Cum de a construi o relație sănătoasă

Relațiile sănătoase vă permit să vă exprimați individualitatea (atât cu și fără partenerul dvs.), să vă aduceți cele mai bune rezultate în ambele și să încurajați creșterea. Mai ales dacă vă aflați într-o nouă relație, este mai bine să setați o bază pentru o relație pozitivă și sănătoasă de la început. Prin stabilirea accentului pe respect și comunicare utilă, vă puteți bucura de o relație sănătoasă și satisfăcătoare.

Pași

Partea 1 din 3:
Comunicarea eficientă
  1. Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 1
1. Vorbeste. Nu vă așteptați ca partenerul dvs. să vă poată citi mintea sau "Figurați-l afară."Dacă aveți nevoie sau doriți să exprimați ceva, trebuie să vă comunicați singur. Nu este corect pentru tine sau pentru partenerul tău când nu îți comunici nevoile. De asemenea, nu țineți în lucrurile care vă deranjează. Dacă ceva vă deranjează, spuneți ceva partenerului dvs.
  • Dacă nu știți cum să începeți o conversație, spuneți: "Există ceva în mintea mea și mi-ar plăcea dacă ați ascultat."De asemenea, puteți spune:" Ceva mă deranjează și mă simt ca și cum ar trebui să vorbim despre asta."
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 2
    2. Ascultați intenționat. O parte a unei relații sănătoase este cunoașterea când să vorbiți și când să ascultați. Dezvoltați-vă abilitățile de ascultare, fără a întrerupe și a lăsa partenerul dvs. să-și termine gândurile și sentimentele. Ascultați cu adevărat și nu încercați să veniți cu un răspuns în timp ce partenerul dvs. vorbește.
  • Utilizați abilități active de ascultare prin reflectarea conținutului și a emoțiilor a ceea ce spune partenerul dvs. Spune: "Lasă-mă să mă asigur că înțeleg. Vă aud că ați spus că sunteți supărat că nu v-am spus la ce oră aș fi acasă și doriți să fi spus ceva mai devreme pentru că ați fost îngrijorat."
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 3
    3
    Creați granițe sănătoase. Limitele nu sunt menite să vă facă să vă simțiți prinși - sunt creați pentru a menține respectul și pentru a înțelege așteptările în relație. Dacă ceva vă face să vă simțiți inconfortabil, să-l aduceți și să discutați cum trebuie să schimbați lucrurile și cum fiecare dintre voi va face schimbări. Dacă o persoană dorește să-și petreacă o mulțime de timp împreună și cealaltă nu, este important să stabilească o limită a cât de mult timp este adecvat împreună și în afară.
  • De exemplu, poate doriți să creați granițe sexuale (fiind exclusive sexual) și granițe sociale (având o noapte pe săptămână desemnată pentru prieteni sau activități).
  • Nu lăsați partenerul dvs. să vă controleze și să nu vă porniți partenerul. Setarea limitelor înseamnă respectarea reciprocă și găsirea compromisurilor pentru a face ca relația să funcționeze bine.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 4
    4. Să comunice clar. Fără comunicare clară, o relație poate aduce rapid cel mai rău la oameni. Când aveți o dorință sau o nevoie, exprimați-o în mod clar la partenerul dvs. Nu bateți în jurul tufișului sau spuneți ceva ce credeți că vă va mulțumi partenerului dvs. când vă face nefericit. Încercați să utilizați "declarațiile I" pentru a vă exprima sentimentele, faceți o observație sau împărtășiți opinia dvs. Declarațiile vă permit să vă exprimați clar și direct și să vă răspundeți pentru propriile gânduri și sentimente, evitând în același timp vina și acuzațiile față de ceilalți.
  • Pentru a comunica în mod corespunzător, spuneți: "Cred / mă simt / vreau ... cand….. deoarece…."De exemplu," mă simt supărat când părăsiți ușa deschisă, deoarece camera devine rece și dramatică."
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 5
    5. Exprima emoțiile. Împărtășește-ți gândurile și sentimentele cu partenerul tău și stai deschis la sentimentele care apar. Arătați interesul față de sentimentele partenerului dvs. și sprijiniți-le în timpul situațiilor stresante. Conectarea emoțională cu partenerul dvs. vă permite să empatizați cu experiența lor.
  • Dacă vă simțiți deconectați emoțional de la partenerul dvs., începeți să puneți întrebări despre sentimente (și nu dați vina sau faceți ipoteze). Descoperind sentimentele partenerului dvs., puteți începe să vă simțiți mai multă compasiune față de ei.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 6
    6. Consultați unul cu celălalt. Faceți timp periodic pentru a discuta relația. Uneori apar modificări sau programele devin ocupate și vă puteți dori să vă conectați sau să discutați despre lucruri. Poate doriți să aduceți obiective și așteptări de relație, deoarece acestea se pot schimba uneori. Ignorarea subiectelor dificile sau în speranța că vor dispărea este o modalitate de a se rupe o relație.
  • Un exemplu de verificare ar putea fi, "Hei, ești bine după dezacordul nostru ieri? Am vrut doar să mă asigur că nu au existat sentimente sau lucruri rămase pe care nu le-am rezolvat."
  • Adresați-vă partenerului dvs. dacă vă aflați pe aceeași pagină în ceea ce privește așteptările relațiilor. Puteți discuta despre mutarea împreună, satisfacția sexuală, căsătoria, copiii sau planurile de a vă deplasa. Fii clar pe ceea ce vrei și cum se potrivește partenerul tău cu asta.
  • Partea 2 din 3:
    Tratarea reciprocă
    1. Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 7
    1. Creați o bază de respect. Relațiile pot fi distractive și interesante mai devreme, dar este important să vă asigurați că dvs. și partenerul dvs. sunteți înrădăcinate în respect. Acționați în moduri care solicită respectul partenerului dvs.Să se străduiască să se trateze reciproc cu respect în orice moment, chiar și atunci când sunteți supărat unul pe celălalt.
    • Dorințele, gândurile și sentimentele partenerului dvs. au valoare. Comunicați partenerului dvs. că considerați modul în care se simt. Respectul reciproc este o parte importantă a facerii unei lucrări de relații sănătoase.
    • Discutați cu partenerul dvs. despre crearea respectului în relația dvs. Decideți "Do" și "Don`ts", cum ar fi numirea de apel sau atingerea sexuală.
    • Poate doriți să implementați "Lupta corectă" Reguli. Acestea sunt după cum urmează:
    • Nici un limbaj degradant
    • Fără învinovăție
    • Nici un strigăt
    • Nici o utilizare a forței
    • Nici o discuție despre divorț / rupere
    • Nu încercați să spuneți partenerului dvs. ceea ce se gândesc / se confruntă cu / simțindu-se
    • Stați în prezent
    • Luați vorbirea vorbită
    • Utilizați timpurile de timp atunci când este necesar
    • Fă-i fericiți
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 8
    2. Apreciați reciproc. O relație sănătoasă ar trebui să fie una în care dvs. și partenerul dvs. vă simțiți apreciați. Adesea, relațiile sunt construite din multe lucruri mici adăugate unul pe partea de sus a celuilalt. Găsiți lucrurile pe care partenerul dvs. le face pentru dvs. și spuneți "Mulțumesc."În loc să se concentreze asupra greșelilor, partenerul dvs. se concentrează asupra modului în care partenerul dvs. adaugă la viața dvs. Când observați ceva, vorbiți și vă arătați aprecierea.
  • Adresați-vă partenerului dvs. cum îi place să se simtă apreciați. Scrieți o notă sau o cartelă sau faceți un efort de a spune "Mulțumesc" de multe ori.
  • Lăsați partenerul dvs. să știe cum vă place să fiți apreciați. Spuneți: "Înseamnă mult pentru mine când observați lucrurile pe care le fac pentru dvs."
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 9
    3. Petreceți timp de calitate împreună. Este ușor de tranziție de la timpul față în față împreună la comunicarea digitală. Cu toate acestea, uneori semnificațiile se pot pierde în traducere sau comunicarea non-verbală devine inexistentă. Petrecerea timpului de calitate împreună vă poate ajuta să vă întăriți relația și să creșteți legătura dvs. și partenerul dvs. vă simțiți împreună.
  • Găsiți activități pe care le puteți face împreună în mod regulat. Poate fi la fel de simplu ca și cum ai se bucura de o ceașcă de cafea împreună în fiecare dimineață sau citind împreună noaptea.
  • Încercând ceva nou împreună poate fi o modalitate distractivă și interesantă de a petrece timp împreună. Nu trebuie să faci nimic nebun - chiar ieși la cină la un nou restaurant sau încercând o nouă bucătărie poate fi o experiență distractivă.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 10
    4. Dați reciproc spațiu. Nici o persoană nu poate îndeplini totul și fiecare rol pentru o altă persoană. Lăsați partenerul dvs. să aibă timp cu prietenii și familia și să se angajeze în hobby-uri. Este important ca fiecare persoană să aibă propriii lor prieteni și activități care se bucură de propriile lor. În timp ce doriți să petreceți fiecare moment împreună în timpul începerii relației, respectați reciproc suficient pentru a petrece timp în afară și știți că timpul petrecut în afară nu înseamnă nimic negativ pentru relație. Sprijiniți-vă partenerul în menținerea prieteniilor.
  • Evitați să renunțați la prieteni sau să vă presați partenerul pentru a renunța la prieteni. Este important să aveți prieteni și sprijinul emoțional pe care îl oferă. De asemenea, nu permiteți partenerului dvs. să dicteze dacă vă puteți vedea sau nu familia.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 11
    5. Așteptați modificările. Știți că relația dvs. va schimba probabil. Permiteți creșterea pentru dvs., partenerul dvs. și pentru relația în sine. Recunoașteți că schimbările în relația dvs. sunt oportunități de creștere nouă. Schimbarea este inevitabilă, atât de binevenită modificări și să accepte că relația se va adapta.
  • Când se întâmplă schimbări, respirați adânc și tratați-le unul câte unul.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbunătățirea unei relații nesănătoase
    1. Imaginea intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 12
    1. Vedeți un terapeut. Dacă sunteți prinși în modele nesănătoase și doriți să le îmbunătățiți, cereți partenerului dvs. să vadă un terapeut împreună. Un terapeut vă poate ajuta să întrerupeți modelele nesănătoase pe care le puteți simți prins, cum ar fi strigă, vina, izolarea, făcând ipoteze și nu comunicând eficient. De asemenea, poate ajuta la evitarea emoțională, modificarea comportamentului și schimbarea vederilor pe care le aveți despre relația dvs. Văzând un terapeut nu înseamnă că relația dvs. este condamnată - înseamnă că sunteți dispus să lucrați împreună pentru ao îmbunătăți.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 13
    2. Eliberați codul de codependență. Comportamentul disfuncțional într-o relație de cod dependentă poate arăta ca o persoană care sprijină sau permite iresponsabilitatea, imaturitatea, dependența sau sănătatea celorlalți persoane. Dacă sunteți activitatea, vă puteți simți vinovat dacă nu vă ajutați, chiar dacă știți că vă doare partenerul pe termen lung.Codependența este adesea înrădăcinată în copilărie și poate implica sentimente reprimate (care nu vorbește atunci când aveți nevoie, păstrați liniștit pentru a evita o luptă) și o incapacitate de a spune "nu."
  • Tu și partenerul dvs. vă puteți izola de la alte persoane și nu aveți prieteni în afara relației dvs.
  • Educați-vă despre codependența și petreceți ceva timp Identificarea comportamentelor dvs. de auto-înfrângere (sau ale partenerului dvs.). Poate doriți să lucrați cu un terapeut individual sau cuplului.
  • Verifică Cum să spuneți dacă sunteți codependent pentru a afla mai multe.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 14
    3. Respectați confidențialitatea partenerului. Fiind într-o relație nu înseamnă că trebuie să petreceți fiecare moment împreună sau să împărtășiți totul.Respectați nevoia partenerului dvs. de confidențialitate și spațiu. Dacă apare gelozia, amintiți-vă că gelozia este ceva ce simți că nu este direct legat de acțiunile partenerului dvs.
  • Nu cereți parolele partenerului dvs. la conturile media sociale sau la adresa de e-mail. Respectați confidențialitatea partenerului dvs. și fiți dispuși să aveți încredere în partenerul dvs.
  • Nu este sănătos pentru dvs. sau partenerul dvs. pentru a vă monitoriza în mod constant comportamentele celuilalt. Acest lucru poate fi înrădăcinat în gelozie sau control, care nu sunt componente sănătoase pentru a aduce într-o relație.
  • Imagine intitulată Construiți o relație sănătoasă Pasul 15
    4. Notă Semne de avertizare ale abuzului. Relațiile ar trebui să fie construite pe respectul și egalitatea, nu puterea și controlul. În timp ce vă puteți gândi la o mare parte a unor comportamente la început, comportamentele lipsite de respect au stabilit un ton într-o relație. Dacă partenerul dvs. este posesiv, insultător, strigând, umilitor sau lipsit de respect în vreun fel, ia notă. Nu există nici o scuză pentru abuz. Abuzul este o alegere pe care o face o persoană și nu trebuie să fii victima.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să recunoaștem o relație potențial abuzivă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar