Cum să te descurci cu pierderea unui prieten

Pierderea unui prieten poate răni foarte mult. Indiferent dacă prietenia nu a reușit, cineva sa mutat, sau prietenul tău a murit, va trebui să vă permiteți să vă vindecați. Nu vă puteți uita niciodată prietenia, dar puteți fi mulțumiți de viața voastră și de noul popor în el, pe măsură ce trece timpul. Rămâneți cât mai pozitivi și vă permiteți să vă deplasați.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea unei prietenii eșuate
  1. Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 1
1. Permiteți-vă să vă întristați. Fie că ați avut o scădere bruscă cu prietenul dvs. sau prietenia pur și simplu a dispărut, trebuie să recunoașteți că ați pierdut ceva. Dă-ți timp și spațiu pentru a întruni prietenia. Modalități comune de a sorta emoțiile și întristarea dvs. includ lucruri cum ar fi:
  • Scrieți o scrisoare fostului tău prieten, dar nu-l trimiteți. În schimb, păstrați sau ardeți litera. Ideea este doar să vă permiteți o șansă de a spune ce trebuie să spuneți, nu pentru ei să o citească.
  • Discutați cu cineva în care aveți încredere. Evitați să discutați cu prietenii reciproci sau vorbiți rău despre fostul dvs. prieten. Concentrați-vă pe modul în care vă simțiți despre pierderea prieteniei.
  • Medita să vă clarificați mintea și să vă concentrați asupra emoțiilor dvs. Cu cât știi mai devreme ce simți, cu atât mai repede poți să-ți recunoști sentimentele și să mergi mai departe.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 2
    2. Acceptați o vină, dar nu totul. Luați în considerare posibilitatea ca dvs. să fiți contribuit la situație. Chiar dacă nu erai un prieten rău, s-ar putea să fi fost lucruri pe care le-ați fi putut face diferit de-a lungul drumului. Care a spus, cealaltă persoană are, de asemenea, aceeași povară. Nu luați vina pentru tot ceea ce merge prost, dar evitați nevoia de a spune că cealaltă persoană merită toată vina.
  • De exemplu, dacă ați fi rănit și ați spus lucrurile medii unui prieten pentru că te-au stat, ar trebui să accepți că nu ați acționat cât mai matur posibil. Este, de asemenea, corect să rețineți că prietenul tău te-a ridicat și că împărtășesc vina în situație.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 3
    3. Evitați fixarea pe trecut. Odată ce v-ați dat timp să vă întristați, ar trebui să treceți de la prietenie. Încercați să nu gândiți prea mult despre fostul dvs. prieten. În schimb, concentrați-vă pe prezent și ceea ce faceți acum.
  • Dacă descoperiți că aveți probleme cu concentrarea asupra prezentului, faceți-o un punct pentru a vă relaxa mintea și pentru a face lucrurile pe care le bucurați. De exemplu, ați putea petrece timpul să ascultați muzică și să vă petreceți cu prietenii să vă păstrați mintea în prezent.
  • Rețineți că prieteniile mai apropiate și mai durabile pot dura mai mult timp pentru a trece peste și că fiecare persoană se pare în propriul ritm. Nu există limită de timp stabilită pentru acest lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 4
    4. Găsiți un nou hobby, activitate sau un eveniment social regulat. Ieșirea și activarea vă poate ajuta să vă păstrați mintea de pe prietenia pierdută. De asemenea, vă poate oferi ceva de așteptat. Cel mai important lucru este că vă bucurați de activitate.
  • Unele idei ar putea fi pentru a vă alătura unui club de carte, mergeți la cumpărături, luați cina cu prietenii, faceți ceva creativ sau jucați un sport.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 5
    5. Îngrijiți alte prietenii. Acum puteți petrece timpul pe care îl obișnuiți să vă concentrați pe vechea prietenie și să o vărsați în alții. Acest lucru poate fi direcționat către alți prieteni sau cheltuiți pe noi prieteni. Discutați cu oamenii la școală, lucrați sau în vecinătatea voastră. S-ar putea să fiți plăcut surprins cât de mult aveți în comun cu ei.
  • Evitați să fițigăți sau să vă solicitați de ceilalți prieteni. Acest lucru poate copleși pe cineva repede.
  • Dacă inițiați o nouă prietenie, spuneți doar "Bună" unei persoane pe care nu le cunoașteți este de multe ori pentru a declanșa o conversație bună.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 6
    6. Concentrați-vă pe tine însuți. Răzbunarea fantezii ar putea să vă amuzite partea voastră triste, dar în realitate, ei doar scurgerea energiei pe care ați putea folosi să vă distrați. Dacă vă concentrați asupra faptului că vă bucurați și vă faceți fericiți, veți avea mai puțin timp pentru a obseda despre fostul tău prieten. Dacă aveți probleme cu concentrarea asupra lucrurilor pozitive, distrați-vă atenția de a petrece timp cu alți prieteni.
  • De exemplu, ați putea petrece timpul să vă concentrați asupra muncii școlare sau pe hobby-urile dvs., astfel încât să puteți avea mai mult succes în acele zone ale vieții voastre.
  • A deveni mai activ fizic vă poate ajuta dacă aveți o mulțime de furie.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 7
    7. Rezista vorbind despre fostul tău prieten. Indiferent dacă faceți un zvon sau spuneți un adevăr urât, vorbind prost de fostul tău prieten, doar te face să arăți rău. Alții vor vedea acest lucru ca fiind mic și imatur, și vor ezita să se apropie de tine în timp ce se comportă așa. Punerea în mod constant pe vechiul tău prieten vă păstrează, de asemenea, atașat emoțional la prietenia pe care ați pierdut-o și vă împiedică să vă deplasați.
  • Metoda 2 din 3:
    Pierderea unui prieten la o mișcare
    1. Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 8
    1. Păstrați o relație casuală cu fostul tău prieten. Dacă este posibil, încercați să organizați pentru a vedea prietenul dvs. un timp sau două în fiecare an. Păstrați legătura prin telefon prin apelarea și trimiterea textului. De asemenea, puteți utiliza mass-media socială pentru a rămâne cât mai aproape de celălalt. Acest lucru vă permite ca voi doi să rămână conectați fără a fi nevoie să cheltuiți sume nerezonabile de timp, energie și bani pentru a păstra prietenia plină de aflate.
    • Evitați să puneți așteptări nerezonabile asupra prieteniei dvs. Vorbind o dată pe săptămână sau o dată pe lună ar putea fi realistă, în timp ce vorbiți în fiecare zi este probabil să se încheie repede.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 9
    2. Explorați lumea nouă. Indiferent dacă v-ați mutat într-o locație nouă sau ați rămas în urmă când prietenul dvs. a plecat, lumea voastră sa schimbat. Aceasta este o oportunitate de explorare și emoție. Ieșiți în locuri unde nu ați mai fost niciodată (acest lucru ar trebui să fie ușor dacă sunteți cel care sa mutat). Încercați să întâlniți oameni noi în zonă, apoi spuneți vechiul prieten despre unele dintre marile amintiri pe care le-ați făcut.
  • Acest lucru nu ar trebui făcut în încercarea de a-ți face prietenul gelos. Doar stați conectat cu ei vorbind despre lucrurile pe care le faceți acum.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 10
    3. Alăturați-vă unui club sau unui grup. Cluburi, grupuri și alte afilieri vă oferă șansa de a întâlni oameni noi care au interese similare cu dvs. Acesta este un loc minunat pentru a căuta prietenii potențiale și de a vă distra. Puteți să vă uitați în magazinele locale și la cafenelele pentru reclame și postări despre când și unde se întâlnesc diferite cluburi. S-ar putea să găsiți, de asemenea, informațiile din ziarul dvs. sau online.
  • Puteți chiar să vă alăturați grupurilor online dacă vă luptați să găsiți ceva distractiv în zona dvs. sau doriți doar să începeți online.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 11
    4. Găsiți prieteni noi. Nu este nevoie să vă grăbiți în noile prietenii, dar ar trebui să le deschideți. Acceptați o invitație de la cineva pe care l-ați întâlnit recent, sau să vă invitați la ceva ce vă place. Prieteniile rar se întâmplă instantaneu, dar luând primul pas spre a face noi prieteni este esențial pentru tine să păstrezi un cadru sănătos de spirit.
  • Dacă ignorați nevoia de a face prieteni noi locali, s-ar putea să cereți prea multă prietenie pe distanțe lungi și să vă dracați vechiul prieten. Acest lucru ar putea duce complet la pierderea atingerii.
  • Metoda 3 din 3:
    Coping cu moartea unui prieten
    1. Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 12
    1. Luați timp să vă plângeți prietenul. Participați la serviciul de funerare și / sau memorial al prietenului dvs. Scrieți o scrisoare prietenului tău plecat pentru a-ți scoate sentimentele și în aer liber. Ar trebui să vă dați seama că este normal să vă simțiți confuz și răniți după ce un prieten moare și evitând că durerea nu o va face să plece departe. În schimb, recunoașteți durerea dvs. astfel încât să puteți continua și să vă vindecați.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 13
    2. Sărbătoriți viața prietenului tău. Mulți oameni se concentrează amintiri despre prieteni și familie în jurul valorii de cum sau când au murit. Amintiți-le în acest fel poate fi dureros. În schimb, vorbiți despre povestirile vieții lor. Amintiți-vă lucrurile pe care le-ați făcut împreună și lucrurile pe care le-au bucurat de cele mai multe. S-ar putea chiar să renunțați la o zi în fiecare an (de exemplu, ziua lor de naștere) pentru a vizita locul lor de odihnă sau doar au un moment de tăcere în onoarea lor.
  • Sărbătorirea prietenului tău este diferită de doliu. Nu ar trebui să fie despre durerea pierderii dvs., ci despre bucuria de a le avea în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 14
    3. Incearca ceva nou. Odată ce ați avut ocazia să vă întristați, va fi timpul să începeți să mutați durerea. Faceți ceva plin de viață și interesant pentru a vă distrage atenția și puțin câte puțin, veți începe să vă simțiți din nou normal. Când gândurile prietenului tău vin, reorientează-i să fie despre amintiri fericite, mai degrabă decât cele dureroase.
  • Timpul pe care îl ia o persoană pentru a plânge va fi diferit în funcție de persoana și de relația pe care o aveau cu prietenul lor. Nu sunteți pe un calendar specific.
  • De exemplu, ați putea încerca activități cum ar fi exercițiile fizice, ieșiți cu prietenii, încercând noi alimente sau călătoriți în locuri noi.
  • Asigurați-vă că ați fi blând cu voi înșivă dacă constatați că durerea voastră vine în valuri în timp.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 15
    4. Înclinați pe alți prieteni și familie. Vorbește cu oamenii că ai încredere. Puteți să le deschideți despre modul în care vă simțiți sau pur și simplu vorbiți despre alte lucruri pentru a vă da o pauză. Dacă oferă să vă ducă sau să vă petreceți timp cu dvs., luați-le în ofertă și faceți un efort să vă bucurați de voi, chiar dacă numai pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 16
    5. Alăturați-vă unui grup de asistență. Un grup de sprijin vă poate ajuta să vă ocupați de pierderea prietenului dvs. Veți întâlni alte persoane care trec prin situații similare și auzi poveștile lor. Chiar dacă nu obțineți sfaturi sau prietenii apropiate, veți înțelege că nu sunteți singura persoană care trece prin acest tip de durere. Știind că nu sunteți singuri este de multe ori suficient pentru a vă oferi puterea de a continua.
  • Uită-te în ziarul tău, întreabă în jurul orașului, sau verificați online pentru a găsi grupuri de asistență care sunt o potrivire bună.
  • Imagine intitulată Deal cu pierderea unui prieten Pasul 17
    6. Permiteți-vă să găsiți fericirea. Găsiți lucruri de a zâmbi. Faceți ceva pentru cineva, strângeți bani pentru caritate sau faceți doar ceva ce credeți că este distractiv. Realizați că viața voastră continuă și că prietenul vostru ar vrea să vă bucurați de ea. Se așteaptă să aibă în continuare zile rele, dar să se străduiască să aibă zile bune între timp.
  • Dacă suferiți de depresie severă, având gânduri de a vă răni sau pe alții sau nu puteți trece peste pierderea prietenului dvs., este posibil să trebuiască să căutați ajutor profesional. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă gestionați emoțiile sau să vă recomandăm unui profesionist de sănătate mintală.
  • Dacă intenționați să vă răniți, apoi sunați la 1-800-273-8255 pentru a vorbi cu cineva în orice moment.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar