Cum să absoarbă cel mai bine suplimentele cu vitamina d

Obținerea suficientă a vitaminei D este o parte esențială a menținerii unui stil de viață sănătos. Vestea bună este că majoritatea oamenilor nu au nevoie de ajutor suplimentar pentru a absorbi această vitamină esențială. Deoarece vitamina D este stocată pentru o perioadă lungă de timp în grăsimea dvs., modul în care ajunge la acele celule grase nu contează neapărat. Puteți obține vitamina D într-o varietate de moduri diferite și modul în care absorbiți această vitamină esențială nu este la fel de importantă ca asigurându-vă că obțineți suficientă! Cu aceasta a spus, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că obțineți vitamina D în cel mai eficient mod posibil.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Cum absorbi corpul vitamina D?
  1. Imagine intitulată cel mai bine absorb la suplimentele vitaminei D Pasul 1
1. Se întâmplă prin piele sau stomac și rămâne în celulele dvs. de grăsime. Puteți obține vitamina D prin expunerea pielii la lumina soarelui, consumând alimente care conțin vitamina D natural sau luând un supliment de vitamina D. Odată ce vitamina D intră în corpul tău, este absorbit de celulele grase pe tot corpul tău. Rămâne acolo până când corpul tău are nevoie să descompună calciul în intestine.
  • Componenta de stocare este deosebit de importantă aici. Cu excepția cazului în care nu obțineți suficientă vitamina D, rata de absorbție și procesul nu este deosebit de importantă - merge direct în spațiu, indiferent de modul în care este absorbit. De aceea, să stați în interior pentru câteva zile nu va fi o problemă majoră.
Întrebarea 2 din 6:
Ce ajută la absorbția vitaminei D?
  1. Imagine intitulată cel mai bine absorbți Vitamina D Suplimentele Pasul 2
1. Menținerea unei intestine sănătoase vă va ajuta organismul să absoarbă vitaminele. Intestinul dvs. este responsabil pentru ruperea vitaminelor, astfel încât luarea deciziilor sănătoase vă va ajuta să procesați corpul vitamina D. Mănâncă o dietă sănătoasă, echilibrată plină de fructe și legume și încorporează o mulțime de alimente cu fibre bogate în mese. Ia o noapte bună în fiecare noapte pentru a evita supraviețuirea piesei digestive și exercițiu în mod regulat pentru a vă menține intestinul sănătos și bine reglementat.
  • 2. Menținerea sănătății ficatului și a rinichilor vă vor ajuta și cu absorbția. Rinichii și ficatul vă ajută să desființați vitaminele, astfel încât păstrarea acestor organe sănătoase să ajute la absorbția vitaminei D. În afară de a mânca sănătos și de exerciții, menținând a Tensiune arterială sănătoasă vă va ajuta dramatic să vă mențineți funcția renală și hepatică. În plus, opriți fumatul dacă sunteți un fumător activ și nu beți mai mult de 1 sau 2 băuturi alcoolice pe zi.
  • În general, nu trebuie să consumați mai mult de 14 grame de alcool pur pe săptămână. Acest lucru se traduce la aproximativ 14 băuturi.
  • 3. Nu puteți controla celelalte variabile care impacsesc absorbția. Componentele mari care influențează absorbția vitaminei D sunt cantitatea de carbon din aer și culoarea pielii. Aceste lucruri sunt toate în afara controlului tău. Vestea bună este că atâta timp cât obțineți un soare și mâncați o dietă sănătoasă, aceasta nu va fi o afacere mare!
  • Locația dvs. geografică afectează și cum absorbi și vitamina D, dar ar trebui să mutați sute de kilometri față de ecuator pentru a îmbunătăți acest lucru. Chiar și atunci, nu va fi o diferență vizibilă pentru majoritatea oamenilor.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Care este cea mai absorbantă formă de vitamina D?
    1. Imagine intitulată cel mai bine absorbți Vitamina D Suplimentele Pasul 5
    1. Toate formele de vitamina D sunt în mod egal absorbante. Deoarece vitamina D este absorbită de celulele grase din corpul dvs., modul în care vitaminele ajung la acele celule sunt irelevante. Dacă veți obține toată vitamina D de la soare, este perfect acceptabil. Dacă nu primiți deloc soare, dar obțineți o mulțime de vitamină D de la alimente sau suplimente, și asta e în regulă. Indiferent dacă obțineți vitamina D de la pilule, lumina soarelui sau alimentele nu vor face o mare diferență atunci când vine vorba de absorbție.
    Întrebarea 4 din 6:
    Sunt eficiente cu vitamina D eficiente?
    1. Imagine intitulată cel mai bine absorbi Vitamina D Suplimentele Pasul 6
    1. Da, suplimentele sunt o modalitate excelentă de a obține vitamina D dacă nu puteți obține soare. Majoritatea oamenilor primesc suficientă vitamină D de la alimente și lumina soarelui, cu expunerea la soare fiind contribuabil mai mare. Ca rezultat, nu aveți nevoie de suplimente în majoritatea cazurilor. În timp ce corpul dvs. va absorbi vitamina D în practic orice formă de suplimente, pilulele de vitamina D sunt probabil cele mai ușoare și mai eficiente.
    • Dacă vă îngrijorați dacă obțineți suficientă vitamină D sau nu, adresați-vă medicului dumneavoastră să vă atrageți sângele și să vă verificați nivelele de vitamina D.
  • 2. Ia suplimente cu cea mai mare masă a zilei pentru absorbția ideală. Dacă luați un supliment de vitamina D, luați-o chiar înainte de a mânca cea mai mare masă. Nu contează cu adevărat dacă este cina, prânzul sau micul dejun, atâta timp cât este cea mai grea masă pe care o veți avea pentru această zi. Acest lucru va face mult mai ușor pentru ca corpul vostru să proceseze vitamina D și veți vedea cel mai mare beneficiu luând suplimentul în acest fel.
  • 3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre luarea suplimentelor dacă sunteți mai în vârstă sau trăiți departe de ecuator. Adulții mai în vârstă au tendința de a avea mai multe probleme de a obține suficientă vitamină D și poate fi dificil să obțineți suficientă soare dacă trăiți cu adevărat departe de ecuator - în special în lunile de iarnă când există mai puțin lumina soarelui. Dacă bănuiți că aveți nevoie de mai multă vitamina D, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a obține un test de screening. Este posibil să nu aveți nevoie de vitamina D suplimentară, dar este posibil să beneficiați de un supliment zilnic!
  • Dacă aveți nevoie de un supliment de vitamina D, este puțin probabil ca veți avea nevoie de mai mult de 600 UI pe zi.
  • Comunitatea științifică este împărțită pe cât de mulți oameni au nevoie cu adevărat de a lua suplimente de vitamina D, deoarece puteți obține o mulțime de alimente. Atâta timp cât nu luați mai mult de 4.000 UI pe zi, nu există o dezavantaj gravă pentru a lua un supliment.
  • Întrebarea 5 din 6:
    Este de 2.000 UI de vitamina D sigure?
    1. Imagine intitulată cel mai bine absorbi Vitamina D Suplimentele Pasul 7
    1. Da, deși aveți nevoie doar de 600 UI pe zi. Nivelul de admisie superior tolerabil pentru consumul zilnic de vitamina D este de 4.000 UI, deci 2.000 nu ar trebui să fie periculoși. Cu toate acestea, asta este mai mult vitamina D de tine, deci nu luați 2.000 UI cu privire la scopul dacă un medic v-a sfătuit să faceți acest lucru.
    • IU reprezintă unitățile internaționale - este unitatea de măsură utilizată pentru cuantificarea cantităților de vitamine.
  • 2. Semnele unei supradoze cu vitamina D includ vărsături, slăbiciune și urinare frecventă. De asemenea, puteți suferi durere în oasele și articulațiile dvs. și poate provoca probleme renale. Cu toate acestea, supradozele de vitamina D sunt extrem de rare și ar trebui să luați 60.000 UI pe zi timp de câteva luni pentru ca acest lucru să aibă loc.
  • Întrebarea 6 din 6:
    Este vitamina D2 sau D3 mai bine?
    1. Imagine intitulată cel mai bine absorb la suplimentele vitaminei D Pasul 9
    1. Vitamina D3 este mai eficientă, dar D2 este bună pentru tine, de asemenea. Vitamina D2 (ergocalciferol) este produsă în plante și ciuperci, în timp ce D3 (colecalciferolul) apare în mod natural la mamifere. Ambele forme se găsesc în alimente și la lumina soarelui, iar corpul dumneavoastră poate folosi și de a stoca oricare dintre ele. Cu toate acestea, D3 tinde să fie puțin mai ieftin, și este puțin mai eficient la om, deci mergeți pentru vitamina D3 dacă cumpărați suplimente.
    • Acesta este unul dintre acele lucruri în care probabil că nu va face o mare diferență. D3 este puțin mai puternic, dar nu este ca și corpul tău să nu utilizeze D2.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar