Cum să determinați fertilitatea

Fertilitatea sau abilitatea de a rămâne gravidă este foarte importantă pentru toți adulții activi sexual să ia în considerare, indiferent dacă încercați să începeți o familie sau căutați modalități de a practica sexul sigur. Deși este ușor de graficul, urmărirea, determinarea și îmbunătățirea șanselor la fertilitate necesită o mulțime de răbdare. În timp ce este întotdeauna cel mai bine să aduceți îngrijorări grave de fertilitate unui profesionist medical, există o mulțime de metode și proceduri pe care le puteți utiliza așa cum planificați pentru următorul pas mare în viața dvs. adultă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Alegerea celui mai bun moment pentru a concepe
  1. Imaginea intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 1
1. Luați un test de ovulație la domiciliu pentru o modalitate rapidă de a afla când ovulați. Ridicați un test de ovulație online sau la drogurile dvs. locale. Aproximativ 3-5 zile înainte de a vă aștepta să începeți ovularea, pipi pe unul dintre bastoanele din kitul de fertilitate, apoi așteptați câteva secunde pentru a vedea dacă hormonii potriviți sunt "în creștere."Utilizați celelalte stick-uri din kit pentru a testa nivelurile hormonale multiple de zile la rând. Odată ce nivelul hormonului crește dramatic, probabil că puteți presupune că ovulați într-o zi sau cam așa ceva.
  • Citiți instrucțiunile care vin cu kit-ul dvs. pentru o orientare mai specifică.
  • Imagine intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 2
    2. Urmăriți ciclul dvs. menstrual pentru a vă afla cât timp este. Utilizați un notebook de rezervă pentru a jot în jos câteva informații de bază, cum ar fi temperatura dvs. sau dacă sunteți în prezent în perioada dvs. Dacă sunteți în perioada voastră, menționați dacă sângerarea dvs. este regulată sau deosebită greu sau dacă vă confruntați cu o mulțime de durere. De asemenea, puteți utiliza acest jurnal pentru a urmări cât timp este perioada medie.
  • Ciclul dvs. menstrual se referă la durata totală de timp între 2 perioade, în timp ce perioada dvs. se referă la sângerarea dvs. menstruală.
  • Pentru o intrare regulată a jurnalului, puteți include data, temperatura corpului, precum și orice simptome pe care le-ați avut pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 3
    3
    Calculați ziua cea mai fertilă Folosind ciclurile anterioare. Uită-te la ultimele 4-6 cicluri înregistrate și găsiți cel mai scurt. Îndepărtați 18 zile din lungimea totală a acelui ciclu. Transferați acest număr într-un calendar sau un jurnal unde vă urmăriți ciclul actual menstrual. Pentru a afla când se termină fereastra fertilă, scade 11 de la lungimea celui mai lung ciclu menstrual pe care l-ai avut.
  • De exemplu, dacă cel mai scurt ciclu a fost de 27 de zile, scade 18 de la acel număr, care vă oferă 9. Dacă cel mai recent ciclu menstrual a început în data de 6 a lunii, ați cercul 15 ca prima zi fertilă.
  • Dacă cel mai lung ciclu a fost de 32 de zile, scade 11 de la 32, ceea ce vă oferă 21. Dacă ciclul dvs. menstrual actual a început pe locul 6, ați marca 27 ca la sfârșitul ferestrei dvs. fertile, care este la 21 de zile după al 6-lea.
  • Imagine intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 4
    4. Încercați să rămâneți gravidă între zilele 8 și 19 ale ciclului dvs. Utilizați jurnalul de urmărire pentru a afla cât timp este ciclul dvs. menstrual. Dacă ciclul dvs. mediu este între 26 și 32 de zile, verificați un calendar pentru a afla când sunt cele de-a 8-a și 19 zile ale ciclului dvs. Încercați să acționați în mod consecvent în timpul celor 11 zile, ceea ce poate duce la o sarcină de succes.
  • Dacă nu încercați să rămâneți gravidă, utilizați precauție suplimentară atunci când faceți sex în această parte a ciclului dvs.
  • Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de metoda "Zilele standard".
  • Nu vă descurajați dacă nu vedeți rezultatele imediat! Poate fi dificil să obțineți momentul exact corect.
  • Imaginea intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 5
    5. Căutați Stretchy, Papuci mucusul cervical Pentru a vă confirma zilele fertile. Uită-te la lenjeria sau canalul vaginal pentru a vedea ce fel de mucus sau descărcare vaginală, apare. Dacă descărcarea dvs. este uscată, probabil că nu sunteți fertili. Când descărcarea dvs. este alunecoasă și întinsă, există o șansă ca să fiți fertili. Pe măsură ce continuați să vă verificați descărcarea, utilizați jurnalul dvs. pentru a urmări textura și cantitatea de mucus pe care o aveți.
  • Odată ce ați avut mucus alunecos timp de cel puțin 2 zile, puteți presupune că sunteți fertili.
  • De asemenea, puteți verifica mucusul de col uterin prin frecare cu un deget curat în interiorul vaginului.
  • Uscat, noros, alunecos, lipicios și umed sunt toate cuvintele diferite pe care le puteți utiliza pentru a descrie descărcarea dvs.
  • Bacsis: Puteți utiliza "metoda de 2 zile", care vă permite să urmăriți mucusul cervical pe o bază de 2 zile. Dacă nu aveți Mucus astăzi și nu ați avut-o cu o zi înainte, puteți presupune că sunteți infertili.

  • Imagine intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 6
    6
    Înregistrați temperatura De-a lungul ciclului dvs. pentru a determina când sunteți infertil. Vizitați o farmacie sau un magazin de aprovizionare de sănătate pentru a ridica un termometru tradițional sau rectal (bazal) (bazal). Luați temperatura timp de 5 minute, apoi scrieți temperatura medie în jurnalul ciclului menstrual. Încercați să urmăriți temperatura pe tot parcursul ciclului dvs. și să luați în considerare ori de câte ori crește. Rețineți că atunci când temperatura dvs. este în mod constant mai mare decât media timp de cel puțin 3 zile, probabil că nu va rămâne gravidă.
  • Fereastra infertilă sau "zilele de siguranță" se termină odată ce temperatura medie scade înainte de începerea perioadei.
  • Această metodă nu este foarte eficientă pe cont propriu - este mai bine dacă utilizați metoda mucusului cervical (sau altă metodă de alegere) pentru a vedea dacă sunteți fertili sau nu.
  • Va avea probabil rezultatele cele mai exacte dacă verificați temperatura vaginală.
  • Imagine intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 7
    7. Utilizați metoda Amenoreei lactoarelor (LAM) dacă sunteți o nouă mamă. Examinați stilul dvs. de viață actual, mai ales dacă ați avut recent un copil. Încercați să urmăriți ciclul menstrual, precum și cât de des vă alăptați. Dacă nu ați avut o perioadă de la naștere, aveți un copil care este mai mic de 6 luni și alăptează copilul în mod regulat, este posibil să fiți infertili.
  • Imaginea intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 8
    8. Trăiți un stil de viață sănătos pentru a vă îmbunătăți fertilitatea ca bărbat. Tăiați înapoi la fumat și de băut dacă faceți oricare dintre acestea în mod regulat, deoarece aceste obiceiuri pot reduce producția dvs. de spermatozoizi. În plus, optați pentru lenjerie confortabilă, respirabilă pentru a preveni orice stres de căldură.
  • Anumite medicamente, cum ar fi steroizii anabolizanți, vă pot reduce fertilitatea.
  • Metoda 2 din 2:
    Îmbunătățirea capacității dvs. de a concepe
    1. Imaginea intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 9
    1. Testați-vă sperma pentru a vedea dacă este fertilă. Găsiți un test de spermă online sau la farmacia dvs. locală. Utilizați acest test pentru a analiza un eșantion de sperma dvs. pentru a vedea cât de concentrat este. Dacă ejaculați cel puțin 20 de milioane de spermă pe milimetru, este posibil să nu fiți nevoit să vă faceți griji cu privire la problemele de fertilitate. Dacă ejaculați mai puțin de 20 de milioane de spermatozoizi pe milimetru, atunci este posibil să doriți să discutați cu un medic despre testele suplimentare de fertilitate.
    • Rețineți că numărul de spermatozoizi nu poate determina dacă sunteți fertili sau nu.
    • Acest test vă poate permite să știți dacă trebuie să vedeți un medic sau nu.
  • Imaginea intitulată Determinarea Fertilității Pasul 10
    2. Încercați să faceți sex în mod regulat atunci când sunteți fertili. În timpul ferestrei dvs. fertile, intenționați să aveți relații sexuale cu partenerul dvs. la fiecare 2-3 zile. Când aveți sex în mod consecvent, este mai probabil să concepeți un copil.

    Știați? Patru din 5 cupluri concepe cu succes un copil în termen de 12 luni când au sex în mod regulat.

  • Imaginea intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 11
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre oprirea contracepției. Dacă sunteți în prezent la controlul nașterii, probabil că nu veți avea mult noroc să rămâneți gravidă. Programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a afla cea mai bună modalitate de a vă ajusta regimul zilnic, astfel încât să puteți concepe în siguranță și cu succes un copil.
  • Alte forme de contracepție, cum ar fi prezervativele, vă vor reduce foarte mult șansele de a concepe un copil.
  • Imaginea intitulată Determinați Fertilitatea Pasul 12
    4. Consultați un medic pentru testele de fertilitate dacă nu puteți concepe. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă există teste pe care le puteți face pentru a afla dacă sunteți fertili. Dacă întâmpinați probleme, ar putea exista ceva mai serios care cauzează problema. În funcție de opinia profesională a medicului dumneavoastră, este posibil să doriți să obțineți un test hormonal sau imagistică pentru a vedea ce este problema.
  • O isteroscopie sau isterosalpingografie vă permite medicului să examinați uterul dvs. și alte organe reproductive pentru daune. Oamenii ar putea obține o vasografie, care examinează vasul deferens.
  • Testele de sânge și alte proceduri pot fi, de asemenea, luate pentru a verifica nivelurile de testosteron, precum și orice condiții preexistente. Femeile cu sindromul ovarului polichistic sau insuficiența ovariană prematură pot fi mai puțin susceptibile de a concepe.
  • sfaturi

    Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă există medicamente care vă pot îmbunătăți șansele la fertilitate și concepție, ca un tratament pentru disfuncția erectilă.
  • Uitați-vă la opțiunile chirurgicale dacă testele dvs. la domiciliu nu funcționează bine.
  • A face sex mai des, pot crește șansele de a concepe un copil.
  • Un stil de viață scăzut, scăzut de cofeină poate ajuta la creșterea șanselor de a concepe un copil.
  • Avertizări

    Ca fiind frustrant așa cum este, infertilitatea nu are întotdeauna o cauză discernătoare. Țineți cont de acest lucru când vizitați medicul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar