Cum de a stimula funcția tiroidiană

Un tiroidian sub-funcțional, sau hipotiroidism, poate afecta nivelul de energie, fertilitatea, starea de spirit, greutatea, interesul sexual și capacitatea de a gândi în mod clar. Problemele legate de tiroide pot afecta toate activitățile dvs. zilnice. Peste 20 de milioane de americani au boală tiroidiană, în timp ce în întreaga lume se estimează 200 de milioane de oameni au o boală tiroidiană. Dacă aveți un tiroid sub-activ, există modalități prin care vă puteți stimula funcția tiroidiană.

Pași

Metoda 1 din 4:
Îmbunătățirea funcției tiroidiene prin dietă
  1. Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 1
1. Mănâncă o dietă de alimente proaspete. Dacă aveți probleme tiroidiene, ar trebui să adoptați un plan de dietă mai sănătos și curat. Acest lucru înseamnă, în general, că dieta dvs. constă este una dintre alimentele anterioare, neprocesate. Promovarea unui stil de viață sănătos pentru tine duce la o funcție tiroidiană sănătoasă.
  • Dietele curate pline de alimente neprelucrate și întregi ajută la eliminarea alimentelor inflamatorii, care pot avea efecte negative asupra tiroidei dvs.
  • Mulți oameni care au probleme tiroidiene au sensibilități de gluten. Încercați să limitați sau să eliminați complet, glutenul în alimentele dvs.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 2
    2. Evitați alcoolul și stimulentele. Pentru a ajuta la promovarea funcționării sănătoase a tiroidei dvs., ar trebui să evitați produsele de alcool, cafeină și tutun. Aceste produse determină creșterea hormonilor de stres, care vă pot afecta tiroidei și pot duce la un dezechilibru hormonal.
  • Dacă nu doriți să renunțați la alcool și cafeină pentru totdeauna, ar trebui să le tăiați din dieta dvs. timp de câteva săptămâni, apoi utilizați-le în mod moderat. Există câteva studii care sugerează că cafeaua neagră poate fi benefică pentru sănătatea neurologică.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 3
    3. Includeți alimente care susțin tiroida. Anumite alimente vă pot ajuta să funcționeze mai bine tiroidia. Pentru orice boală tiroidiană, asigurați-vă că includeți alimentele care vă sprijină glanda tiroidă. Aceste alimente includ:
  • Fructe de padure, cum ar fi afine, căpșuni, zmeură, gâscă, mure, Elderberries, fructe de padure de somon și mure. Fructe de padure conțin niveluri ridicate de antioxidanți care ajută la creșterea sistemului imunitar și a atenua inflamația.
  • O mulțime de legume proaspete. Includeți o mare varietate de culori, cum ar fi verdele, plus legume roșii, portocalii, galbene și purpurii și toate tipurile de legume, cum ar fi frunze, tulpini, florete și tuberculi.
  • Pește, cum ar fi somon, macrou și ton. Aceste pești sunt ridicate în acizi grași omega-3. Sursele non-pește de acizi grași omega-3 sunt uleiurile de nuci, borage și semințe de in. Acizii grași Omega-3 sunt blocuri de construcție importante pentru substanțele antiinflamatorii produse în mod natural în corpul dumneavoastră.
  • Alimente cu vitamina D. Puteți mânca pește și ciuperci sau produse lactate fortificate cu vitamina D. Pentru a crește vitamina D, puteți petrece și 10 până la 15 minute la soare.
  • Proteină de înaltă calitate. Încercați să obțineți unul la fiecare masă. Sursele bune de proteine ​​includ păsările de curte, fasole, ouă, leguminoase și nuci.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 4
    4. Creșteți aportul de substanțe nutritive care susțin tiroide. Ar trebui să măriți cantitatea de alimente cu substanțe nutritive care stimulează funcția tiroidei. Încercați să mâncați cel puțin o porție de alimente care conțin aceste substanțe nutritive în fiecare zi.
  • Mănâncă mai mult vitamina A. Alimentele bogate în vitamina A includ legume, cum ar fi cartofii dulci, spanacul și alte verzi cu frunze întunecate, morcovi, dovleac, broccoli, ardei roșii, squash-fructe de vară, cum ar fi cantaloupe, mango și caise - leguminoase, carne, ficat și pește.
  • Tirozina este esențială pentru o funcție de tiroidă bună. Puteți găsi acest lucru în Turcia sau albi de ou.
  • Seleniul ajută, de asemenea, să reglementeze producția tiroidiană. Brazilia Nuci sunt cea mai bună sursă de seleniu. De asemenea, puteți găsi seleniu în ton, ciuperci, carne de vită, semințe de floarea-soarelui, halibut și soia.
  • Verificați iodul. În țările în curs de dezvoltare, suplimentarea aportului de iod cu sare pe bază de iod poate îmbunătăți funcția tiroidiană - cu toate acestea, în multe țări dezvoltate, este posibil să fiți în pericol pentru un exces de iod, care poate provoca tiroidita autoimună. Discutați cu medicul dumneavoastră despre aportul de iod și dacă trebuie să îl ajustați.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 5
    5. Limitați alimentele cu suprimare a tiroidei. Dacă aveți hipotiroidism, înseamnă că tiroida dvs. lucrează mai lentă decât cea normală. Unele alimente pot interfera cu funcția tiroidei dvs. prin suprimarea acestuia, ceea ce poate face mai rău hipotiroidismul. Limitați anumite legume, cum ar fi varza, germenii de la Bruxelles, Rutabagas, Broccoli și Bok Choy. Aceste alimente pot interfera cu absorbția de iod în tiroidă. Dacă doriți să le mâncați, asigurați-vă că le aburați și nu le mâncați crud.
  • Se recomandă limitarea arahidelor / untului de arahide, deoarece acest lucru poate interfera cu absorbția de iod în corpul nostru.
  • Ar trebui să eliminați alimentele care au niveluri ridicate de mercur, cum ar fi Swordfish, Macrou, rechin și majoritatea tonului. Aceste alimente interferează cu tiroida.
  • Metoda 2 din 4:
    Îmbunătățirea funcției tiroidiene prin modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 7
    1. Minimizați stresul. Stresul poate avea efecte negative asupra tiroida. Stresul supraviețuiește glandele suprarenale, care pot însoți un tiroidie. Nivelurile de cortizol sunt, de asemenea, crescute prin stres, care afectează nivelurile de insulină și foamea.
    • Stresul determină, de asemenea, că oamenii să se ocupe sau să se întoarcă la alimente necunoscute, ceea ce poate afecta negativ tiroida.
    • Aflați tehnici de ameliorare a stresului, cum ar fi respirația profundă, yoga sau tai chi. Alte abordări pot include meditația, masajul și obținerea unui somn suficient.
    • Luarea timpului de la responsabilitățile dvs. poate fi foarte benefică și restaurativă, de asemenea.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 8
    2. Face mai mult exercițiu aerobic. Creșterea nivelului de activitate fizică poate, de asemenea, să vă stimulați funcția tiroidiană. Ar trebui să stabiliți un obiectiv de 30 de minute de activitate fizică moderată cel puțin cinci zile pe săptămână.
  • Încercați mersul pe jos, înot, mașini de duș, eliptice, steppers scări sau orice formă de exerciții cardio pe care le place. Discutați cu medicul dvs. pentru a vă asigura că nu există limitări.
  • Începeți încet și progresați-vă în propriul ritm. Stabiliți obiective rezonabile pentru dvs.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 9
    3. Includeți mai multe formări de forță. Formarea forței poate contribui, de asemenea, la creșterea funcției tiroidiene. Ar trebui să adăugați două până la trei zile de antrenament de forță la rutina de exerciții săptămânale. Formarea forței ajută, de asemenea, la promovarea pierderii în greutate și reducerea stresului.
  • Încercați să utilizați mașini de greutate la sala de gimnastică. De asemenea, puteți ridica greutățile libere. Discutați cu medicul dumneavoastră despre exercițiile adecvate pentru dvs.
  • Metoda 3 din 4:
    Sprijinirea funcției tiroidiene medicală
    1. Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 10
    1. Vedeți medicul dumneavoastră. Dacă aveți vreunul dintre factorii de risc sau simptomele bolii tiroidiene, consultați-vă medicul și lăsați-o să vă cunoască preocupările. Boala tiroidiană poate fi tratată și rezultatele sunt, în general, foarte bune. Va trebui să obțineți un test de sânge, precum și un examen fizic și revizuirea simptomelor dvs.
    • Nu vă opriți să vă vedeți medicul. Știrea este întotdeauna mai bună decât să nu știți.
    • Anumite medicamente pot interfera cu funcția tiroidiană. Când vizitați medicul dumneavoastră, trebuie să-i lăsați să-i cunoști medicamentele pe care le luați, inclusiv suplimente sau remedii naturale, pe bază de plante. Dacă ați fost prescrise medicamente cum ar fi litiu, tioamide, alfa interferon, interleukină-2, colestyramină, perclorat, expectoranți, hidroxid de aluminiu și raloxifen, vorbesc cu medicul dumneavoastră cu privire la riscul de boală tiroidiană.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 11
    2. Suferă terapia de înlocuire a tiroidei. Terapia de substituție tiroidă este un tratament prescris medical pentru hipotiroidism. Ajută la înlocuirea funcției normale tiroidiene. Cel mai frecvent este sintetic T4 care funcționează în același mod ca și corpul dvs. T4.
  • T4 sintetic este preluat o dată pe zi, de obicei dimineața treizeci de minute înainte de micul dejun.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 12
    3. Ia un supliment. Puteți contribui la creșterea funcției tiroidiene, luând suplimente nutriționale și de vitamine care furnizează corpul cu substanțele nutritive necesare pentru a susține un supliment sănătos. Nu începeți să luați suplimente fără a vorbi unui practicant care este bine versat în acest domeniu de expertiză. Luarea suplimentelor pentru a afecta în mod specific funcția tiroidiană ar trebui să fie abordată ghidată.
  • Puteți lua suplimente pentru vitamina D, vitamina A, zinc, seleniu, B12 și Omega-3.
  • Asigurați-vă că atunci când luați un supliment de seleniu pe care nu luați peste 200 mg pe zi.
  • Metoda 4 din 4:
    Înțelegerea tiroidei
    1. Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 13
    1. Aflați importanța tiroidei. Glanda tiroidă joacă un rol foarte important într-o serie de funcții critice. Tiroida ajută la menținerea nivelului de energie, temperatura normală, greutatea, gândirea clară, răspunsul corpului la alți hormoni și sinteza proteinelor. Tiroida este situată la baza gâtului și se înfășoară în fața gâtului, ca o cravată de arc sau un fluture. Problemele tiroidiene se pot dezvolta brusc sau se pot dezvolta pe parcursul anilor.
    • Cele mai frecvente condiții care afectează tiroidele sunt hipotiroidismul, care este un tiroidian nealiv, și hipertiroidism, un tiroidie hiperactivă.
    • Cea mai obișnuită formă de boală hipotiroid este tiroidita lui Hashimoto.Tiroidita lui Hashimoto este o tulburare autoimună în care corpul produce anticorpi la tiroidă. Aceasta duce la scăderea producției de hormoni tiroidieni și o tiroidă neractivă.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 14
    2. Recunoașteți factorii de risc. Există o serie de factori care vă pot pune în pericol de hipotiroidism. Cunoașterea factorilor de risc vă poate ajuta să determinați dacă există simptome pe care le aveți pot fi legate de funcția dvs. tiroidiană. Dacă vreunul dintre acești factori de risc se aplică, discutați cu medicul dvs. despre screening-ul tiroidian. Screening-ul poate ajuta la diagnosticarea devreme a bolii tiroidei. Acești factori de risc includ:
  • Vârsta: Ca și în cazul multor tulburări, riscul de hipotiroidism crește pe măsură ce îmbătrâniți.
  • Sex: Femeile prezintă un risc mai mare de hipotiroidism.
  • Istoria familiei: boala tiroidiană tinde să ruleze în familii. Dacă o rudă apropiată a avut boală tiroidă, aveți un risc mai mare.
  • Boala autoimună: prezența oricărei boli autoimune crește riscul bolii tiroidiene.
  • Istoria medicală a radiației la gât sau piept.
  • Imagine intitulată Boost Funcția tiroidiană Pasul 15
    3. Diagnosticarea problemelor tiroidiene. Boala tiroidiană este diagnosticată atât de simptomele fizice, cât și de rezultatele de laborator. Medicul dumneavoastră va lua sânge și va testa hormonii de stimulare a tiroidei (TSH) pentru a determina dacă sunteți în pericol.
  • Simptomele hipotiroidismului includ oboseala, depresia, dificultatea de concentrare, creșterea în greutate, bătăile inimii mai lente, pielea uscată, părul subțire, sensibilitatea la ciclurile menstruale reci, neregulate, constipația și umflarea în jurul gâtului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar