Cum să fii o prietena bună ca adolescent

Dacă sunteți super în persoana pe care o vedeți, este minunată! Probabil că doriți să fiți cea mai bună prietena pe care o puteți fi pentru a face relația ultima și pentru a vă distra atât de distracție pentru amândoi. Fiind o prietena bună înseamnă să știi cum să fie un partener bun și să comunice - nu este vorba doar de cumpărarea de cadouri de persoană și de a le lăuda.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea persoanei potrivite
  1. Imaginea intitulată acționează în jurul unei fete care vă place pasul 2
1. Asigurați-vă că sunteți la fel de matur. Acest lucru poate fi unul dur când ești adolescent. Toată lumea din jurul tău este în procesul de maturizare și probabil că faci toate acestea la rate diferite. Chiar și așa, faceți tot ce este mai bun pentru a alege pe cineva care pare să fie într-un loc similar în acea călătorie așa cum ești. În cele din urmă, va face lucrurile mai ușoare.
  • O modalitate bună de a ști dacă sunteți la fel de maturizați este să observați cât de confortabil vă simțiți în jurul acestei persoane și cât de ușor trebuie să vorbiți.
  • Te simți supărat de ei pentru că sunt imaturi sau pentru că sunt condescendente și elitist? În ambele cazuri, puteți fi la diferite niveluri de maturitate.
  • Unii oameni preferă să spună că "vârsta este doar un număr."Este uneori adevărat, dar vârsta poate fi, de asemenea, un indicator util atunci când încercați să spuneți dacă o relație va funcționa.
  • Imaginea intitulată acceptă să fie înaltă ca o fată adolescentă Pasul 13
    2. Partajați interesele. Renunțarea intereselor este un mod important pe care oamenii din relațiile romantice le conectează. Desigur, nu aveți nevoie să aveți totul în comun sau la toate aceleași lucruri, dar dacă vă bucurați de activități similare, veți putea întotdeauna să găsiți lucruri distractive de făcut împreună.
  • Întâlnirea pe cineva printr-o activitate pe care o bucurați poate face o relație excelentă. Ați putea întâlni un potențial partener într-un club, guvern student sau o activitate extracurriculară.
  • Valorile sau mediile similare vă pot aduce împreună. De exemplu, o persoană care iubește sportul poate fi în continuare cu o persoană care iubește arta dacă ambii au practici religioase sau spirituale similare.
  • Imagine intitulată ACT se răcește în jurul pasiunii (pentru fete) Pasul 3
    3. Căutați pe cineva cu conștiință de sine. Acesta poate fi greu atunci când sunteți un adolescent, deoarece nu toată lumea va fi suficient de matură pentru a avea conștiința de sine. Conștientizarea de sine înseamnă că o persoană are o anumită conștiință cu privire la comportamentul lor și efectul lor asupra altora. Ei sunt capabili să se uite la ei înșiși cinstit și critic și să facă schimbări, dacă este necesar.
  • O persoană cu conștiință de sine va avea o răbdare și auto-control. Ei nu vor încerca să vă grăbească sau relația înainte de a vă pregăti.
  • Conștientizarea de sine ajută o persoană să fie un partener mai bun pentru că ei pot vedea cum acțiunile lor vă afectează și relația.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unei fete dacă tu
    4. Alegeți pe cineva care respectă. Este important să găsiți un partener care să respecte și să evite pe cei care ar putea fi manipulativi sau abuziv. Relațiile timpurii sunt totul despre învățare, și acest lucru este un moment bun pentru a vă stabili limitele și pentru a vă înțelege drepturile într-un parteneriat. Oamenii abuzivi pot fi foarte fermecători, deci este important să înveți să priviți trecutul ceea ce spune o persoană și privi cu adevărat comportamentul lor și cum vă tratează.
  • Caracteristicile comune ale agresorilor includ: extreme în comportament și dispoziție, prea protective și de control, idei rigide despre rolurile de gen, inflexibile și judecate, intense și codependente, și o tendință de a îmbunătăți emoțiile.
  • Dacă observați aceste semne de la o persoană, atunci Nu sunt cineva cu care ar trebui să te implici. La fel de mult ca și cum ai putea să le placi sau să simți că sunt doar greșit înțeles, nu este o dinamică sănătoasă.
  • Setați limite despre ceea ce veți și nu veți accepta într-o relație și lipiți-le. Dacă persoana pe care sunteți interesat-vă încalcă cu bună știință aceste limite și alege să nu le respectați, atunci ar trebui să încheiați relația.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unei fete dacă tu
    5. Ia-o usor. Când întâlnești pe cineva cu care ești foarte încântat, poate doriți să vă scufundați chiar într-o relație cu ei. Care poate fi palpitant în acest moment, dar puteți fi rănit dacă relația se blochează și arde.
  • Lăsați-vă să vă întâlniți o vreme înainte de a decide să fiți oficial prietena acestei persoane. Dacă apasă problema, puteți fi cinstit.
  • Spune ceva de genul: "Chiar îmi place, de aceea vreau să iau lucrurile încet. Vreau să mă asigur că dacă o să fiu prietena ta, pot fi o prietenă mare."
  • De asemenea, puteți spune ceva de genul: "Îmi place foarte mult, dar nu sunt sigur dacă vreau să fiu prietena ta încă. Aș vrea să vă cunosc puțin mai bine dacă sunteți foarte interesat."Dacă așa simțiți cum vă simțiți.
  • Partea 2 din 3:
    Tratarea partenerului dvs. bine
    1. Imagine intitulată Drop indică unei fete care îți place pasul 9
    1. Învață să compromite. Atât dvs., cât și partenerul dvs. vor trebui să facă ceva compromis pentru relația cu munca. Aflați ce este important pentru dvs. și comunicați despre asta. Țineți cont, totuși, că este important să cunoașteți diferența dintre compromisurile sănătoase și nesănătoase.
    • De exemplu, dacă dansul este important pentru dvs., ați putea spune: "Dansul este important pentru mine și ar însemna mult dacă ați putea veni la considerentele mele."
    • Ar trebui să faceți același lucru pentru partenerul dvs. în schimbul sprijinirii al lor Hobby-uri. Dacă aceștia participă la considerentele dvs. de dans, atunci le înveselește în timpul jocului lor de sport.
    • Este posibil să trebuiască să compromiteți datele. De exemplu, ați putea vedea alegerea filmului, dar apoi mergeți la restaurantul pe care îl doriți.
  • Imaginea intitulată Fii omul pentru prietena ta Pasul 11
    2. Rămâneți credincios. Aceasta este crucială pentru o relație sănătoasă. Dacă v-ați angajat să fiți prietena cuiva, ceea ce înseamnă, în general, că v-ați angajat să fiți romantic numai cu ei până când vă despărțiți. Evitați flirtul sau în alt mod să fiți romantic cu alți oameni.
  • Unii oameni preferă relații deschise în care este bine să fii romantic sau sexual cu mai mult de o persoană. Acest lucru ia o mulțime de maturitate și comunicare de la toate părțile. Nu presupuneți niciodată că o relație este deschisă fără a vorbi mai întâi despre asta.
  • Deși flirtează cu altcineva nu este înșelător din punct de vedere tehnic, poate face niște oameni gelos. Evitați să faceți acest lucru în fața partenerului dvs. din respect.
  • Dacă vă aflați tentați să înșelăci, este posibil să nu fiți pregătiți pentru o relație sau acest lucru nu este persoana potrivită pentru dvs. acum.
  • Imagine intitulată Mențineți relația dvs. cu prietena dvs. Pasul 7
    3. Păstrați prietenia intactă. Dacă vă place cineva suficient pentru a fi prietena lor, sperăm că le place suficient pentru a fi prietenul lor, de asemenea. Prietenii știu cum să se distreze împreună și să se sprijine reciproc. Păstrați aceste lucruri în centrul relației dvs., chiar dacă este acum romantic.
  • Adresați-vă partenerului cum a fost ziua lor. Verificați-vă cu ei când sunt bolnavi sau se luptă. Trimiteți-le note drăguțe și asigurați-vă că vă cunosc.
  • Continuați să faceți lucruri pe care le bucurați împreună. Doar pentru că ești un cuplu nu înseamnă că trebuie să cheltuiți toate din timpul dvs. de a face.
  • Imagine intitulată Faceți prieteni cu un băiat (fete) Pasul 6
    4. Sugerați idei de distracție. Nu vă asumați că partenerul dvs. va avea toate ideile de întâlnire. Arată că sunteți investit în relație și că rămâneți activi împreună, venind cu lucruri distractive pe care le puteți face împreună.
  • Datele clasice includ filme, cină, evenimente sportive și concerte.
  • De asemenea, puteți merge pentru distracție în aer liber, cum ar fi drumeții, plimbari cu biciclete sau o plimbare în parc sau o înot într-un lac sau râu din apropiere.
  • Voluntar undeva împreună, cum ar fi la o bucătărie de supă sau un eveniment comunitar.
  • Înscrieți-vă pentru a rula sau a merge pe un 5k local împreună.
  • Imagine intitulată Faceți prieteni cu un băiat (fete) Pasul 10
    5. Susține reciproc. Un mare motiv pentru care mulți oameni caută parteneri este pentru compania și sprijinul pe care îl oferă. Fiind o prietena bună înseamnă a fi un sprijin pentru partenerul dvs. în vremuri bune și rele.
  • Dacă partenerul dvs. nu se simte bine sau are un timp greu, trimiteți-le o notă sau o cartelă. Lăsați-i să știe că vă gândiți la ele și întrebați dacă există ceva ce puteți face pentru a vă ajuta.
  • Dacă nu locuiți lângă partenerul dvs. sau nu mergeți la școală împreună, trimiteți-le mesaje pentru a le spune că le-ați pierdut și vă gândiți la ele.
  • Ofertă pentru a ajuta când este nevoie de ajutor. Poate că au nevoie de ajutor pentru a studia pentru un test, punând postere pentru campania guvernamentală a studenților sau înființarea unei părți.
  • Partea 3 din 3:
    Se comportă în public
    1. Imagine intitulată Faceți prieteni cu un băiat (fete) Pasul 1
    1. Mențineți individualitatea. Probabil știți cuplurile care par atât de mult încât fac absolut totul împreună. În timp ce acest lucru poate părea o fericire totală, de fapt, nu este foarte sănătos. Într-o relație sănătoasă, fiecare persoană își menține propriul sentiment de sine, chiar și atunci când fac lucrurile împreună.
    • Este minunat să fiți dispuși să încercați lucrurile pe care partenerul dvs. îl întâmpină, dar asigurați-vă că sunteți sincer despre nivelul dvs. de interes. De asemenea, asigurați-vă că păstrați-vă și cu propriile interese.
    • Ar trebui să mai petreceți timpul să faceți lucruri pe cont propriu sau cu propriii dvs. prieteni. Asta e perfect sănătos. Cum se spune, "Distanța face ca inima să crească fonder."
  • Imaginea intitulată face o crustă geloasă (pentru fete) Pasul 11
    2. Păstrați lucrurile private de pe social media. Uneori, ceva se va întâmpla în relația voastră și veți dori doar să ventilați sau să vă aduceți în întregime lumii - totuși, amintiți-vă că lucrurile care ajung pe mass-media sociale pot fi văzute de tone de oameni, uneori pentru totdeauna.
  • Chiar dacă doriți să lăsați lumea să știe cât de minunat și dulce este partenerul dvs., tonați-l în jos. S-ar putea să se jeneze sau au văzut gestul ca ceva privat.
  • De asemenea, dacă ați avut o luptă mare sau ați făcut ceva care vă deranjează, nu spuneți întreaga lume despre asta. Care ar putea face lucrurile chiar mai rău.
  • Imaginea intitulată Obțineți o fată inteligentă pentru a cădea pentru tine Pasul 4
    3. Să se abțină de la bârfe. Reîncărcarea de la bârfe înseamnă că nu ascultați bârfe sau începeți-o singură. Bârfele pot însemna să-i spună oamenilor lucruri private despre partenerul dvs. că alți oameni nu ar ști. Poate însemna, de asemenea, ascultarea lucrurilor pe care oamenii le spun despre ele.
  • Dacă auziți ceva despre partenerul dvs. sau despre relația dvs. de știri pentru dvs., întrebați-le despre el înainte de a vă angaja în bârfe sau crezând ceea ce vă spune altcineva.
  • Dacă doriți să împărtășiți ceva din relația dvs. cu prietenii, adresați-vă partenerului dvs. mai întâi, deoarece ar putea fi privat. Dacă au spus ceva de genul: "Acest lucru este doar între noi", atunci nu este cu siguranță ceva ce ar trebui să împărțiți.
  • sfaturi

    Fi întotdeauna singur. Amintiți-vă că partenerul dvs. vă place și vă apreciază pentru cine sunteți. De aceea ești împreună!
  • Dacă este timpul să vă desființați, să fiți sincer despre sentimentele voastre, dar știți că veți avea și alte relații în viața voastră, care va fi și ea semnificativă.
  • Avertizări

    Fiind o prietena bună nu înseamnă niciodată să devină mai intimă fizică decât sunteți pregătiți sau implicați în comportament sexual când nu doriți. Dacă simțiți că sunteți presați să faceți sex sau să fiți intimi, trebuie să discutați cu partenerul dvs. pentru a vă adresa imediat.
  • Sexul și sexualitatea sunt părți ale relațiilor romantice. Intimitatea fizică poate fi foarte interesantă, dar poate duce, de asemenea, la sentimente dificile, răspândirea ITS și chiar și sarcina. Asigurați-vă că comunicați clar și consecvent când apare subiectul sexului și utilizați întotdeauna protecție, cum ar fi prezervativele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar