Cum să se ocupe de un prieten abuziv

Abuzul vine în multe forme. Indiferent dacă ați fost manipulați emoțional, jenat în mod repetat, în mod repetat, sau altfel umilit de un iubit, ați suferit abuz emoțional. Dacă ați fost vreodată asaltat fizic sau sexual de un iubit, ați suferit abuz fizic sau sexual. Singura modalitate de a face față unui iubit abuziv este de a pune capăt relației cât mai repede posibil pentru a vă menține în siguranță. Aflați cum să luați măsuri imediate și să continuați cu viața voastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Scăpând de abuz
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 1
1. Obține ajutor.Există adesea resurse locale pentru a ajuta victimele abuzului.Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți sau dacă doriți doar să discutați cu cineva despre faptul că relația dvs. este abuzivă, încercați una dintre următoarele resurse.Dacă locuiți cu prietenul dvs. abuziv, aveți grijă să utilizați propriul computer de acasă sau telefonul celular, deoarece vizitele dvs. de pagină și apelurile telefonice pot fi stocate în istoric sau în jurnalul de apeluri, pe care îl poate monitoriza.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubit abuziv Pasul 2
    2. Nu scuzați sau respingeți comportamentul abuziv.Este foarte frecvent ca abuzatorii să conducă victimele să creadă că abuzul este vina victimei. Un prieten care acționează agresiv, violent sau manipulativ față de dvs. nu este vina ta. Știți că relația dvs. poate fi abuzivă, chiar dacă:
  • Prietenul tău nu te-a lovit niciodată. Abuzul emoțional sau verbal este încă abuz.
  • Abuzul nu pare atât de rău ca și alte cazuri de abuz pe care le-ați auzit.
  • Violența fizică sa întâmplat doar o dată sau de două ori. Orice violență fizică este un semn că este posibil mai mult.
  • Abuzul sa oprit când ați devenit pasiv, opriți argumentând sau a fost abținut să vă exprimați propriile gânduri sau opinii.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubit abuziv Pasul 3
    3. Formează un plan de a încheia imediat relația. Abuzul fizic și emoțional ar trebui să fie considerat un întrerupător pentru o relație. Indiferent de dragostea voastră una față de cealaltă, cât timp ați fost împreună, indiferent dacă aveți copii sau animale de companie sau dacă locuiți împreună, o relație care implică abuzul fizic sau psihologic trebuie să se termine. Acum. Începeți planificarea pentru a pune capăt relației în siguranță, cât mai repede posibil.
  • Gândiți-vă unde veți merge când plecați.
  • Știți ce trebuie să luați cu dvs. Dacă este necesar, împachetați o "sac de urgență" și ascundeți-o undeva, astfel încât este gata să meargă când sunteți.
  • Dacă împărțiți un plan de telefon mobil, amintiți-vă că multe telefoane au capacitatea de urmărire GPS și poate să vă găsească sau să vă monitorizeze prin telefonul mobil.Ia în considerare lăsarea în spate și obținerea unui nou telefon și număr.
  • Decideți ce măsuri trebuie să luați pentru a rămâne în siguranță după plecare. Aveți nevoie de o comandă de restricție? Un nou oraș? O nouă identitate? Blocări noi pe ușile dvs?
  • Faceți un plan pentru a păstra pe alții în siguranță. Copiii sau animalele de companie ar putea avea nevoie să iasă și ei și pot sau nu să poată rămâne cu dvs. Faceți un plan pentru persoanele dependente când plecați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 4
    4. Încheiați relația în condiții de siguranță. Ar trebui să clarificați că terminați relația fără speranță de repornire în viitor. Dacă vă simțiți incomod sau teamă pentru siguranța dvs., ar trebui să puneți relația de la distanță sau să aveți pe cineva acolo pentru a vă ajuta dacă apare nevoia.
  • Nu încercați să puneți relația în timp ce sunteți acasă singur cu abuzatorul dvs. Încercarea dvs. poate provoca abuzul său să se escaladească și ați putea să vă puneți în pericol serios.
  • Luați în considerare despărțirea în scris sau prin telefon, chiar dacă aceasta nu este modul în care ați rupt în mod normal - siguranța dvs. este mai importantă decât grațiile sociale.
  • Dacă simțiți că trebuie să vă despărțiți de un prieten abuziv față în față, faceți-o în public, cu alți oameni prezenți și păstrați conversația scurtă.
  • Fi scurt și la-punctul.Puteți spune ceva simplu, "Nu putem fi împreună."Încercați să evitați orice expresii precum" chiar acum "," în acest moment "sau" până când vă schimbați."Ar trebui să închideți complet ușa asupra relației.
  • Partea 2 din 3:
    Starea seifului
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 5
    1. Contactați autoritățile. De îndată ce vă asigurați securitatea fizică, este important să vorbiți cu autoritățile și să mergeți mai departe cu acțiunea legală sau cel puțin să vă explorați opțiunile. Ar trebui să știți cum să continuați legal și să aflați despre măsurile de siguranță de la poliție. Asigurați-vă că abuzul dvs. se va încheia.
    • Cât mai curând posibil, ar trebui să luați legătura cu un consilier de abuz intern și să aflați despre opțiunile dvs. în avans. În funcție de situația dvs. și de durata relației dvs., ar putea fi dificil să obțineți un nou loc de muncă, un apartament nou sau să faceți alte modificări mari pe care acest lucru le-ar putea solicita. Consilierii de abuz de domiciliu pot ajuta.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 6
    2. Documentați abuzul. Păstrați înregistrări ale oricăror încercări pe care partenerul dvs. le ia pentru a intra în legătură cu dvs. după ce ați rupt. Notați o descriere a evenimentelor care se întâmplă în persoană sau la telefon și păstrați dovezi fizice, cum ar fi e-mailuri, mesaje media sociale sau mesaje text.
  • Trebuie să documentați toată corespondența pe care o primiți, în special dacă conține amenințări de violență. Dacă sunteți în stare, ar trebui să documentați orice abuz fizic care sa întâmplat în timp ce ați fost cu abuzatorul sau că el provoacă după descompunere.
  • Aceasta este o parte esențială a construirii unui caz juridic împotriva abuzului dvs. și poate ajuta la evenimentul că aveți nevoie de o comandă de restricționare.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 7
    3. Fișier o comandă de restrângere. O comandă de restricție (cunoscută și ca o comandă de protecție personală) vă permite să vă protejeze juridice de la un abuzator trecut. Luați toate dovezile de abuz pe care le aveți, precum și o scrisoare care descrie situația abuzivă și relația dintre dvs. și abuzatorul dvs. la tribunalul dvs. local. Acestea ar trebui să vă ofere instrucțiuni suplimentare despre modul de completare a documentelor corespunzătoare pentru a obține o comandă de restricționare.
  • Dacă instanța aprobă comanda dvs. de restrângere, va trebui să fie servită legal abuzivului dvs.După ce a fost servit, veți depune o dovadă a serviciului cu instanța. Discutați cu grefierul la tribunal despre cum să faceți acest lucru.
  • Păstrați o copie a comenzii dvs. de restrângere cu dvs. tot timpul, astfel încât să îl puteți arăta poliției dacă este necesar. Nu știți niciodată unde veți fi când și dacă abuzorul dvs. decide să încalce ordinul.
  • Fiți conștienți de faptul că o comandă de restricționare nu garantează protecția dvs.Este mai ușor să aveți arestat abuzatorul dvs. în cazul unor incidente suplimentare, dar poate face puțin pentru a păstra un abuzator violent departe de tine complet.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubit abuziv Pasul 8
    4. Nu oferi oa doua șansă. Destul e destul. Odată ce vă despărțiți, nu vă întoarceți, încercați să contactați sau să vă reconciliați cu partenerul dvs. S-a terminat. Lăsați abuzatorul să primească mesajul cu documentele de restricționare a comenzii.
  • Dacă ați suferit abuz, nu este nimic de discutat. Nu ascultați nici o negociere, scuze, orice promisiune pe care iubitul tău o va face "Nu faceți niciodată asta din nou." Abuzul sparge afacerea. Abuzul încheie o relație.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 9
    5. Faceți schimbări în rutina dvs. Când începeți mai întâi, încercați să evitați să intrați în contact cu abuzatorul dvs.Evitați locurile pe care le cunoașteți că frecventează și vă schimbă propria rutină, astfel încât el să nu știe neapărat unde sunteți în orice moment. Nu există niciun motiv pentru a forța o situație ciudată sau potențial periculoasă.
  • Dacă mergeți la școală cu abuzatorul dvs. sau lucrați cu abuzatorul dvs. sau altfel îl vedeți frecvent, încercați să ignorați cât mai mult posibil prezența sa. Încercați să mergeți cu ceilalți în orice moment, când veți merge la și de la serviciu sau de la mașină. De asemenea, puteți vorbi cu șeful dvs., departamentul HR sau cu un consilier școlar despre schimbarea locației dvs. de lucru, orele de lucru sau programul de clasă pentru a vă menține în siguranță.
  • Partea 3 din 3:
    Trecând peste
    1. Imagine intitulată Deal cu un iubit abuziv Pasul 10
    1. Reclamați propria viață. Este comun ca victimele abuzului domestic să se simtă ca și cum ar fi adus abuzul asupra lor. Acest lucru se datorează manipulării abuzivilor lor - nimeni nu este responsabil pentru a aduce abuz asupra lor. După încheierea abuzului, lucrați la construirea înapoi de la locul în care ați fost în relația abuzivă.
    • Căutați terapia pentru a lucra la încrederea în sine.
    • Se bazează pe prieteni și familie pentru a vă reconstrui conexiunile sociale.
    • Căutați noi relații noi care sunt în întregime fără abuz.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 11
    2. Faceți o programare cu un consilier de violență în familie. Este extrem de important să discutați cu cineva care înțelege trauma psihologică a abuzului și vrăjile care pot fi distribuite de unii abuzatori. Căutați un grup local de susținere a violenței domestice și participați cât mai curând posibil pentru a începe procesul de vindecare.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 12
    3. Lasă-te să fii supărat. Ar putea dura ceva timp ca să se aprindă, dar este probabil un bine ascuns de furie care se ascunde undeva sub celelalte emoții.Furia nu este rău - poate fi un catalizator pentru schimbare. Dacă mânia vă depășește, lăsați-vă să se întâmple și să vă canalizați furia în activități productive de cheltuieli de energie. Alerga. A lovit o pungă grea. Ia yoga. Sweat furia.
  • Aveți grijă să nu tratați mânia în comportamente riscante sau autodistructive și încercați să o procesați în siguranță.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 13
    4. Concentrați-vă pe construirea înapoi. Abuzul de jetoane departe de apărarea dvs. până când sunteți lăsați expuși și brut. Acesta poate fi un proces lung de a vă construi înapoi în persoana unică, iubitoare și interesantă pe care o sunteți și că meritați să fiți.
  • Lăsați-vă să plângeți pentru o vreme și apoi să vă ocupați. Cu orice despărțire, poate doriți să petreceți o săptămână în pat, în imposibilitatea de a face mult, ci fiți deprimată. Asta e ok, dar este, de asemenea, important să recunoaștem când este timpul să ieșiți din pat și să începeți să vă mișcați.
  • Încercați să evitați concentrarea prea mult asupra ideilor despre timpul pierdut și regretul. Ați făcut un pas important în terminarea relației dvs. și în avans înainte. Doar fiți bucuroși că nu ați petrecut mai mult timp cu persoana sau să vă blocați într-un ciclu de abuz fără sfârșit. Așteptăm cu nerăbdare viitorul.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubit abuziv Pasul 14
    5. Petreceți timp cu cei dragi. Faceți o listă a oamenilor din viața voastră care vă pasă de tine. Gândește-te la oamenii care te-au susținut în timp și în timp, oamenii care te-au iubit, profund și te-au ridicat prin cele mai dure ori. Familie, prieteni de viață, vecini de încredere, aceștia sunt oamenii pe care trebuie să-ți petreci timpul cu acum. Lăsați-vă să vă sprijiniți pe ele.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten abuziv Pasul 15
    6. Fii bland cu tine insuti. Poate fi un timp de când ați reușit să vă relaxați, să vă petreceți timp cu membrii familiei apropiate sau ați reușit să faceți lucruri mici fără teama că vor porni prietenul tău furios în spirale de abuz. Ar putea dura ceva timp, dar treptat începe să renunțe la acea frică și vinovăție asociată cu relația dvs. de abuz și găsiți din nou viața.
  • Adăugați o nouă întrebare

    sfaturi

    Realizați indivizii abuzivi nu se pot schimba și nu sunteți responsabil pentru acțiunile / comportamentele lor.
  • Nu stați în relație pentru că credeți că totul va fi bine - cel mai probabil nu va.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că oferiți o îngrijire de recuperare pentru copiii abuzați, de asemenea.
  • Nu vă alimentați la atacurile de panică sau în primejdie. Doar reacționați calm sau lăsați-l.
  • Asigurați-vă că sunteți prietenul dvs. și familia dvs. își păstrează distanța de la el.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar