Cum să eliminați mirosul de la un aparat de aer condiționat

Dacă există un miros ciudat, mucegai, care lovește imediat când îți întorci aerul condiționat, nu trebuie să-ți închizi nasul și să-l poarte. Mai probabil decât nu, ați construit niște mucegai și mucegai datorită umidității în sistemul dvs. de curent alternativ. Această umiditate apare în mod natural și face parte din mașină, dar dacă este lăsată prea mult, poate crea mucegai. Pe măsură ce pompele de aer dincolo de evaporator și în mașină, se ridică spori de mucegai, care se hrănesc cu umiditatea. Din fericire, sunt ușor de curățat, iar mașina dvs. va mirosi bine ca noi.

Notă: Acest articol se ocupă de mirosurile AC, care sunt mirosuri mucegai, mucegai (cum ar fi șosete vechi, câini umed, etc.) Pentru arderea sau mirosurile chimice, luați-vă mașina la un dealer imediat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Eliminarea mirosurilor AC
  1. Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 1
1. Achiziționați o matriță și mucegai de combatere a pulverizatorului de aerosoli dezinfectanți, cum ar fi un dispozitiv de curățare a conductelor de specialitate. Spray-urile de specialitate pot fi cel mai bun pariu pentru mirosuri grave, dar pentru probleme mai mici (sau pentru a rămâne înainte de mirosurile potențiale) puteți utiliza un spray de dezinfectant deasupra contorului ca Lysol.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 2
    2. Alternativ, faceți propriul spray natural cu o oțet și apă. Amestecați o oțet alb cu trei părți apă, apoi puneți-o într-o sticlă veche de pulverizare sau pulverizator de solvent. În timp ce oțetul nu este mirosul cel mai plăcut, va lupta cu mucegaiul natural și va dispărea repede.
  • Aruncați în sucuri de la o jumătate de lămâie pentru a obține un miros ușor mai proaspăt și mai durabil.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 3
    3. Întoarceți mașina, ventilatorul și AC până la capăt. Flick ambele comută în poziția de oprire și asigurați-vă că mașina nu rulează.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 4
    4. Pulverizați dezinfectantul în fiecare aerisire. Asigurați-vă că intrați în spate și loviți orificiile la picioarele dvs., care adesea pompează cel mai mult aer. Există, de asemenea, orifșiri pe tabloul de bord și, de obicei, unul pe indicarea pe parbrizul din spate, de asemenea.
  • Păstrați ușile închise când faceți acest lucru. Doriți ca lichidul de curățare să intre în sistem.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 5
    5. Rotiți mașina și AC la putere maximă, ventilator complet de sablare. Acest lucru va începe să circule aerul în jurul sistemului pentru dvs., obținându-vă soluția de curățare în jurul sistemului AC. Păstrați-l pe acest lucru "Max" Setarea la început pentru a lovi cu piciorul sistemul în viteză.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 6
    6. Găsiți ventilarea recirculației și pulverizați-vă în ea generos, cu AC încă rulează. Puteți găsi ventilatorul dvs. de re-circulație prin verificarea manualului. Este adesea pe podeaua laterală a șoferului, în apropierea consolei sau în portbagaj. Butonul mic cu săgeți care indică un cerc vă spune mașinii dvs. să nu mai ia aer din exterior și, în schimb, reciclați aerul din interior. Apăsați acest buton dacă îl aveți, apoi pulverizați acest aerisire pentru a vă asigura că lichidul de curățare rămâne în sistem.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 7
    7. Comutați AC de la "Max" la modul Full Fan. Vrei să sufli mai mult aer, să nu răciți mai mult aer. Acest lucru ar trebui să împiedice intrarea umidității suplimentare.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 8
    8
    Pentru probleme serioase, ridicați capota, înlocuiți filtrul de aer de cabină și pulverizați toate liniile de admisie. Dacă aveți mirosuri urâte care vin din mașină și nici o modalitate de a le opri, apucați manualul proprietarului și ridicați capota. Sistemul AC se întoarce spre parbriz, sub grătarul de plastic și se filtrează în cazul în care (modele diferite au metode diferite - tu Trebuie să verificați manualul) și scoateți filtrul, curățarea și înlocuirea atunci când este necesar.
  • În timp ce acolo, pulverizați întregul aparat în jos cu aerosolul de curățare pentru a lupta și a ucide orice mucegai sau mucegai.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 9
    9. Rulați mașina, ușile deschise, cu AC off și fanii pline de cinci minute. Aceasta este finală "a se usca," și va împiedica mucegaiul și mucegaiul să restabilească mirosurile vechi.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 10
    10. Luați mașina la dealer dacă mirosul persistă. Dacă mirosul încă nu va pleca, nu o ignorați. Nu va mai avea mai bine pe cont propriu. Luați-l la dealer pentru a vă asigura că mirosul nu este cauza unui lucru mai grav și pentru a face față problemei înainte de a deveni mai rău decât un miros rău.
  • Metoda 2 din 2:
    Prevenirea mirosurilor AC
    1. Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 11
    1. Opriți AC cu 4-5 minute înainte de a opri mașina. Acest lucru oferă timpului de evaporare pentru a usca umiditatea excesivă (cheia pentru creșterea mucegaiului / mucegaiului) utilizând aerul fierbinte din motor. Nici o umiditate nu înseamnă nici o mucegai, ceea ce înseamnă că nici un miros!
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 12
    2. Păstrați fanii la înălțime, deoarece mașina se oprește. Cu AC OFF, păstrați fanii care se bucura pentru a vă asigura că o mulțime de aer lovește vaporizatorul și îndepărtează sporii de mucegai, umiditate sau mucegai de la rădăcină.
  • Notă - Aceasta este o modalitate de a preveni creșterea ulterioară. Probabil că nu va ajuta să eliminați mirosul real dacă este deja acolo.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 13
    3. Explorați fanii înalți, ușile deschise, o dată pe an într-o zi fierbinte, uscată. Acest lucru poate împiedica toată mucegaiul să primească vreodată un punct de sprijin. Amintiți-vă că AC, nu ventilatorul, creează umiditatea care spală matrița. Ventilatorul îl va încălzi doar de la motorul cald al mașinii (sperăm, o ucidere) și apoi scoateți-l din evaporatorul AC.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul dintr-un aparat de aer condiționat al mașinii Pasul 14
    4. Pulverizați canalele cu dezinfectant la fiecare 3-6 luni dacă locuiți într-o zonă umedă fierbinte. Mediile calde, umede sunt paradisul pentru mucegai și mucegai. În plus, cu cât folosiți mai mult AC, cu atât este mai probabil să creșteți murdar. Păstrați în partea de sus a problemei cu curățare regulată, după cum sa menționat mai sus.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că ați primit toate aerurile pe măsură ce curățați cele mai bune rezultate. Verificați fiecare scaun, linia și chiar trunchiul.
  • Aceeași tehnică poate fi utilizată pe o unitate de perete AC care a dezvoltat un miros în timp ce acesta a fost oprit pentru câteva zile.O soluție pe termen scurt pentru a vă duce înainte de o curățare mai amănunțită.
  • Avertizări

    Miroase persistente sau nerecunoscute, dacă durează mai mult de 1-2 zile, ar trebui verificate de un mecanic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar