Cum să se ocupe de o relație neacționată

O relație casual este adesea una fără a aștepta un angajament pe termen lung sau de monogamie. Dacă vă gândiți să aveți o relație neacționată sau sunteți în prezent într-una, prioritizați mai întâi comunicarea și onestitatea. Nu presupuneți doar că lucrurile se vor lucra și, în schimb, vor fi clare cu privire la ceea ce sunt așteptările. Au unele reguli și limitați contactul. Nu vă implicați emoțional, deoarece acest lucru poate duce la dorința mai mult.

Pași

Partea 1 din 4:
Asigurați-vă că este potrivit pentru dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 1
1. Întreabă-te dacă vrei o relație neacționată. Înainte de a începe (sau de a fi de acord cu) o relație neacționată, asigurați-vă că este ceva ce doriți. Notați beneficiile pentru dvs. în începerea unei relații neacționate și luați în considerare modul în care va funcționa bine pentru dvs.
  • Oamenii aleg relații non-angajate din diverse motive. Poate că tocmai ați terminat o relație pe termen lung și nu sunteți pregătiți pentru unul nou, sau vă păstrați ocupați prin promovarea carierei dvs. și nu aveți timp pentru o relație angajată.
  • Nu lăsați partenerul dvs. să vă predau într-o relație neacționată dacă nu este ceva ce doriți.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 2
    2. Cred că nu vor să se angajeze. Definiți relația cât mai curând posibil, astfel încât fiecare dintre dvs. să aibă așteptări clare. Dacă cineva spune că nu vor să se căsătorească sau nu sunt siguri de angajament, nu speră că își vor schimba mintea sau "vin în jur."Nu este treaba ta să le" rezolvi "sau să-i încurajezi să se schimbe. Întrebați persoana: "Este ceea ce doriți?"Sau," Există o șansă că acest lucru ar putea duce la altceva?"Și ia-le la cuvântul lor că asta vor ei.
  • Probabil că nu va fi un erou pentru transformarea unei persoane neacționate. În schimb, s-ar putea să vă simțiți frustrați sau dezamăgiți.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 3
    3. Acceptați relația așa cum este. Nu vă așteptați la o relație neacționată să se schimbe în nici un fel. Dacă nu sunteți clar dacă sunteți într-o relație neacționată, clarificați natura relației dvs. Dacă sunteți cu cineva și doriți să vă îndreptați spre o relație angajată, recunoașteți că luptați cu o bătălie foarte dificilă. Cel mai bine este să accepți lucrurile așa cum sunt fără speranțe să le schimbe.
  • Dacă sunteți nemulțumit într-o relație neacționată, discutați despre ceea ce doriți și vedeți dacă sunt la bord. Dacă nu sunt, ar putea fi cel mai bine să se încheie lucrurile.
  • Dacă nu sunteți interesat de angajament, atunci fiți foarte atenți dacă observați orice modificări ale interesului partenerului dvs. în angajament.
  • Partea 2 din 4:
    Respectând-vă și partenerul dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 4
    1. Definiți regulile. Dacă intrați într-o relație neconcepută, definiți regulile. Cel mai bine este să obțineți granițe clare pentru modul în care relația va merge în loc să se întrebe ce este în regulă și ce nu este bine. Puneți întrebări și asigurați-vă că se simte corect pentru dvs. Asigurați-vă că aveți ambele obiective similare pentru relație.
    • Să stabilească anumite reguli privind faptul că sunt fizice cu alte persoane sau petrecând timp cu ceilalți. Decideți dacă relația dvs. este un secret sau dacă puteți lăsa brusc dacă vă îndrăgostiți de altcineva.
    • Chiar dacă relația este casuală, încă mai aveți de-a face cu o persoană, nu o jucărie sexuală. Fiind într-o relație casual nu înseamnă că nici unul dintre voi poate trata celălalt lipsit de respect sau rece.
    • Rețineți că este la fel de important să comunici într-o relație neangajată ca într-una comisă. Asigurați-vă că păstrați liniile de comunicare deschise.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 5
    2. Fi cinstit. Onestitatea este vitală într-o relație neacționată. Doar pentru că o relație este casuală nu înseamnă că nici unul dintre voi ar trebui să vă minți reciproc. Dacă sunteți nemulțumit de un aranjament, nu sperați că veți trece peste el. Spune ceva. Dacă ieșiți în afara limitelor pe care le-ați stabilit, recunoașteți-o. Minciunile mici se pot transforma cu ușurință în minciuni mari, și pretinzând că lucrurile sunt în regulă când nu sunt corecte pentru dvs. sau pentru partenerul dvs. Obțineți obiceiul de a oferi feedback și de a vă exprima cum vă simțiți.
  • Dacă aveți nevoie de regulile de a schimba, spuneți ceva. Dacă partenerul dvs. solicită schimbarea regulilor, fiți cinstiți în modul în care vă simțiți în legătură cu schimbările și dacă sunteți dispus să le faceți.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. spune că vor să facă sex cu mai mulți oameni la un moment dat, cântărește cum vă simțiți despre asta.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 6
    3. Asigurați-vă că opinia dvs. Ar trebui să aveți un cuvânt egal în ceea ce se întâmplă în relație. Dacă partenerul dvs. dorește ca relația să existe doar în condițiile lor, spune ceva. Spuneți clar ceea ce doriți, "Vreau să vin în seara asta" sau "Am nevoie de o scurtă pauză în această săptămână."Dacă partenerul dvs. face o cerere, nu sunteți dispus să completați, spuneți așa.
  • Asigurați-vă că partenerul dvs. vă ascultă și vă consideră gândurile și sentimentele. Dacă gândurile și sentimentele despre relația nu par să conteze, acest lucru poate duce la resentimente și amărăciune.
  • Nu mergeți doar cu ceea ce vrea partenerul dvs., mai ales dacă vă doare sau vă face să vă simțiți supărați sau supărați. Spuneți: "Nu mă simt confortabil cu asta."
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 7
    4. Abordați relația în mod egal. Nu ar trebui doar tu să elimini programul sau face compromisuri. Dacă partenerul dvs. cere timpul și energia dvs. fac încă scuze pentru a nu face același lucru pentru dvs., nu este o relație egală. Dacă simțiți că ați pus mult mai mult timp sau energie pentru a vă întâlni sau vă vedeți reciproc, luați în considerare punerea unor întrebări sau ruperea acestuia. Oricare ar fi natura dvs. a relației dvs., veți fi mai mulțumiți dacă se simte ca și puterea este echilibrată.
  • Dacă nu doriți să o rupeți, dar totuși doriți mai multă egalitate, spuneți: "M-am întors la locul tău mult în ultima vreme, de ce nu vii la data mea data viitoare?"
  • De asemenea, puteți spune: "Simt că îmi pun o mulțime de timp pentru a vă adapta programul. Poți să-mi dai ceva timp?"
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 8
    5. Utilizați protecția. Dacă amândoi aveți sex în afara acestei relații, utilizați întotdeauna protecția și încurajați-vă partenerul să facă același lucru. Nimeni nu dorește o infecție cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită. Dacă tu și partenerul tău faci sex cu alte persoane în afara relației, asigurați-vă că sunteți protejat. Dacă sunteți intoxicați sau sub influența drogurilor, nu faceți sex.
  • A face sex cu mai multe persoane vă sporește șansele de a obține un STI și HIV.
  • Partea 3 din 4:
    Interacționând ocazional
    1. Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 9
    1. Rămâi neinvestiți emoțional. Faceți tot posibilul pentru a vă menține emoțiile din această relație. Investițiile emoționale pot duce la dorința de a petrece mai mult timp împreună, văzând persoana mai romantic sau dorind relația cu progresul. Poate favoriza sentimentele de apropiere și de conexiune. Relațiile casual nu progresează, deci dacă vă găsiți că doriți sau speranți mai mult, înapoi. Relațiile romantice implică faptul că sunt intim emoțional, deci evitați această parte a relației.
    • Evitați "vorbirea pernei" și deschiderea emoțional după sex.
    • Dacă persoana cu care vă așteaptă să vă îngrijiți de ei sau să le ascultați, recunoașteți că acest lucru ar putea bloca liniile cu o relație. Păstrați implicarea dvs. în viața celuilalt minimă.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 10
    2. Păstrați luminile de conversații. Nu împărtășiți informații personale cu partenerul dvs. Dacă începeți să împărtășiți mai multe informații personale unul cu celălalt, acest lucru ar putea crește obligațiunea emoțională pe care o împărțiți, ceea ce poate duce la sentimente de angajament. Schimbul de vulnerabilitate și având conversații mai profunde pot duce la o strânsă creștere. Deoarece natura relației este de a evita aceste sentimente, păstrați lucrurile optimiste și nu personale.
  • Păstrați discuțiile în prezent. Dacă vorbiți de multe ori despre viitor, acest lucru ar putea indica faptul că doriți o relație pe termen lung.
  • Dacă începeți să vă simțiți mai mult investit din punct de vedere emoțional, înapoi puțin.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 11
    3. Păstrați viața personală separată. Nu introduceți această persoană prietenilor și familiei dvs. Majoritatea oamenilor care doresc o relație casuală doresc să-și păstreze viața separată, astfel încât amestecarea în prieteni sau familie poate trimite mesaje mixte. Poate bloca liniile așteptărilor și duce la confuzie. Păstrați viața personală privată și separată de relația dvs. casual.
  • Unii oameni sunt în regulă cu interacțiunea cu prietenii cu un partener casual. Acest lucru necesită o mare parte a compartimentării.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 12
    4. Limitați contactul dvs. Nu apelați, text, e-mail sau contactați persoana în mod regulat. Limitați contactul o dată în fiecare săptămână. Cheltuirea mai mult timp împreună pot crește sentimentele de afecțiune sau de legare, care pot descompune natura relației casual.
  • Dorind să vadă persoana mai mult de o dată pe săptămână poate indica faptul că doriți mai mult decât o relație casuală.
  • Partea 4 din 4:
    Apelarea ONDITS
    1. Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 13
    1. Pleacă dacă sunteți nefericit. Natura relațiilor neacționate este că se termină atunci când încetează să fie benefice reciproc. Dacă sunteți cu cineva care nu vrea un angajament și că sunteți greu să faceți față, plecați. Poate că ați făcut eforturi pentru a vă conecta și a face munca relației, dar găsiți că sunteți nemulțumiți sau nemulțumiți de relația. Dacă vine acest timp, recunoașteți că nu puteți schimba persoana. Dacă relația se simte mai negativă decât pozitivă, întrerupeți-o.
    • Spune: "A fost distractiv și îmi place să petrec timpul cu tine. Cu toate acestea, caut o relație angajată și asta nu este. Știu că asta vrei, dar nu este ceea ce vreau. Nu există sentimente dure, dar vă rog să nu mai sunați."
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 14
    2. Evitați să fiți controlați. Dacă partenerul dvs. dictează atunci când vă vedeți unul pe celălalt, când faceți sex, cât de des vă vedeți unul pe celălalt și când vă evitați reciproc, ați putea începe să vă simțiți controlați de ei. Alte comportamente de control ar putea include critici, senzație de a le "datora" ceva, sau simțind presat în a face lucruri pe care nu vrei să le faci.
  • Dacă începeți să vă simțiți controlați, plecați înainte de a vă rupe inima.
  • Nu mergeți împreună cu ceva cu care nu sunteți de acord. Dacă aveți sentimente și nu, cel mai bine este să o întrerupeți.
  • Imagine intitulată Deal cu o relație neacționată Pasul 15
    3. Nu manipulați. Evitați să spuneți lucruri cum ar fi: "Te vreau în viața mea și nu-mi pot imagina viața fără tine, dar încă mai vreau să văd alți oameni."Acest lucru poate confunda cealaltă persoană și le poate lăsa să se întrebe cum vă simțiți. Dacă sentimentele voastre s-au schimbat, spuneți-i să știe. Indiferent dacă ați început să aveți sentimente pentru ei sau ați pierdut interesul, ar trebui să spuneți ceva. Nu fi prea critică sau judecată a persoanei ca o modalitate de a obține controlul.
  • Relațiile casual au întotdeauna o dată de expirare. Dacă unul dintre voi găsește altcineva sau pierde interes, știți că va ajunge la capăt. Doar nu răniți persoana între timp și știți când să renunțați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar