Cum să fii hidratat

Deshidratarea poate să apară nu numai ca urmare a nu consumul de apă suficientă, ci și ca un efect secundar al afecțiunilor cum ar fi cursa de căldură, diabetul, diareea și vărsăturile. Simptomele de deshidratare pot include setea, lumina, amețeli, confuzie, urinare rară și întunecată, gura uscată, pielea uscată, oboseală și, în cazuri mai severe, creșterea frecvenței cardiace și respirația. Indiferent dacă sunteți grav deshidratat de o boală sau pur și simplu căutați să adăugați o mai mare hidratare în viața dvs. ca o măsură a sănătății, cu strategia potrivită, veți putea să vă atingeți scopul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Încercarea de metode la domiciliu
  1. Imaginea intitulată Obțineți etapa hidratată 1
1. Bea mai multă apă. Mulți oameni nu consumă aportul de apă recomandat zilnic în fiecare zi. Oriunde se recomandă între opt până la 15 cești de apă pe zi, în funcție de nivelul de activitate și de alți factori, cum ar fi greutatea corporală și expunerea la soare sau la temperaturi calde. Scopul de a consuma cel puțin opt cești de apă în fiecare zi, cu excepția cazului în care este recomandat altfel de către un profesionist medical.
  • Imaginea intitulată Obțineți etapa 2
    2. Beți cantități mai mici mai frecvent. Dacă consumul de apă este o provocare pentru dvs., răspândirea acesteia pe tot parcursul zilei poate face mai ușor ca sistemul dvs. să se ocupe de. Purtați o sticlă de apă cu dvs. în timpul zilei de lucru sau aveți un pahar de apă lângă dvs. când vă relaxați acasă. Dacă o păstrați în imediata apropiere, veți fi mai probabil să vă sorbiți pe tot parcursul zilei. Înainte de a ști, veți fi pe calea dvs. de a vă atinge obiectivele de hidratare.
  • Rețineți că, chiar și atunci când nu vă simțiți sete, este important să vă păstrați lichidele în sus.
  • De asemenea, doar pentru că este rece nu înseamnă că nu aveți nevoie de fluide suplimentare - exerciții, vreme acerică, uscăciune etc., pot contribui cu toții la deformarea deshidratată.
  • Dacă experimentați setea care este nemulțumită de fluidele de băut, acest lucru poate indica o stare de bază, cum ar fi diabetul, sau poate fi experimentată sete ca efect secundar al medicamentelor. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă întâmpinați aceste probleme.
  • Imaginea intitulată Obțineți Hydrad Pasul 3
    3. Compensați pierderea de lichide după ce ați lucrat. Mulți oameni subestimează cantitatea de fluid pierdut în sudoare atunci când merg la sala de gimnastică sau face o altă formă de exercițiu. Se recomandă să beți una până la trei cești de apă înainte de a începe rutina de exerciții și să transportați o sticlă de apă cu dvs. pe măsură ce lucrați. Puteți înlocui apa cu o băutură sport pentru a umple electroliții (care includ sare), după cum pierdeți și sare când transpirați (și multe băuturi sport conțin calorii care vă vor alimenta mai bine în timpul unui antrenament dur).
  • Pentru sporturile de anduranță, o băutură de electroliți este esențială, deoarece sarea este vitală pentru capacitatea corpului dvs. de a absorbi apa.
  • Pentru antrenamente mai scurte, ar trebui să fie suficientă apă obișnuită.
  • Imaginea intitulată Obțineți hidratat Pasul 4
    4. Monitorizați cât de mult timp cheltuiți în soare. Cu cât petreceți mai mult timp în vreme caldă, cu atât va fi mai mare nevoia corpului dvs. de reaprovizionare a fluidelor. Pentru a rămâne hidratat în vremea caldă, transportați fluide cu dvs. Dacă este posibil, programați-vă activitățile în aer liber pentru dimineața devreme sau după-amiaza târzie când soarele este mai puțin puternic, deoarece acest lucru va reduce rata de deshidratare.
  • Dacă lucrați în aer liber și locuiți, de asemenea, într-un loc cu un climat fierbinte, puteți alege să faceți antrenamente în momente ale zilei când este mai rece. Acest lucru vă va ușura să mențineți hidratarea adecvată fără a fi nevoie să consumați volume uriașe de lichid.
  • Imaginea intitulată Obțineți etapa 5
    5. Evitați sodurile, băuturile cofeinate și / sau alcoolul în scopuri de hidratare. Adesea, atunci când oamenii sunt bolnavi, se întorc la sucuri, cum ar fi ghimbir pentru a-și așeza stomacul. Acestea, totuși, sunt o alegere ineficientă dacă încercați să combateți deshidratarea. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin prea mult zahăr și prea puțin sodiu pentru a umple electroliții.
  • Alcoolul este un diuretic, adică crește pierderea fluidului din organism - puteți urina mai multe fluide decât beți de fapt. Durerea de cap pe care o simți când ești Hungover este un rezultat direct al deshidratării. Dacă vă uscați să hidratezi, evitați alcoolul.
  • Băuturile cu cafea au o proprietate diuretică ușoară. În timp ce acest lucru nu ar trebui să provoace deshidratarea, dacă încercați să vă hidratezi corpul, băuturile de cafeină nu sunt cea mai eficientă alegere. Stick cu apă dreaptă în schimb.
  • Imagine intitulată Obțineți hidratat Pasul 6
    6. Verificați urina dvs. ca semn al stării dvs. de hidratare. Urina de culoare închisă (galben închis), în special dacă este însoțită de urinare rar, este un semn de deshidratare. Pe de altă parte, urina frecventă de culoare deschisă este un semn că corpul dvs. este bine hidratat. Nu vă fie frică să verificați toaletă, deoarece este de fapt una dintre modalitățile mai eficiente de a evalua starea de hidratare a corpului.
  • Metoda 2 din 2:
    Căutarea unui tratament medical
    1. Imaginea intitulată Obțineți etapa 7
    1. Recunoașteți semnele de deshidratare severă. Dacă vă confruntați cu ușurință, amețeli, confuzie sau a unor semne vitale modificate (cum ar fi o frecvență cardiacă rapidă și o rată crescută a respirației), este posibil să aveți o formă mai severă de deshidratare care justifică îngrijirea medicală profesională. Cele mai frecvente cauze ale deshidratării severe sunt cursa de căldură (de la petrecerea prea mult timp în soare), sporturi extreme de rezistență și boli care implică diaree și / sau vărsături.
    • Dacă credeți că aveți oricare dintre aceste afecțiuni medicale sau dacă vă îngrijorați că aveți o deshidratare severă, este mai bine să vedeți un medic mai devreme decât mai târziu pentru tratament.
  • Imaginea intitulată Obțineți etapa 8
    2. Ia fluide IV. Fluidele IV (intravenoase) sunt cea mai rapidă și mai eficientă modalitate de a înlocui fluidele dacă suferiți de deshidratare severă. Acest lucru se datorează faptului că fluidul este injectat direct în vena voastră, mai degrabă decât să meargă calea lungă de a fi absorbită de sistemul dvs. digestiv. Fluidele IV sunt, de asemenea, adaptate nevoilor dvs. specifice cu echilibrul perfect al fluidului, sarei și calorii pentru a optimiza hidratarea și sănătatea generală a corpului.
  • Dacă aveți o boală, cum ar fi diaree și / sau vărsături, este posibil să nu puteți consuma fluide oral (datorită grețurilor și / sau vărsăturilor sau diareei care împiedică absorbția) - prin urmare, fluidele IV pot fi singurele opțiuni în cazurile severe.
  • Imagine intitulată obține pasul hidratat 9
    3. Obțineți un diagnostic pentru cauza fundamentală a deshidratării. Este important să se înțeleagă că cazurile de deshidratare severe necesită nu numai fluide pentru tratament, ci și diagnosticarea și rezolvarea cauzei fundamentale a deshidratării - un loc de muncă cel mai bine realizat de un medic experimentat. Dacă încercați să vă rehidrați fără a identifica mai întâi cauza problemei, este puțin probabil să ducă la o soluție pe termen lung sau permanentă - prin urmare, dacă aveți îndoieli, este mai bine să vedeți un medic care vă poate îndruma prin pașii de a obține În mod corespunzător hidratat și în stare bună de sănătate încă o dată.
  • Diagnosticul specific de deshidratare care stă la baza, afectează, de asemenea, cursul de tratament, în multe cazuri. Acesta este un alt motiv pentru care identificarea cauzei subiacente este esențială.
  • Dacă suferiți de o boală cronică, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, boala renală, o tulburare endocrină sau hiponatremie, poate fi periculoasă pentru a face schimbări în aportul de lichid zilnic. Vorbiți cu medicul dumneavoastră despre ceea ce este potrivit pentru dvs. și țineți cont de faptul că recomandările pentru populația generală nu se vor aplica neapărat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar