Cum să definiți dragostea

Probabil auziți referințele la dragoste în fiecare zi, dar definind ceea ce înseamnă că poate fi dificil. Dragostea înseamnă lucruri diferite pentru diferite persoane și puteți experimenta diferite tipuri de dragoste în funcție de situație. Dacă doriți să definiți dragostea pentru dvs., începeți prin identificarea tipurilor de iubire, cum ar fi dragostea romantică și dragostea între prieteni. Apoi, decideți ce înseamnă dragostea dvs. pentru dvs. Odată ce înțelegeți dragostea, veți putea spune când vă îndrăgostiți de cineva.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea tipurilor de dragoste
  1. Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 1
1. Simțiți graba iubirii romantice atunci când întâlniți un potențial partener. Acest tip de iubire te face să simți că ai fluturi în stomac. Luați în considerare dacă simțiți o dorință profundă pentru cealaltă persoană și o legătură pe care nu o aveți cu altcineva. Observați dacă simțiți o atracție fizică, împreună cu o nevoie de a fi aproape de ei. Aceasta ar putea fi dragoste romantică.
  • Aceasta este de obicei ceea ce spui când spui: "Sunt îndrăgostit de tine."

Avertizare: Este ușor să amestecați dragostea romantică cu Lust. Dacă aveți doar o atracție fizică pentru ei, dar nu simțiți o legătură emoțională, atunci ar putea fi doar poftă.

  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 2
    2. Experiență de prietenie dragoste ca încredere, companie și bunăvoință. Probabil aveți sentimente speciale pentru prietenii dvs. care pot fi numiți și iubire. Observați dacă vă simțiți confortabil și fericit când sunteți în jurul prietenilor dvs. Luați în considerare dacă vă simțiți că puteți avea încredere în ele cu toate secretele dvs. și dacă doriți cele mai bune pentru ei. Acestea sunt semne că vă iubești prietenii.
  • Acest tip de iubire este de obicei ceea ce spui când spui: "Te iubesc, dar nu sunt îndrăgostit de tine."Puteți să vă îngrijiți cu adevărat o altă persoană și doriți să aibă cele mai bune în viață fără a simți dragostea romantică față de ei.
  • S-ar putea să vă simțiți atât dragostei romantice, cât și prietenia dragostei față de cineva. Puteți experimenta acest lucru dacă vă simțiți că partenerul dvs. este și cel mai bun prieten al tău.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 3
    3. Recunoaște dragostea familială ca o legătură între membrii familiei. Familiile au adesea o legătură puternică care se bazează pe o iubire reciprocă unul pentru celălalt. Căutați o conexiune specială între dvs. și cei mai apropiați cei dragi, precum și dorința de a petrece timp cu ei. De asemenea, puteți simți o obligație de a proteja sau de a avea grijă de ei. Aceasta este dragoste familială.
  • Dragostea familială nu este doar pentru persoanele care sunt rude de sânge. Familia ta sunt oamenii care sunt mereu acolo pentru tine și care au o mare influență asupra vieții tale.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 4
    4. Simțiți confortul și fericirea care provin de la iubirea unui animal de companie. Animalul dvs. de companie se poate simți ca un membru al familiei dvs., dar dragostea pe care o simți pentru animalul dvs. de companie este puțin diferită. Probabil că vă simțiți mulțumit și relaxați când sunteți în jurul lor și este greu să vă simțiți singuri atunci când aveți un partener atât de iubitor! Legătura dintre un proprietar și animalul lor de companie este adesea puternică și sursa multor bucurie pentru ambele. Dacă vă simțiți în acest fel despre prietenul tău blând, veți ști că vă iubești animalul de companie.
  • Dragostea dvs. pentru animalul dvs. de companie vă poate face să vă simțiți mai puțin stresați.
  • Imagine intitulată Defini dragoste Pasul 5
    5. Observați dragostea pe care o simți când exprimați dragoste pentru interesele dvs. Probabil spuneți lucruri precum "Îmi place înghețată" sau "Îmi place acest cântec" în fiecare zi. Înțelegeți că puteți simți afecțiunea sau bucuria de interesele dvs. care pot fi o formă de iubire. Cu toate acestea, acest tip de dragoste nu este același cu dragostea pe care o simți pentru oamenii speciali din viața ta.
  • Acest tip de dragoste este foarte trecătoare, deoarece interesele dvs. se pot schimba adesea.
  • Metoda 2 din 3:
    Decideți ce înseamnă dragostea pentru dvs
    1. Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 6
    1. Notați ceea ce sperați să obțineți de la un partener romantic. Gândiți-vă la relația dvs. ideală și la trăsăturile pe care le va avea partenerul dvs. Apoi, creați o descriere a partenerului dvs. ideal. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți ce vă așteptați de la dragoste, astfel încât să știți ce înseamnă pentru dvs.
    • De exemplu, s-ar putea să decideți că doriți un partener care vă complimentează în fiecare zi, își amintește evenimentele importante din viața voastră, se bucură de cuddling pe canapea și este creativ.
    • Este puțin probabil ca tu să-ți găsești partenerul ideal pentru că nimeni nu este perfect. Cu toate acestea, acest exercițiu vă poate ajuta să vă dați seama ce căutați.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 7
    2. Decideți despre tipul de relație pe care doriți cu prietenii și familia. Gândiți-vă la ceea ce apreciați familia și prietenii dvs., precum și cum vă bucurați de petrecerea timpului cu ei. Apoi, luați în considerare lucrurile pe care le simțiți lipsesc să vă dați seama dacă doriți ca relația dvs. să se schimbe.Discutați cu familia și prietenii despre cum doriți ca relația dvs. cu ei să fie astfel încât să aveți ambele pe aceeași pagină.
  • De exemplu, este posibil să doriți să aveți o relație strânsă cu fratele dvs. unde puteți împărți ceva unul cu celălalt. Lăsați-vă fratele să știe că simțiți așa.
  • În mod similar, s-ar putea să credeți că prietenii apropiați ar trebui să-și împărtășească lucrurile și să evite întâlnirile din partea celorlalți din respect. Discutați cu prietenii dvs. pentru a vedea dacă vă puteți lua relația cu acest nivel.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 8
    3. Prioritizați oamenii pe care îi place să vă mențineți relațiile. Consultați-vă cu persoanele pe care le iubiți pe o bază zilnică sau săptămânală, în funcție de relația dvs. În plus, petreceți timp cu ei în mod regulat și vorbiți despre viața dvs. cu ei. Acest lucru vă va ajuta să aveți relații solide cu familia, prietenii și partenerul dvs.
  • De exemplu, faceți un obicei să trimiteți texte sau meme la persoanele pe care le iubiți în fiecare zi.
  • În mod similar, faceți întâlniri pentru a petrece timp cu cei pe care îi iubiți, cum ar fi să mergeți la cafea cu un prieten, cumpărătând cu mama dvs. sau văzând un film cu partenerul dvs.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 9
    4. Căutați modalități Exprimați-vă dragostea. Partajarea modului în care vă simțiți vă poate ajuta să înțelegeți mai bine ideile despre dragoste. Explorați-vă sentimentele și comunicați-le oamenilor pe care îi pasă. Iată câteva moduri în care puteți exprima sentimente de dragoste:
  • Spuneți prietenilor și membrilor familiei cum vă simțiți.
  • Scrie o poezie de dragoste despre cineva.
  • Scrie o dragoste cântec.
  • Faceți mici cadouri pentru oamenii pe care îi iubești.
  • Trimiteți-vă prietenilor meme pentru a vă exprima dragostea pentru ei.
  • Scrie o scrisoare de dragoste.
  • Imaginea intitulată Definiți dragostea Pasul 10
    5. Faceți alegerea de a avea dragoste romantic pentru cineva. S-ar putea să vă gândiți la iubire ca fiind doar un sentiment, dar este și o alegere pe care o faceți. Când vă decideți să iubiți pe cineva, alegeți să le angajați în fiecare zi. Când sunteți gata să vă îndrăgostiți, faceți posibilitatea să mergeți înainte cu o relație.
  • Pe de altă parte, puteți face și alegerea de a nu iubi pe cineva. S-ar putea să faceți acest lucru dacă relația nu este corectă pentru dvs. sau dacă nu vă tratează bine. Poate să ia timp pentru ca sentimentele tale să plece, dar se va întâmpla în timp.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 11
    6. Identificați limba dvs. personală de dragoste. Limba dvs. de dragoste este modul în care doriți să fiți iubiți, precum și cum vă exprimați dragostea. Luați în considerare ceea ce vă face să vă simțiți iubiți și cum aveți tendința de a-ți exprima dragostea pe care o simți pentru cineva. Apoi, alegeți care dintre cele 5 limbi de dragoste se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.:
  • Cuvinte de afirmare - vrei ca partenerul tău să-ți spună că te iubesc.
  • Atingerea fizică - doriți intimitate fizică, cum ar fi cuddling, ținând mâinile și sărut.
  • Faptele de servicii - experimentați dragostea ca favoruri pentru reciproc.
  • Cadouri - vă simțiți iubiți atunci când partenerul dvs. vă oferă lucruri.
  • Timp de calitate - vrei partenerul tău să-ți petreacă timpul cu tine.
  • Bacsis: Când începeți o relație cu cineva, este important să înțelegem limbile de dragoste ale celorlalți. Este normal să aveți un limbaj diferit de dragoste decât partenerul dvs., dar ar trebui să cunoașteți atât preferințele celorlalți.

    Metoda 3 din 3:
    Recunoscând când sunteți îndrăgostiți
    1. Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 12
    1. Observați dacă simțiți o dorință pentru cineva. Dacă vă îndrăgostiți de cineva, probabil veți avea nevoie de ei ori de câte ori sunt departe de tine. Poți chiar să le ratezi când sunt departe pentru o perioadă scurtă de timp. Căutați sentimente de dorință de a fi cu ei în fiecare moment. Acesta ar putea fi un semn în care sunteți îndrăgostit.
    • De exemplu, s-ar putea să vă gândiți, "Mi-e dor de el", chiar dacă tocmai a plecat.
    • În mod similar, s-ar putea să vă găsiți o pernă și imaginați-vă că este persoana pe care o iubiți.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 13
    2. Luați în considerare dacă vă simțiți mai fericiți sau mai mult conținut atunci când acea persoană este în jur. Când sunteți îndrăgostiți, vă veți bucura de a fi în jurul celeilalte persoane. Probabil că veți observa că totul pare mai bine când sunt în jur. Observați dacă vă simțiți că viața este mai bună atunci când sunteți cu persoana pe care o iubiți. Acest lucru ar putea însemna că sunteți îndrăgostiți de ei.
  • S-ar putea, de asemenea, să vă simțiți așa când sunteți în jurul unui prieten sau o rudă. Cu toate acestea, sentimentele vor fi maie atunci când sunteți îndrăgostiți.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 14
    3. Urmăriți sentimentele de pasiune când vă gândiți la persoana respectivă. Pasiunea ar putea fi o dorință de intimitate sau o dorință de a fi aproape de ei. Luați în considerare dacă simțiți nevoia de a săruta persoana, țineți mâna sau atingeți-le într-un mod intim. Acest lucru ar putea fi un semn că sunteți îndrăgostit de ei.
  • Pasiunea poate fi, de asemenea, un semn de poftă. Pentru a vă asigura că vă simțiți dragostea, luați în considerare dacă vă arătați și alte semne de iubire, cum ar fi să vă simțiți mai fericiți în jurul lor.
  • Imaginea intitulată Defini dragoste Pasul 15
    4. Asigurați-vă că vă simțiți ca și cum ați avea încredere în ele. Să fie capabil să se bazeze pe persoană și să se simtă în siguranță cu ei. Ar trebui să vă asculte și să vă sprijine când împărtășiți lucrurile cu ei. În plus, aveți încredere că nu vă minț și că pot lua decizii care sunt bune pentru relația dvs., cum ar fi nu înșelăciune.
  • Tu și partenerul tău ar trebui să dai și să primești încredere. Asta înseamnă că ar trebui să fii fiabil pentru ei și să-i asculți și să le sprijine. În mod similar, ei trebuie să aibă încredere în tine pentru a lua deciziile corecte.
  • Dacă aveți orice ezitare cu privire la încrederea persoanei, este posibil să nu fiți pregătiți pentru o relație cu ei. S-ar putea să simțiți încă dragoste pentru ei, dar nu sunteți gata să vă îndrăgostiți de ei. Acest lucru este în regulă! Ascultați-vă intuiția.
  • Imaginea intitulată Definiți dragostea Pasul 16
    5. Decideți dacă vă simțiți angajați emoțional față de persoana respectivă. Fiind gata să se angajeze la cineva este semnul final de a fi îndrăgostit. Înseamnă că simțiți o legătură emoțională profundă cu ei în plus față de pasiune și dorință. Observați dacă sunteți gata pentru o relație reală cu persoana, ceea ce ar putea însemna că sunteți îndrăgostiți de ei.
  • Dacă vă simțiți angajați față de persoană, probabil veți vedea un viitor cu ei. În plus, veți fi mai puțin interesați să vă gândiți la alte persoane într-un mod romantic.
  • Imaginea intitulată Definiți dragostea Pasul 17
    6. Urmăriți-vă dragostea numai dacă sentimentul este reciproc. S-ar putea să vă îndrăgostiți de cineva care nu simte același mod. Acest lucru poate fi foarte dezamăgitor și rău, dar este mai bine să vă lăsați să vă deplasați. Toată lumea are dreptul la sentimentele lor, așa că nu încercați să le faceți să vă iubească. In schimb, Treceți peste ele Prin împărtășirea sentimentelor tale, îndurera pierderea fanteziei tale și mergând cu viața ta.
  • Nu așteptați ca cineva să-și schimbe mintea și să înceapă să te iubească. Amintiți-vă, o potrivire mai bună pentru dvs. poate fi acolo vă așteaptă să le găsiți.
  • Dacă continuați să urmăriți o persoană care nu vă întoarce sentimentele, probabil că veți deveni obsedați de ei. Acest lucru este dăunător atât pentru dvs., cât și pentru ei. Respectați alegerile lor și căutați dragoste cu altcineva.
  • sfaturi

    Iubirea cuiva nu înseamnă doar îngrijirea celeilalte persoane. Înseamnă echilibrarea propriei fericiri cu a lor într-un mod care vă face atât viața mai bună.
  • Oamenii sunt capabili să cadă și să iasă din dragoste, așa că sentimentele tale se pot schimba. În mod similar, partenerul dvs. poate decide că au scăpat din dragoste.
  • Avertizări

    Dacă persoana pe care o iubiți abuzează, discutați cu cineva în care aveți încredere și luați măsuri pentru a părăsi relația. Abuzul nu este niciodată bine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar