Cum se face masaj uterin

Dacă tocmai ați dat naștere, încercați să concepeți sau pur și simplu doriți să ușurați disconfortul abdominal, masajul uterin, cunoscut și sub numele de masaj fundamental, poate fi o opțiune perfectă. Această practică ajută la repoziționarea uterului și îmbunătățirea circulației și poate chiar ajuta să obțineți uterul înapoi în formă după naștere și să creșteți fertilitatea. Practicați masajul uterin la domiciliu prin masarea ușoară a zonei dintre ombilic și osul pubian. De asemenea, puteți rezerva o programare pentru un masaj abdominal maya, care încorporează masaj uterin ca parte a tratamentului său.

Pași

Metoda 1 din 2:
Masându-ți uterul după naștere
  1. Imagine intitulată face masaj uterin pasul 1
1. Urinați înainte de a începe masajul. Asigurați-vă că ați urinat înainte de masarea uterului. O vezică completă va apăsa împotriva uterului, făcându-l să se relaxeze și să sângereze mai extensiv. Golirea vezicii urinare va facilita, de asemenea, concentrarea asupra masajului.
  • Imagine denumită Masaj uterin Pasul 2
    2. Se întinde undeva confortabil. Alegeți un loc confortabil pentru a vă culca pentru masaj (e.G. patul dvs. sau un mat de yoga). Dacă este posibil, alegeți o cameră liniștită, cu foarte puține distrageri. Se află complet plat pe spate.
  • Imagine intitulată face masaj uterin pasul 3
    3. Apăsați și frecați abdomenul. Țineți mâna de mână și utilizați întreaga lungime a acesteia pentru a apăsa în jos pe abdomen, începând de sub ombilic. Pe măsură ce apăsați în jos, frecați mâna într-o mișcare ușoară și circulară. Vă sprijină pentru crampe sau sângerare suplimentară, care este probabil să apară în primele câteva momente ale masajului.
  • Dacă amețitorii de durere au fost aprobați de medicul dumneavoastră, luați ibuprofenul înainte de a vă masaj uterul pentru a reduce durerea de la crampe.
  • Imagine intitulată face masaj uterin pasul 4
    4. Solicitați asistență de la un obstetrician, asistentă sau moașă. Pentru a vă asigura că efectuați în mod corespunzător masajul uterin postnatal, adresați-vă obstetricianului, asistentei sau moașa dvs. pentru ao demonstra înainte de a încerca singur. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că masajul nu funcționează sau că ceva poate fi greșit, contactați imediat medicul. Semnele unei probleme ar putea include:
  • Dureri abdominale severe
  • Durere la urinare
  • Amețeli sau leșin
  • Vaginția vaginală care devine mai grea în timp (în loc să devină progresivă mai ușoară)
  • Metoda 2 din 2:
    Făcând masaj uterin pentru a îmbunătăți fertilitatea
    1. Imagine denumită Masaj uterin Pasul 5
    1. Timp de auto-masaj de fertilitate. Masajul uterin ar trebui să fie efectuat în anumite puncte ale ciclului dvs. menstrual și evitată la alții. Efectuați auto-masajul dvs. uterin în timpul perioadei de pre-ovulație și ovulație, când condițiile sunt ideale pentru inseminare.
    • Evitați masajul uterin dacă sunteți gravidă sau suspectați că ați putea fi, în special în timpul primului trimestru.
    • În timpul zilelor menstruale, este recomandat să efectuați masaje abdominale mai ușoare.
  • Imagine denumită Masaj uterin Pasul 6
    2. Masați ușor abdomenul inferior. Masajul uterin pentru fertilitate ar trebui să fie condus în mare măsură în același mod ca masajul uterului postnatal, dacă nu puțin mai intens datorită lipsei de durere și sensibilitate. Utilizați apartamentul mâinii și degetelor pentru a vă ține ușor și frecați abdomenul în mișcări circulare. Apăsați ușor pe abdomen, chiar deasupra osului pubian și împingeți în sus, ușor, dar ferm, ca și cum ați muta uterul în sus. Repetați această mișcare de 15 ori.
  • Masajul ar trebui să dureze aproximativ 5 minute.
  • Dacă veți face un masaj auto-uterin în timpul zilelor menstruale, efectuați un masaj circular ușor cu vârful degetelor în jurul zonei de burtă inferioară. Acest masaj mai blând poate ajuta cu durerea menstruală.
  • Imagine denumită Masaj uterin Pasul 7
    3. Face experiența relaxantă. Pentru a vă îmbunătăți masajul uterin, jucați muzică liniștită și utilizați un ulei parfumat calmant (E.G. Lavandă) Când vă masați abdomenul. Stresul poate contribui la problemele de fertilitate și să vă afecteze în mod negativ sănătatea, astfel încât orice relaxare este benefică în a vă ajuta să concepeți. Grupați-vă masajul uterin obișnuit împreună cu alte activități de calmare, cum ar fi Yoga, Exercițiul de Lumină sau Journal-Scriere pentru Beneficii suplimentare.
  • Imagine denumită Masaj uterin Pasul 8
    4. Face masaj auto uterin timp de 1-3 luni. Pentru cele mai bune rezultate, oferiți-vă masaje uterine regulate pentru o perioadă de una până la trei luni. Realizarea zilnică a masajului ar trebui să repoziționeze uterul și să clarifice orice blocaje care împiedică concepția în acest interval de timp. Masarea obișnuită va îmbunătăți, de asemenea, circulația, care va avea beneficii pentru fertilitatea dvs. și sănătatea generală.
  • În timpul zilelor menstruale, optați pentru un masaj abdominal general, în loc de un masaj uterin.
  • Imagine intitulată face masaj uterin pasul 9
    5. Obțineți un masaj abdominal maya. Masajul abdominal al Maya a fost utilizat pentru a crește fertilitatea, pentru a îmbunătăți digestia, a ușura crampele menstruale și pentru a îmbunătăți simptomele menopauzei. Uită-te online pentru terapeuții de masaj în apropierea dvs., practicând masajul abdominal Maya, care câștigă popularitate. Programați o întâlnire pentru a se scădea între sfârșitul perioadei și ovulației, deoarece mulți practicanți ai masajului abdominal al Maya vor scădea pentru a conduce masajul atunci când sunteți menstruale sau poate fi însărcinată.
  • Imagine denumită Masaj uterin Pasul 10
    6. Consultați un medic sau un specialist în fertilitate. Înainte de a începe orice măsuri de stimulare a fertilității, consultați-vă medicul pentru a vă asigura siguranța. Medicul dvs. vă poate oferi o trimitere la un specialist în fertilitate care poate oferi ajutor mai cuprinzător în încercările dvs. de a concepe. De asemenea, puteți contacta o organizație precum Societatea Americană pentru Medicină Reproductivă pentru mai multe informații despre specialiștii de fertilitate de reputație din zona dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar