Cum să împrospătați pantofii mirosi

Între alergarea, mersul și jocul de sport, picioarele noastre devin transpirați - și asta poate face pantofii noștri puțin mirositoare. Dacă ați observat un anumit mirosură persistentă după ce vă scoateți pantofii, ar putea fi timpul să le oferiți o forță rapidă. Utilizați oricare dintre aceste metode de DIY pentru a scăpa de mirosuri neplăcute și pentru a face pantofii să miroasă din nou ca nou.

Pași

Metoda 1 din 11:
Uscați pantofii în soare.
  1. Imagine intitulată Freshen Pantofi Smelly Pasul 1
1. Găsiți un loc însorit în afara sau puneți-vă pantofii lângă un încălzitor. Scoateți lacesul și ridicați limba pentru a le lăsa să se usuce mai repede.
  • Încercați să vă lăsați pantofii timp de 24 de ore pentru a vă asigura că sunt într-adevăr uscați.
  • Păstrarea pantofilor dvs. uscați va ajuta la prevenirea creșterii bacteriene care provoacă un miros rău.
  • De asemenea, puteți plasa un fan lângă pantofii dvs. pentru a le ajuta să se usuce mai repede.
Metoda 2 din 11:
Utilizați soda de copt pentru a vă usca pantofii.
1. Ajungeți la sucul de copt dacă pantofii dvs. nu se vor usca pe cont propriu. Păstrați un strat subțire în interiorul pantofilor dvs. și lăsați-i să stea la 24 de ore. Descărcați sifonul de copt înainte de a vă pune pantofii înapoi pentru pantofi proaspeți, uscați.
  • Dacă într-adevăr doriți să ucizi un miros neplăcut, amestecați în 1 până la 2 picături de uleiuri esențiale cu sifonul de copt.
Metoda 3 din 11:
Absorbi umiditatea cu ziarul.
1. Mingea o mână de ziare, apoi lipiți-le în interiorul pantofilor tăi. Lucrarea va absorbi umiditatea peste noapte pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor și păstrați-vă pantofii să miroasă proaspătă.
  • Dacă nu aveți un ziar, rupeți o pungă de hârtie sau utilizați în schimb hârtie de țesut.
  • Pentru o putere suplimentară de combatere a mirosului, adăugați câteva picături de ulei esențial de vanilie în ziar înainte de ao pune.
Metoda 4 din 11:
Masca mirosuri cu foi de uscător.
1. Apuca 2 foi de uscător și minge în mâinile tale. Lucrați o foaie de uscător în fiecare pantof și lăsați-o să stea peste noapte. Când vă puneți din nou pantofii, luați folia de uscător pentru a vă bucura de mirosul proaspăt în pantofii dvs.
  • Puteți utiliza foi de uscător pentru a dezodoriza locul în care vă stocați pantofii, cum ar fi sacul de gimnastică sau sacul de lucru.
  • Dacă pantofii dvs. sunt încă mirositoare după 24 de ore, înlocuiți foaia de uscător cu una proaspătă și lăsați-vă pantofii să stea în încă 24 de ore.
Metoda 5 din 11:
Utilizați sare pentru a reîmprospăta pantofii.
1. Apucați o sare de masă normală și presărați un strat subțire în fiecare pantof. Lăsați-l acolo timp de aproximativ 24 de ore, apoi agitați pantofii înainte de a le pune din nou.
  • Sarea ajută la absorbția umidității și reduceți mirosul natural.
  • Acest truc funcționează cel mai bine pe panza și pantofii de plasă, dar nu va face prea mult pentru piele sau piele.
Metoda 6 din 11:
Dezinfectați pantofii cu alcool de frecare.
1. Dab un pic de frecare a alcoolului pe câteva plăcuțe de bumbac sau bile de bumbac. Ștergeți în interiorul pantofilor dvs. pentru a îndepărta bacteriile care cauzează mirosul și dezinfectați-vă pantofii.
  • Aceasta este o modalitate excelentă de a curăța exteriorul pantofilor dvs. dacă primește și un pic murdar.
  • Frecvența alcoolului poate fi puțin puternică, deci asigurați-vă că faceți acest lucru într-o zonă bine ventilată sau în exterior.
Metoda 7 din 11:
Înmuiați-vă insolele în apă și oțet.
1. Amestecați un raport de 1: 1 de apă și oțet alb. Puneți-vă insolele într-un castron sau o găleată, lăsați-i să se înmoaie în amestecul de oțet timp de cel puțin 24 de ore. Clătiți-vă insolele cu apă caldă și lăsați-i să se usuce ca să se usuce înainte de a le pune înapoi în pantofii tăi.
  • Oțetul este un miros de miros, motiv pentru care funcționează să vă împrospătați pantofii. Cu toate acestea, este posibil să observați un miros ușor de oțet după uscarea tasii. Dacă nu sunteți un fan al oțetului, este posibil ca aceasta să nu fie soluția pentru dvs.
Metoda 8 din 11:
Spălați-vă insolele.
  1. Imagine intitulată Freshen Pantofi Smelly Pasul 8
1. Scoateți insolele din pantofii sau adidașii de alergare. Aruncați-le în mașina de spălat într-un ciclu blând, apoi lăsați-le să se usuce complet înainte de a le pune înapoi în pantofii tăi.
  • Dacă insolele dvs. sunt încă mirositoare după o spălare, puteți cumpăra noi dintr-un magazin de pantofi pentru a le înlocui împreună.
  • Încercați să spălați mâna cu apă caldă și săpun de mâncare dacă nu doriți să le conduceți prin mașina de spălat.
Metoda 9 din 11:
Încercați un spray antifungic sau pulbere.
1. Utilizați pulverizarea sau pulberea pentru a ucide ciuperca. Puteți găsi aceste produse la orice magazin alimentar sau de droguri pentru a ajuta la absorbția umidității și reduceți mirosul.
  • Pulberea de picior antifungică este asociată în mod obișnuit cu picior de atlet. În timp ce piciorul atletului este o cauză a mirosului piciorului și a pantofilor miterilor, este posibil să aveți pantofi mirosi fără a avea și piciorul atletului.
Metoda 10 din 11:
Utilizați Insolele Medicate.
  1. Imagine intitulată Freshen Pantofi Smelly Pasul 10
1. Aruncați-vă vechii tăi, mirosi și le înlocuiți cu cele deodorizante. Puteți găsi insole medicinale la cele mai multe magazine de încălțăminte sau farmacii din apropierea dvs.
  • Cabinele de lemn de cedru ajută la prevenirea ciupercilor și a bacteriilor să se construiască în pantofii dvs. (plus, miroase prea bine).
Metoda 11 din 11:
Puneți pantofii în mașina de spălat.
  1. Imagine intitulată Freshen Pantofi Smelly Pasul 11
1. Verificați eticheta de pe pantofii dvs. pentru a vă asigura că sunt lavabile la mașină. Scoateți șireturile și hainele, apoi puneți pantofii într-o pernă pentru a le păstra protejați. Aruncați-le în șaibă pe un ciclu blând, apoi lăsați-i să se usuce pentru aproximativ 24 de ore.
  • Cele mai multe pantofi de pantofi și pantofi (ca adidași și pantofii de alergare) sunt bine pentru a pune prin șaibă. Pantofii din piele, piele sau cauciuc ar putea să nu se țină și de asemenea.
  • Asigurați-vă că pantofii dvs. sunt foarte uscați înainte de a le purta din nou! Punerea pe încălțăminte umedă poate duce la un miros și mai rău.
  • Deși ar putea părea ca un pas următor logic, nu trebuie să vă uscați pantofii în uscător. Căldura extremă se poate răsuci și micșora pantofii, făcându-i imposibil de purtat.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Spălați-vă picioarele în fiecare zi și uscați-le cu atenție pentru a reduce mirosul și bacteriile.
  • Dacă aveți picioare suplimentare transpirați, încercați să schimbați șosetele la jumătatea zilei pentru a tăia transpirația și mirosul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar