Cum să stimulați fertilitatea în 30 de ani

Ca femeie cu vârsta de 30 de ani sau mai mult, puteți fi îngrijorat de cât de fertil sunteți. Deși fertilitatea poate scădea în anii `30 și 40, corpul fiecăruia este diferit și un număr de factori pot afecta dacă puteți rămâne gravidă odată ce aveți 30 de ani. Adoptarea unui stil de viață sănătos, menținând o dietă sănătoasă, iar suplimentele pot ajuta la creșterea fertilității. De asemenea, trebuie să urmăriți ovulația și să mențineți o viață sexuală activă pentru a vă mări șansele de a rămâne gravidă. Dacă aveți probleme cu fertilitatea sau infertilitatea rulează în familia dvs., vorbiți cu medicul dumneavoastră despre pașii următori.

Pași

Metoda 1 din 4:
După o dietă sănătoasă și un stil de viață
  1. Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. de 30 de ani 1
1. Mănâncă o dietă echilibrată, astfel încât să puteți menține o greutate sănătoasă. Fiind supraponderali sau subponderali, poate influența negativ fertilitatea. Fluctuațiile greutății pot determina neregularea perioadelor și a reducerii șanselor de a rămâne gravidă. Mențineți o dietă bogată în proteine ​​sănătoase, cum ar fi pui, pește, tofu și fasole, precum și fructe și legume proaspete și boabe întregi de grâu.
  • Evitați consumul de alimente bogate în grăsimi trans, aromă artificială și zahăr rafinat.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 2
    2. Au în mod regulat somon și ouă pentru a crește acizii grași omega-3. Încercați să consumați somon de 1-2 ori pe săptămână și ouă care sunt fortificate cu DHA, un acid gras. Creșterea acizilor grași Omega-3 vă poate ajuta să vă îmbunătățiți fertilitatea și sănătatea generală.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 3
    3. Evitați consumarea unor cantități mari de alcool. Reduceți consumul de alcool la 1-2 băuturi pe săptămână. Acest lucru vă poate asigura că nivelurile dvs. de fertilitate rămân ridicate.
  • Dacă aveți un partener de sex masculin, el ar trebui, de asemenea, să mențină un consum redus de alcool, nu mai mult de 14 unități pe săptămână răspândit peste 3 zile sau mai mult. Băut prea mult de alcool poate afecta negativ calitatea spermei sale.
  • 4. Limitați cofeina la 200 mg pe zi. Nu trebuie să renunți la cafeaua de dimineață, dar dacă sperați să concepeți, nu ar trebui să aveți mai mult de 1-2 cești. Consumând mai multă cofeină decât aceasta poate avea un impact negativ asupra fertilității dvs.
  • O ceașcă de cafea 8fl oz (240 ml) conține 96 mg de cofeină.
  • O ceașcă de ceai negru 8fl oz (240 ml) conține 47 mg de cofeină, în timp ce ceaiul verde conține 28 mg.
  • În timp ce variază în funcție de marcă, Cola meditează aproximativ 22 mg de cofeină pentru o sodă de 8fl oz (240 ml). Cu toate acestea, rețineți că sucurile sunt de obicei vândute în recipiente care sunt 12fl oz (350 ml) sau mai mari.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 4
    5. Încercați să nu fumați sau să fiți în jurul fumătorilor.Fumatul poate afecta negativ sănătatea și fertilitatea. Dacă fumezi, încercați să părăsi sau reduceți obiceiul de fumat. Stați departe de zonele în care există fum de țigară, cum ar fi în casele sau mașinile oamenilor care fumează.
  • Sperma unui om poate deveni, de asemenea, mai puțin potentabil dacă fumează foarte mult sau inhalează fumul de mâna a doua.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 5
    6
    Exercițiu in mod regulat. Starea potrivită și sănătoasă cu exerciții obișnuite vă va ajuta să vă stimulați fertilitatea. Încercați să faceți exerciții cardio de mai multe ori pe săptămână, cum ar fi alergarea, înotul sau ciclismul. Luați o clasă de fitness la sala de gimnastică locală de mai multe ori pe săptămână sau faceți antrenamente la domiciliu.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 6
    7. Do Yoga sau Exerciții de respirație pentru a reduce stresul. Nivelurile ridicate de stres s-au dovedit a afecta negativ fertilitatea la persoanele de peste 30 de ani. Încercați să rămâneți relaxați și liniștiți făcând yoga în mod regulat la domiciliu sau la un studio local Yoga. Exerciții de respirație acasă dimineața înainte de a începe ziua sau noaptea înainte de culcare, astfel încât să vă puteți simți centrat și calm.
  • Metoda 2 din 4:
    Luând suplimente
    1. Imagine intitulată Boost Fertilitatea în 30 de ani Pasul 7
    1. Au suplimente de acid folic pentru a îmbunătăți ovulația. Căutați suplimente de acid folic la magazinul dvs. local de produse alimentare sau online. Asigurați-vă că suplimentul conține în cea mai mare parte acid folic și fără aditivi sau conservanți. Urmați instrucțiunile de dozare de pe etichetă și nu luați niciodată mai mult decât suma recomandată.
    • Partenerul dvs. de sex masculin ar trebui să ia, de asemenea, suplimente de acid folic pentru a-și menține sperma sănătoși.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 8
    2. Luați ulei de pește și suplimente de magneziu pentru a vă stimula fertilitatea. Uleiul de pește conține acizi grași omega-3, care sunt excelente pentru sănătatea fertilității. Magneziul poate, de asemenea, ajuta la păstrarea tuburilor dvs. uterine sănătoase și pentru a vă îmbunătăți șansele de a rămâne gravidă. Căutați aceste suplimente la magazinul dvs. local de sănătate sau online.
  • Verificați eticheta pentru a vă asigura că suplimentele conțin cea mai mare parte minerale și fără conservanți sau aditivi.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30s 9
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre luarea vitaminelor prenatale pentru a rămâne gravidă. Luând vitamine prenatale în doze mici, vă poate ajuta să vă pregătiți corpul pentru sarcină și să vă măriți fertilitatea. Vitaminele prenatale pot fi achiziționate la magazinul dvs. local de produse alimentare sau online.
  • Metoda 3 din 4:
    Menținerea sănătății menstruale și sexuale
    1. Imagine intitulată Boost Fertilitatea în 30 de ani Pasul 10
    1. A pastra Urmăriți ciclul dvs. menstrual Pentru a confirma că este regulat. Un ciclu menstrual regulat este un semn bun nivelurile de fertilitate sunt ridicate. Majoritatea ciclurilor menstruale sunt considerate normale dacă durează 21-35 de zile, cu ovulație care apare între ziua 6 și ziua 14. Notați zilele de ovulație pe un calendar sau utilizați un tracker pe telefonul dvs. smartphone, astfel încât să puteți confirma că perioadele dvs. sunt lunii obișnuite la lună.
    • Dacă perioadele dvs. nu sunt regulate sau au tendința de a dura mai mult de 35 de zile, vorbește cu medicul dumneavoastră. Acest lucru poate însemna că ovulați mai puțin și trebuie să verificați nivelurile de fertilitate.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. de 30 de ani 11
    2. Opriți luarea controlului la naștere după ce ați decis să rămâneți gravidă. Continuați să luați controlul la naștere până când vă decideți că doriți să rămâneți gravidă. Apoi puteți ieși din controlul nașterii, sub supravegherea medicului dumneavoastră. Va trebui să așteptați câteva luni pentru controlul nașterii pentru a vă părăsi sistemul înainte de a putea încerca să concepeți.
  • Dacă nu doriți să rămâneți gravidă imediat, dar doriți să vă măriți fertilitatea, astfel încât să puteți concepe în viitor, să vă luați controlul în mod regulat. Controlul nașterii vă poate ajuta ciclul menstrual să rămână regulat și consecvent. Au controlul oral al nașterilor în același timp în fiecare zi și încercați să nu treceți de zile pentru a evita să vă împiedicați ciclul.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. de 30 de ani
    3. Faceți sex săptămânal pentru a vă menține ciclul regulat. Angajarea în contact sexual obișnuit, cel puțin o dată pe săptămână, vă poate ajuta să vă păstrați în mod regulat ciclul menstrual și să vă asigurați că sunteți ovularea. O viață sexuală sănătoasă vă poate ajuta să produceți mai mult estrogen, care poate ajuta apoi la creșterea nivelului de fertilitate.
  • Încercați să faceți sex săptămânal sau de câteva ori pe lună pentru a vă menține nivelurile de fertilitate în sus. Este posibil să aveți apoi un timp mai ușor de a rămâne gravidă odată ce ați decis că sunteți gata.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul dvs. 30 de ani 13
    4. Utilizați lubrifianți sexuali care sunt prietenos cu spermă. Când vă angajați în relații sexuale, asigurați-vă că utilizați lubrifianți naturali cum ar fi uleiurile de canola, arahide, legume, minerale sau copil. Aceste uleiuri naturale vor face mai ușor ca sperma să fertilizeze un ou în timpul actului sexual. De asemenea, puteți cumpăra lubrifianți supra-the-counter care sunt prietenos cu spermă la magazinul dvs. local de droguri sau online.
  • Evitați lubrifianții cum ar fi saliva și uleiul de măsline, precum și lubrifianții comerciali care nu sunt marcate "Sperma prietenoasă", deoarece pot inhiba potența spermei.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în pasul tău 30
    5. Evitați datul. Douching este atunci când utilizați șervețele parfumate sau curățatori pe vaginul dvs. pentru a "curăța". Această practică poate elimina de fapt bacteriile normale, protectoare din vaginul dvs. și vă pune la risc de infecții bacteriene. Anumite infecții bacteriene din vagin pot provoca probleme de fertilitate.
  • Metoda 4 din 4:
    Vorbind medicului dumneavoastră
    1. Imagine intitulată Boost Fertilitatea în 30 de ani Pasul 15
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă infertilitatea se desfășoară în familia dvs. Infertilitatea poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv genetică. Discutați această posibilitate cu medicul dumneavoastră și obțineți teste de fertilitate pentru a determina dacă aveți probleme de fertilitate. Abordarea problemelor de fertilitate devreme pot crește șansele de concepere.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în etapa dvs. de 30 de ani
    2. Vorbiți medicului dumneavoastră dacă aveți sex neprotejat în mod regulat, dar nu puteți rămâne gravidă. Dacă sunteți în afara controlului la naștere și nu utilizați contracepția de orice fel când aveți sex, șansele dvs. de a rămâne gravidă crește semnificativ. Poate doriți să verificați nivelurile de fertilitate dacă faceți acest lucru în mod regulat și nu rămâneți gravidă, deoarece acest lucru ar putea indica că aveți probleme de fertilitate.
  • Imagine intitulată Boost Fertilitatea în 30 de ani Pasul 17
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre înghețarea ouălor. Înghețarea ouălor atunci când vă aflați în anii 30, vă puteți permite să rămâneți gravidă în viitor prin tehnologia de reproducere asistată. Ouăle dvs. înghețate vor fi păstrate într-o bancă, astfel încât să le puteți accesa când sau dacă vă decideți că doriți să rămâneți gravidă la o vârstă mai înaintată. Medicul dumneavoastră vă poate face referire la o bancă de ouă în care puteți obține acest lucru în siguranță.
  • Rețineți în minte înghețarea ouălor dvs. nu garantează că veți putea concepe la o vârstă mai înaintată, dar vă poate mări șansele.
  • Medicul dumneavoastră vă poate recomanda înghețarea ouălor dacă aveți o istorie familială de infertilitate sau menopauză timpurie.
  • sfaturi

    În vârsta de 30 de ani, poate doriți să vă îngrijiți mai mult Protejați rezerva dvs. ovariană. Rezervația dvs. ovariană este numărul de ouă rămase pe care le aveți care ar putea produce copii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar