Cum să se ocupe de mama abuzivă în drept

Stereotipul soacrei dificile a persistat în multe culturi de sute de ani. O soacră poate simți că soțul copilului ei nu este suficient de bun sau nu este un părinte competent. Mamele-in-lege pot fi într-adevăr dificile uneori, dar o soacră abuzivă poate fi potențial pericol pentru căsătoria și copiii dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui front unic cu soțul / soția dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 1
1. Vorbiți cu soțul dvs. despre mama lor. Este probabil ca soțul dvs. să știe deja că mama lor este dificilă. Cu toate acestea, soțul dvs. ar putea să nu-și dea seama că mama lor este de fapt abuzivă. De asemenea, ei ar putea să nu-și dea seama cât de serios vă simțiți despre situație. Dacă intenționați să abordați problemele cu soacra dvs., soțul dvs. are dreptul de a ști înainte de a lua măsuri.
  • Au această conversație la un moment dat care este bun pentru amândoi. Ar trebui să aveți o conversație calmă în privat, fără a vă simți graniți sau amenințați.
  • Începeți să puneți întrebări. Puteți să vă întrebați soțul / soția "cum vă simțiți despre relația dvs. cu mama dvs. în ultima vreme?"Acest lucru poate deschide conversația fără să-ți exprimi hotărârile mamei soțului tău.
  • Dacă soțul / soția dvs. nu-i vede mama ca având probleme, acest lucru ar putea duce la probleme maritale în jos.
  • Fii clar cu soțul / soția. Oferă exemple de abuz, astfel încât ei pot înțelege de unde vii. Puteți menționa evenimentele dintr-o vizită recentă sau comentarii specifice a făcut-o pe soacra ta.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în dreptul 2
    2. Decideți dacă veți lua măsuri fără soțul dvs. Există o șansă ca soțul dvs. să nu fie de acord cu dvs. despre comportamentul mamei lor. Ei ar putea înțelege poziția dvs., dar nu doresc să ia măsuri în sine. Acum trebuie să decideți dacă sunteți dispus să acționați fără ajutor de la soțul / soția dvs.
  • Adresați-vă soțului dvs. dacă vă pot sprijini acțiunile, chiar dacă nu vor să participe.
  • Dacă alegeți să acționați împotriva dorințelor soțului dvs., acest lucru ar putea duce la probleme serioase maritale. Dacă abordează comportamentul mamei dvs. este extrem de important pentru dvs., lăsați soțul / soția să știe. Ar putea fi dispuși să compromită poziția lor.
  • Dacă soțul / soția dvs. refuză să abordeze comportamentul mamei lor, acesta poate fi un semn că abuzul este în desfășurare și nu va fi vreodată abordat. În acest caz, este posibil să trebuiască să căutați consiliere ca un cuplu pentru ca relația dvs. să rămână sănătoasă.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 3
    3. Înțelegeți unde vine soacra ta. Acest pas poate fi greu atunci când aveți de-a face cu cineva care este abuziv pentru dvs. sau familia ta. Cu toate acestea, este important să încercați să vedeți lucrurile din perspectiva ei. Multe mame au un timp greu, lăsându-și copiii să meargă sau să-și vadă propriii copii ca părinți noi.
  • Cel mai probabil, soacra ta vrea ceea ce este mai bine pentru soțul / soția dvs. și pentru copiii dvs. (dacă aveți vreunul). Amintiți-vă că acesta este ceva în comun. S-ar putea să nu fiți de acord cu privire la cea mai bună, dar cel puțin amândoi aveți pe cineva pe care îl iubiți în comun.
  • Ia notă de orice diferențe culturale. Dacă tu și soacra ta sunt din medii culturale foarte diferite, acest lucru ar putea explica unele neînțelegeri. Diferențele culturale nu sunt niciodată o scuză pentru abuz, totuși.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 4
    4. Jocul de rol, dacă este posibil. Soțul tău știe bine mama lor, ca să poți practica ceea ce ar putea fi să vorbești cu ea despre comportamentul abuziv. Acest lucru poate fi, de asemenea, un instrument excelent pentru legarea cu soțul / soția dvs. și găsirea în cazul în care sunteți de acord cu această problemă.
  • Soțul dvs. poate să nu se simtă confortabil jocul cu dvs. Dacă nu, puteți întreba dacă ar fi dispuși să asculte doar în timp ce vorbiți scenarii potențiale.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 5
    5. Sunt de acord cu privire la un plan. Odată ce și soțul dvs. ați ajuns la o înțelegere despre comportamentul mamei dvs., trebuie să decideți ce veți face despre asta. Asigurați-vă că planul dvs. este clar și că este ceva ce vă simțiți bine.
  • S-ar putea să plănuiți să discutați pur și simplu cu soacra ta. Decideți când și unde veți avea discuția. V-ați prezenta amândoi? Cine va face cea mai mare parte a vorbirii? Poate fi chiar o idee bună să scrieți un script, astfel încât nici unul dintre voi nu este surprins în acest moment.
  • Puteți decide să nu vă confruntați cu soacra dvs., ci pur și simplu să petreceți mai puțin timp cu ea. Decideți împreună cât timp puteți fi de acord să cheltuiți cu ea și în ce contexte.
  • Au un plan de backup. De exemplu, dacă întreabă de ce nu v-ați făcut vizita săptămânală obișnuită, să fiți pregătiți cu un răspuns pe care tu și soțul dvs. ați acceptat. S-ar putea să decideți să fiți foarte cinstiți și să spuneți: "Nu ne simțim confortabil cu copiii noștri care petrec o mulțime de timp cu tine", sau ai putea spune pur și simplu: "Am fost foarte ocupați în ultima vreme."Planificați-vă abordarea cu soțul / soția.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în dreptul 6
    6. Identificați metodele specifice și victimele abuzului. Tipul de abuz va determina probabil modul în care vă confruntați cu soacra și modul în care alegeți să vă ocupați de situație. Amintiți-vă că abuzul are mai multe forme, dar toate sunt inacceptabile. Dacă abuzul sa întâmplat în trecut, poate că trebuie doar să aveți o conversație sinceră cu soacra ta. Dacă este încă în curs de desfășurare, probabil că va trebui să impuneți modificări specifice.
  • Dacă soacra ta a abuzat verbal soțul / soția în timp ce creștea, puteți pur și simplu să vă lăsați să știe că sunteți conștient de această istorie. De asemenea, puteți spune ceva, "Înțeleg că sa întâmplat acest lucru în trecut. A fost un lucru dificil pentru noi să lucrăm ca un cuplu, dar suntem hotărâți să creăm un mediu sănătos pentru noi înșine și familia noastră acum."
  • Dacă abuzul se întâmplă încă, și voi sau copiii dvs. sunteți victime, puteți spune soțului dumneavoastră, "Înțeleg că nu ai controlul asupra acestui copil. Cu toate acestea, ca adulți avem acum puterea de a opri acest abuz și de a ne proteja copiii de la ea."
  • Partea 2 din 3:
    Stabilirea limitelor cu soacra ta
    1. Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 7
    1. Fi cinstit cu privire la relație. Niciodată nu falsifică o apropiere cu legile voastre care nu sunt într-adevăr acolo. Este perfect acceptabil să fii politicos la legile voastre, fără a face nimic mai mult din relație.
    • Nu obțineți obiceiul de a vă referi la soacra ta ca "mamă" sau "mamă."Ea este mama soțului tău, dar nu a ta.
    • Se angajează numai în atingerea fizică cu care vă simțiți confortabil. Nu este nevoie de o îmbrățișare lungă, desenată cu cineva care vă simțiți incomod în jur.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 8
    2. Afirmați-vă. Mulți oameni se găsesc liniștiți sau timizi în jurul mamei abuzive. Cu toate acestea, acest lucru poate alimenta comportamentul abuziv. Dacă soacra ta face sau spune ceva rău, se ridică pentru tine sau pentru soțul tău.
  • Dacă aveți copii, asigurați-vă că soacra ta știe și urmează regulile de părinți. Dacă refuză, reamintește-i că ești mama lor. Puteți spune ceva de genul: "Știu că ați avut o mulțime de experiență părintească. Cu toate acestea, facem lucrurile în mod diferit în casa noastră și am nevoie de tine să respecte că dacă vei petrece timpul cu copiii mei."
  • Dacă ea spune ceva degradant sau rănit pentru tine, poți să spui: "Nu apreciez să fiu vorbit cu acel mod. Te rog opreștete."
  • Imagine intitulată se ocupă de mama abuzivă în dreptul 9
    3. Plasați limitele în momentul în care veți petrece cu ea. Acesta este ceva ce ar fi trebuit deja discutat cu soțul / soția. Soțul dvs. poate opta să petreacă mai mult timp cu soacra ta decât să fiți dispuși să cheltuiți. Soacra ta poate întreba de ce nu te-ai alăturat sau poate fi fericit să ai ceva timp singur cu copilul ei.
  • Puteți lăsa soacra ta să știe în prealabil că veți petrece mai puțin timp cu ea. Ea poate întreba de ce. Depinde de tine și soțul / soția dacă vrei să fii pe deplin cinstit cu ea.
  • Este posibil să fie posibilă tăierea timpului cu ea fără a trebui să vorbiți cu ea despre asta.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în dreptul 10
    4. Acceptați dezaprobarea. Dacă soacra ta și-a exprimat deja o dezaprobare puternică față de tine și de familia ta, este puțin probabil să-și schimbe mintea. Amintiți-vă că nu aveți nevoie de aprobarea ei.
  • Poate fi împuternicirea de a spune acest lucru cu voce tare la soacra ta. De exemplu, dacă vă spune că casa dvs. este prea mică și aglomerată, puteți spune pur și simplu: "Suntem foarte fericiți aici, de fapt. S-ar putea să nu aprobați casa noastră, dar este minunat pentru nevoile noastre."
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 11
    5. Stabiliți limitele corespunzătoare situației. Dacă soacra ta a fost sau continuă să fie grav abuzivă, este posibil să aveți nevoie să o tăiați din viața familiei dvs. cu totul. Chiar dacă nu mai este abuzivă, având-o în jurul ei poate fi declanșată pentru soțul / soția sau pentru dvs.
  • Dacă soacra ta a fost abuzivă din punct de vedere fizic sau sexual față de soțul dvs. crescând, poate fi imposibil să se repare relația. Soțul dvs. vă poate permite să știți cât de mult sunt interesați să încercați să salvați relația.
  • Un terapeut de familie poate ajuta la vindecarea rănilor din trecut dacă trauma din abuz este severă.
  • Dacă soacra ta este abuzivă fizic pentru soțul / soția sau oricine din familia dvs., este posibil să fie nevoie să contactați aplicarea legii. Dacă suspectați sau știți despre orice abuz sexual, trebuie să contactați imediat poliția.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea distanței de la soacra ta
    1. Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 12
    1. Ia-ți timp pentru tine. Acest lucru poate fi timpul înainte de a vă vedea soacra de soacră sau chiar în timpul unui eveniment familial. Ia ceva timp pentru a fi singur și reflectați asupra modului în care se simte relația în acest moment.
    • La o adunare de familie dificilă, vă puteți scuza pentru o scurtă plimbare în jurul blocului sau pentru a face un apel telefonic unui prieten de încredere.
    • Înainte de a vedea soacra ta, petreceți ceva timp de unul singur. Puteți folosi acest timp pentru a reflecta și relaxa, astfel încât veți avea un timp mai ușor când veți vedea soacra ta.
    • Este posibil să trebuiască să venerați unui prieten după ce ați petrecut timpul cu soacra ta. Aveți pe cineva la îndemână pe cine puteți apela dacă aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 13
    2. Mișcați-vă să vă îndepărtați de ea. Acest pas poate părea drastic, dar dacă soacra ta este cu adevărat abuzivă, mișcarea poate fi singura opțiune viabilă. Multe cupluri se mișcă pe baza proximității față de legile. Care trăiesc mai departe poate preveni amestecarea și vizitele nedorite.
  • Dacă abuzul de mamă vă afectează copiii, se îndepărtează, vă poate ajuta să vă asigurați siguranța de la ea.
  • Puteți alege dacă dvs. și soțul / soția dvs. veți fi sincer despre motivul în mișcare sau nu.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 14
    3. Lăsați relația dacă este necesar. Uneori, un soț nu este dispus sau capabil să admită că mama lor este abuzivă. Acest lucru poate provoca o ruptură între parteneri și uneori provoacă ca relația să se încheie.
  • Dacă soțul / soția nu poate recunoaște că mama lor este abuzivă, oferă să vadă terapeutul unui cuplu împreună înainte de a decide să pună capăt căsătoriei.
  • Lăsând o căsătorie este o mare decizie care nu ar trebui luată cu ușurință. Cu toate acestea, nu ar trebui să tolerați abuzul pentru a păstra o căsătorie.
  • Imagine intitulată Deal cu mama abuzivă în Legea Pasul 15
    4. Căutați terapie pentru recuperare dacă aveți nevoie. Dacă soacra ta a provocat traume pentru dvs. sau pentru copiii dvs., poate doriți să vedeți un terapeut chiar și după ce soacra ta nu este din viața ta. Abuzul poate dura ani pentru a se recupera, chiar și atunci când abuzatorul nu mai este o amenințare.
  • Chiar dacă soția dvs. nu vede abuzul, este posibil să aveți nevoie să vă ocupați de efectele sale asupra dvs.
  • Copiii pot fi afectați de abuz, chiar dacă nu sunt conștienți de ea. Asigurați-vă că au cineva în siguranță pentru a vorbi dacă au fost expuși unui comportament abuziv.
  • sfaturi

    Dacă aveți copii, gândiți-vă mai întâi la ei. Au nevoie de protecție împotriva soacrei tale? Este în interesul lor cel mai bun pentru a avea contact cu ea sau nu? Încercați să discutați acest lucru cu soțul / soția dvs.
  • Discutați despre comportamentul mamei dvs. cu un prieten de încredere sau un consilier profesionist. Evaluați dacă este cu adevărat abuzivă înainte de a decide ce fel de acțiune de luat.
  • Avertizări

    Abuzul vine în multe forme. Nu acceptați niciunul dintre ele. Abuzul poate fi fizic, verbal, emoțional sau sexual. Neglijarea este, de asemenea, o formă de abuz.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar