Cum se fixează recipientele din plastic mirositoare

Containerele din plastic sunt incredibil de convenabile pentru depozitarea alimentelor, dar ei pot, de asemenea, să poarte mirosuri proaste. Fie că este vorba de mirosul plastic-y al containerului în sine sau de mirosurile alimentelor din trecut, mirosurile se pot ingrași în recipient și pot fi destul de încăpățânate. Încercați spălarea mâinilor, curățarea utilizând oțet și bicarbonat de sodiu sau absorbția mirosului cu diverși agenți de absorbție. Cu un efort, recipientul dvs. va fi fără miros și gata de utilizare!

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind săpun și apă
  1. Imagine intitulată Fix Smelly Containere din plastic Pasul 1
1. Îndepărtați toate rămășițele alimentare. Dacă încercați să obțineți mirosuri de alimente din recipientul din plastic, asigurați-vă că ați eliminat toate resturile de alimente. Dacă aveți probleme, obținerea de alimente rămâne în interior, încercați să utilizați un obiect ca o spatulă și să distrugeți alimentele sau să rulați apă caldă pe container și să curățați alimentele uscate.
  • Ștergeți grăsimea sau uleiul. Chiar dacă ați scăpat de resturile de alimente, încă mai puteți avea un reziduu gras pe container. Ștergeți bine recipientul cu un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul sau grăsimea.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 2
    2. Înmuiați recipientul în apă și detergent. Înmuierea containerului dvs. poate ușura mirosurile rătăcite încăpățânate. Umpleți chiuveta sau un castron mare cu apă caldă, apoi se toarnă într-o cantitate generoasă de detergent de farfurie. Lăsați recipientul să se înmoaie cel puțin treizeci de minute.
  • Dacă doar înmuierea recipientului nu a îndepărtat mirosul, curățați recipientul cu o perie de curățare în timp ce este încă scufundată în apă. Acest lucru ar trebui să funcționeze săpunul în recipient, astfel încât să poată ridica mirosul ofensator.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 3
    3. Uscați recipientul. Luați recipientul din apa de săpun. Dați-i o clătire rapidă pentru a spăla reziduul săpun. Uscați recipientul cu o cârpă sau un prosop de hârtie. Apoi mi-a scos-o pentru a vedea dacă mirosul a plecat.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Containere din plastic Pasul 4
    4. Puneți recipientul în mașina de spălat vase. Asigurați-vă că recipientul din plastic este în siguranță în mașina de spălat vase, apoi lăsați-o în mașina de spălat vase și puneți-o printr-un ciclu. Căldura ridicată a mașinii de spălat vase poate lucra la Scoateți mirosul Dacă nu ați reușit să o scoateți prin spălarea mâinilor.
  • Puneți recipientul pe suportul de sus pentru a preveni deformarea.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind oțet și bicarbonat de sodiu
    1. Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 5
    1. Faceți o combinație de oțet și un amestec de sodiu de copt. Dacă nu aveați noroc doar cu săpun și apă, este posibil să aveți nevoie să utilizați ingrediente mai puternice de curățare. Ia un castron mare sau o oală și se toarnă într-o ceașcă de oțet alb. Apoi adăugați ¼ ceașcă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă soda de copt în oțet până când sunt amestecate.
  • Imagine intitulată Fix Mirosly Plastic Containere Pasul 6
    2. Adăugați recipientele din plastic și puțină apă. Aruncați recipientele din plastic în castron cu oțetul și bicarbonatul de sodiu, amintindu-se să adauge și capacele. Apoi adăugați suficientă apă, astfel încât recipientele să fie complet scufundate. Se amestecă amestecul în castron cu o lingură mare.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 7
    3. Lăsați recipientul din plastic să se înmoaie. Păstrați recipientul din plastic în amestec timp de 24-48 de ore. Acest lucru va permite oțetul și sifonul de copt să funcționeze bine pentru a dezodoriza recipientul.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 8
    4. Puneți recipientul din plastic în mașina de spălat vase. Soda de copt și oțetul ar fi trebuit să deodorizeze recipientul. Cu toate acestea, oțetul poate lăsa în urmă un miros puternic. Acesta este motivul pentru care ar trebui să puneți containerul în mașina de spălat vase imediat după ce recipientul se face înmuiere în amestec.
  • Dacă nu aveți o mașină de spălat vase, curățați cu atenție apă și detergent de spălat vase.
  • Metoda 3 din 3:
    Absorbția și mascarea mirosurilor
    1. Imagine intitulată Fix Mirosly Plastic Containere Pasul 9
    1. Absorbi mirosul folosind sare. Dacă spălarea și înmuierea recipientului nu funcționează pentru a absorbi mirosul, puteți plasa agenți de absorbție în interiorul recipientului de plastic care va absorbi mirosurile rele. Sarea este o astfel de substanță care poate fi utilizată pentru a absorbi mirosurile. Adăugați un vârf mare de sare în interiorul recipientului și lăsați-l într-o grămadă în mijloc. Apoi acoperiți-l cu capacul și lăsați-l peste noapte. Doar asigurați-vă că ștergeți sarea înainte de a utiliza recipientul.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Containere din plastic Pasul 10
    2. Plasați ziarul în container. Ziarul poate absorbi, de asemenea, mirosurile rămase rămase în interiorul containerelor din plastic. Luați mai multe coli de ziar, apoi rupeți-le și așezați-le și plasați-le în interiorul recipientului cu capacul. Hârtia ar trebui săturat mirosurile rele dacă îl lăsați acolo timp de 24-48 de ore.
  • Spălați recipientul după scoaterea ziarului, deoarece ziarul poate fi murdar.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 11
    3. Utilizați terenuri de cafea. Bazele de cafea sunt excelente la mirosurile absorbante. După ce a făcut cafeaua de dimineață, plasați cafeaua de cafea folosite în recipientul din plastic. Coffee de cafea funcționează mai bine decât cele proaspete. Puneți capacul și lăsați terenul să stea în recipient timp de aproximativ o zi până când mirosul a dispărut.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Containere din plastic Pasul 12
    4. Puneți recipientul în soare. Plasați recipientul de plastic deschis în afara unei zile însorite. Soarele are abilități mari de combatere a mirosului și lăsând recipientul deschis va permite recipientului să existe.
  • Dacă nu puteți pune recipientul direct, puteți, de asemenea, să-l puneți pe un ferestre însorit.
  • Imagine intitulată Fix Smelly Plastic Containere Pasul 13
    5. Utilizați extract de vanilie. Extractul de vanilie are un miros puternic, plăcut, care poate masca mirosul rău al recipientului din plastic. Pentru a folosi extract de vanilie, puneți câteva linguri de apă în recipient împreună cu câteva picături de extract, apoi închideți recipientul. De asemenea, puteți să vărsați vanilia pe o cârpă, puneți cârpa în recipient și închideți capacul, lăsând vanilia pentru a pătrunde în recipient pentru câteva ore.
  • sfaturi

    Dacă recipientele din plastic mirositoare reprezintă o problemă recurentă, luați în considerare investițiile în recipiente din sticlă. Deși este mai fragil, sticla nu absoarbe mirosurile sau pată ca plasticul. De asemenea, nu vine cu un miros neplăcut din plastic-y.
  • Evitați alimentele cu microunde în recipiente din plastic. Acest lucru poate ingeni cu mirosurile alimentare în plastic.
  • În general, cel mai ieftin sau mai moale plastic, cu atât mai probabil va mirosi rău. Dacă puteți, încercați întotdeauna să mutați recipientul de plastic înainte de a cumpăra pentru a vedea dacă are un miros plastic-y.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar