Cum să se ocupe de un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bine

Breakup-ul unei prietenii poate fi deosebit de dureros atunci când cel mai bun prieten al tău decide să o încheie. Poate dura ceva timp pentru a trece peste o astfel de lovitură și este bine să ai grijă de tine și să te concentrezi pe sentimentele tale. Permiteți-vă să vă întristați această pierdere, găsiți modalități de a vă menține ocupat și de a începe proaspete cu unele activități noi și să vă mențineți viața socială. Puteți trece prin aceasta, și chiar vă puteți simți mai puternică odată ce ieșiți pe cealaltă parte.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coping cu sentimentele tale
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 1
1. Permiteți-vă să vă întristați. Este bine să fii trist. În timp ce avem tendința de a da o mulțime de simpatie și înțelegere pentru oamenii care se încheie relații romantice, nu ne extindem, în general, aceeași curtoazie celor care suferă de a Prietenia Breakup. Cu toate acestea, acestea sunt adesea la fel de dureroase.
  • Înțelegeți că sunteți îndurerați o pierdere, iar cea mai bună modalitate de a gestiona durerea este de a permite sentimentele dvs. să curgă. Este dureros să experimentați sentimentele, dar lăsându-le să vă va ajuta să vă simțiți mai bine și să treceți de tristețea. Lăsați-vă să plângi dacă aveți nevoie este o modalitate bună de a vă exprima durerea.
  • Bebbs și fluxuri de durere. De exemplu, s-ar putea să vă simțiți bine și atunci vă amintiți de o amintire a prietenului dvs. și deodată vă simțiți brusc oribil. Acest lucru este normal și, pe măsură ce timpul continuă, se va întâmpla mai puțin frecvent.
  • Țineți minte că durerea este diferită pentru toată lumea. Permiteți-vă timp și libertății de a se întrista Pierderea prieteniei În moduri care vă simt naturale. Pe măsură ce vă întristați, încercați să vă mențineți rutina obișnuită. Exercitați zilnic și petreceți timp vorbind cu prietenii și familia pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Vorbind cu un consilier poate fi de asemenea util. Dacă vă luptați cu durerea voastră și nu vă simțiți ca să obțineți mai bine, luați în considerare vorbirea cu un consilier, fie prin intermediul școlii sau al unui centru de consiliere.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 2
    2. Stai în sus pentru tine însuți. Pierderea unei prietenii poate fi un eveniment de viață semnificativ pentru o persoană, dar uneori, oamenii pot spune lucruri destul de frumoase pe măsură ce vă încurajează să vă simțiți mai bine. Nu permiteți ca sentimentele să fie diminuate de altcineva.
  • Dacă spun ei: "Nu mai fi atât de trist, nu este ca cineva să moară!"Ai putea spune:" Știu că încerci să mă ajuți să iau o perspectivă, dar tocmai mi-am pierdut cel mai bun prieten și este greu. E în regulă pentru mine să fiu trist pentru o vreme."Sau, puteți spune, "Ceea ce ai spus pare foarte invalidând sentimentele mele. Am pierdut un prieten de mult timp, și acesta este un moment dificil pentru mine. Vă cer să respectați acest lucru și să mă permiteți să trec prin acest proces emoțional chiar acum."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de tăiere prietenia pentru bun pas 3
    3. Fi blând cu tine însuți. Dați-vă mult timp și spațiu pentru a vă ocupa de sentimentele voastre. Viața s-ar putea simți mai greu pentru o vreme, și vă puteți simți mai ușor deprimat sau frustrat. Acest lucru este, de asemenea, normal pe măsură ce vă întristați.
  • Faceți lucruri pe care le bucurați care vă ajută să vă simțiți mai bine. Du-te pentru o plimbare cu bicicleta, viziona un film cu vărul tău, stai cu grupul de tineret la instituția ta religioasă sau să faci o baie.
  • Lucruri pe care le faceți pentru sănătatea voastră fizică, mentală, socială sau spirituală pe care o cunoașteți să vă simțiți mai bine sunt acțiunile de auto-îngrijire. Auto-îngrijirea pare diferită pentru toată lumea. Gândiți-vă la unele moduri în care puteți practica auto-îngrijire - poate vă bucurați de drumeții, citiți sau ieșiți la dansând cu prietenii dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 4
    4. Discutați cu cineva despre cum vă simțiți. Ar putea fi un alt prieten, un părinte, un consilier școlar sau un alt adult de încredere. Respingerea este dificilă de a face față și de a avea cineva acolo pentru a vă valida sentimentele vă poate ajuta adesea prin proces.
  • Găsiți pe cineva în care aveți încredere cine este un bun ascultător. Ai putea spune: "Vrei să te superi dacă mă aer? Am fost atât de supărat de lupta mea cu Kaylee. Nu mai vrea să mai fie prieteni."
  • Dacă sunteți preocupat de ceea ce spui cuiva să se întoarcă la ex-prietenul tău, să ia în considerare vorbind cu cineva care nu este în cercul tău social sau cineva care merge la o altă școală.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pas 5
    5. Ia o perspectivă. Este posibil să nu fiți gata imediat să vă gândiți obiectiv despre prietenia dvs., dar va veni în timp. Când sunteți gata, petreceți ceva timp gândindu-vă la prietenia dvs. Totul poate fi o experiență de învățare, deci întrebați-vă: "Ce am învățat sau am luat de la experiențele mele?"Și" De ce sa încheiat această prietenie?"
  • Căutați lecții în prietenie. Ce ți-a învățat prietenul tău? Ar putea fi lucruri bune, cum ar fi cum să arunci o curvă sau cum să fii generos, dar s-ar putea să fi învățat câteva lecții dure. Poate că ați făcut ceva pentru a vă face ca prietenia voastră să se încheie sau poate că ați învățat cum să nu vă despărțiți de un prieten.
  • Uneori, prietenii cresc ca schimbări de viață. Tu și cel mai bun prieten al tău pot fi cei mai buni prieteni în copilărie, dar acum că sunteți în liceu, vă puteți găsi în direcții diferite. Aceasta este o experiență comună pentru mulți oameni, deși poate fi în continuare dureroasă.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pasul 6
    6. Scrieți o scrisoare pe care nu o trimiteți. Luați în considerare scrierea unei scrisori prietenului dvs. care explică modul în care vă simțiți. Nu va fi o scrisoare pe care o văd vreodată, dar vă va ajuta să vă procesați totuși sentimentele. După ce scrieți scrisoarea, îl puteți citi cu voce tare și apoi îngropați sau ardeți-o pentru a vă ajuta să eliberați sentimentele pe care le-ați exprimat în scrisoare.
  • Scrierea unei scrisori către cineva fără a trimite, are beneficii psihologice similare pentru a avea o conversație cu persoana. Încercând această tehnică ar putea fi deosebit de valoroasă dacă prietenul tău nu va mai vorbi deloc cu tine. Vă poate ajuta să vă închideți.
  • Ai putea scrie o scrisoare prietenului tău într-un jurnal sau alt loc privat, unde te simți confortabil, lăsându-ți toate sentimentele.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pas 7
    7. Concentrați-vă pe pozitiv în viața voastră. Pierderea unui prieten este dificilă și tristă, dar gândiți-vă la celelalte lucruri din viața voastră care vă poate ține pasul. Acestea pot fi familiale, prieteni, hobby-uri pe care le iubiți, natura sau credința.
  • Cultivați recunoștința și o perspectivă pozitivă Păstrarea unui jurnal de recunoștință.
  • Practicați rugăciunea sau meditaţie Pentru a vă ajuta să rămâneți centrate, pașnice și pline de speranță.
  • Încercați să vizionați discuțiile de inspirație TED online pentru a obține o motivație zilnică.
  • Alăturați-vă unui grup în care vă puteți înconjura cu indivizi pozitivi și faceți niște prieteni noi. De exemplu, dacă doriți să citiți, atunci ați putea să vă alăturați unui club de carte.
  • Metoda 2 din 3:
    Stau ocupat
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 8
    1. Obțineți creativi. O modalitate excelentă de a rămâne ocupată în timp ce sunteți îndurerat este să vă angajați într-un hobby creativ. Exprimându-vă creativ vă poate ajuta să vă prezentați sentimentele în ceva puternic pe care alții îl pot fi în stare să se relaționeze.
    • Poate aveți o priză artistică pe care o bucurați deja. Rămâneți ocupați să vă exprimați prin pictura, dansul sau poezia.
    • De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a încerca ceva nou. Poate că ați vrut întotdeauna să învățați să scultați. Luați în considerare înscrierea pentru un semestru de clasă de artă, pentru a vă ajuta să învățați cum.
    • Găsiți un prieten care este artistic și cere sfaturi. Ai putea spune: "Aș vrea să învăț să pictez. Crezi că ai putea să-mi arăți niște indicii?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pasul 9
    2
    Voluntar. Ajutând pe cineva în nevoie să poată face propriile probleme să pară mult mai trivial prin comparație. Găsiți o organizație locală a cărei cauză susțineți și aflați cum vă puteți implica.
  • Puteți obține la fel de multe beneficii de la voluntariat ca organizația pe care o ajutați. Vă puteți simți bine să faceți bine și să vă simțiți evaluați pentru munca pe care o faceți.
  • De asemenea, puteți avea ocazia de a învăța câteva abilități noi care vă pot aduce beneficii în școală sau la locul de muncă. Voluntariatul arată, de asemenea, excelent pe CV-uri și aplicații colegiului.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 10
    3. Alăturați-vă unui nou club sau unei activități. Având ceva de făcut poate să vă concentreze atenția asupra pierderii prietenului dvs., permițându-vă a face prieteni noi. Gândiți-vă la un club la școală pe care ați dorit-o întotdeauna să vă alăturați sau să decideți să încercați pentru o echipă de joc sau atletice. Împărtășirea unui interes comun sau a unui obiectiv cu cineva este o modalitate excelentă de a începe o nouă prietenie.
  • Poate că ex-prietenul tău te-a descurajat să-ți urmărești unele interese. Acum este ocazia perfectă de a le încerca. Dacă au fost întotdeauna dispus de sport, în timp ce vă imaginați în secret ceea ce ar fi ca și cum ar fi să vă alăturați echipei de cale, considerați-vă oportunitatea de a încerca ceva ce nu le plăcea niciodată.
  • Adresați-vă unor persoane în noua dvs. activitate dacă ar dori să stea cândva. Ai putea spune: "Hei, am foame! Vrei să faci o cină după repetiție?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pas 11
    4. Fa o schimbare. Să profite de ocazia de a face unele schimbări în viața ta. Indiferent dacă încearcă ceva nou sau schimbându-vă aspectul, decideți să scuturați o veche energie pe care ex-un prietenul tău a lăsat în urmă și să îmbrățișeze un nou început.
  • Ați putea decide să obțineți în cele din urmă acea tunsoare majoră pe care ați gândit-o de luni de zile sau cumpărați câteva noi bucăți de îmbrăcăminte pentru a vă revitaliza dulapul.
  • Ați putea să vă învățați o nouă abilitate sau să vă petreceți cu un nou grup de oameni pe care doriți să-l cunoașteți.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea unei vieți sociale
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pas 12
    1. Rămân politicos. Puteți vedea în mod regulat prietenul dvs. ex-prieten și vă puteți găsi că trebuie să interacționați cu ei. Rămâneți politicos și respectuos, chiar dacă vă răniți. Nu trebuie să continuați o conversație cu ei, dar trebuie să rămâi civil.
    • Spune-i Bună ziua dacă le vezi în sala la școală. Probabil că se va simți ciudat, dar te face să arăți ca persoana mai mare.
    • Dacă te simți emoțional în jurul tău ex-prieten, găsiți o modalitate de a vă îndepărta de situație. Lăsați camera, îngropați-vă în telefon sau în carte sau începeți o conversație cu altcineva.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 13
    2. Evitați bârfele despre ex-prietenul dvs. Deși nu doriți ca nimic mai mult decât să vă evacuați cât de rău sunteți peste ceea ce sa întâmplat, găsiți pe cineva care nu este în cercul dvs. comun de prieteni să facă asta cu. În jurul oamenilor care sunt încă prieteni cu ex-prietenul tău, refuză să spună ceva rău despre ex-prietenul tău. Amintiți-vă că va reveni probabil la ei dacă o faceți.
  • Dacă cineva vă întreabă ce sa întâmplat între voi doi, ați putea spune: "Nu mai suntem prieteni. Sunt încă destul de supărat de ea, așa că nu vreau să vorbesc despre asta chiar acum."
  • Nu forțați prietenii să ia părți. Dacă doriți, le puteți lăsa să știe ce sa întâmplat, dar încercați să poveșit evenimentele fără a da vina pe cealaltă persoană. Ai putea spune: "Și-a făcut decizia și încerc să nu-l fac rău. Sunt trist, dar nu pot face nimic."De asemenea, trebuie să evitați să vorbiți despre spargerea cu oameni care sunt încă prieteni cu persoana. Puteți spune întotdeauna, "Nu mă simt confortabil vorbind despre asta," și apoi schimbați subiectul.
  • Nu vorbi neîncetat despre ce sa întâmplat. Prietenii tăi se vor plictisi repede. Dacă găsiți că trebuie să procesați cu adevărat această despărțire cu cineva, ar putea fi util să discutați cu un consilier sau cu alt adult de încredere care vă poate asculta în mod obiectiv.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pasul 14
    3. PASUL DE LA MEDIA SOCIALĂ. Nu vă evacuați despre prietenul dvs. pe social media. Internetul nu uită niciodată și ați putea să vă găsiți chiar mai multe probleme pentru a vă grăbi despre prietenul dvs.
  • Ascundeți sau abundenți ex-prietenul dvs. pe social media, dacă nu au făcut-o deja. S-ar putea să vă ajute să fiți mai puțin supărați să nu vedeți tot ce fac.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pas 15
    4. Decideți ce veți spune. Este posibil să aveți o anumită anxietate cu privire la intrarea în ex-prietenul dvs. undeva, mai ales dacă nu le vedeți de multe ori. Poate doriți să luați în considerare venirea cu ceva de spus dacă ați fugit în ele. Având un scenariu vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezători.
  • Repetând ceea ce vrei să spui până când te simți încrezător că ai putea să-ți dai liniile în mod eficient dacă ai fugit în persoană.
  • De exemplu, dacă nu erai siguri de ce prietenul tău te-a tăiat și ai vrut să faci o închidere, ai putea întreba, "Lauren, știu că nu mai vrei să vorbești cu mine și asta e bine, dar aș fi bine ca să înțeleg ce sa întâmplat care te-a făcut să faci asta. Poți să-mi spui, pentru că într-adevăr nu-mi poți răni sentimentele decât tine deja prin ignorare."Țineți minte că nu pot răspunde, caz în care va trebui să o acceptați și să lăsați-o să plece.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun tăiat prietenia pentru bun pas 16
    5. Găsiți prieteni care vă respectă pentru cine sunteți. Lucrurile s-ar fi putut încheia prost pentru tine și pentru ex-prietenul tău, dar asta nu înseamnă că nu sunt încă prieteni buni acolo pentru tine. Stick cu prietenii care v-au ajutat prin acest timp dificil cu ex-prietenul tău.
  • Fostul tău prieten vă poate ajuta să vă învățați ce fel de calități doriți în prietenii dvs. Căutați prieteni actuali sau noi prieteni care au calități pe care le admirați.
  • De exemplu, poate că ex-prietenul tău sa distrat foarte mult de ceilalți și nu ți-a plăcut niciodată asta despre ei. Căutați prieteni și cunoștințe care evită acest tip de comportament.
  • Poate că vă puteți gândi la o persoană pe care doriți să o fiți prieteni cu cine nu știți cu adevărat. Să ia inițiativa de a le cere să stea afară. S-ar putea să se simtă puțin ciudat, cum ar fi trebuit să ieși la prima întâlnire, dar uneori trebuie să riscați să începeți o nouă relație.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cel mai bun prieten de prietenie pentru bun pas 17
    6. Luați viziunea pe termen lung. În timp ce ar fi greu să vezi departe de drum chiar acum, înțelegi că prieteniile, la fel ca oamenii, cresc și schimbă. În timp ce tu și fostul tău prieten ar putea crede că sunteți complet terminat astăzi, poate veni un moment la un moment dat în viitorul în care vă reconectați. Poate că veți fi din nou aproape, sau poate că veți fi doar prietenos. Puteți găsi sentimentele dvs. rănite disipează cu timpul.
  • Tu și ex-prietenul tău se pot reconecta când vă aflați într-un loc diferit în viață. Dacă tu și prietenul tău sunteți tineri, vă puteți reconecta ca îmbătrâniți, deoarece oamenii de multe ori le place să se reconecteze cu cei care își amintesc cum era când erau tineri.
  • La un moment dat, puteți constata că viața voastră va fi din nou similară, provocând o dorință de reconectare. De exemplu, amândoi puteți merge la același colegiu, aflați că vă căsătoriți în același timp sau puteți ajunge în același oraș departe de orașul dvs. natal. Niciodată nu știi ce viață va arunca la tine!
  • Dacă sunteți mai în vârstă atunci când prietenia dvs. se termină, este posibil să găsiți că, pe măsură ce introduceți o altă etapă în viață (de exemplu, copiii dvs. părăsesc acasă) sau vă implicați în aceeași activitate comunitară, este posibil să puteți obține o relație din nou in cativa ani.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar