Cum să se ocupe de resentimente într-o căsătorie

Sentimentele de resentimente pot apărea într-o căsătorie atunci când doi oameni nu comunică despre probleme mici și să lucreze spre o soluție. Această resentimente poate duce la probleme majore în relație și poate provoca rupeți și face ca oamenii să se întrebe dacă sunt încă îndrăgostiți de soții lor. Dacă există sentimente de resentimente în căsnicia voastră, puteți face față cu ei prin confruntarea cu problemele din relație, vorbind cu soțul dvs. într-un mod constructiv, găsind soluții la probleme, lăsând resentimentul și găsirea modalităților de a avansa.

Pași

Metoda 1 din 4:
Adresându-vă sentimentele
  1. Imaginea intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 1
1. Confruntați problemele din relație. Adesea, se formează resentimente când un cuplu nu discută despre probleme. Aceasta duce la problema ulterioară până când unul sau ambii parteneri sunt supărați și plini de gânduri toxice. În loc să se termine căsătoria, tu și partenerul tău ar trebui să discutați problemele care formează astfel încât să le puteți scoate în deschidere și să lucrați prin ele.
  • Când te simți supărat sau rănit la soțul tău, spune-le. Aduceți problema în loc să renunțați la resentimente.
  • S-ar putea să spui: "Mă simt supărat de ceva. Aș dori să o discutăm cu dvs., așa că nu devin o problemă uriașă în căsnicia noastră."
  • Imaginea intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 2
    2. Încredere în tine și sentimentele tale. Unii oameni nu își aduc sentimentele pentru că nu au încredere că sentimentele lor sunt valabile. Ei pot crede că reacționează sau sunt prea sensibili. Nu este adevarat. Sentimentele tale sunt valabile, chiar și negative, cum ar fi rănit, dezamăgire și furie. Permiteți-vă să simțiți aceste lucruri, astfel încât să le puteți vorbi partenerului dvs.
  • Amintiți-vă că sunteți jumătate din căsătorie. Sentimentele tale, chiar și cele de resentimente, sunt la fel de importante ca sentimentele soțului tău.
  • Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 3
    3. Determinați dacă sentimentele dvs. sunt resentimente. Unii oameni într-o căsătorie cred că ei cad din dragoste cu soțul lor, când se simt resentimente. Acest resentiment vă poate face supărat pe cealaltă persoană, nu doriți să fiți în jurul celeilalte persoane sau să credeți că nu mai există sentimente de iubire.
  • Pentru a determina dacă simțiți resentimente, luați o evaluare onestă a sentimentelor dvs. Există lucruri pe care partenerul tău le-a făcut, care te-a dus să se simtă neapreciat, dezamăgit, furios sau rănit? Există probleme în relația dvs. pe care nu ați discutat-o? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, puteți simți resentimente.
  • Imagine denumită tranzacția cu resentimente într-o căsătorie Pasul 4
    4. Să accepte că se ocupă de resentimente poate însemna un conflict temporar. Mulți oameni nu aduc probleme sau nu se ocupă de sentimente de resentimente, deoarece nu le place conflictul în căsnicia lor. Ei doresc să facă orice pentru a evita lupta cu altele semnificative și, în schimb, rămân liniștite pentru a păstra pacea. Această acțiune duce la resentimente. În timp ce este posibil să aveți un conflict minor în căsătorie pentru câteva ore sau zile, cu care se confruntă problemele care cauzează resentimentele sunt mai sănătoase pe termen lung.
  • Dacă ați evitat să spuneți ceva pentru că nu doriți un conflict, gândiți-vă la relația dvs., deoarece nu este cu resentimentul. Resentimentul nu duce la o căsnicie bună. Un pic de conflict incomod sau chiar unele sentimente furioase, merită să obțină prin resentimente și salvarea căsătoriei.
  • Metoda 2 din 4:
    Vorbind despre resentimente
    1. Imaginea intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 5
    1. Ascultați preocupările partenerului dvs. O parte a relațiilor cu resentimentele ascultă partenerul dvs. Nu puteți face față resentimentelor și problemelor care duc la resentimente dacă nu vă ascultați problemele și sentimentele celuilalt. Deși ar putea fi greu de auzit, faceți un pas înapoi și ascultați în mod obiectiv ceea ce are partenerul dvs. de spus.
    • Ascultarea partenerului dvs., chiar dacă vă simțiți, de asemenea, resentimente, vă ajută să lucrați prin probleme și să ajungeți la o soluție. Refuzul de a asculta conduce la mai multă resentiment și poate duce în cele din urmă la sfârșitul căsătoriei.
  • Imaginea intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 6
    2. Solicitați ajutor profesional. Dacă observați că nu puteți vorbi cu soțul / soția dvs. sau că partenerul dvs. nu vă va asculta, este posibil să trebuiască să vedeți a consilier marital sau un terapeut. Un profesionist poate ajuta la mediație între dvs. și soțul / soția dvs., vă ajută să vă dați seama de cum să spuneți ce nu vă puteți verbaliza și să vă ajutați să lucrați spre o soluție.
  • Chiar dacă partenerul dvs. nu va vedea un consilier de căsătorie, puteți considera că vă veți ajuta să vă dați seama cum să vă ocupați de problemele din căsătoria dvs. și cum să comunicați mai bine.
  • Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 7
    3. Utilizați numai declarații "i". Când discutați resentimentul dvs., vă puteți simți înclinat să plasați vina pe partenerul dvs. Acest lucru duce, în general, la mai multe probleme, furie și resentimente. Când discutați cu soțul / soția dvs., utilizați numai declarațiile "i" pentru a aduce probleme. Acest lucru vă ajută să evitați acuzarea soțului dvs. de lucruri.
  • De exemplu, puteți spune: "Mă simt copleșit și frustrat pentru că casa este întotdeauna o mizerie. Am nevoie de ajutor pentru că nu pot face totul singur."
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea unei soluții
    1. Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 8
    1
    Ierta. Resentimentul se întâmplă atunci când nu iertați ceea ce ți-a făcut cineva. Pentru a vă ajuta să treceți peste resentimente, trebuie să vă iertați soțul pentru ceea ce au făcut. Acest lucru vă ajută să vă deplasați și să reparați daunele cauzate de resentimente.
    • Iertarea pe cineva înseamnă că recunoașteți o greșeală, dar atunci nu vă lăsați să vă controlați emoțiile și relația. Acceptați că persoana a fost greșită, a cerut scuze sau nu a vrut să vă rănească.
    • Uneori, oamenii nu pot să ierte deoarece doresc să se simtă bine și să fie validați. Acest lucru vă poate împiedica capacitatea de a se vindeca și de a continua.
    • Asigurați-vă că ați cerut de fapt ajutor înainte de a vă supăra pe partenerul dvs. pentru că nu vă ajută.
  • Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 9
    2. Lăsați-vă resentimentul. O serie de răniți devine resentimente când vă țineți la greșeli și continuați să o reluați în mintea voastră. Acest lucru îl permite să se prăbușească și să devină toxic. Să se ocupe de resentimente și să avanseze, aveți de a da drumul a sentimentelor distructive.
  • Pentru a renunța la aceste sentimente, trebuie să înțelegeți că sentimentele negative sunt în trecut. Ei nu te controlează, emoțiile tale sau acțiunile tale. Ce se întâmplă în prezent nu este același cu ceea ce sa întâmplat în trecut.
  • Înțelegeți că oamenii fac greșeli. Nu puteți controla ceea ce fac oamenii, dar puteți controla reacțiile dvs.
  • Lăsarea resentimentului vă permite să vă vindecați, ceea ce este sănătos pentru dvs. Vă ajută să puteți construi și să aveți relații sănătoase și iubitoare.
  • Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 10
    3. Utilizare Tehnici comportamentale cognitive. Puteți face față resentimentării schimbând modul în care gândiți. Terapia comportamentală cognitivă este o tehnică în care schimbați modelele de gândire negative, înlocuindu-le cu gânduri mai sănătoase.
  • Când observați resentimentul dvs., recunoașteți-l. Apoi, în loc să locuiți pe acele gânduri, spuneți-vă: "Nu voi obseda despre asta. O să-l las să plece."Atunci imaginați-vă că lăsați sentimentele să meargă, ca și cum ar fi fost un balon sau fum.
  • Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 11
    4. Propune soluții la această problemă. Când stai jos pentru a discuta resentimentul cu soțul / soția dvs., ar trebui să vină cu modalități de a rezolva problema sau de a schimba comportamentul. Cereți ajutor dacă aveți nevoie de ea de la soțul dvs. Ajutor de ajutor este o sursă comună de resentimente, deci cereți-o să ajute la rezolvarea sentimentelor de resentimente.
  • Poți să spui: "Am nevoie de ajutorul tău cu treburile de uz casnic. Nu pot face totul. Cred că ar trebui să împărțim lucrul mai corect "sau" Vreau să petreceți mai mult timp cu mine / familia în weekend în loc să mergeți la pescuit cu prietenii dvs."
  • Imaginea intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 12
    5. Găsiți timp pentru conexiune fizică. În timp ce aveți de-a face cu resentimentul în căsătorie, nu vă închideți reciproc. S-ar putea să fiți răniți, așa că nu vă atingeți reciproc, îmbrățișați, sărutați sau faceți sex. Acesta nu este răspunsul. În schimb, concentrați-vă pe depășirea resentimentului prin conectarea din nou fizic.
  • Este posibil să trebuiască să îmbrățișați și să vă sărutați în mod conștient când ați fi făcut-o ca o acțiune naturală.
  • Faceți sex unul cu celălalt în fiecare zi sau două. Acest lucru vă poate ajuta pe cei doi să ajungă la o legătură mai bună și să înceapă reconstruirea relației, chiar dacă emoțional, ambii lucrați în continuare prin probleme - în acest fel nu creați o problemă suplimentară.
  • Metoda 4 din 4:
    Inainta
    1. Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 13
    1. Sunt de acord să vă împărtășiți sentimentele în viitor. Lucrurile care duc la resentimente sunt, de obicei, lucruri mici care pot fi tratate cu ușurință. Odată ce ați de-a face cu resentimente, faceți un jurământ reciproc pentru a vă împărtăși problemele, doare și preocupări între ele.
    • Acest lucru vă permite să vă ocupați de o mică problemă înainte de a începe să distrugă relația.
  • Imagine denumită tranzacția cu resentimente într-o căsătorie Pasul 14
    2. Prioritizați-vă căsnicia. Uneori, resentimentul vine de la nu cheltuiți suficient timp împreună. Viața poate deveni hectică, mai ales când aveți copii și îngrijiți cariere. Pentru a ajuta la minimizarea resentimentului și păstrați-o de la viitor, voi și soțul / soția dvs. trebuie să vă concentrați asupra făcându-vă căsnicia o prioritate.
  • De exemplu, luați o noapte pe săptămână pentru a avea o dată. Puteți alege să ieșiți la cină și la film, să urmăriți pe cineva să urmărească copiii în timp ce mâncați cina împreună la domiciliu sau doar să vă plimbați pe canapea și să urmăriți televizorul împreună.
  • Petreceți câteva minute în fiecare zi vorbind unul cu celălalt. Întrebați-vă despre zilele alții și ascultați în timp ce vorbește soțul / soția. Asigurați-vă că ați pus toate dispozitivele electronice atunci când se întâmplă acest lucru și se concentrează unul pe celălalt.
  • Imagine intitulată de resentimente într-o căsătorie Pasul 15
    3. Identificați declanșatoarele de resentimente. Pe măsură ce vă ocupați de resentimentul dvs., ar trebui să vă dați seama ce vă fac să începeți să vă simțiți resentimente. Acest lucru ar putea să se simtă foame, supărat, singur, obosit sau stresat. Dacă simți aceste lucruri, puteți recunoaște aceste sentimente și apoi lăsați-i să plece.
  • S-ar putea să aveți, de asemenea, declanșatoare despre lucrurile pe care soțul tău o face. Aceasta ar putea fi anumite fraze pe care soțul tău le urmează, acțiunile soțului tău, lucrurile pe care le uită, sau modalități de tratament.
  • Ar fi de ajutor dacă tu și soțul / soția dvs. ați lucrat pentru a vă identifica propriile declanșatoare. Ați putea apoi să lucrați la ei unul câte unul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar