Cum să evitați complicațiile de la diabetul zaharat

Indiferent de forma de diabet pe care o aveți, există mai mult să gestionați condiția decât să vă uitați la zahărul din sânge. Diabetul poate duce potențial la probleme medicale grave, dar le puteți evita cu siguranță prin gestionarea corectă a stării dvs. Pentru a vă face ușor, am pus împreună o listă de lucruri pe care le puteți face pentru a preveni complicațiile.

Pași

Metoda 1 din 11:
Luați medicamentul așa cum este prescris.
  1. Imaginea intitulată mănâncă cu diabet Pasul 4
1. Stați pe partea de sus a insulinei și a altor medicamente. Nu treceți niciodată la doze și să vă luați medicamentele așa cum sunt prescrise. Dacă vi se prescrie insulina zilnică, asigurați-vă că luați-o pentru a ajuta la prevenirea oricăror vârfuri sau picături majore în zahărul din sânge.
Metoda 2 din 11:
Monitorizați îndeaproape zahărul din sânge.
1. Luați teste regulate pentru a vă ține ochii la nivelurile dvs. Utilizați kitul de testare a sângelui pentru a vă verifica nivelul de zahăr. Testați-vă ori de câte ori medicul dumneavoastră vă recomandă, astfel încât să puteți păstra nivelul de zahăr din sânge să scadă prea scăzut sau să devină prea mare.
Metoda 3 din 11:
Mănâncă mâncare sănătoasă.
1. Urmați o dietă care include toate grupurile alimentare. Asigurați-vă că mâncați porții de fructe, legume, proteine ​​și boabe întregi. Limitați alimentele bogate în grăsimi și evitați alimentele cu junk. Beți multă apă și încercați să direcționați fără băuturi și sucuri.
Metoda 4 din 11:
Exercitați un pic în fiecare zi.
1. Stați în mod constant activ vă poate ajuta să evitați complicațiile. Nu trebuie să conduceți un maraton sau să faceți un antrenament intens nebun, dar un pic de exercițiu în fiecare zi vă va face corpul bun și va ajuta la prevenirea complicațiilor din diabetul dvs. Du-te pentru o plimbare frumoasă de 30 de minute sau jog. Luați o plimbare cu bicicleta sau înotați la piscina locală. Găsiți o modalitate de a vă activa timp de cel puțin 15-30 de minute în fiecare zi.
Metoda 5 din 11:
Controlați tensiunea arterială ridicată.
  1. Imagine intitulată Evitați etapa de umflare a axei 9
1. Ia medicamente dacă este necesar. Mănâncă o dietă sănătoasă și obțineți un exercițiu zilnic pentru a menține o greutate sănătoasă, care vă poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Dacă aveți nevoie de ea, luați medicamente pe care medicul dumneavoastră le prescrie pentru a vă menține tensiunea arterială în verificarea, astfel încât să nu aveți complicații majore.
Metoda 6 din 11:
Ai grijă de dinții tăi.
  1. Imaginea intitulată Știți când iubitul tău vrea să-l săruți pasul 12
1. Periați cel puțin de două ori pe zi și atașați cel puțin o dată. Diabetul poate afecta sănătatea gingiilor, deci este foarte important să practici o bună igienă dentară. Utilizați pastă de dinți de fluor și periați în mod regulat și atașați pentru a vă ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase.
Metoda 7 din 11:
Verificați-vă picioarele în fiecare zi.
  1. Imagine intitulată Discuție despre performanța slabă a angajaților Pasul 9
1. Diabetul poate crește riscul de infecții. Diabetul poate afecta vasele și nervii de sânge, provocând dureri sau o pierdere de sentiment în extremitățile dvs. Verificați-vă picioarele cel puțin o dată pe zi pentru a vă asigura că nu aveți tăieturi sau răni care sunt infectate.
Metoda 8 din 11:
Vedeți medicul de ochi cel puțin o dată pe an.
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 23
1. Un control anual poate împiedica complicațiile majore. Diabetul dvs. vă poate afecta, de asemenea, viziunea, deci este important să aveți ochii examinați în mod regulat. Luați-le verificați cel puțin o dată pe an, astfel încât orice probleme pot fi prinse devreme.
Metoda 9 din 11:
Obțineți o mulțime de somn.
1. Somnul adecvat vă poate ajuta să vă reduceți nivelurile de stres. Stresul poate fi deosebit de dăunător dacă aveți diabet zaharat. Una dintre cele mai bune modalități de a vă ajuta să păstrați nivelul de stres în verificare este să vă asigurați că sunteți bine odihnit. Încercați să obțineți cel puțin 7 ore de somn sănătos în fiecare noapte.
Metoda 10 din 11:
Evitați fumatul.
1. Fumatul poate provoca complicații grave dacă aveți diabet zaharat. Fumatul vă poate face mai predispus la boli de inimă, boală renală, accident vascular cerebral și leziuni ale nervilor. Dacă aveți diabet zaharat, riscul de complicații majore este chiar mai mare. Dacă faci fum, Încearcă să renunți la cat de repede poti.
Metoda 11 din 11:
Bea responsabil dacă beți.
  1. Imagine intitulată Cumpărați un pas bun de vin 2
1. Nu au mai mult de 1-2 băuturi pe zi. Alcoolul poate afecta tensiunea arterială și nivelurile de zahăr din sânge. Dacă bei, lipiți-vă la mai mult de o băutură pe zi dacă sunteți o femeie, și nu mai mult de 2 dacă sunteți un bărbat.

sfaturi

Stați în partea de sus a medicamentelor și monitorizarea nivelului de zahăr din sânge sunt cele mai bune modalități de a ajuta la prevenirea complicațiilor grave.

Avertizări

Dacă vă simțiți slabi sau slabi, contactați imediat medicul dumneavoastră.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar