Cum să devii o persoană mai bună într-o relație

Este important să realizăm că o relație sau un partener nu vă va oferi fericire, totuși puteți învăța multe abilități și vă puteți dezvolta în timp ce sunteți în relație. Relațiile oferă multe oportunități de a crește personal, indiferent dacă sunteți gata sau nu. A deveni o persoană mai bună într-o relație poate însemna că comunicarea dvs. se îmbunătățește, deveniți mai atenți și mai atenți sau învățați să acordați prioritate nevoilor altcuiva deasupra dvs. De asemenea, puteți învăța să iertați și să mutați situațiile dureroase. Dacă sunteți într-o relație, recunoașteți că, în timp ce este posibil să nu fie întotdeauna ușor, vă permiteți oportunitățile de a vă mai bine.

Pași

Partea 1 din 4:
Îmbunătățirea dinamicii interpersonale
  1. Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău lung Pasul 6
1. Încurajați reciproc. Este greu să crești și să devii o persoană mai bună într-o relație nesănătoasă. Dacă sunteți cu cineva care este verbal, fizic sau abuziv sexual, întrebați-vă dacă această persoană vă ajută să creșteți. Dacă sunteți cu cineva care vă doare pe tine sau pe cineva care se angajează în obiceiuri nesănătoase, este probabil ca să vă retrageți în obiceiuri rele sau emoții negative. Concentrați-vă pe a fi într-o relație sănătoasă și cu un partener care vă încurajează să creșteți și să vă faceți mai bine.
  • Găsiți modalități în care partenerul dvs. dorește să crească și să determine să se ajute reciproc să crească. De exemplu, poate doriți să intrați într-un obicei de meditație în timp ce partenerul dvs. dorește să înceapă o practică qi gong. Să se încurajeze reciproc să urmărească aceste interese și să recomande să meargă la cursuri sau să se angajeze în practică individuală. În acest fel, vă puteți îmbunătăți propria dezvoltare personală, încurajând, de asemenea, dezvoltarea partenerului dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 8
    2. Săriți repetarea greșelilor din trecut. Întrebați-vă ce a mers prost în relațiile anterioare sau ce a dus la lupte în această relație. Observi orice modele care au fost reportate de la relație cu relația? Acestea sunt zone bune pentru a lucra. Poate că ați avut un obicei prost să nu vă avertizați partenerului dvs. la schimbări în planuri, fiind târziu cronic sau să nu urmăriți sarcinile dorite (cum ar fi scoaterea gunoiului sau cumpărarea de alimente). Examinați vechile modele și determinați să le îmbunătățiți.
  • Reflectă ceea ce nu a funcționat bine în relațiile anterioare (sau anterior în această relație) și să se gândească la modalități de abordare a situațiilor în mod diferit. Ce puteți face diferit de data asta în jur? Să-și asume responsabilitatea pentru a crea schimbarea în tine. Deveniți mai bine comunicator, fii mai mult romantic, sau să determine la Petreceți mai mult timp cu partenerul dvs. Arătându-vă că vă interesează și prin susținerea, puteți folosi aceste oportunități pentru a deveni o persoană mai bună.
  • Pentru mai multe informații despre schimbarea obiceiurilor proaste, verificați Cum de a schimba obiceiurile proaste și Cum să scapi de obiceiuri proaste.
  • Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău pe termen lung Pasul 26
    3. Schimbați împreună. În relațiile pe termen lung, pot apărea multe schimbări. Vă puteți schimba, partenerul dvs. se poate schimba și, în cele din urmă, aceste schimbări afectează relația. Evenimentele pot schimba, de asemenea, relația: Mutarea, Universitatea de la început, obținerea unui loc de muncă nou sau a unui copil poate afecta foarte mult o relație. Verificați în mod regulat cu partenerul dvs. și întrebați ce schimbări apar și cum afectează în mod pozitiv sau negativ relația. Cum vă ajută acțiunile care ajută sau rănesc relația și cum afectează calitatea generală a relației?
  • Evitați creșterea în afară ca rezultat al schimbării, creșteți împreună. De exemplu, dacă partenerul dvs. începe un nou loc de muncă, nu lăsați orele lungi să ajungă în modul de petrecere a timpului împreună. Găsiți noi modalități de a petrece timp de calitate împreună, cum ar fi gătitul împreună sau citiți o carte împreună.
  • Faceți partea dvs. pentru a vă adapta bine la schimbare. Nu este responsabilitatea dvs. Cum se adaptează partenerul dvs., deci păstrați-vă accentul pe ce acțiune puteți lua pentru a vă adapta cu schimbarea și susțineți partenerului dvs.
  • Când observați că nu vă adaptați bine sau nu verificați cu partenerul dvs., lăsați-vă deoparte ceva timp pentru a vorbi. Discutați despre cum să vă sprijiniți reciproc și să contribuiți la calitatea relației.
  • Partea 2 din 4:
    Dezvoltarea unei mai bune comunicări
    1. Imagine intitulată Abțineți de la sex cu prietenul tău pe termen lung Pasul 16
    1. Asculta. Când partenerul tău vorbește, ascultă intenționat. Nu planificați ce vreți să spuneți, dar dați partenerului dvs. atenția completă. Când vă ascultați partenerul, acordați atenție tuturor partenerului dvs., atât în ​​cuvinte, cât și în comunicarea non-verbală. Faceți contactul cu ochii și întoarceți-vă spre partenerul dvs. Opriți televizorul și nu vă permiteți să vă distrați.
    • Ascultarea activă include reflectarea a ceea ce spune partenerul dvs. pentru o înțelegere corectă. De exemplu, puteți spune: "Vă aud spunând că ați avut o zi grea și doriți să vă relaxați în seara asta."
  • Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău lung Pasul 22
    2. Exprimați-vă emoțiile. Fiți dispuși să fiți deschisi cu partenerul dvs., să vă împărtășiți sentimentele și să vă împărtășiți nesiguranța. Când sunteți fericiți, supărați, supărați, răniți sau dezamăgiți, lăsați partenerul dvs. să știe ce se întâmplă. Cu cât ascundeți mai mult de partenerul dvs., cu atât mai puțin vă implicați partenerul în viața voastră. Amintiți-vă că partenerul dvs. nu este un cititor de minte și nu poate presupune ceea ce doriți sau aveți nevoie. Distribuiți-vă sentimentele și permiteți partenerului dvs. să facă același lucru.
  • Dacă vă simțiți răniți de ceva ce a făcut partenerul dvs., aduceți-l ușor într-un mod care nu include vina. Spune: "Mi-a rănit sentimentele când ai ales să-ți petreci timpul cu prietenul tău când am făcut deja planuri împreună. Ma făcut să simt că eram mai puțin important pentru tine decât prietenul tău."
  • Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău lung Pasul 21
    3. Express empatie. Empatia vă ajută să vă referiți mai bine la ceilalți și să înțelegeți pe alții. Creșterea empatiei înseamnă a fi un ascultător mai bun, înțelegerea mai bună a altora și "obținerea" experienței emoționale a partenerului dvs. tot mai mult și mai mult. Empatia ajută la rezolvarea conflictelor și vindecarea rănilor emoționale.
  • Să fie empatici față de partenerul dvs. și experiențele sale. Dacă partenerul dvs. are o zi grea, întrebați ce lucruri pot ajuta. Dacă partenerul dvs. se plânge de dificultăți cu părinții, ascultă și suferă de susținere. Arătați-vă partenerului că vă interesează experiența emoțională și doriți să o susțineți.
  • Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău pe termen lung Pasul 24
    4. Ierta. Iertarea este piatra de temelie a unei relații. Poate fi dificil să accepți că alte persoane nu văd lumea așa cum o vedeți și că percepțiile variază considerabil, chiar și în aceeași situație. Iertarea înseamnă scăderea sentimentelor negative față de persoana ofensatoare și creșterea compasiunii. Înseamnă să pleci de la îndemână pentru a pedepsi persoana sau a cere orice fel de restituire.
  • Amintiți-vă că nimeni nu este perfect și că vă veți simți, fără îndoială, lăsați-vă la un moment dat în relația voastră. Determinați-vă să vă iertați partenerului dvs. și să vă lăsați să mergeți la sentimentele negative.
  • Partea 3 din 4:
    Creșterea experiențelor pozitive în relație
    1. Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău lung Pasul 5
    1. Exprimă pozitivitatea. Poate că observați natura dvs. critică atunci când vă luați partenerul să mănânce, simțind nevoia de a critica alimentele, serviciul de așteptare sau restaurantul. Sau poate fi critică pentru filmele pe care le urmăriți împreună. Abaza-ti critica si concentrati-va pe exprimarea plăcerii și a fericirii atunci când împreună. Concentrându-vă pe aspecte pozitive vă poate ajuta să vă arătați partenerului că vă bucurați de timpul petrecut împreună.
    • Exprimați cât de fericit sunteți când sunteți cu partenerul dvs. Lăsați partenerul dvs. să vă cunoască să vă bucurați de compania lui și să vă bucurați de împărtășirea experiențelor împreună.
  • Imaginea intitulată abținerea de la sex cu iubitul tău pe termen lung Pasul 27
    2. Acționați cu amabilitate. Fii bun cu partenerul tău în orice moment, chiar și atunci când este greu de făcut. Dacă vă simțiți cu iubire față de partenerul dvs. sau dacă vă simțiți supărat sau supărat față de partenerul dvs., puteți răspunde întotdeauna și acționa în bunătate. Fiind bun cu alții vă poate ajuta și propria fericire.
  • Pentru următoarele 10 zile, faceți un singur lucru pentru partenerul dvs. în fiecare zi. Acest lucru poate include prânzul de ambalare, plierea rufelor, cumpărarea unui cadou sau faceți cina partenerului. Apoi, vedeți cum vă simțiți și cum se schimbă relația dvs.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să fii bun.
  • Imaginea intitulată abținerea de la sex cu prietenul tău pe termen lung Pasul 23
    3. a exprima muțumire. A trăi într-o manieră recunoscătoare poate avea implicații uriașe de sănătate, inclusiv scăderea depresiei, îmbunătățirea relațiilor, întărirea sistemului imunitar și creșterea fericirii generale. Exprimă recunoștința în relația dvs. Express recunoștință pentru partenerul dvs. în viața voastră, pentru experiențele pe care le împărțiți și pentru lucrurile pe care partenerul dvs. le face pentru a face relația mai bună pentru fiecare dintre voi.
  • Scrieți o scrisoare de recunoștință partenerului dvs. Spuneți toate lucrurile pe care le apreciați despre partenerul dvs. Partenerul dvs. se va simți apreciat și veți obține, de asemenea, un impuls de fericire.
  • Partea 4 din 4:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Pauză de la medicamentul de dormit Pasul 4
    1. Practicați dragostea de sine. Având compasiune pentru tine este o bază excelentă pentru o relație. Practica fiind blândă față de tine în momente de eșec și dezamăgire. Practicarea compasiunii față de dvs. vă ajută să fiți mai compasiune față de alte persoane, inclusiv partenerul dvs. romantic. Compasiunea este o parte importantă a unei relații sănătoase.
    • Aveți grijă de corpul vostru și aveți grijă de sănătatea dvs. mentală și emoțională. Monitorizați-vă gândurile negative despre dvs. și să vă angajați în gânduri sănătoase despre corpul, abilitățile și sinele vostru.
    • Pentru mai multe informații, verificați Cum să te iubești.
  • Imagine intitulată Pauză de la medicamentul de dormit Pasul 6
    2. Obțineți o mulțime de somn. Deprivarea somnului poate influența foarte mult funcționarea zilnică, dar poate avea și o mare influență în relația dvs. Observați că deveniți snappier, mai iritabil sau mai puțin plăcut cu partenerul dvs. atunci când nu v-ați odihnit bine? Somnul poate afecta vigilența mentală, nivelurile de energie și starea de spirit. S-ar putea să aveți dificultăți în controlul emoțiilor, să vă simțiți iritabili, necesită NAPS sau să aveți dificultăți în concentrarea atunci când nu obțineți suficient somn. Majoritatea adulților au nevoie de 7 ore și jumătate la 9 ore de somn pe noapte, iar copiii au nevoie de mai mult de somn. De asemenea, încurajați-vă partenerul să dormiți bine.
  • Du-te la culcare și trezește-te în același timp în fiecare zi. După un program, vă poate ajuta corpul să se așeze într-o rutină. De asemenea, rezistă nevoii de a pui sau du-te la culcare devreme, chiar dacă sunteți somnoros. În schimb, faceți o activitate ușoară ca să faceți un apel telefonic sau să curățați cina.
  • Dacă aveți un timp greu de stabilit înainte de culcare, faceți unele tehnici de relaxare pentru a vă ajuta să vă liniștiți mintea și corpul. Practicați exercițiile de respirație sau angajați în unele Meditația minunată, respirație adâncă, sau relaxare înainte de a adormi.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să dorm mai bine.
  • Imagine intitulată pauză de la medicamentul de dormit Pasul 10
    3. Fă sport regulat. Exercitarea poate beneficia atât corpul, cât și mintea voastră. Oamenii care exercită tind să fie mai fericiți, mai puțin stresați și mai puțin deprimați. Exercitarea vă ajută să vă ocupați de stres și vă poate ajuta în relația dvs. Multe beneficii ale exercițiului includ bunăstarea mentală și emoțională, reducând riscurile de sănătate fizică, stimulând starea de spirit, îmbunătățirea vieții sexuale, promovarea somnului și stimularea energiei.
  • Exercitarea ca un cuplu vă poate ajuta să vă angajați să vă exercitați în mod regulat și să vă îmbunătățiți sănătatea. Găsiți timp pentru a vă exercita cu partenerul dvs., mergeți la sala de sport împreună sau luați împreună o clasă de yoga sau de ciclism.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar