele dvs. sunt uscate înainte de a aplica deodorant sau antiperspirant.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicarbonat Soda Pasul 17
    9. Utilizați un astringent. Astringenții sunt compuși care absorb umiditatea din celule. Unele exemple bune sunt sărurile minerale cum ar fi alumul de potasiu, hazelul vrăjitorului sau pulberea de talcum. Acești compuși pot fi ușor iritanți, dar sunt bine cunoscute remedii de uz casnic pentru mirosul corporal și sudoare.
  • Imagine intitulată Mirosul piciorului de comandă cu bicicletă Soda 18
    10. Scoateți pielea moartă din picioarele voastre. Există o mulțime de instrumente, cum ar fi pietre de piatră și fișierele de picior, care pot fi utilizate pentru a îndepărta în mod regulat pielea moartă. Deși nu există un consens științific, se crede, în general, că unele bacterii care cauzează mirosuri comune se hrănesc cu piele moartă.
  • sfaturi

    Purtați șosete curate în fiecare zi.
  • Curățați picioarele cu săpun și apă când faceți duș.
  • Adăugați soda suplimentară de coacere la pantofii dvs. dacă acestea sunt deosebit de umede din orice motiv.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar