Cum să încheie o relație de cod de cod

O relație de codependent se poate manifesta în multe moduri: puteți să vă hrăniți la alcoolismul partenerului dvs. sau să fiți un popor plăcut care se teme de a spune nu. Codependența se poate învârti în jurul drogurilor sau substanțelor, abuzului emoțional, fizic sau sexual, dureri cronice sau o boală psihică. Relațiile de codependent apar atunci când o persoană dă dragoste prin acordarea de asistență în timp ce cealaltă persoană simte dragoste prin primirea asistenței. În timp ce acest schimb se poate simți bine pentru un timp, nu este conceput pentru a dura, și la un moment dat, o persoană va fi nefericită. Adesea, cea mai bună soluție pentru o relație de perpendent este să o încheie.

Pași

Partea 1 din 3:
Terminând relația
  1. Imagine intitulată capăt unei relații de cod dependent Pasul 1
1. Recunoaște-ți alegerile. S-ar putea să vă simțiți ca și cum nu aveți alegeri în această relație. Cu toate acestea, aveți libertatea de a iubi pe cineva pentru că alegeți și nu prin dependență. Aveți libertatea de a lăsa o relație distructivă sau dăunătoare.Recunoașteți capacitatea dvs. de a alege ceea ce doriți și ce vă servește cel mai bine.
  • Relația se poate simți ca și cum servește cealaltă persoană mult mai mult decât vă servește. Este responsabilitatea dvs. să aveți grijă de această persoană? Gândiți-vă la ce opțiuni aveți și că cealaltă persoană este capabilă să facă și alegerile.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de cod de cod 2
    2. Fi ferm la plecare. Adesea, oamenii de codependenți pot deveni atât de încovoși în grija altcuiva încât neglijează propriile lor nevoi și devin în afara legăturii cu dorințele lor, dorește și are nevoie.Dacă sunteți gata să încheiați relația, fiți fermi în afirmația dvs. pentru a pune capăt relației și știți că această decizie este ceea ce doriți și aveți nevoie. Înainte de a intra într-o discuție, reamintiți-vă că sunteți fermi în decizia dvs. și nu sunteți deschis să renegocați relația sau să o dați "o altă lovitură."
  • Șansele sunt, probabil că ați dat deja această persoană "doar o altă șansă" fără a se schimba mult.
  • Dacă încheiați relația de cod de coduri de coduri, persoana este încă în viața ta (ca un părinte sau un frate), fii ferm în implementarea limitelor tale.
  • Fii ferm, chiar și atunci când persoana pledează cu tine să rămână. Spune: "Am dat o mulțime de gândire și sunt sigur de decizia mea. Nu sunt dispus să-mi iau decizia."
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 3
    3. Au o discuție. Sfârșitul unei relații de cod de codură poate fi dificil doar pentru a pleca și poate necesita o discuție. Cealaltă persoană se poate simți confuză dacă dinamica relației se schimbă brusc și nevoile lor nu mai sunt îndeplinite în același mod fără explicație. Alegeți un moment în care nu există întreruperi și deschideți discuția.
  • Puteți spune: "Am observat că modul în care interacționăm nu este sănătos. Îmi dau seama cât de puțin mă ocup de mine. Este important pentru mine să păstrez limitele și înseamnă să terminați această relație cu dvs."
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 4
    4. Acționează calm. Cealaltă persoană nu vă poate lua decizia. El sau ea poate reacționa în mânie, furie, supărat, rănit, sau tristețe. Chiar dacă persoana vă amenință, rămâneți calm în comportamentul dvs. Nu ridicați vocea, strigați sau jurați. Dacă persoana strigă, răspunde cu o voce moale și blândă. Probabil că persoana va reflecta comportamentele dvs.
  • Dacă persoana începe să vă acuze, spuneți: "Nu sunt dispus să vorbesc despre lucruri din trecut sau să intru într-un argument cu tine. Te las să știi cum mă simt și că plec."
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să calmezi o persoană furioasă.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 5
    5. Exprimați-vă sentimentele. Depinde de dvs. cât de mult doriți să discutați cu persoana. Poate doriți să spuneți: "Nu pot continua această relație" sau ați putea dori să elaborați și să spuneți ce nu funcționează pentru dvs. Când vorbim despre sentimentele voastre, păstrați-vă accentul pe dvs. și evitați vina pe cealaltă persoană. Utilizați declarațiile "I" în loc de declarații "You".
  • De exemplu, "I" se declară accentul pe tine și nu pe vina pe cealaltă persoană. În loc să spunem: "Îmi iau toată atenția și mă purtați" Spuneți ", m-am pus în această poziție și mă găsesc obosit tot timpul. Acest lucru nu este bun pentru mine."
  • Imagine intitulată End O relație de cod de cod 6
    6. Stabiliți limite. Sfârșitul unor relații de cod de cod dependente pot însemna deplasarea completă, în timp ce altele pot pune capăt unei relații de codependent în favoarea unei relații sănătoase, cum ar fi relațiile de familie. S-ar putea să vă simțiți în întregime responsabili pentru acțiunea altora. Sau, vă puteți simți ca și cum trebuie să treceți și mai presus de partea dvs. a responsabilităților. Începeți să stabiliți limitele pe ceea ce sunteți dispus și nu doriți să faceți.
  • De exemplu, dacă fratele tău este Hungover și vrea să-i spui munca cu o scuză, să-i spui: "Nu a fost decizia mea de a bea noaptea trecută. Aceasta este o consecință pe care trebuie să o rezolvați pe cont propriu."
  • Dacă trebuie să studiezi pentru un test și un prieten te cheamă să vorbești despre problemele ei, să zicem: "Îmi pasă de tine și vrei să te susțin, totuși, este important să studiez mâine examenul meu. De ce nu verificăm mâine?"
  • Dacă doriți să stabiliți granițe specifice, lăsați persoana să știe. Spune: "S-ar putea să trebuiască să lucrăm câteva lucruri, dar nu vreau să mă întâlnesc cu tine față în față. Vreau să limitez comunicarea în texte."
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să nu mai fie un popor plăcut.
  • Partea 2 din 3:
    Confruntarea comportamentelor de cod dependente
    1. Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 7
    1. Gândiți-vă la ce sa împlinit relația pentru dvs. În timp ce vă simțiți ca și cum ați pus mult efort pentru această relație - inclusiv roluri de îngrijire - este probabil că ați câștigat și din această relație. Dacă nu ați găsit o adevărată împlinire în relație, probabil că ați fi terminat relația mult mai devreme. Luați în considerare modul în care această relație ți-a servit și de ce nu te mai servește.
    • De exemplu, s-ar putea să fi simțit că ai avut un sentiment de scop, având grijă de cineva care a fost alcoolic sau care a avut o condiție medicală majoră. Vă puteți iubi sentimentul de "a fi nevoie" sau de a fi în control.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de cod dependente Pasul 8
    2. Lucrați prin sentimente de abandon. Oamenii din relații de codependent tind să aibă o teamă de abandonare. Acesta poate fi un motiv pentru care aleg un rol de ajutor într-o relație: îngrijirea cuiva și având pe cineva depind de ei înseamnă că această persoană nu le va abandona probabil. Dacă aveți o teamă de oameni care vă părăsesc, vezi un terapeut. Terapia vă poate ajuta să lucrați prin sentimente de abandonare, să explorați modalități de îngrijire a dvs. și să aveți încredere în alții.
  • Adesea, problemele de abandonare încep în copilărie sau cu un eveniment traumatic. Este benefic să lucrăm prin aceste probleme pentru a vă ajuta să vă eliberați de teama de abandonare.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 9
    3. Validați-vă propria valoare de sine. Sunt șanse, găsiți cel puțin o parte din valoarea dvs. de sine în îngrijirea. În loc să se bazeze pe ajutorarea altora să vă valideze, să înveți să vă validezi fără a fi nevoie de alții să vă valideze. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați fi nevoie alții să vă spună cât de importanți sunteți, dar puteți face acest lucru pe cont propriu.
  • Așa cum vă gândiți să terminați relația de cod de cod, să reflectați asupra locului în care vă deduceți sentimentul de auto-valoare. Cum vă percepeți?Care sunt propriile dvs. gânduri despre cine sunteți și ceea ce meritați? Alți oameni par mai capabili să atingă succesul sau fericirea decât tine?
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de cod de cod 10
    4. Faceți cunoștință cu nevoile dvs. S-ar putea să fiți așa de prins în satisfacerea nevoilor altcuiva pe care le neglijați propriile dvs. nevoi. În timp ce se poate simți ca persoana depinde de dvs., recunoașteți ce este în propria răspundere. Este probabil ca prin dedicarea timpului, a atenției și a resurselor pe această persoană, ați neglijat îngrijirea dvs. S-ar putea să simțiți că nu aveți nicio idee despre cine sunteți în afara îngrijirii acestei persoane sau că identitatea dvs. deplină are grijă de cineva.
  • Începeți să recâștigeți un sentiment de necesități proprii. De exemplu, aveți nevoie de timp singur pentru a reîncărca după o zi stresantă? Ce faci pentru a face față stresului? Ați neglijat nevoile dvs. nutriționale sau de exercițiu? Cum rămâne cu somnul?
  • Partea 3 din 3:
    Manipularea după aceea
    1. Imagine intitulată sfârșitul unei relații de cod de cod 11
    1. Creați distanța fizică. Petreceți mai puțin timp cu persoana și nu vă ștergeți programul pentru a avea grijă de nevoile persoanei. Dacă locuiți cu persoana cu care vă aflați într-o relație de cod de cod, mutați-vă. Living împreună poate exacerba nevoia de a se îngriji de persoana. Mișcarea poate crea distanța fizică între voi doi, ceea ce poate contribui la scăderea necesității de a se îngriji de. Ajutați la crearea spațiului emoțional și fizic între voi doi, petrecând mai puțin timp împreună.
    • De asemenea, puteți crea o distanță emoțională de la această persoană. Lăsați ușor persoana să știe că nu sunteți dispus să răspundeți la texte, e-mailuri sau apeluri telefonice. Spune: "Vreau ca această relație să fie completă. Nu vreau ca acest lucru să fie confuz și cred că amândoi avem nevoie de timp pentru a procesa. Din acest motiv, nu intenționez să răspund la texte, apeluri telefonice sau e-mailuri."
  • Imagine intitulată de încheiere a unei relații de cod de cod 12
    2. Procesați-vă sentimentele. Nu-ți puneți sentimentele, sau să vă spuneți că toată lumea este bine. În schimb, procesați modul în care vă simțiți și acordați atenție sentimentelor dvs. Reflectă asupra relației și asupra sentimentului dvs. de identitate după el. Identificați și procesați fiecare emoție care apare și nu ignorați modul în care vă simțiți.
  • Puteți alege să vă procesați sentimentele printr-o jurnal, vorbind cu un prieten sau prin a vedea a Terapist.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de cod de cod 13
    3. Acceptați durerea ta. Fără îndoială, va fi dificil să se încheie relația de perpendent. Acceptați că va fi greu și poate răni. Nu vă reprimați durerea, ceea ce poate duce la depresie. În schimb, acceptați-vă și permiteți-vă să vă simțiți. Durerea poate include sentimente de neîncredere, furie, frică și tristețe. Alte simptome de durere pot include senzație de oboseală, tensionată, goală sau de a avea schimbări în somn sau obiceiuri alimentare.
  • Permiteți durerii să-și ruleze cursul. Să renunțe la ceea ce ar fi putut fi și să accepte ceea ce este.
  • O modalitate de a lucra prin durere este prin observarea corpului. Cu cât mai mult tu gândi, Cu cât sunteți mai puțin conectați la experiența dvs. emoțională. Când se confruntă cu emoții, acordați atenție modului în care se simte în corpul vostru. Unde simți-o, și ce fel de senzație simțiți? Lăsați senzațiile corpului și emoțiile să treacă prin tine.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 14
    4. Căutați sprijin social. Poate fi dificil să vă separați de o relație de cod dependentă. Au cineva să vorbească despre încheierea relației care vă va sprijini. Ajungeți la sprijinul emoțional vorbind cu un prieten sau membru al familiei. Un prieten de încredere vă poate ajuta să vă ghideze prin luarea deciziilor dure, apoi vă sprijiniți pe măsură ce urmați cu alegeri dificile.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum de a construi o rețea socială.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de codependent Pasul 15
    5. Du-te la terapie. Dacă este dificil să procesați sfârșitul relației pe cont propriu, un terapeut poate fi de ajutor. Terapia vă poate ajuta să vă adresați gândurilor, atitudinilor, emoțiilor și comportamentelor și descoperiți ceea ce este benefic și ce vă rănește. Terapia vă poate ajuta să vă măriți conștiința de sine și abilitățile de coping.
  • Rolul terapeutului este de a contesta și de a vă sprijini. Fiți pregătiți să crească și să abordeze aspecte dificile ale dvs. în terapie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar