10+ Modalități dovedite de a face față unui partener evitant de respingere

Poate fi cu adevărat frustrant să se simtă ca și ca partenerul tău să se retragă în mod constant de la tine. S-ar putea să simți că faci ceva rău sau ca și cum ai nevoie să încerci mai greu să-i facă să te iubească. Cu toate acestea, motivul ar putea să nu aibă nimic de-a face cu dvs. deloc. Dacă partenerul dvs. are un stil de atașare - evitant, probabil că se întoarce în copilărie. Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a le ajuta să se simtă mai sigure - și, în cele din urmă, mai aproape de tine.

Pași

Metoda 1 din 11:
Învață să înțelegi partenerul tău.
  1. Imagine intitulată se ocupă de un partener de evitant de respingere Pasul 1
1. Recunoaște că evitarea face ca oamenii să pară detașați. Dacă o persoană are un stil de atașare evitant, ele tind să simtă că nimeni nu va fi vreodată acolo pentru ei. De obicei, acest lucru se întâmplă deoarece acea persoană nu avea o copilărie foarte îngrijorătoare. Pentru a se proteja, au învățat ca un copil să devină foarte retras - și ei poartă aceeași atitudine defensivă în relațiile lor mai târziu în viață.
  • Adesea, oamenii cu acest stil de atașament doresc să fie într-o relație, dar în același timp au un timp greu să arate că trebuie să fie aproape de ceilalți. De asemenea, s-ar putea uita în jos pe oameni care își arată nevoia de o conexiune emoțională.
  • S-ar putea să observați că partenerul dvs. va merge pe perioade lungi de timp fără trimitere sau vă cheamă și pot avea un timp greu exprimându-și emoțiile. Ei ar putea, de asemenea, să-și proiecteze frica de dezamăgire pe tine, fiind deosebit de critică dacă simt că le-ai lăsat într-un fel.
Metoda 2 din 11:
Recunoașteți propriile sentimente.
  1. Imagine intitulată se ocupă de un partener de evitant de respingere Pasul 2
1. Fi plin de compasiune cu tine însuți. Având un partener care este evitant de respingere vă poate face să vă simțiți singuri și că nu sunteți importanți pentru ei. Nu vă fie frică să vă recunoașteți că vă simțiți așa. Uneori, chiar și doar numirea sentimentelor dvs. pentru tine vă poate ajuta să simțiți că aveți mai mult control asupra lor. De asemenea, vă poate oferi o mică perspectivă asupra a ceea ce aveți nevoie de partenerul dvs.
  • S-ar putea să vă simțiți, de asemenea, frustrați pentru că nu obțineți ceea ce aveți nevoie de relație și confuzi cu privire la ceea ce are partenerul dvs. cu adevărat - mai ales dacă sunt calde și fermecătoare la început, dar apoi trageți departe când vă apropiați.
Metoda 3 din 11:
Dați-vă un alt spațiu semnificativ.
  1. Imagine intitulată Deal cu un partener de evitare a evitabil pasul 3
1. Nu urmăriți după ei când se retrag. Cineva care este demisiv-evance ar putea avea nevoie de mult timp pentru ei înșiși sau s-ar putea să se întoarcă când se simt frică de a fi răniți. Oferindu-le camera pe care trebuie să le sorteze prin sentimentele lor îi vor ajuta să se simtă mai sigure în jurul tău, ceea ce le poate face să se simtă mult mai aproape de tine.
  • De exemplu, dacă spun că vor să-și petreacă o noapte la domiciliu singur, nu le cheamă în mod constant sau le scrie. Asta o să-i împingă departe.În schimb, faceți altceva pentru a vă menține ocupat - apoi reconectați când sunt gata.
  • Chiar și apropierea fizică poate face uneori o persoană confortabilă-evitantă incomodă. Încercați să nu luați distanța personal - ei poate fi nesigură cum să se ocupe de intimitate.
Metoda 4 din 11:
Concentrați-vă pe tine însuți.
  1. Imagine intitulată Deal cu un partener de evitant de respingere Pasul 4
1. Petreceți timp să faceți lucruri pe care le bucurați. Nu vă bazați pe partenerul dvs. pentru a vă ajuta să vă umpleți tot timpul - acest lucru îi poate face să se simtă ca și cum ai fi prea dependent de ei. În schimb, faceți o mulțime de timp pentru propriii dvs. prieteni, interese și hobby-uri. În acest fel, dacă partenerul dvs. are nevoie de puțin timp suplimentar, nu veți sta doar la domiciliu plictisit și așteptați să sune.
  • Când sunteți mai autosuficient, ajută la luarea o parte din presiunea partenerului dvs. pentru a fi întregul sistem de asistență emoțională. Interesant, acest lucru poate face ca o persoană evitantă să fie mai atrasă de dvs.
Metoda 5 din 11:
Să fie deschis despre ceea ce doriți și aveți nevoie.
  1. Imagine intitulată se ocupă de un partener de evitant de respingere Pasul 5
1. Setați limitele dacă ceva nu funcționează. Într-o voce calmă, permiteți partenerului dvs. să știe exact ce aveți nevoie de ele. Nu vă plângeți doar de ceea ce nu fac - să le spun în mod proactiv ceea ce doriți să facă. Includeți exemple clare, astfel încât să nu fie lăsate să ghicească ceea ce doriți.
  • De exemplu, dacă vă simțiți confuzi pentru că uneori nu auziți de la partenerul dvs. pentru o săptămână la un moment dat, spuneți-i să-i placă cu adevărat să vă sune sau să vă scrieți cel puțin o dată pe zi.
  • Dacă vă simțiți supărați, dați-vă ceva timp să se răcească înainte de a încerca să vorbiți despre asta. Partenerul dvs. evitant de respingere poate avea un timp deosebit de greu să comunice cu dvs. dacă vă arătați emoții puternice.
  • Fii deschis pentru a compromite - partenerul tău nu va reacționa bine dacă simt că încerci să le controlezi.
Metoda 6 din 11:
Fii o persoană de susținere pentru partenerul tău.
  1. Imagine intitulată Deal cu un partener de evitant de respingere Pasul 6
1. Ascultați-le fără să le spuneți ce să facă. Oamenii care sunt concediați-evitanți tind să se simtă într-adevăr singuri și adesea au un timp greu de deschidere. Când vorbesc despre ceva ce se întâmplă, încercați să fiți un ascultător plin de compasiune - nu se simte neapărat ca și cum ai nevoie să-și rezolvi problemele pentru ei. Dacă doresc sfaturi de la dvs., este de obicei cel mai bine să le lăsați să ceară.
  • Aceasta este o abordare bună de a lua cu toată lumea din viața ta, dar este vital să vă ajutați partenerul dvs. de respingere-evitant să vă simțiți mai sigur în jurul vostru. Deși ar putea părea că nu au nevoie de nimeni, oamenii cu acest stil de atașament, de obicei, doresc să fie iubiți și acceptați de alții.
  • În plus, evitați criticarea partenerului dvs. susține deciziile pe care le fac.
Metoda 7 din 11:
Afișați-vă partenerul pe care îl pot depinde de dvs.
  1. Imagine intitulată Deal cu un partener de evitare a evitabilului pas 7
1. Fiți dispuși să construiți încredere în timp. De multe ori, cineva care este evitant așteaptă în mod constant să fie lăsat în jos. Acest lucru se întâmplă de obicei pentru că s-au ocupat de o mulțime de dezamăgire în trecut și poate dura mult timp să aibă încredere în cineva nou. Fiți dispuși să puneți în timp pentru a le arăta că veți face lucrurile pe care le spuneți că veți face - faceți tot ce este mai bun pentru a vă păstra promisiunile și pentru a continua orice angajamente pe care le faceți.
  • Începeți cu lucruri mici, cum ar fi afișarea la timp pentru a vă întâlni sau a prelua curățarea chimică când spuneți că veți. În timp, acest lucru vă va ajuta partenerul să vadă că ei pot avea încredere în tine cu lucruri mai mari.
Metoda 8 din 11:
Acceptați partenerul dvs. pentru cine sunt.
  1. Imagine intitulată se ocupă de un partener de evitant de respingere Pasul 8
1. Nu încercați să le schimbați. În timp ce este bine să cereți ceea ce aveți nevoie, rețineți că experiențele partenerului dvs. până la acest punct le-au format în cine sunt. Ei ar putea avea întotdeauna nevoie de un spațiu mai mic decât alte persoane, chiar dacă în cele din urmă devin mai confortabile cu intimitatea.
  • Dacă aveți într-adevăr nevoie de alții semnificativi pentru a fi în mod constant cald și iubitor, o persoană evitantă ar putea să nu fie potrivită pentru dvs.
  • Pe de altă parte, dacă sunteți în stare să construiți o relație de încredere, sigură cu partenerul dvs., probabil că vor deveni mai confortabili fiind aproape de tine în timp. Trebuie doar să fii răbdător și să-i lași să vină în timpul lor.
Metoda 9 din 11:
Legătura prin a face lucrurile împreună.
  1. Imagine intitulată Deal cu un partener de evitant de respingere Pasul 9
1. Încercați activități fizice pe care le puteți face unul lângă altul. Emoțiile pot fi uneori copleșitoare pentru o persoană evitată. Ca rezultat, s-ar putea să fie incomod cu lucruri precum mese romantice intense, în special mai devreme. În schimb, încercați să găsiți lucruri de făcut împreună care vă vor ocupa corpul și mintea. Acest lucru îi va ajuta să se relaxeze, ceea ce va ajuta în cele din urmă să se simtă mai aproape de tine.
  • Activitățile bune includ drumeții, mergând pe plimbările cu biciclete, pictura, jocul sau construirea ceva împreună.
Metoda 10 din 11:
Lăsați partenerul dvs. să știe când fac ceva ce vă place.
  1. Imagine intitulată se ocupă de un partener de evitant de respingere Pasul 10
1. Concentrați-vă pe pozitiv mai mult decât negativul. Dacă partenerul dvs. face ceva care vă face să vă simțiți iubiți și apreciați, îndreptați-o! Nu trebuie neapărat să faceți o afacere mare despre asta, dar prin celebrarea lucrurilor bune, veți face mai ușor pentru ei să știe ce căutați și vor începe să fie mai confortabil făcând aceste lucruri in viitor.
  • De exemplu, ați putea spune ceva, "Chiar apreciez că vă mișcați programul în jurul nostru, astfel încât să putem lua cina împreună. Mulțumiri!"
  • Face acest lucru chiar dacă nu o primesc exact - nu subliniez ce ar fi putut face mai bine. Dacă amestecați critici și laudă, va avea efectul opus și vor fi mai puțin probabil să repete acel comportament.
Metoda 11 din 11:
Încercați terapia cuplului dacă aveți nevoie de mai mult ajutor.
  1. Imagine intitulată se ocupă de un partener de evitant de respingere Pasul 11
1. Discutați cu un terapeut pentru a afla mai multe strategii de coping. Învățarea despre stilurile de atașament - atât propriul dvs. cât și partenerul dvs. - poate fi într-adevăr deschiderea ochilor într-o relație. Consilierul unui cuplu vă poate ajuta și partenerul dvs. să înțeleagă mai bine cum să comunice între ele și cum să vă asigurați că ambii vă simțiți iubiți, respectați și evaluați în relație.
  • Un terapeut vă poate ajuta, de asemenea, să stabiliți limitele rezonabile împreună încât puteți accepta ambele.
  • Consilierea cuplului nu este doar pentru relațiile care nu au reușit! Poate fi un instrument excelent pentru a vă apropia de partenerul dvs. în orice etapă. Este deosebit de util să găsiți un terapeut care este specializat în terapia atașată.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar