Cum să se ocupe de o persoană geloasă

Având în vedere o persoană geloasă poate fi dificilă, mai ales dacă doriți să vă mențineți relația cu persoana respectivă sau sunt o mare parte din viața dvs., cum ar fi un membru al familiei sau un coleg. Aflați modalități de a face față unei persoane geloase și puteți să stabiliți o relație sănătoasă. Dacă alte semnificative tinde spre comportament gelos, puteți lua, de asemenea, timp pentru a rezolva problema cu ei pentru a lucra prin probleme de încredere într-un mod sănătos.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățând despre gelozie
  1. Imagine intitulată Deal cu Snobby Persoane Pasul 10
1. Nu fi alarmat dacă cineva vorbește sau acționează negativ în jurul tău. Gelozia poate provoca oameni să gândească lucruri negative care sunt neadevărate despre ei înșiși și despre relațiile în care sunt.O persoană care se simte gelos de tine poate lua lucrurile pe care le spui și faci personal, chiar și atunci când declarațiile / acțiunile dvs. nu sunt îndreptate spre el. De exemplu, dacă vă aflați împreună și sunteți somnoros și trebuie să mergeți acasă devreme pentru că ați avut o zi lungă, el se poate simți ca și cum sunteți plictisit de el.
  • Nu fi defensiv ca răspuns la negativitatea sa. În schimb, fiți deschis despre ceea ce se întâmplă cu dvs. De exemplu, spuneți "motivul pentru care eu sunt căscându-mă nu este din cauza ta. Îmi place să stau cu tine. Sunt somnoros pentru că trebuia să mă trezesc la cinci dimineața pentru a fi la serviciu devreme pentru o întâlnire."
  • Imaginea intitulată acceptă Schimbarea pasului 9
    2. Observați dacă persoana pare să vadă doar lucrurile bune și nu pare să observe rău în viața voastră. Unii oameni experimentează gelozia deoarece au dificultăți în înțelegerea complexității vieții altora. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt preocupate de propriile lor nesiguranță.
  • Dacă observați cât de des cineva aduce cât de bine lucrurile merg pentru tine, și ea pare resentină despre asta, reamintește-i că există multe lucruri în viața ta că ea nu poate fi neapărat conștientă de.
  • Este posibil să nu puteți schimba perspectiva unei persoane gelos, dar puteți începe să împărtășiți cu luptele și provocările cu care vă confruntați în viață. De exemplu, puteți spune: "Când am fost în călătoria de camping, am pierdut atât de mult încât aproape că am decis să mă întorc și să mă duc acasă după o singură zi."
  • Imagine intitulată Obțineți un prieten Înapoi Pasul 4
    3. Întrebați-vă dacă prietenul sau partenerul dvs. se simte amenințat sau nesigur în relația dvs. Unii oameni se luptă cu gelozia, deoarece se tem că le vei lăsa. Acest lucru le poate determina să vadă alte persoane ca o amenințare.
  • De exemplu, persoana poate vorbi despre cât de mare sunt relațiile dvs. cu alte persoane, deoarece nu simte că este la fel de aproape de tine și acest lucru îl face gelos. Din păcate, relațiile bune pe care le-ați făcut să se simtă amenințate, chiar dacă nu vă puteți simți în același mod sau chiar comparați singuri două relații.
  • Imagine intitulată Mâner Cyber ​​Hullying Pasul 3
    4. Recunoaște că social media poate exacerba problema. Social Media ca Facebook, Twitter, Instagram, iar alții pot face viața tuturor să arate perfect. De obicei, oamenii postează imagini și povestiri despre cele mai bune momente ale lor, lăsând toate luptele și temerile cu care se confruntă. Pentru unii oameni, acest lucru poate duce la sentimente puternice de gelozie. Această viziune distorsionată poate face ca acești oameni să simtă că știu cine sunteți și despre viața voastră atunci când nu.
  • Luați în considerare modificarea setărilor de confidențialitate pe pagina dvs. de socializare dacă simțiți că aceasta este o problemă pentru dvs.
  • Imaginea intitulată tratați prietena dvs. Pasul 7
    5. Aflați cum și când vă distanțați de o persoană geloasă. Dacă înțelegeți ce este ceea ce face o persoană geloasă, este posibil să fiți capabili să îmbunătățiți situația prin schimbarea comportamentului dvs.
  • Dacă persoana devine geloasă când, de exemplu, aude despre noul tău iubit, evita să ia în legătură cu el când această persoană este prezentă. Nu permiteți acestei persoane să vadă imagini ale dvs. și a prietenului dvs. pe social media. Nu programați timp împreună cu prietenul și această persoană.
  • Fiți conștienți, totuși, ar trebui să găsiți o soluție la această problemă care îi ajută pe persoana să fie ok cu noua dvs. relație, mai degrabă decât să o ascundeți de ea.
  • Uneori, este mai bine pentru tine să dai persoanei un spațiu. Când vedeți persoana, păstrați conversațiile scurte și concentrate. Puteți spune ceva pozitiv și apoi treceți mai departe. De exemplu, dacă acesta este un coleg, puteți spune ceva de genul ", am auzit că ați făcut foarte bine pe acel apel de vânzări. Continua cu munca buna!"
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicarea eficientă
    1. Imagine intitulată Obțineți un prieten înapoi Pasul 7
    1. Spuneți persoanei cum vă simțiți. Dacă vorbești cu un prieten care acționează gelos spre tine, folosește "declarațiile I" pentru a vă ajuta să vă comunicați sentimentele cu el. Începeți prin a spune "Simt" și apoi descriem sentimentele dvs. în legătură cu un anumit lucru pe care persoana a făcut-o sau a spus.
    • De exemplu, puteți spune: "Mă simt inconfortabil când spui lucruri voastre despre ceilalți prieteni, pentru că mă face să mă simt ca și cum vrei să fii singurul meu prieten."
    • Declarația "Simt" nu ar trebui să fie urmărită sau schimbată într-un mod care nu o face despre propriile sentimente. De exemplu, nu spuneți lucruri precum "Mă simt ca tine", "mă faci să mă simt" sau "mă face să mă simt."Aceste afirmații iau de la proprietatea voastră asupra sentimentelor voastre. De exemplu, "Mă faci să mă simt inconfortabil" nu este specifică. În plus, vă învinuiește sentimentele pe altcineva.
    • Iată câteva cuvinte pe care le puteți folosi pentru a vă transmite sentimentele: presate, anxioase, nervoase, pe margine, frică, confuză, resentușie, nesigură, goală, nebună, supărată etc.
  • Imagine intitulată Obțineți un prieten înapoi Pasul 11
    2. Descrieți comportamentul care vă supără. Ar trebui să vorbiți despre numai comportamentele pe care le puteți observa și nu ceea ce presupuneți motivele pentru comportament. Aceasta este cea mai bună modalitate de a face față unei probleme ca aceasta, deoarece vă permite să vă exprimați cu precizie sentimentele fără a acuza cealaltă persoană.
  • De exemplu, dacă prietenul tău vă spune că sunteți cel mai bun prieten al său într-un mod care vă face să vă simțiți obligați să o spuneți înapoi, spuneți "Mă simt presați să spun că sunteți cel mai bun prieten al meu când îmi spuneți că sunt cel mai bun prieten al tău de mai multe ori într-o noapte." Nu spune "Încercați să mă forțați să spun că sunteți cel mai bun prieten al meu."
  • Evitați utilizarea etichetelor, supravegherea, amenințarea, moralizarea, oferind ultimatums, citire minții sau ipoteze atunci când vorbiți despre comportamentul celeilalte persoane. De exemplu, nu spune: "Mă simt inconfortabil când încerci să mă forțezi să-ți spun cel mai bun prieten al meu."Aceasta se numește Mind-lectură și înseamnă că presupuneți că înțelegeți ce se întâmplă în interiorul capului celeilalte persoane.
  • Vorbind despre comportamentul său în ceea ce privește o acțiune specifică poate face ca persoana să se simtă mai puțin resentimente și vinovată decât dacă v-ați fi confruntată cu declarații ascendente, care sunt comune în confruntări.
  • Imaginea intitulată știe dacă cineva este bisexual pas 5
    3. Explicați modul în care acțiunile sale v-au afectat sau spuneți ce credeți că acțiunile ei înseamnă. Dați motivele pentru care simțiți modul în care faceți acest lucru. Ar trebui să reflectați înapoi pe propriile dvs. înțelegeri, amintiri, sentimente, anticipații, așteptări etc. în prietenia sau relația cu privire la comportamentul gelos.
  • De exemplu, vă puteți explica sentimentele spunând: "Mă simt nerăbdător când mă întrebați dacă voi sta cu ceilalți prieteni, pentru că mă aștept să vă supărați dacă spun că vreau să stau cu ceilalți prieteni mei."
  • De asemenea, puteți vorbi despre cum interpretați semnificația a ceea ce a făcut. De exemplu, puteți spune "Mă simt nerăbdător când mă întrebi din nou dacă vreau să merg cu celălalt prieten în loc de tine, pentru că mă face să mă simt ca și cum ești nesigur în legătură cu prietenia noastră"
  • Evitați să vă învinuiți sentimentele pe cealaltă persoană din explicația dvs. De exemplu, nu spuneți: "Mă simt presat să vă trimiteți înapoi pentru că sunteți o persoană atât de geloasă."
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea modalităților de a face față geloziei într-o relație romantică
    1. Imaginea intitulată reacționează frumos atunci când a insultat pasul 1
    1. Distinge între abuzul de relații și gelozia. Mai jos sunt câteva semne de avertizare care vă pot informa că vă aflați într-o relație abuzivă. Dacă există o persoană care vă izolează, vă controlați sau arătați semne de gelozie extremă, ar trebui să căutați ajutor.
    • Dacă persoana refuză să vă lase să ieșiți în locuri pentru că este îngrijorat că veți întâlni pe altcineva.
    • Dacă persoana îți pune adesea prietenii sau familia, pentru că vrea devotamentul tău complet.
    • Dacă persoana se verifică cu dvs. de multe ori pentru a monitoriza ceea ce faceți.
    • Dacă persoana vă întreabă adesea despre activitățile dvs.
    • Dacă persoana verifică telefonul mobil, istoricul web, schimburile de e-mail etc..
    • Dacă nu sunteți sigur dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți este o victimă a abuzului, apelați linia telefonică națională de violență la domiciliu la 1-800-799 de siguranță. Această linie telefonică este gratuită și confidențială și vă poate ajuta să determinați dacă suferiți de abuz.
  • Imagine intitulată arată o femeie pe care o aveți Pasul 13
    2. Cereți partenerului dvs. să vină să vorbească cu dvs. Adresați-vă partenerului când și unde ar fi un moment bun pentru a avea o conversație. Dacă puteți, încercați să sugerați un loc liniștit, liniștit, unde puteți vorbi liber fără distragere. Stați undeva confortabil în cazul în care vă puteți confrunta reciproc.
  • Asigurați-vă că distragerile cum ar fi televiziunea, telefoanele mobile, laptopurile, tabletele etc. sunt toate în tăcere și lăsate departe.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 10
    3. Fii deschis cu partenerul tău despre sentimentele tale. Din nou, vorbiți despre sentimentele dvs. folosind "declarațiile I."Comunicați comportamentul care vă deranjează și cum vă simțiți.
  • În timp ce ar trebui să utilizați declarațiile I pentru a discuta anumite cazuri de gelozie, de asemenea, ar putea dori să vorbiți când vă amintiți observați aceste modele și despre ceea ce credeți că acele modele înseamnă pentru relația dvs. De exemplu, puteți spune "pentru că am avut un prieten care a fost gelos înainte, m-am simțit stresat și alarmat când am citit textul, întrebându-mă cu cine am fost."
  • Imagine intitulată acceptă un membru al familiei LGBT Pasul 12
    4. Concentrați-vă pe explicarea clară a dvs. Când descrieți de ce vă simțiți un anumit mod, discutați despre motivul pentru care vă simțiți un anumit mod în ceea ce privește amintirile, așteptările, înțelegerile, speranțele și interpretările situației. Utilizați tulpini de propoziții ca "Mi-am imaginat..." "Inteleg asta..."Sau" Am vrut să..."Pentru a vă ajuta să comunicați în mod clar partenerului dvs. ce se întâmplă cu dvs.
  • De exemplu, "Voiam să mă anunți înainte de a veni, pentru că mă face să mă simt ca și cum nu ai încredere în mine când arăți neanunțat." Evitați vina pe partenerul dvs. pentru sentimentele dvs. De exemplu, nu spuneți: "Pentru că sunteți gelos, mă simt prins."
  • Imaginea intitulată tratați prietena dvs. Pasul 17
    5. Încercați să rezolvați problema problemelor dvs. de încredere împreună. Aceasta înseamnă că oamenii au un rol activ în încercarea de a construi încredere în relație. Luați o problemă specifică în relația dvs. și întrerupeți-o. Fiecare partener ar trebui să explice cum dorește că cealaltă persoană ar răspunde. După aceea, puteți crea sarcini pe care fiecare partener le poate face pentru a ajuta situația și modalitățile de a rămâne pozitiv.
  • De exemplu, o soluție activă ar fi de spus: "Voi face câteva secunde de contact vizual cu dvs. când vorbesc cu o altă fată care să vă informeze că vă iubesc."Evitați să faceți cereri mari și nerealiste. De exemplu, spunând: "Aș vrea să nu vorbiți cu alte fete" nu este o modalitate sănătoasă de a rezolva situația. Soluțiile ar trebui să fie practice și acționabile.
  • Imagine intitulată acceptă un membru al familiei LGBT Pasul 5
    6. Lucrați la abilitățile dvs. de comunicare ca un cuplu. Când vorbești despre gelozie sau problemele din relația dvs., încercați câteva tehnici simple pentru a ajuta la construirea respectului și compasiunii în comunicarea dvs.
  • Vorbiți în propoziții scurte și să fiți compasiune la sentimentele celeilalte persoane. În cele din urmă, recunoașteți ceea ce spune și răspunde într-un mod care arată că înțelegi ce a spus ea.
  • Puteți arăta compasiune spunând: "Apreciez cu adevărat că sunteți cinstit și împărtășiți sentimentele cu mine. Știu că este greu de vorbit."
  • Puteți demonstra înțelegerea prin repetarea înapoi ce a spus cealaltă persoană. De exemplu, dacă spune că se simte frică și gelos când vorbești cu un ex-partener, poți răspunde cu "Am auzit că spui că nu te simți confortabil că sunt prieten cu fosta mea prietena și mă întreb ce Pot face pentru a vă face să vă simțiți mai siguri."
  • Adăugați o nouă întrebare

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să rămâneți calm cât mai bine puteți oricând vorbiți despre subiecte dificile, cum ar fi acest lucru. Faceți tot posibilul pentru a vă menține vocea scăzută și calmă. Este ușor ca cealaltă persoană să se simtă atacată și să devină defensivă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar