Cum să se ocupe de o persoană manipulativă

O persoană de manipulare poate încerca să folosească diverse metode pentru a obține ceea ce vor de la dvs., de la văzută să vă preocuiți de bunătatea voastră. Dacă știți pe cineva care este manipulativ, este posibil să știți cum să interacționați cu ei. Fiți liniștiți și nu vă simțiți obligați să îi ajutați sau să faceți ceea ce doriți să faceți. Fi ferm și asertiv atunci când nu sunteți de acord cu ei. Stabiliți limite ferme și cheltuiți mai puțin (sau nu) timp cu ei dacă relația se simte dezechilibrată.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea interacțiunilor cu ei
  1. Imaginea intitulată se confruntă cu cineva care a fost bârfă de tine Pasul 8
1. Stai calm. Un manipulator poate încerca să se ridice din voi sau să răspundeți emoțional în loc de rațional. Când vorbim cu un manipulator, rămâi calm și în control. Nu vă mișcați până la moment sau profitați de faptul că sunteți amabili. Luați niște respirații adânci pentru a vă ajuta să vă simțiți calm în gândirea voastră și în corpul vostru.
  • De exemplu, dacă vă simțiți grăbit să răspundeți persoanei, amintiți-vă că nu trebuie să răspundeți imediat. Luați câteva momente pentru a gândi acest lucru, așa că nu faceți o decizie rapidă, chiar dacă vor să vă facă. Întotdeauna aveți opțiunea de a ieși din situația și deciziile de întârziere.
  • De asemenea, puteți încerca tehnicile de împământare pentru a vă ajuta să rămâneți rațional în timp ce vă simțiți emoțional. De exemplu, alegeți o culoare și găsiți-o în cameră sau concentrați-vă asupra a ceea ce vă simțiți în corpul vostru, cum ar fi tensiunea în mușchii piciorului.
  • Imaginea intitulată se confruntă cu cineva care a fost bârfă de tine Pasul 9
    2. Nu spuneți ferm. Aveți dreptul să spuneți că nu și să nu vă simțiți vinovați. De asemenea, aveți dreptul să vă puneți mai întâi propriile priorități. Stați la sol când spuneți nu. Asigurați-vă că persoana știe că odată ce nu spui nu, vrei să spui și nu te superi.
  • De exemplu, spuneți: "Nu sunt disponibilă în seara asta" sau "Nu sunt dispus să răspund la asta."
  • Dacă vă împing, spuneți: "V-am spus deja decizia mea și nu o voi schimba. Încetați să întrebați."
  • Imagine intitulată Răspuns
    3. Afirmați-vă și fiți auziți. Asigurați-vă că primiți un cuvânt de spus în ceea ce se întâmplă și că vă faceți vocea. Dacă trebuie să spui ceva, nu-i lăsa să te întrerupă sau să vorbească peste tine. Utilizați declarațiile "i" pentru a comunica modul în care vă simțiți și ceea ce vă gândiți. Ar trebui să simțiți că aveți opțiunea de a spune nu sau să vă împărtășiți opinia și să fiți respectați pentru decizia dvs.
  • De exemplu, dacă încearcă să vă aducă să fiți de acord cu ei, spuneți: "Nu sunt de acord" sau "Aș vrea să nu mai mă întrebați acum."
  • Imaginea intitulată se desprinde și trăiește împreună pasul 9
    4. Practicați auto-îngrijirea. Având în vedere un manipulator poate fi epuizant emoțional, deci asigurați-vă că aveți grijă de dvs. Dacă vă simțiți stresați după o interacțiune sau vă simțiți drenați din schimburile dvs., luați ceva timp pentru a vă da. Practică respirație adâncă pentru a aduce un sentiment de calm în mintea și corpul vostru. Dacă vă simțiți stresați, faceți o anumită meditație sau yoga. Faceți ceva timp pentru distracție, astfel încât să nu lăsați niciun sentiment negativ să vă rupă ziua.
  • Discutați cu un prieten despre situație. Chiar dacă nu pot face nimic pentru a ajuta, poate fi în continuare benefică să o vorbiți și să vă evacuați puțin.
  • Mergeți la o plimbare în natură pentru a vă șterge capul.
  • Metoda 2 din 3:
    Identificarea și confruntarea cu manipulatori
    1. Imaginea intitulată se confruntă cu cineva care a fost bârfă de tine Pasul 15
    1. Recunoașteți semnele unui manipulator. Un manipulator creează un dezechilibru al puterii și exploatează victima pentru agenda lor. Ei vă pot lăsa să vorbiți mai întâi astfel încât să poată găsi găuri în ceea ce spui sau răsuci cuvintele tale. Această persoană ar putea să mintă sau să facă scuze evidente pentru comportamentul lor, în special învinovățându-vă că ei să facă ceva. O persoană manipulativă va fi adesea judecată și critică față de tine. S-ar putea să vă facă să vă simțiți vinovați când sunt de fapt vina.
    • Manipulatori împărtășesc câteva caracteristici comune:
    • Ei știu cum să vă detecteze punctele slabe.
    • Îți folosesc slăbiciunile împotriva ta.
    • Ei adesea vă convinge să renunțați la ceva de la sine pentru a-și servi interesele proprii.
    • Odată ce un manipulator reușește să profite de dvs., ei vor repeta probabil încălcarea până când nu vă opriți exploatarea.
  • De exemplu, persoana ar putea spune: "Ei bine, dacă ați fi luat cina pentru mine, nu aș fi într-o stare proastă!"
  • Tratamentul tăcut este o tactică manipulativă comună pentru cineva care încearcă să-și facă drumul.
  • Imaginea intitulată se confruntă cu cineva care a fost bârfă de tine Pasul 7
    2. Vorbește despre interacțiunile tale. Mai ales dacă manipulatorul este cineva cu care vorbești în mod regulat sau cu care lucrați, ar putea fi benefic să vorbim despre comportament. Spuneți clar că nu vă place să vă trateze așa. De asemenea, puteți spune ce doriți în schimb.
  • De exemplu, dacă sunteți într-un proiect și persoana încearcă să vă manipuleze să faceți ceva, să spuneți: "Nu-mi place când vorbești cu mine așa. Sunt capabil să iau o decizie pe cont propriu."
  • Dacă persoana vă manipulează să cumpărați ceva pentru ei, spuneți: "Nu este acceptabil să vorbiți cu mine în acest fel. Puteți face o cerere dacă doriți, dar să mă vincați în cumpărarea ceva nu va funcționa."
  • Imaginea intitulată Fii mai afectuos Pasul 1
    3. Ignorați excursii de vinovăție. Recunoașteți dacă persoana folosește vinovăție ca o modalitate de a vă controla sau de a vă face să faceți ceva ce nu doriți să faceți. Încercați să puneți declarațiile lor înapoi pe ele pentru auto-reflecție.
  • De exemplu, persoana poate spune: "Nu sunteți niciodată acolo pentru mine când am nevoie de tine."Pur și simplu spuneți înapoi", nu este adevărat și mă face să mă simt ca și cum nu mă apreciați când vă ajut."Indicați manipularea lor, arătând că declarațiile lor sunt false.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    4. Subliniază inegalitatea lor. Unii oameni manipulați tind să ceară o mare parte din ceilalți și să dea puțin în schimb. Dacă sună ca cineva pe care îl știi, începeți prin transformarea lucrurilor în jur. Întrebați-i dacă cererea lor pare corectă sau dacă ar face ceva de genul ăsta pentru altcineva.
  • De exemplu, spuneți: "Acest lucru pare rezonabil pentru dvs?"Sau," mă întrebi sau mi-ai spus?"
  • Metoda 3 din 3:
    Crearea limitelor în relația dvs
    1. Imaginea intitulată spune nu când cineva vă întreabă pasul 9
    1. Setați limite ferme. Fii clar în limitele tale cu persoana. O persoană manipulativă poate încerca să vă împingă limitele pentru a obține ceea ce doresc. Nu vă bucurați după ce ați spus nu sau când sunteți de acord (sau nu sunteți de acord) la ceva. Rămâneți ferm prin stabilirea limitelor de timp și lipiți de ei.
    • Nu trebuie să oferiți o explicație sau apărare a deciziei dvs. Nu este nevoie să vă justificați dorințele.
    • De exemplu, spuneți: "Sunt dispus să vă ajut o oră, dar nu vă pot ajuta pentru mai mult timp decât asta."
  • Imaginea intitulată se confruntă cu cineva care a fost bârfă de tine Pasul 14
    2. Limitați-vă interacțiunile. Dacă știți pe cineva care este manipulator, ar putea fi cel mai bine să vă limitați timpul și conversațiile cu ei. Păstrați conversațiile scurte și nu intrați în nici un teritoriu controversat. Dacă au tendința de a bârfe sau vor vorbi despre alte persoane, ascultați, dar nu răspundeți. Cuvintele tale ar putea fi folosite împotriva ta.
  • Dacă o persoană manipulativă vă întreabă părerea despre ceva ce nu sunteți o partajare confortabilă, nu răspundeți. Spuneți: "Nu știu" sau "Mă voi gândi la asta."
  • Imagine intitulată confort un bărbat pasul 1
    3. Deconectați de la persoană dacă vă provoacă rău. Dacă vă simțiți ca o persoană manipulativă, provoacă mai mult rău decât bine în viața voastră, ar putea fi timpul să spunem la revedere. Prieteniile ar trebui să fie reciproce, iar dacă simțiți că relația dvs. nu este bună, terminați-o. Puteți să vă despărțiți sau să vă deschideți în mod oficial din viața lor.
  • Dacă vă despărțiți formal, trimiteți un e-mail sau spuneți-le față în față că nu mai doriți ei în viața voastră. Spune: "Acest lucru nu este bun pentru mine și aș prefera dacă nu am fi prieteni."
  • Este mai dificil dacă persoana este un membru al familiei. Puteți alege să interacționați cu ei mai puțin și să le informați că veți practica limitele ferme.
  • Dacă nu ați învățat niciodată Stabiliți granițe bune, atunci face acest lucru poate lua unele practici. Valoarea dvs. și nevoile dvs. și continuați să lucrați pentru a forma limite sănătoase pentru dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar