Cum de a comunica într-o manieră asertivă

Asertivitatea este un mod special de a comunica cu ceilalți direct și cinstit, dar și respectuos. Un comunicator asertiv știe ce cred ei sau ceea ce doresc și nu se tem să o ceară direct. Ei nu se înfurie sau au lăsat emoțiile lor să le domine, deși. Învățarea comunicării asertive necesită timp, dar dacă practicați să vă exprimați nevoile și așteptările, bazându-vă pe fapte în loc de vină și arătând respectul față de ceilalți atunci când vorbesc, puteți stăpâni în cele din urmă această formă puternică de comunicare.

Asertivitatea foile de înșelătorie

Sfaturi și trucuri de asertivitate

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Eșantion de răspunsuri asertive

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

  • Dacă sunteți cineva care vă ține emoțiile reprimate și mușchii corpului iau greutatea plină, este important să exersați și să întindeți acei mușchi pentru a opri acest lucru.Veți sta mai înalt, respirați mai bine și vă veți simți mai puternici dacă faceți acest lucru și exercițiul vă ajută să vă eliberați emoțiile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Dezvoltarea abilităților de comunicare asertivă
  1. Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 1
1. Definiți clar și precizați nevoile sau așteptările dvs. Comunicatorii pasivi tind să se ascundă sau să-și califice nevoile. Comunicatorii asertivi decid asupra a ceea ce doresc și apoi o vor cere direct sau să o afirme. Data viitoare când aveți ocazia, încercați să oferiți cel puțin o declarație directă pentru a vă comunica gândurile sau pentru a vă exprima nevoile.
  • Încă ar trebui să respectați nevoile și programul celorlalți, dar nu ar trebui să evitați propriile dvs. nevoi sau preocupări cunoscute doar pentru a găzdui pe altcineva. De exemplu, în loc de a spune: "Aș vrea să vorbesc cu dvs. pentru câteva minute dacă nu este prea multă problemă," Spuneți cuiva ", trebuie să vorbim despre un plan pentru misiunea noastră astăzi. Ce oră funcționează pentru dvs?"
  • Stabilirea limitelor merge mână în mână cu nevoile de exprimare. Încercați să vă comunicați în mod clar limitele altora. De exemplu, dacă cineva la locul de muncă vă deranjează și interferează cu capacitatea dvs. de a îndeplini sarcinile, spuneți "Am un timp greu de concentrat asupra sarcinilor pe care trebuie să le finalizez când sunt întrerupte. Poate că tu și cu mine ne-aș putea întâlni înainte de prânz pentru a discuta tot ce vrei să-mi spui."
  • Dacă sistemul dvs. de valoare și prioritățile nu sunt drepte în mintea dvs., poate fi dificil să le articulați altora. Asigurați-vă că vă aflați exact ceea ce doriți, aveți nevoie sau gândiți-vă înainte de ao exprima altora.
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 2
    2. Utilizați declarațiile "I" în loc de declarații "You". A fi asertiv înseamnă că vă apreciați propriile nevoi. Nu înseamnă a fi agresiv. Utilizați declarațiile "i" pentru a vă exprima ceea ce doriți sau aveți nevoie într-o situație. Încercați să evitați declarațiile "You", deoarece acestea tind să arunce vina și să arate furie.
  • De exemplu, în loc să spun: "Întotdeauna îmi face dificil să-mi fac treaba", încercați să spuneți: "Am nevoie de resurse mai bune pentru a-mi face treaba în mod corespunzător și eficient."
  • Gândiți-vă la ceea ce doriți și aveți nevoie și încercați să vă concentrați asupra asta. Nu petreceți timp învinovățesc pe altcineva. Vina coboară ca fiind mai agresivă decât asertivă.
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 3
    3. Practica spunând "nu" respectuos. Comunicatorii pasivi se pot lupta să spună, deloc, în timp ce comunicatorii agresivi pot fi lipsiți de respect în respingerea lor. Un comunicator asertiv spune "nu" când nu pot face cu adevărat ceva sau nu pot găzdui pe cineva, dar ei respectă altora în acest proces. Încercați să oferiți alternative sau resurse dacă nu puteți prelua sarcina sau provocați-vă.
  • Dacă, de exemplu, un client vă întreabă despre un proiect care depășește sarcinile și expertiza dvs. de muncă, spune-le: "Nu pot face asta pentru tine chiar acum, dar știu un specialist într-un alt departament care ar putea să ajute. Permiteți-mi să-mi iau numărul de telefon pentru dvs."
  • În timp ce este frumos să oferiți o explicație pentru motivul pentru care spui "nu", nu este necesar pentru a comunica eficient într-o manieră asertivă.
  • 4. Practicați mai mult profesional. Fiți atenți la obiceiurile și modelele de vorbire și încercați să le ajustați dacă nu sunt asertive. Evitați utilizarea cuvintelor casual, neprofesionale, cum ar fi "YUP", "literalmente" sau "ca."Puteți găsi că vorbiți prea repede sau vorbiți cu un ton în creștere de voce, deoarece nu sunteți sigur dacă alții vă vor asculta sau nu sunteți sigur dacă ceea ce spuneți este corect. Aceste obiceiuri sunt incompatibile cu asertivitatea, deoarece comunică incertitudine și nesiguranță. Lucrați la schimbarea acestora pentru a fi un comunicator mai asertiv.
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 5
    5. Utilizați limba corpului adecvat. Comunicarea asertivă nu este doar verbală. Asigurați-vă că limba corpului dvs. este puternică, încrezătoare și relaxată. Aceasta include contactarea ochilor cu alții atunci când vorbesc și păstrează o poziție verticală.
  • Contactul cu ochii este important, dar încercați să nu vă gândiți. Clipește și privirea în altă parte sunt naturale. Privind la cineva, pe de altă parte, poate apărea la fel de agresiv sau intimidant.
  • Pentru postura ta, ține-ți spatele în poziție verticală și umerii tăi au rămas ușor. Nu ar trebui să fii tensionat, dar ar trebui să fii minte pentru corpul tău și de calmul său.
  • Încercați să nu vă închideți. Păstrați-vă brațele și picioarele nerecunoscute și păstrați-vă fața de la brazdă sau scrunching cât de mult puteți.
  • Fiți conștienți de tensiunea musculară din corpul vostru. Întindeți ușor sau respirați profund pentru a vă relaxa mușchii.
  • Metoda 2 din 4:
    Practicând vorbind asertivă
    1. Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 5
    1. Schimbați exagerările pentru declarațiile factuale. Practica folosind fapte în conversația de zi cu zi pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să evitați confruntarea atunci când sunteți asertiv. Încercați să utilizați declarații factuale în loc de hiperbele, care pot arunca vina inutilă.
    • De exemplu, dacă vorbești cu cineva despre o misiune, nu vrei să faci, să spui: "Cred că va trebui să petrec o lună întreagă pregătindu-se pentru asta," în loc de "acest lucru va dura acest lucru pentru totdeauna."
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 9
    2. Păstrați răspunsurile simple. Adesea, cei care nu au încredere simt nevoia de a se explica. Pentru a vă menține să vorbiți ca cineva care nu este sigur, practica folosind mai puține cuvinte pentru a comunica. Discursul simplificat și discursul asertiv sunt adesea una și aceeași.
  • De exemplu, când a fost rugat să iasă pentru o oră fericită după muncă, evitați să spuneți ceva de genul: "Nu pot merge în seara asta, trebuie să mă duc la magazinul de produse alimentare, să mă opresc lângă casa mamei mele să-i lase câinele, apoi să-mi iau câine propriu pentru o plimbare și odată ce am ajuns acasă, am o curățare de făcut înainte de spectacolul meu preferat."În schimb, declin politicos și scurt spunând ceva de genul" nu vă mulțumesc. În seara asta nu funcționează pentru mine, dar poate un alt moment în curând."
  • Acest lucru poate facilita, de asemenea, ca alții să se supună cererilor dvs. Păstrați declarațiile scurte, directe și relevante.
  • Dacă aveți tendința de a utiliza materiale de umplutură, cum ar fi "cum ar fi", "Um" sau "Da", încercați să luați mici pauze în discursul dvs. O pauză este, în general, mai puțin discertabilă pentru publicul dvs. decât pentru dvs. și nu vă încurcă discursul la fel de mult ca și cuvintele de umplere.
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 6
    3. Repetați ceea ce doriți să spuneți în avans. Dacă știți în prealabil că va trebui să vorbiți cu cineva despre o nevoie, îngrijorare sau opinie, repetați ceea ce doriți să spuneți. Practicați păstrarea calmului, vorbind clar și făcând declarații pozitive care vă exprimă nevoile. Unii oameni chiar consideră că este util să scrieți un script sau să aveți o conversație practică cu un prieten sau un coleg.
  • Dacă aveți pe cineva să vă acționeze cu dvs., cereți-le feedback. Lasă-i să-ți spună ce faci bine și unde te-ai putea îmbunătăți.
  • Dacă sunteți incomod cu luarea deciziilor la fața locului, aveți unele răspunsuri pre-scripted care vor funcționa în mai multe situații. De exemplu, "Trebuie să mă consult cu soțul / soția, mă voi întoarce la tine."Sau" Asta nu va funcționa pentru mine, am deja un angajament."
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 9
    4. Reflectați asupra interacțiunilor dvs. zilnice. Luați un moment la sfârșitul fiecărei zile să vă gândiți la interacțiunile dvs. cu ceilalți. Oferiți-vă laudă în zonele în care ați făcut bine și gândiți-vă la 1-2 moduri de a vă îmbunătăți situațiile în care nu ați fost la fel de asertiv cum doriți.
  • Întrebați-vă întrebări cum ar fi unde ați arătat o comunicare asertivă? Au fost șanse să fiți asertivi pe care ați pierdut-o? Au fost momente când ați încercat să fiți aserți, dar ați ieșit agresiv?
  • Metoda 3 din 4:
    Păstrați-vă semnificativitatea respectuoasă
    1. Imaginea numită comunică într-o manieră asertivă Pasul 8
    1. Validați sentimentele altora. Când vorbiți afirmativ, trebuie, de asemenea, să ascultați temeinic. Aceasta include indicarea persoanelor despre care vorbești cu care înțelegi sentimentele și opiniile lor. Nu trebuie să fiți de acord cu ei, dar să le arătați că ascultați și că sunteți dispus să lucrați cu ei.
    • Puteți, de exemplu, să știți cineva ", înțeleg că sunteți preocupat de costul acestui produs. Cu toate acestea, timpul ne salvează în pregătirea rapoartelor noastre va compensa mai mult costul inițial."
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 10
    2. Controlați emoțiile. Exploziile de furie sau plâns pot fi dezordine la alte persoane și pot contrasta calitățile încrezătoare și relaxate ale discursului asertiv. Încercați cel mai bine pentru a vă controla emoțiile în timp ce lucrați cu alții. Evitați utilizarea profanităților sau a limbii necorespunzătoare. Dacă simțiți o umflătură de mânie sau lacrimi venind, respirați foarte adânc din stomac, numărați la 3 între fiecare inspirație și expirați. Continuați să faceți acest lucru până când vă simțiți destul de calm pentru a continua.
  • Dacă vă luptați să vă liniștiți, faceți o pauză. Solicitarea politicoasă a fi scutită, astfel încât să puteți pleca de la situație și să vă recâștigi autocontrolul.
  • 3. Consecințe clar de stat atunci când cineva nu se ocupă de dvs. Dacă emoțiile dvs. negative sunt ca răspuns la cineva care vă încalcă în mod continuu limitele sau nerespectarea solicitărilor dvs., respectați cu restul relației sau refuzați-vă să se ocupe de ei până când își respectă limitele, dorește și nevoile dvs. Încercați să faceți acest lucru fără a interjecta opiniile încărcate emoțional în raționamentul dvs.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul ", am respectat că trebuie să fiți acasă până la ora 8:00 p.M. Pentru a avea grijă de copiii dvs., dar de multe ori nu ați reușit să respectați nevoia mea de a petrece dimineața numai cu soția mea venind la casa mea atât de devreme. Dacă nu-mi vei respecta dorințele, mi-e teamă că nu vom mai putea petrece timp împreună."
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 11
    4. Exprimă recunoștința atunci când cineva vă găzduiește. Dacă altcineva a făcut sau face ceva pentru dvs., spuneți-i că sunteți recunoscător. Dați-le o mulțumire reală, fie scrisă, fie în persoană. Apoi, asigurați-vă că vă întoarceți favoarea ascultând în mod deschis și onestitate acestora atunci când își exprimă nevoile sau preocupările.
  • Lăsați pe cineva să știe: "Știu că a fost greu să renunți la weekend-ul dvs. pentru a termina acest proiect. Apreciez cu adevărat tot efortul pe care l-ai pus. Nu am fi putut să o facem fără tine. Dați-mi voie să știu data viitoare când conduceți un proiect și voi face tot ce pot pentru a vă ajuta."
  • Metoda 4 din 4:
    Comunicarea afirmativă în scenarii comune
    1. Imaginea numită comunică într-o manieră asertivă Pasul 14
    1. Da cuiva o alternativă la comportamentul problematic. Indiferent dacă sunteți în birou sau în afara prietenilor dvs., uneori cineva va face ceva care te face să te simți inconfortabil. Utilizați comunicarea asertivă pentru a nu numai spune că sunteți incomod, dar pentru a sugera o alternativă.
    • Dacă, de exemplu, colegul tău păstrează consumabile de la birou fără a întreba, nu spune doar, "Aș vrea să am mai multe stilouri, dar cineva continuă să ia a mea," când sunt aproape de tine. Aceasta este o abordare pasivă.
    • În schimb, confruntați-le direct și spuneți, "Mă frustrat când îmi iei consumabilele pentru că îmi inhibă capacitatea mea de a-mi face corect slujba. Aș prefera să solicitați propriile stilouri de acum încolo. Vă pot arăta unde este camera de aprovizionare dacă nu știți de unde să le obțineți singur."
  • Imaginea intitulată comunică într-o manieră asertivă Pasul 13
    2. Să precizeze nevoile dvs. și să urmați cu acțiune cu avocații agresivi. Un telemarketer agresiv sau un campanie de pe stradă poate fi dificil de a se agita. Utilizați comunicarea asertivă pentru a le spune ceea ce aveți nevoie dintr-o situație și apoi urmați prin acțiuni directe.
  • Dacă un telemarketer nu se va opri, de exemplu, opriți-le înainte de a ajunge la terenul lor de vânzări și le-au spus, "Știu că îți faci treaba, dar nu mă interesează produsul tău. Aș dori imediat să fiu eliminat din lista dvs. Voi escalada această situație dacă mă suni din nou."
  • Apoi, urmați prin acțiuni directe prin scrierea numelui și a numărului persoanei și a companiei care vă cheamă. Dacă sunați din nou, puteți cere să vorbiți cu managerul lor sau să raportați compania unui organism de supraveghere ca FCC.
  • De asemenea, puteți lua acțiuni directe prin blocarea numărului de telefon și / sau ignorarea apelului telefonic.
  • Imaginea numită comunică într-o manieră asertivă Pasul 14
    3. Utilizați abilități de comunicare asertivă pentru a cere ceea ce doriți cu adevărat. În unele situații, cum ar fi să vă întrebați șeful pentru o creștere, puteți utiliza în mod proactiv comunicarea asertivă. Lăsați acea persoană să știe ce vrei și de ce vrei. Fi ferm, dar rămâneți deschis la conversație.
  • Dacă doriți să cereți o creștere, de exemplu, spuneți șefului dvs "Aș dori să discut o creștere a salariilor. Metricile mele depășesc în mod constant pe toți ceilalți în departament cu 30% și vreau ca munca mea grea să fie reflectată în salariul meu. Scopul meu este o creștere de 7%. Este ceva ce putem face să se întâmple?"
  • Dați cealaltă persoană șansa de a răspunde și de a intra într-o negociere respectuoasă. Mai degrabă mai degrabă decât solicitarea este o modalitate ușoară de a pierde chestia dorită.
  • sfaturi

    Dacă conversația devine prea încălzită, cereți timp de timp sau o pauză. Explicați că nu are nimic de-a face cu cealaltă persoană, aveți nevoie doar de un moment, și veți relua conversația mai târziu.
  • Învățarea comunicării asertive necesită timp. Nu renunțați, continuați să practicați în situațiile de zi cu zi.
  • Avertizări

    Dacă suferiți orice formă de violență, solicitați ajutor profesional imediat sau un refugiu / adăpost.Violența nu este comunicare - este dominație.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar