Cum să vă despărțiți de un prieten posesiv

Dacă sunteți implicat romantic cu a gelos sau persoana posesivă, puteți începe să simțiți că relația dvs. nu este la fel de sănătoasă cum ar fi trebuit să fie. Dacă această persoană vă controlează acțiunile, spunându-vă cine puteți sau nu puteți vorbi și vă faceți să vă simțiți izolați sau deprimați, el vă abuzează emoțional. Mai mult, acest tip de abuz poate escalada rapid în forme de abuz violente din punct de vedere fizic. Invata sa Recunoașteți semnele de abuz și să ia măsuri pentru a pune capăt acestei relații de control.

Pași

Partea 1 din 5:
Recunoscând o relație nesănătoasă
  1. Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 1
1. Luați în considerare modul în care vă simțiți. O relație romantică nu va fi întotdeauna perfectă, dar, în general, ar trebui să vă simțiți bine despre dvs. și despre partenerul dvs. Dacă vă aflați într-o relație abuzivă, cum ar fi unul în care prietenul tău este posesiv, puteți simți emoții foarte negative. Acestea sunt semne că ați putea fi într-o relație nesănătoasă. S-ar putea să vă simțiți:
  • Deprimat
  • Singuratic
  • Ruşinos
  • Vinovat
  • Izolate sau prinse
  • Nerăbdător
  • Se tem de siguranța dvs. sau pentru siguranța copiilor dvs
  • Suicidal
  • Dacă aveți gânduri suicidare, apelați imediat 911 sau mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 2
    2. Observați dacă prietenul tău se comportă ca tine. Baza unei tendințe posibile într-o relație este înrădăcinată în cuvântul "posesie."Prietenul tău se gândește la tine ca pe cineva să dețină și să controleze.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 3
    3. Numărați cât de des vă vedeți prietenii sau familia. Un prieten posesiv vă poate permite să petreceți timp cu alte persoane. În schimb, vrea să fie centrul universului tău. El poate cere să taie contactul cu prietenii, familia sau colegii. El încearcă să distrugă rețeaua de sprijin și să te facă în întregime dependentă de el. Probabil că vă simțiți foarte izolați și singuri.
  • Gândiți-vă la ceilalți din viața voastră. Cat de des ii vezi? Când vă pierdeți rețeaua de asistență, poate părea mai greu pentru a scăpa de o relație dăunătoare.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 4
    4. Luați în considerare modul în care prietenul dvs. reacționează atunci când vorbiți cu străinii. Un prieten posesiv va controla cine vedeți și vorbiți. Acest lucru poate include chiar străini, cum ar fi chelnerii, grefierii magazinului și verificatorii magazinului alimentar.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 5
    5. Observați cât de mult prietenul dvs. vă urmărește acțiunile. Un prieten posesiv va urmări ceea ce faceți și unde mergeți. El va cere o contabilitate de unde ați fost, ceea ce ați făcut, cu cine ați vorbit, ceea ce ați cumpărat și chiar ceea ce ați citit. Acest lucru poate fi obositor și multe victime ar putea înceta să facă anumite activități pentru a evita a fi interogat.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 6
    6. Observați dacă prietenul dvs. controlează accesul la resurse. Prietenul tău nu vă poate permite să accesați anumite resurse, cum ar fi telefonul sau internetul, o mașină, o școală, de muncă sau de îngrijire a sănătății și medicamente. Limitarea acestor resurse este o altă modalitate de a vă face să depindeți în întregime de el. Acest lucru îl ajută, de asemenea, să piardă și să vă controleze acțiunile.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 7
    7. Luați în considerare dacă prietenul dvs. vă acuză de infidelitate. Mulți parteneri posesivi îi vor acuza celălalt partener al înșelăciunii sau necredincioșii. S-ar putea să vă simțiți ca și cum nu puteți vorbi cu alt bărbat, deoarece iubitul tău va deveni gelos. Relațiile sănătoase sunt construite pe încredere și respect și ar trebui să puteți interacționa cu oricine doriți.
  • Imagine intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 8
    8. Recunoașteți posesivitatea deghizată ca îngrijire. Prietenul tău poate încerca să-ți controleze acțiunile și comportamentul, deghizându-l ca îngrijire. El face decizia pentru dvs. despre cum ar trebui să acționați, dar el îl ascunde în spatele unui furnir de a face "Ce este mai bine pentru dvs."
  • De exemplu, el poate spune că nu trebuie să conduci mașina pentru că mașina ar putea să se descompună. Dar nu vă va ajuta să obțineți mașina fixată pentru ao face în siguranță.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 9
    9. Gândește-te cum tu și prietenul tău să comunici unul cu celălalt. Ar trebui să existe o anumită respect față de cealaltă. Cuplurile sănătoase sunt bune între ele. Ei nu numesc numite, se pune reciproc în jos, strigă sau prezintă alte semne de comportamente abuzive. Ei susțin reciproc în mod privat și în public. Ei onorează, de asemenea, limitele partenerului lor. Cuplurile sănătoase au limite personale (exprimându-și preferințele și nevoile lor) și folosesc asertivitate pentru a exprima aceste limite într-un fel și iubitor.
  • Atunci când comunicați afirmativ, oamenii în relații sănătoase comunică deschis și sincer. Aceasta înseamnă, de asemenea, că cuplurile sănătoase își pot împărtăși sentimentele cu cealaltă persoană, care nu au nevoie să aibă dreptate tot timpul și să-și asculte unul pe celălalt într-un mod iubitor, deschis și nonjudgmental.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 10
    10. Urmăriți modul în care argumentele joacă. Nu toată lumea este de acord tot timpul, chiar și în cele mai sănătoase relații. Neînțelegeri, necomunicații și conflicte și conflicte sunt tratate cu promptitudine și asertivă. Comunicarea asertivă menține un nivel de bunătate și respect în cadrul relației, precum și încurajează cooperarea în rezolvarea problemelor și problemelor.
  • Cuplurile sănătoase nu joacă "jocul vina."Fiecare persoană își asumă responsabilitatea pentru comportamentul, gândirea și emoțiile sale. Fiecare ia controlul asupra propriei sale fericiri și a destinului său. Ambii parteneri își asumă, de asemenea, responsabilitatea atunci când fac greșeli și fac ceea ce este necesar pentru a ajunge la celălalt partener. De exemplu, cer scuze este un început bun.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 11
    11. Determinați dacă partenerul dvs. este aprins. Gasina este o metodă de abuz emoțional în care un partener manipulează și distorsionează evenimentele sau comportamentele astfel încât celălalt partener să nu aibă încredere în propria judecată și să-și îndoiească abilitățile. Aceasta este o modalitate de a controla cealaltă persoană, astfel încât ea să nu poată funcționa independent.
  • Un exemplu de aprindere este atunci când prietenul tău povestește o acțiune din trecut, dar schimbă unele detalii. În ansamblu, pare exactă, dar detaliile minore sunt folosite pentru a-l pune în dreapta și pentru a vă pune în greșeală
  • Dacă partenerul dvs. a aprins mult timp, poate fi dificil să se determine dacă se întâmplă. Este posibil să nu aveți încredere în judecată și puteți avea o stima de sine foarte scăzută. Gândește-te la cazurile în care te-ai simțit neîncredere cu privire la modul în care prietenul tău a povestit un eveniment. S-ar putea să fiți simțit că și-a adus aminte de lucrurile greșite.Acest lucru ar putea fi un exemplu de începere a lumpării în relația dvs.
  • Partea 2 din 5:
    Recunoașterea semnelor de abuz
    1. Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 12
    1. Înțelegeți definiția abuzului. O relație abuzivă descrie o relație în care o persoană utilizează în mod constant și constant tactici psihologic, fizic, financiar, emoțional și control sexual și au putere asupra unei alte persoane. O relație marcată de violența domestică este o relație în care există un dezechilibru al puterii.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 13
    2. Știți cum arată abuzul emoțional. Acest tip de abuz implică de obicei abuzul verbal, în cazul în care abuzatorul scade sistematic stima de sine prin apelându-vă numele, vă critică în mod constant, nu arată nici o încredere, acționează ca tine o posesiune, te amenință și îți folosește copiii împotriva ta sau amenință să le rănească, printre alte comportamente.
  • Comportamentul posesiv este o formă de abuz emoțional, dar poate fi însoțită de alte forme de abuz.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 14
    3. Înțelegeți cum arată abuzul fizic. Faptele reale ale violenței fizice ar putea părea că sunt auto-explicative sau prea evidente. Dar pentru oamenii care au crescut devenind lovit, s-ar putea să nu-și dea seama că acest lucru nu este un comportament normal și sănătos. Următoarele sunt semne de abuz fizic:
  • "Trageți-vă părul, perforarea, lovirea, lovirea, mușcăi sau sufocați-vă."
  • Negându-vă dreptul să vă satisfaceți nevoile de bază, cum ar fi mâncarea și somnul.
  • Ruperea bunurilor sau a lucrurilor în casa voastră, cum ar fi aruncarea de feluri de mâncare sau găurirea găurilor în pereți.
  • Vă amenință cu un cuțit sau un pistol sau folosește o armă pe tine.
  • Barându-vă fizic să părăsiți, apelați la 911 pentru ajutor sau pentru a merge la spital.
  • Abuzându-vă fizic sau copiii dvs.
  • Te-ai scos din mașină și te-ai părăsit în locuri ciudate.
  • Conducerea agresivă și periculoasă în timp ce vă aflați în mașină.
  • Făcându-vă să beți alcool sau să luați droguri.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 15
    4. Recunoaște abuzul sexual. Acest tip de abuz cuprinde orice activitate sexuală nedorită. Aceasta include "coerciție sexuală", ceea ce vă face să vă simțiți că sunteți obligați să faceți sex. De asemenea, include "constrângere reproductivă", ceea ce înseamnă că nu vă permite să aveți o alegere în timpul sarcinii.
  • Un abuzator poate controla modul în care vă îmbrăcați, virați, vă dați intenționat o boală cu transmitere sexuală, drogați-vă sau să vă beți să faceți sex cu dvs., să vă faceți gravidă sau să vă întrerupeți sarcina împotriva voinței dvs., să vă faceți vizualizați pornografia și așa pe.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 16
    5. Înțelegeți dimensiunile abuzului financiar. Abuzul financiar poate implica abuzatori care vă împiedică să aveți banii proprii, chiar dacă ați câștigat-o. Ei ar putea, de asemenea, să vă ia cardurile de credit sau să înceapă un card de credit în numele dvs. și să vă distrugă istoricul de credit.
  • Abuzatorii ar putea, de asemenea, să se mute în casa dvs. și să nu contribuie la plata facturilor sau cheltuielilor. Ei ar putea, de asemenea, să rețină bani pentru nevoile dvs. de bază, cum ar fi prescripțiile sau alimentele.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 17
    6. Înțelegeți cum arată abuzul digital. Abuzatorii folosesc tehnologia pentru a amenința, tulpina, bully sau hărțuită. Ei pot folosi social media pentru a vă trimite mesaje hărțuitoare sau pentru a vă cunoaște parolele. Abuzatorii vor insista, de asemenea, să vă păstrați telefonul mobil în permanență și să răspundeți la apelul său în clipa în care sună.
  • Partea 3 din 5:
    Luând măsuri
    1. Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 18
    1. Fii realist cu privire la faptul dacă relația merită fixată. Când sunteți într-o relație posesivă, partenerul dvs. este responsabil pentru acțiunile sale. Multe victime ale abuzului sunt instruite să se gândească: "Este vina mea" și "dacă aș face acest lucru, nu ar face asta."Dar partenerul tău este cel care decide cum va acționa. Dacă relația merită fixată, prietenul tău trebuie să vrea cu adevărat să-și schimbe căile. El trebuie să inițieze schimbarea.
    • Dacă iubitul tău este suficient de posesiv încât ai devenit izolat, prins, deprimat, anxios sau fricos, atunci este cel mai probabil că ar trebui să lași relația.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 19
    2. Obțineți sprijin de la un prieten de încredere sau membru de familie. Adesea, o persoană într-o relație posesivă va deveni izolată de la prieteni și de familie. Ea se poate retrage pentru că simte că va fi judecată sau stigmatizată. Dar când îți dai seama că trebuie să părăsiți relația, veți avea nevoie de aceste rețele de asistență. Chiar dacă nu ați vorbit cu un prieten sau membru de familie într-un timp, el sau ea este probabil dispus să vă sprijine.
  • Rally sprijinul acestei persoane. Discutați cu această persoană pentru a discuta despre strategia dvs. de a părăsi relația.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 20
    3. Găsiți sprijin printr-o linie telefonică de violență în familie. Linia telefonică de violență în familie (1-800-799-7233 | 1-800-787-3224 (TTY)) este angajată cu consilieri care vă pot vorbi prin opțiunile dvs. și vă pot ajuta să găsiți un plan de părăsire a acestei relații.
  • Linia Hotline Națională de Violență în familie are, de asemenea, un site web (TheHotline.com) unde puteți discuta cu cineva online, cu excepția 2:00 a.M. la 7:00 a.M. Timpul central. Personalul vă va ajuta să determinați ce este cel mai sigur curs de acțiune în acest moment. Ei au, de asemenea, o listă de 4.000 de seturi în jurul Statelor Unite. Ei pot ajuta la localizarea unuia pentru dvs. și pentru copiii dvs. dacă aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 21
    4. Efectuați planul dvs. de siguranță personalizat. Un plan de siguranță personalizat este o modalitate de a rezolva exact ceea ce veți face atunci când vă simțiți amenințat sau în pericol.
  • Există planuri de siguranță personalizate disponibile online, cum ar fi acest lucru fisa de lucru De la Centrul Național de Violență pe piața internă și sexuală. Imprimați acest formular și completați-l.
  • Depozitați această foaie de lucru într-un loc sigur în care prietenul tău nu o poate găsi.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 22
    5. Lăsați imediat dacă vă simțiți nesigur. Dacă relația dvs. a devenit periculoasă, nu aveți nevoie să vă explicați plecarea prietenului vostru. Lăsați imediat și găsiți undeva în siguranță pentru a rămâne, cum ar fi o siguranță.
  • Prima dvs. prioritate este să vă păstrați (și copiii și animalele dvs. dacă le aveți).
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 23
    6. Crede în instinctele tale. Intestinul tău vă poate spune că relația nu funcționează și că prietenul tău nu te respectă. Poate fi o realizare dificilă de a veni. Dar când aveți încredere în tine și sunteți sincer cu voi înșivă, puteți face o schimbare care vă va duce într-o viață mai sănătoasă și mai sigură.
  • Partea 4 din 5:
    Terminând relația
    1. Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 24
    1. Planificați ce veți spune. Este o idee bună să practicați ceea ce veți spune prietenului dvs. atunci când întrerupeți relația. Acest lucru vă va ajuta să lucrați prin gândurile dvs. pentru a găsi cel mai bun mod de a vă exprima. Acest lucru poate fi foarte greu de făcut atunci când sunteți victima într-o relație de control. Dar meritați să fiți auziți și respectați.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 25
    2. Alegeți cel mai bun loc și timp. Ruperea este de obicei cea mai bună în persoană. Dar într-o relație abuzivă, ar trebui să anticipați cu atenție reacțiile prietenului tău și să alegi cel mai sigur mod de a Pierde-l in schimb. Dacă nu credeți că va deveni violent, atunci puteți face acest lucru în persoană. Poate doriți să alegeți un loc public în care nu vă poate răni sau să vă rupeți lucrurile.
  • Dacă credeți că va deveni violent, ar trebui să părăsiți situația fără o explicație în persoană. Puteți lăsa o notă dacă simțiți că este necesar. Dacă aveți copii sau animale de companie, luați-le cu dvs.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 26
    3. Adu-ți pe cineva cu tine. Dacă sunteți preocupat de siguranța dvs., aduceți un prieten de încredere cu dvs. Această persoană poate fi un martor și avocat pentru dvs.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 27
    4. Descrie modul în care comportamentele sale vă fac să vă simțiți. Puteți profita de această ocazie pentru a-i spune cum a făcut posesivitatea lui. Utilizare comunicare asertivă să-i spună ce aveți nevoie de o relație sănătoasă. Spune-i că relația nu vă satisface nevoile și că plecați.
  • Puteți da câteva exemple specifice despre modul în care vă lipsește, izolează-vă sau vă controlează.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 28
    5. Fi atenți la reacțiile sale. Fiți conștienți de faptul că prietenul dvs. nu vă poate asculta explicațiile. El poate deveni foarte defensiv. El poate deveni violent sau apologetic, sau ar putea să vă ignore. Stați la arme și faceți ceea ce este potrivit pentru dvs.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 29
    6. Ignorați scuzele. Partenerul dvs. vă poate încerca să vă certați să rămâneți și să îl iertați. Ci să fie extrem de precaut de promisiuni pe care le va schimba. Abuzul poate "ciclu", în faptul că există o perioadă de calm, urmată de o escaladare și apoi un atac. După atac, întregul ciclu poate începe din nou. Dacă ați ajuns la decizia de a părăsi relația, ascultați-vă în primul rând. Ignorați-i scuze și cerșind.
  • Dacă amenință că se va răni dacă pleci, trebuie să-l ignori. Acțiunile sale sunt propria răspundere. El folosește vinovăția pentru a încerca să vă manipuleze să stați. Trebuie să vă asigurați mai întâi siguranța proprie.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 30
    7. Apelați 911 dacă vă simțiți nesigur. Dacă partenerul dvs. devine violent, sunați imediat la 911. Apelarea 911 poate asigura că veți putea opri orice abuz fizic care ar putea apărea. De asemenea, vă puteți asigura siguranța dvs. ca dvs. și copiii dvs. părăsiți casa.
  • Spuneți poliției despre orice abuz fizic pe care l-ați experimentat. Descrieți ce sa întâmplat în detaliu și arătați unde ați fost răniți. Poliția să facă fotografii de mărcile imediat, precum și a doua zi când apare vânătăi. Aceste fotografii pot fi utilizate în instanță. Cereți numerele de ofițeri și numerele de insigne. Obțineți și un raport sau un număr de caz, în cazul în care aveți nevoie de o copie a raportului. Poliția ar putea să-ți aresteze prietenul dacă determină că nu ești sigur.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 31
    8. Găsiți un adăpost sigur. Faceți o listă a tuturor locurilor pe care le puteți merge. Gândiți-vă la prieteni sau la familie care nu sunt familiarizați cu prietenul dvs. Localizați o siguranță. Securile sunt de obicei întreținute de organizațiile nonprofit. Ei au o locație secretă și sunt, de obicei, accesibili 24 de ore pe zi, astfel încât să vă puteți strecura în timp ce partenerul dvs. dormește dacă este necesar. Ele vă pot ajuta să vă coordonați cu serviciile sociale guvernamentale pentru a obține beneficii pentru a vă începe. Ele vă pot ajuta, de asemenea, să obțineți o comandă de protecție personală și multe servicii de consiliere.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 32
    9. Nu răspundeți la comunicațiile de la fostul dvs. iubit. Această persoană poate continua să încerce să vă contacteze la telefon, prin intermediul social media sau chiar în persoană. Nu răspundeți la textele sale.
  • Ștergeți numărul de pe telefon. Prietenu pe el social media. Poate doriți să modificați numărul dvs. de telefon.
  • Dacă simți că vă urmărește în jur sau spionându-vă, schimbați rutinele. Concediu pentru muncă sau școală într-un timp diferit și ia un alt traseu. Dacă nu vă simțiți în siguranță, gândiți-vă la obținerea unei ordini de protecție personală.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 33
    10. Obtine o Ordinul de protecție personală Dacă credeți că este necesar. O comandă de protecție personală (PPO) este emisă de Curtea de Circuit din regiunea dvs. Oferă protecție juridică împotriva dvs. împotriva unei persoane care hărțuiește, urmărind, amenință sau intimidiază. PPO va interzice această persoană să vină la domiciliu sau la locul de muncă.
  • Păstrați o înregistrare detaliată a oricărui contact pe care îl face prietenul tău. Dacă iubitul tău continuă să intre în contact cu tine sau să te trezești, să scrieți vremurile, locurile și detaliile despre ceea ce sa întâmplat. Acest lucru poate fi folosit pentru a obține o comandă de protecție personală dacă aveți nevoie de una.
  • Partea 5 din 5:
    Trecând peste
    1. Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 34
    1. A se vedea un profesionist de sănătate mintală. În funcție de amploarea relației pe care tocmai ați lăsat-o, este posibil să doriți să căutați consiliere pentru a vorbi prin experiențele dvs. Poate fi o idee bună să lucrați cu un profesionist pentru a înțelege relația și comportamentele partenerului dvs.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 35
    2. Restabiliți-vă sentimentul de siguranță. După terminarea unei relații abuzive în care nu v-ați simțit sigur, veți avea nevoie de timp să vă simțiți în siguranță. Acest lucru ar putea însemna să se simtă în siguranță fizic, să se simtă în siguranță de la critici și insulte, simțindu-se în siguranță de sărăcie sau de alte abuzuri financiare și să se simtă în siguranță în acțiunile și comportamentele dvs.
  • S-ar putea să vă uitați să vă simțiți în siguranță fizic, luând o clasă de autoapărare. S-ar putea să începeți să vă simțiți în siguranță de abuzul financiar prin obținerea unui loc de muncă și construirea contului dvs. de economii.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 36
    3. Permiteți-vă să vă întristați. Sfârșitul relației dvs. vă poate lăsa să vă simțiți deprimat, vinovat, pierdut sau anxios. Lăsați-vă să exprimați aceste sentimente. Faceți ceva creativ, cum ar fi lucrările de artă sau jurnalizarea, pentru a rezolva unele dintre aceste sentimente.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un iubit posesiv Pasul 37
    4. Ia-ți timp pentru tine. După ce ieșiți dintr-o relație nesănătoasă, este o idee bună să vă faceți timp să vă reconectați cu dvs. Faceți activitățile pe care le bucurați, fie că este de gătit, drumeții sau schi sau vizionarea de filme. Concentrați-vă asupra a ceea ce trebuie să vă simțiți din nou sănătoși.
  • Imagine intitulată se rupe cu un prieten posesiv Pasul 38
    5. Intrați în relații noi cu prudență. Când începeți să vă gândiți să intrați într-o nouă relație, probabil că veți intra în ea cu prudență și poate o mică trepidare. Fii optimist cu privire la posibilitățile unei noi relații. Dar dacă simțiți că intrați în aceleași modele ca relația dvs. anterioară, întrerupeți-o imediat. Nu vă gândiți într-un ciclu similar ca în perioada anterioară.
  • Identificați calitățile pe care le doriți într-un partener. După o relație abuzivă, luați timp să vă dați seama de prioritățile dvs. pentru o relație de succes și sănătoasă. Puneți-vă ca o prioritate.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 39
    6. Fi puternică și crede în tine. Ruperea unei relații posesive poate fi extrem de dificilă, mai ales dacă ați fost înrădăcinată în ea pentru o lungă perioadă de timp. Fii tare și cred în abilitatea ta de a vindeca. Dă-ți afirmații pozitive, astfel încât să știi că ai luat decizia corectă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar