Cum să vă rupeți dependența de o persoană

O relație dependentă se caracterizează prin necesitatea de a continua să se angajeze sau să "păstreze" persoana în ciuda unor consecințe negative evidente. Acest lucru se poate întâmpla în ambele relații romantice și prietenii. În aceste relații, vă puteți simți ca și cum ați da tot ce aveți la această persoană, în timp ce obțineți puțină împlinire în schimb. Dacă vă luptați cu un atașament nesănătos, puteți începe prin analizarea a ceea ce se întâmplă în relație, apoi luați pași pentru a sparge atașamentul obsesiv.

Pași

Partea 1 din 3:
Analizând o relație de dependență
  1. Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană Pasul 1
1. Face o listă. Scrieți o coloană pentru lucruri pozitive pe care le scoateți din relație și o altă coloană pentru a lista lucrurile negative despre relație. Săpa adânc în viața ta pentru a stabili dacă conexiunile sunt sociale, mental, emoțional sau profesional sănătoase. Iată câteva aspecte ale relațiilor sănătoase pentru tine de a lua în considerare:
  • Open, comunicare onestă. Ambii oameni se simt capabili să-și exprime sentimentele și opiniile fără teama de a fi răniți sau de-a lungul lor. Ambii oameni folosesc limba, îngrijirea limbajului pentru a-și exprima sentimentele și nu folosesc limbajul de protecție sau învinovăție. Ambii oameni nu fac scuze pentru acțiunile lor. Ambii oameni recunosc validitatea emoțiilor celuilalt.
  • Corectitudine și negociere. Ambii oameni sunt dispuși să negocieze și să compromită pentru a găsi soluții sănătoase. Nici o persoană nu dă întotdeauna sau renunță. Ambii oameni încearcă să vadă situația din perspectiva celeilalte persoane. Nici o persoană nu este "în el pentru ao câștiga" în detrimentul celuilalt.
  • Responsabilitate și putere împărtășită. Nici o persoană nu ia toate deciziile. Dacă o persoană face de obicei decizii, este pentru că ambele persoane sunt confortabile cu acest lucru.
  • Respect. Ambii oameni se simt apreciați pentru sinele lor unic. Ambii oameni exprimă aprecierea pentru cealaltă. Chiar și atunci când furios sau rănit, ambii oameni mențin respect și nu folosesc limbi sau acțiuni dureroase sau violente.
  • Încredere și sprijin. Ambii oameni se sprijină reciproc. Ei doresc cele mai bune pentru cealaltă persoană. Ambii oameni se simt ca se pot baza pe cealaltă. Ambele se simt în siguranță pentru a-și împărtăși emoțiile, dorințele și nevoile fără teama de a fi judecați.
  • Intimitate. Aceasta poate fi afecțiune fizică. De asemenea, poate respecta limitele sau intimitatea celorlalte persoane. Relațiile cu adevărat intime nu încearcă să controleze sau să monitorizeze comportamentul unei persoane.
  • Integritate personală. Ambii oameni au un sentiment de sine diferit de relația lor. Ambele au un sentiment de independență și își mențin propriile valori, gusturi și credințe. Ambii parteneri își asumă responsabilitatea pentru cuvintele și acțiunile lor.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană Pasul 2
    2. Revizuiți relațiile anterioare. Mulți oameni care devin dependenți de oameni au suferit relații de familie inadecvate. De multe ori acești membri ai familiei nu au fost de încredere sau nu au oferit nevoi de bază, cum ar fi hrana, adăpostul sau sprijinul emoțional.
  • Dacă persoana la care sunteți dependenți vă reamintește de un membru al familiei din trecut sau de o altă relație, este posibil să căutați să compensezi o relație precedentă nereușită prin această relație curentă. Va trebui să separați sentimentele din cele două relații diferite pentru a continua.
  • Un semn distinctiv al unei persoane de perpendent atrage persoanele care sunt instabile. Poate întotdeauna să faci prieteni sau să începi relații cu indivizi care sunt indisponibili emoțional. Examinați relațiile anterioare pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat pentru dvs.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană pasul 3
    3. Păstrați un jurnal de relații. Scrieți în mod regulat despre modul în care relația te face să te simți și ce comportamente, speranțe și fantezii pe care le port. Scrierea despre o relație zilnică vă poate ajuta să evitați lucrarea în momentele rele și pretinzând că relația este întotdeauna bună.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană pasul 4
    4. Luați notă de stilurile dvs. de comunicare și de interacțiune. În relațiile de dependență, perechea este de obicei incapabilă să discute probleme riscante și de multe ori glazura peste anumite subiecte cu jumătăți de adevăruri. Dacă observați că dvs. și partenerul dvs. rareori aveți conversații cu adevărat intime referitoare la temerile sau visele personale, puteți fi într-o relație captivantă.
  • Relațiile sănătoase implică intimitatea în care conversațiile merg sub suprafață în zonele pe care nu le-ați împărtăși în mod normal publicului. Aceste atașamente includ, de asemenea, oferirea și luarea de la ambii parteneri, precum și de beneficii reciproce de atașament.
  • Relațiile nesănătoase și de codependente rămân, în general, deasupra suprafeței și au câteva conversații de îndeplinire. Poate că vă prefaceți întotdeauna că sunteți veseli în jurul celeilalte persoane, dar, în interior, vă simțiți trist sau confuz. S-ar putea să vă simțiți relaxați și fericiți atunci când cealaltă persoană se simte în acest fel. Vă temeți ce s-ar întâmpla dacă ați spus iubitului sau prietenului dvs. cum vă simțiți cu adevărat.
  • Imagine intitulată Pauză dependența de o persoană Pasul 5
    5. Acceptați că o relație nu este sănătoasă dacă vedeți dovezi privind obsesivitatea, controlul sau abuzul. Dacă relația dvs. cu altul ți-a determinat să-ți pierzi propria identitate, să-ți pierzi alte relații și să te simți ca și cum nu poți funcționa fără cealaltă persoană, acestea sunt semne de o relație de dependență. Trebuie să ieșiți din această relație înainte ca situația să se înrăutățească.
  • Semnele unei relații obsesive pot include tendințe delirante în care partenerul sau prietenul dvs. exaggerează orice interacțiune pe care o aveți cu alții. Această persoană poate gândi un zâmbet cu un străin înseamnă ceva mai mult. Poate doriți să verificați telefonul sau e-mailul pentru a vă asigura că relația lor cu dvs. este prioritatea.
  • Un partener de control vă poate face să vă simțiți ca și cum ați fi pierdut individualitatea. Această persoană se poate vina cu privire la timpul petrecut în timpul petrecut până la punctul în care vă aflați că vă petreceți aproape nici un moment cu familia sau cu alți prieteni.
  • Majoritatea oamenilor cred că o relație abuzivă echivalează cu violența fizică. De fapt, obsesivitatea și comportamentul de control pot împrumuta abuzul emoțional. Dacă partenerul sau prietenul tău vă izolează de la alții, acționează posesiv, încearcă să vă spună ce să faceți sau vă pune în jos pentru a menține o poziție de autoritate asupra voastră, puteți fi într-o relație abuzivă din punct de vedere emoțional.
  • Partea 2 din 3:
    Ruperea unui atașament nesănătos
    1. Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană pasul 6
    1. Păstrați ce părți din relația dvs. de dependență sunt fantezia și care sunt realitate. Este comun în astfel de relații pentru a vă vedea partenerul prin ochelari de culoare roșie. Avem o tendință de a menține fanteziile despre ceea ce este o persoană în speranța lor într-o zi. De asemenea, putem crea narațiuni fanteziste despre relația pe care o spunem altor persoane.
    • Acceptați realitatea despre partenerul dvs. În loc să spui, "Nu e așa de rău - mi-a cumpărat un colier pentru ziua mea de naștere", Spune-ți adevărul despre partenerul tău: "Ea se preface că este gelos despre alți oameni pe care îi stau cu asta, așa că am ajuns doar să stau cu ea" sau"Ea mă păstrează de multe ori să-mi văd familia." Dacă relația - platonică sau romantică - vă determină să vă simțiți fără putere sau controlată, trebuie să recunoașteți acest lucru. Nu pretindeți că totul merge bine doar pentru a menține atașamentul.
    • Mărirea (suflarea lucrurilor din proporție) și minimizarea (văzând lucrurile cât mai puțin importante decât acestea) sunt distorsiuni cognitive comune, modalități nefolositoare de a gândi că putem aluneca în necunoscute. Dacă vă aflați în mod constant căutând scuze sau de respingere a lucrurilor ca "nu e atat de rau," Este posibil să utilizați aceste distorsiuni pentru a justifica șederea în relație.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană Pasul 7
    2. Spargeți conexiunile fizice pe care le aveți la acea persoană. Conexiunile pot include lucruri cum ar fi finanțele, locuințele sau proiectele de lucru. Înțelegeți că va trebui să vă oferiți timp suplimentar pentru a întrerupe aceste conexiuni. De asemenea, întrebați-vă dacă dependența de relații se bazează pe facilitățile disponibile pentru dvs. cu persoana respectivă.
  • Modificați contul dvs. bancar și începeți să primiți salariile la noul cont dacă partajați fonduri cu această persoană.
  • Căutați un loc nou de închiriat sau să trăiți temporar dacă atașamentul nesănătoasă este un coleg de cameră.
  • Îndepărtați alcoolul, drogurile, alimentele, sexul sau alte declanșatoare care vă pot tenta să rămâneți într-o situație de dependență.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană pasul 8
    3. Planificați activități cu oameni pozitivi în viața voastră. Pentru a contracara energia negativă și feedbackul pe care ați primit-o într-o relație de dependență, trebuie să o înlocuiți cu feedback pozitiv din alte surse. Reînnoiți conexiunile acum și înconjurați-vă cu indivizi înfloriți care apreciază ceea ce aveți de oferit.
  • Imagine intitulată Pauză dependența de o persoană Pasul 9
    4. Setați obiectivele personale. Dacă vă ignorați din cauza unei dependențe personale, încercați să luați un hobby, începând să vă antrenați pentru un eveniment de fitness sau să mergeți la o promovare la locul de muncă. Dacă începeți să lucrați la dvs., veți putea vedea clar cât de deconectat ați devenit într-o relație de dependență.
  • Imagine intitulată Pauză dependența de o persoană Pasul 10
    5. Faceți o listă a dorințelor dvs. independente. Porniți fiecare punct de glonț cu "Vreau..."Sau" Aș vrea..."Ca să puteți începe separarea dorințelor personale de la dorințele relațiilor. Aceste dorințe pot varia de la dorința de a vizita Italia pentru a obține o nouă tunsoare sau culoare. Concentrați-vă numai pe dvs. în timp ce vă îndepărtați de o dependență de dragoste.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbrățișând independența
    1. Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană Pasul 11
    1. Decideți cum vă veți ocupa de persoana dacă vă contactați cu dvs. în viitor. Gândiți-vă la un plan sau să dezvoltați un scenariu despre modul în care veți răspunde dacă întâlniți această persoană. Amintiți-vă: trebuie să limitați contactul dacă persoana vă reduce stima de sine și vă face să vă simțiți mici sau neimpozitate.
    • De exemplu, dacă persoana dorește să vorbească la telefon, sugerează o dată și o dată, apoi du-te la casa unui prieten de susținere pentru a lua apelul.
  • Imagine intitulată Pauză dependența de o persoană Pasul 12
    2. Așteptați simptomele de retragere. În locul euforie, entuziasm și infatuare, puteți experimenta frică, îndoială de sine, singurătate și panică după o relație dependentă, codependentă se dizolvă. Simptomele fizice pot imita pe cele de abuz de substanțe ca să nu poată dormi sau să mănânce, să crape, să tremure și să experimenteze greață. Acestea sunt părți normale de rupere a unei legături care ți-au dat sentimente pozitive. Simptomele vor dispărea în cele din urmă.
  • Imagine intitulată Pauză dependența de o persoană Pasul 13
    3. Se confruntă cu sentimente de singurătate sau depresie. Dacă vă simțiți deprimați cronic, căutați serviciile unui consilier profesionist. Terminarea unei relații de dependență vă poate face să vă simțiți goală înăuntru și vă poate face să credeți că nu veți găsi niciodată o altă persoană. Un consilier vă va ajuta să înțelegeți importanța lucrului pe dvs. și asigurați-vă că sunteți sănătoși și întregi.
  • Când sunteți într-o relație de dependență, încercați să obțineți aprobarea, iubirea, acceptarea sau aparținerea dintr-un alt loc decât voi. Pentru a depăși acele sentimente, va trebui să începeți să vă uitați spre interior pentru confortul dvs. - dar poate exista o durere și durere în acest proces.
  • Țineți minte, sentimentele de lipsă de valoare nu pot fi ștampilate de relații - trebuie să rezolvați aceste sentimente pentru a vă iubi pe deplin pe deplin sau pe o altă persoană. Să se ocupe acum de propriile probleme de stima de sine acum, înainte de a începe să se întâlnească din nou.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană Pasul 14
    4. Alăturați-vă unui grup de asistență bazat pe dependența de dragoste sau codependența. Puteți găsi puterea de a face față ascultării povestirilor triumfătoare ale altora care au tăiat legături de la o relație de dependență. În legătură cu văzând un consilier pentru terapie individuală, participarea la întâlniri cu alții ca tine vă poate ajuta să vă educați pe relații dependente și să învățați cum să observați astfel de relații nesănătoase în viitor.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană pasul 15
    5. Ai grijă de tine. Poate fi ușor să vă neglijați când vă simțiți în jos să terminați o relație cu cineva pe care îl îngrijiți. Faceți timp suplimentar pentru a mânca și a exercita în mod regulat, obțineți somn de calitate, și să vă tratați ușor. A face câteva activități de auto-îngrijire în fiecare săptămână vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai mult ca voi și să aduceți o anumită structură independenței dvs. găsite. Relaxați-vă într-o baie cu bule liniștitoare, scoateți părul tăiat și decolați sau vizitați spa-ul pentru un masaj. Nu vă neglijați pentru că vă simțiți rău.
  • Imagine intitulată Pauză dependența dvs. la o persoană Pasul 16
    6. Aflați cum să setați limitele corespunzătoare în relații și prietenie. Limitele sunt semnificative pentru a trăi o viață sănătoasă și stabilă. Mulți oameni presupun în mod greșit dacă sunt extrem de apropiați de o altă persoană când se întâlnesc pentru prima dată, este un semn al unui meci perfect. Țineți minte, ar trebui să aveți o viață dincolo de iubitul / prietena sau cel mai bun prieten.
  • Data viitoare când întâlniți o persoană nouă să fie direcționați cu privire la nevoile dvs. și orice limitări pe care doriți să le stabiliți. În relații sănătoase, ambii parteneri ar trebui să aibă un cuvânt de spus în modul în care funcționează lucrurile. Nu renunțați la puterea dvs. într-o altă relație de cod.
  • Mergând înainte, fiți întotdeauna conștienți și conștienți de relațiile / prieteniile dvs. care au fost grele. Luați lucrurile încet cu orice persoană nouă care intră în viața voastră. Țineți întotdeauna nevoile dvs. în minte și practicați auto-îngrijirea.
  • În cele din urmă, continuați să căutați sprijinul extern al consilierului sau al unui grup local de sprijin pentru a primi educație și încurajare pe măsură ce formați noi obligațiuni sănătoase.
  • Avertizări

    Dacă vă simțiți total singur după ce ați terminat o relație de cod / prietenie, ajungeți la familie sau la prieteni și să dezvoltați un sistem de sprijin al persoanelor care sunt dispuși să vă ajute în acest timp dificil.
  • Dacă vă aflați într-o relație abuzivă, trebuie să luați măsuri pentru a vă proteja când părăsiți. Este posibil să fie necesar să solicitați o escortă de poliție sau să depuneți o comandă de restrângere pentru a vă asigura siguranța atunci când părăsiți partenerul dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Jurnal
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar