Cum de a dezodoriza covorul

Vrei ca casa ta să fie un loc plăcut de a trăi, dar mirosurile de covoare încăpățânate pot face atât de dificilă. Nasty, mirosurile de covoare persistente pot proveni dintr-o varietate de surse, inclusiv animalele de companie, fumul și mucegaiul. Din fericire, există multe soluții pentru a vă ajuta să scăpați de miros și să vă recuperați casa.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea mirosurilor de animale de companie
  1. Imagine intitulată Deodorizează covorul 1
1. Utilizați un neutralizator enzimatic. Există multe produse, cum ar fi miracolul naturii și soluția simplă, care au fost create pentru a viza mirosul de animale de companie. Achiziționați un neutralizator enzimatic la un magazin de animale de companie și asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetă exact. Acoperă complet toate zonele afectate ale covorului dvs. pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.
  • Imagine intitulată Deodorizează covorul 2
    2. Pour Club Soda pe zone problematice. Obțineți o sticlă de dimensiuni de mitru de sodă club și se toarnă cu grijă pe covor și lăsați-o pe Fizz. Odată ce Fizzingul a scăzut, utilizați prosoape de baie sau prosoape de hârtie pentru a bloca toate lichidele și pentru a deschide ferestrele astfel încât covorul să se usuce la aer. Încercați să repetați acest regim de câteva ori dacă mirosul este încă persistent.
  • Imagine intitulată Deodorizează covorul 3
    3. Închiriați o mașină de curățat covoare. Mai ales dacă ați încercat deja alte opțiuni, este posibil să aveți nevoie să vă curățați covoarele cu o mașină pentru a scăpa de mirosurile de urină PET. Puteți închiria o mașină de curățat covoare dintr-un magazin de îmbunătățire la domiciliu.
  • Nu utilizați o mașină de curățare cu aburi, deoarece temperaturile la cald pot seta permanent mirosul.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea mirosurilor de fum și mucegai
    1. Imagine intitulată Deodorizează covorul Pasul 4
    1. Presați covorul cu bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mirosurile de fum. Barcare Soda este un instrument excelent de utilizat pentru dezodorizarea oricărui covor, dar este deosebit de bun la îndepărtarea mirosurilor de fum. Umpleți o ceașcă de măsurare cu bicarbonat de sodiu și se toarnă într-o colander în timp ce mergeți pe covor pentru a oferi un praf uniform. Lăsați sifonul să stea timp de 30 de minute până la o oră și apoi să-l aspiră.
    • Puteți stimula puterea de curățare a sifonului de copt prin adăugarea de borax. Combinați 1 cană (220 g) de sodiu de copt cu 1 cană (409 g) de borax.
    • Dacă doriți, puteți adăuga 1 linguriță (~ 2.6 g) a unui condiment plăcut mirositor, cum ar fi scorțișoară, la amestec. Doar acest lucru pe un covor de culoare închisă, cu toate acestea, deoarece condimentele pot pata covoare mai ușoare.
  • Imagine intitulată Deodorizați covorul Pasul 5
    2. Uscați covorul mucegaiului. Dacă bănuiți că umiditatea provoacă problema mirosului, mai întâi uscați covorul prin plasarea unui dezumidificator în cameră și prin configurarea ventilatoarelor de pardoseală și înclinându-le în jos. Stropirea pisicii de pe covor poate ajuta, de asemenea, la înmuierea umidității.
  • Imagine intitulată Deodorizarea covorului Pasul 6
    3. Curățați covorul mucegaiului cu o soluție de oțet. După uscare, se amestecă 2 cani (470 ml) de apă caldă cu 1 cană (240 ml) de oțet și pulverizați ușor soluția peste covor pentru a dezinfecta și îmbunătăți mirosul. Lăsați mașina de covor să se usuce. Aveți grijă să nu saturați covorul prea mult, sau mucegaiul și mucegaiul pot fi încurajați să se întoarcă.
  • Nu vă faceți griji că rămâneți blocați cu un miros de oțet persistent. Odată ce covorul se usucă complet, mirosul de oțet va dispărea.
  • 4. Utilizați vodcă pentru a trata mirosurile încăpățânate. Dacă numai oțetul nu face truc, urmați-l cu vodcă. Ca oțet, Vodka poate acționa ca un dezinfectant și neutralizează mirosurile rele din bacterii și mucegai. Puneți o mică vodcă într-o sticlă de pulverizare și spritz pe pete sau mirosuri încăpățânate. Lăsați-o să stea timp de 10 până la 15 minute, apoi blot zona cu un prosop curat și uscat.
  • Puteți absorbi orice umiditate rămasă cu o stropire de bicarbonat de sodiu după ce a șters vodca cu un prosop.
  • Imagine intitulată Deodorizarea covorului Pasul 7
    5. Puneți o ceapă în subsolul dvs. pentru a trata mirosurile covoarelor subsolului. Din cauza umidității care le înconjoară, covoarele de subsol pot purta un miros în special Dank. Tăiați o ceapă deschisă, puneți-o pe o farfurie și puneți-o în subsol peste noapte pentru a extrage mirosul umed. Să elimine ceapa dimineața și să repetați acest proces în fiecare noapte până când mirosul de musty dispare.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea unui miros bun
    1. Imagine intitulată Deodorizarea covorului Pasul 8
    1. Păstrați-vă bine ventilat. Când este posibil, păstrați-vă ferestrele deschise pentru a crea un flux de aer bun în întreaga casă. Acest lucru păstrează mirosurile rele să fie prinși în casa dvs. și să se așeze în covor.
    • Menținerea ventilată a casei va limita, de asemenea, umiditatea, care este importantă pentru prevenirea mucegaiului mirositor și a mucegaiului de la creșterea în covor.
  • Imagine intitulată Deodorizează covorul 9
    2. Vacuum adesea și rămâneți pe partea de sus a altor sarcini de curățare. Asigurați-vă că scoateți coșul de gunoi, ștergeți suprafețele cu dezinfectanți și, cel mai important, în vacuum săptămânal. Curățarea regulată păstrează mirosurile rele de la formarea și lipirea în jur. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți un animal de companie, a cărui prezență poate crea adesea un pic de uzură și lacrimă pe covor.
  • Imagine intitulată Deodorizarea covorului Pasul 10
    3. Nu fumați înăuntru. Dacă tu sau oaspeții tăi doriți să fumezi, du-te la pridvorul din față sau din spate. Când fumul este ținut în interiorul unei încăperi sau o clădire, nu are nici o modalitate de a disipa în mod corespunzător și, ca rezultat, se absoarbe în covoare, pereți și mobilier.
  • Imagine intitulată Deodorizarea covorului Pasul 11
    4. Adresele de scurgere, pete și accidente de animale de companie imediat. Timpul este vital atunci când se ocupă de scurgerile și urina de companie. Cu cât alergi mai repede la lichid cu o rolă de prosoape de hârtie și să începi extragerea cât mai mult posibil de covor, cu atât mirosul mai puțin va fi să se înmoaie și să stai în picioare.
  • 5. Scoateți pantofii înainte de a merge pe covor. Evitați urmărirea murdăriei, a murdăriei, a alergenilor și a germenilor peste covoare, eliminându-vă pantofii atunci când vii înăuntru. Pantofii dvs. pot aduce o varietate de bacterii - inclusiv E-coli - care pot prospera în covoare și provoacă mirosuri rele.
  • Puteți reduce cantitatea de murdărie și bacterii pe pantofii dvs spălarea lor ocazional.
  • sfaturi

    Când aveți îndoieli, utilizați soda de copt pentru a elimina mirosul covorului.

    Avertizări

    Păstrați animalele de companie departe de zona cu covoare când aplicați bicarbonat sifon. Soda de copt poate fi dăunătoare dacă este ingerată de animale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar