Cum să se ocupe de moartea unui prieten

Prieteniile sunt unele dintre cele mai semnificative și schimbări de viață pe care le aveți. De aceea poate fi foarte greu să se descurce când un prieten moare. Această persoană ar fi putut fi confidenta dvs. primară, partenerul dvs. în crimă sau cel care a rămas de către dvs. în timpul divorțului părintelui dvs. Dacă prietenul tău era tânăr, după moartea lor poate fi și mai șocantă și confuză. Să se ocupe de moartea prietenului tău prin găsirea unor modalități de a face față emoțiilor tale, păstrând memoria lor în viață și de a învăța cum să continue fără ei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coping cu pierderea
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten
1. Participă la memorialul de a spune "la revedere."Participarea la ceremonii precum funerale, trezește sau Shivas ajuta pe cei vii să-și spună la revederele celor decedați. Dacă prietenul dvs. are un serviciu memorial, încercați să participați. S-ar putea să aduceți, de asemenea, de-a lungul florilor să se așeze pe sicriu sau să verifice cu familia pentru a vedea dacă puteți lăsa un memento în sicriu.
  • Stați lângă familia lor și / sau alți prieteni. Fiind aproape de alții care iubesc această persoană vă va ajuta să vă întristați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    2. Într-un mod care funcționează pentru tine. Există multe mituri acolo despre modul în care o persoană ar trebui să se întristeze. Realitatea este că trebuie să vă întristați în modul în care vă convine. Acest lucru poate include plâns, strigând, pierderea în munca ta sau stând în tăcere. Nu te ține la nici o comparație despre ce durerea ar trebui să arate ca - simțiți-vă sentimentele, totuși ei vin.
  • S-ar putea să-l considerați util să faceți ceva în numele prietenului dvs. care a trecut, cum ar fi crearea unui memorial pentru ei.
  • Dacă sunteți mai confortabil în privința privată, ați putea jurnaliza, scrieți o scrisoare prietenului dvs. sau vizitați mormântul ocazional.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    3. Permiteți altora să vă ajute. S-ar putea să doriți să vă retrageți de la alții pentru că nu credeți că pot înțelege. Cu toate acestea, este mai bine să ajungeți mai degrabă la alții decât să vă păstrați. Discutați cu prietenii și familia despre modul în care vă simțiți și cereți și sprijinul lor. Ei pot fi afectați de moartea prietenului dvs. sau pot dori doar să vă mângâie.
  • Acceptați ajutor atunci când alții oferă să vă păstreze compania, să vă vorbească sau să vă aducă mâncare sau gustări.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    4. Cantiți-vă sentimentele în activități creative. Emoțiile negative se pot simți îngrozitoare, dar puteți folosi această energie pentru a crea ceva nou. Concentrați-vă durerea spre activități creative, cum ar fi scrierea, pictura sau dansul. Veți găsi că arta poate fi terapeutică.
  • Când nu puteți dormi, mânca sau vorbiți, întoarceți-vă la jurnalul dvs. sau la o pânză goală și eliberați emoțiile din interiorul vostru.
  • 5. Încercați să creați ceva pozitiv din moartea prietenului dvs. Lucrați prin durerea dvs. folosind moartea prietenului dvs. pentru a ajuta pe alții. Ați putea începe o caritate, să strângeți bani, să educați publicul sau căutați alte modalități de a da înapoi.
  • De exemplu, dacă prietenul dvs. a murit dintr-o boală, ați putea crea o plimbare de caritate pentru a beneficia de o nonprofit care finanțează cercetarea în această boală.
  • Dacă prietenul tău a murit într-un accident, voluntar să vorbească cu alții despre cum să eviți astfel de accidente.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    6. Ia-o usor. Nu fi prea greu sau setați bara prea mare pentru tine. Fii blând cu tine și faci o mulțime de auto-îngrijire. S-ar putea să stabilești un obiectiv simplu în fiecare zi pentru a mânca micul dejun sau duș și a fi îmbrăcat. Astfel de fapte vă vor ajuta să vă simțiți mai bine despre dvs., în timp ce sunteți încă gestionați.
  • Încercați să încorporați îngrijirea de sine în fiecare zi. Rugați-vă, faceți yoga, meditați, efectuați un auto-masaj, citiți o carte sau ascultați muzica calmească.
  • Metoda 2 din 3:
    Amintindu-ți prietenul
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten
    1. Spune numele lor. De multe ori când cineva moare, alții ar putea avea un timp greu să vorbească despre ei fără a fi supărat. Cu toate acestea, acest lucru face ca cei care doresc să împărtășească povești se simt izolați. Dacă vă simțiți confortabil vorbind despre prietenul dvs., utilizați numele lor în conversație. Au trăit și au fost foarte importante pentru dvs. Care nu trebuie să se schimbe pentru că au murit.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    2. Cereți o păstrare de la familia lor. Ținând cont de un element care a fost important pentru prietenia dvs. vă poate ajuta să vă confruntați cu durerea și să vă simțiți mai aproape de prietenul dvs. Ajungeți la familia lor în săptămânile după moarte. Întrebați dacă vă vor permite să faceți un element special ca o păstrare a prieteniei dvs.
  • De exemplu, ați putea lua cartea pe care ați împrumutat-o ​​că nu s-au întors niciodată, sau tricoul pe care l-au purtat în ziua în care te-ai întâlnit. Cele mai bune păsări vor avea o valoare simbolică pentru prietenie.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    3. Amintiți amintirile plăcute. O modalitate excelentă de a vă aminti pe cineva care a murit este reluarea vremurilor bune pe care le-ați împărtășit cu ei. Petreceți ceva timp gândindu-vă la ocazii speciale pe care le-ați avut cu persoana: zile de naștere, repere și chiar și doar zilele susținute la domiciliu.
  • Găsiți alții care erau aproape de prietenul dvs., cum ar fi un prieten / prietena, frate, sau alți prieteni. Discutați cu acești oameni despre ei când doriți să retrăiți amintirile.
  • Petrecând timp cu amintirile prietenului tău este o parte sănătoasă a procesului de îndure, și vă poate ajuta să procesați modul în care vă simțiți.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    4. Re-vizitați locurile sacre sau recreați practici favorite. O altă modalitate excelentă pentru memoria prietenului tău în viață este recreând amintirile pe care le-ai împărtășit cu persoana. Doar pentru că ei sunt plecați, nu înseamnă că nu puteți continua să luați prânzul la salonul de pizza vineri sau să urmăriți emisiunea TV preferată.
  • Ar putea fi greu la început, dar puteți găsi că vizitați anumite locuri sau a face anumite activități vă poate ajuta să vă simțiți mai aproape de prietenul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    5. Faceți un album al vieții prietenului tău. Includeți fotografii ale prietenului dvs. la diferite puncte din viață. De asemenea, includeți imagini ale celor doi împreună. Scrieți mici subtitrări sau povestiri lângă imagini.Uită-te la ea când te simți în jos, și partajați-l cu alți prieteni.
  • 6. Creați o pagină memorială digitală. Puteți onora prietenul dvs. pe Internet cu o pagină memorială digitală. Este o modalitate excelentă de a recunoaște viitoarele aniversări și, în general, împărtășiți sentimentele dvs. cu ceilalți. Puteți invita chiar prieteni reciproc să lucreze la pagină cu dvs.
  • Iată un exemplu de pagină memorială bună: https: // mult.com / g_home.ASPX
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    7. Faceți ceva răcoros în onoarea prietenului dvs.Dacă prietenul tău îi plăcea să-și călătorească bicicleta, să afle când următorul MS Ride este și călărește în onoarea prietenului tău.Sau, dacă ar fi un cititor de-a lungul vieții, începeți un club de carte în memoria lor. Ridicați bani și începeți un fond de bursă în numele prietenului dvs. Găsiți modalități de a vă onora prietenul prin păstrarea moștenirii lor în viață.
  • Metoda 3 din 3:
    Încercând să meargă mai departe
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten
    1. Stick la rutina ta. La un moment dat, vă veți simți capabil să vă întoarceți la viața dvs. de zi cu zi. Lucrurile nu se vor întoarce la normal, dar puteți face față ajustării prin crearea unui program. Având structura se poate simți aproape ca o pătură caldă atunci când lumea a ieșit din altfel din controlul nostru. Deci, dezvoltați o rutină care funcționează pentru dvs. și rămâneți la el.
    • Gândiți-vă la lucrurile pe care le faceți de obicei într-o zi și le scrieți într-un planificator. Alocați suficient timp pentru diferite evenimente și activități, cum ar fi mâncarea prânzului sau naveta la muncă sau la școală. Încercați să păstrați un program stabil de somn trăind și să vă culcați în același timp în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    2. Redefiniți-vă. Timpul după o moarte determină adesea oamenii să se gândească la sensul vieții. Moartea prietenului tău vă poate face mai conștienți de lucrurile din interiorul vostru pe care doriți să le schimbați. Ia ceva timp pentru a decide ce fel de persoană doriți să vă deplasați înainte.
  • O moarte este, de obicei, un moment important pentru a reflecta asupra propriei vii și a modului în care doriți să o trăiți. Asigurați-vă că faceți o reflectare de sine și pentru a determina dacă trăiți până la Valorile dvs. personale.
  • De exemplu, poate că nu ați simțit că ați petrecut suficient timp cu familia. Dacă da, începeți să faceți o prioritate. Sau, poate că viața prietenului tău a fost tăiată scurt și sunteți mai inspirat să vă trăiți mai mult viața proprie.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    3. Petreceți timp cu cei dragi de susținere. În săptămânile și lunile după moartea prietenului tău, plătește să te înconjoare cu oameni pozitivi și de susținere. Ar putea fi un alt prieten apropiat, un frate, un părinte, un profesor sau un consilier spiritual. S-ar putea să vorbiți despre durerea voastră sau pur și simplu cereți persoanei să vă sprijine într-un fel.
  • De exemplu, ați putea spune: "Mă pregăteam să mă adresez colegiului când a murit Jenny. Mă puteți ajuta să mă întorc pe drumul cel bun cu aplicațiile mele?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    4. Vorbește cu un consilier de durere. Dacă nu vă puteți relua locul în lume după moartea prietenului dvs., este posibil să aveți nevoie de ajutor profesional. Unii oameni suferă de durere complicată. S-ar putea să vă învinovățiți pentru moarte, să nu mai mergeți la școală sau să lucrați, să vă neglijați aspectul și chiar să aveți gânduri de sinucidere.
  • Un consilier de durere vă poate ajuta să vă întâlniți cu moartea și să învățați cum să faceți mai bine să faceți față emoțiilor. De asemenea, dacă sunteți deprimați, vă pot trimite la un psihiatru care poate prescrie medicamente antidepresive.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că ați renunțat la timp pentru a vă întrista. Este important să vă permiteți să vă gândiți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar