Cum să liniștiți o prietena geloasă

Copierea cu o prietena geloasă poate fi dificilă. S-ar putea simți că sunteți examinat nedrept în orice moment. Lucrați la liniștea prietena dvs. în acest moment, ascultându-i sentimentele și vorbind cu ea cu ea. De acolo, luați în considerare perspectiva ei. Pot exista motive ca ea să fie mai predispusă la gelozie. Vedeți dacă cei doi puteți rezolva problema împreună ca un cuplu. Amintiți-vă, totuși, că dacă gelozia prietenei dvs. devine nerezonabilă, este posibil să trebuiască să terminați relația.

Pași

Partea 1 din 3:
Liniștitor prietena ta
  1. Imaginea intitulată Calmează o prietena geloasă Pasul 1
1. Permiteți-i să discute nesiguranța ei. Când cineva se simte gelos, vrei să-i lași să se exprime. Chiar dacă gelozia este fără bază, nu-i spuneți prietenei tale că este irațională. Permiteți-i să vă spună cum simte și ascultă într-o manieră non-judecătoare.
  • Amintiți-vă, prietena dvs. poate cunoaște foarte bine gelozia ei este irațională - prin urmare, răspunzând cu ceva de genul, "Nu din nou," sau, "Știi că nu ai nimic de îngrijorat" nu este un mijloc bun de a deflecta gelozia.
  • În schimb, permiteți-i să discute despre nesiguranța ei. Prietena ta poate fi mai dispusă să se miște peste nesiguranța ei dacă îi permiteți să vorbească cu ei, mai degrabă decât să o taie. Puteți chiar să o încurajați să împărtășească, întrebându-i ceva asemănător, "Poți să-mi spui ce te simți nesigur în legătură cu acum?"
  • Imaginea intitulată Calmează o prietena geloasă Pasul 2
    2. Validați-i sentimentele. Nu vrei să-i spui prietenei tale să nu simtă ce simte. Dacă prietena ta este geloasă, înclinația dvs. naturală poate fi de a obține defensivă - totuși, acest lucru nu va ajuta la difuzarea situației.
  • În loc să răspundă defensiv, arătați prietena voastră că este auzită. Nu, de exemplu, spune ceva, "Știi că Melissa este doar un prieten."
  • Arătați-vă prietena dvs. să auziți ceea ce spune ea, chiar dacă nu sunteți de acord cu asta. De exemplu, "Înțeleg că te simți puțin amenințat de prietenia mea strânsă cu Melissa."
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 3
    3. Lucrează la a fi receptiv. De multe ori, gelozia unei alte persoane vă poate face să vă retrageți. Dacă prietena ta este gelos, s-ar putea să fii frustrat și simți că este nedreptă - totuși, păstrați lucrurile deschise. Răspundeți la ceea ce spui, chiar dacă este frustrant. Dacă închideți pe cineva care se simte gelos, acest lucru va face problema mai rău.
  • Rezista nevoii de a se retrage sau de a ignora prietena ta cand este gelos. Chiar dacă acuzațiile ei sunt nerezonabile, reamintiți-vă că trebuie să o lăsați să vorbească. Dacă este necesar, luați câteva respirații adânci.
  • Imaginea intitulată Calmează o prietena geloasă Pasul 4
    4. Utilizare "I"-declarații. "I"-Declarațiile sunt declarații făcute într-un mod care deflectă vina. Vă concentrați asupra propriilor sentimente despre o situație, mai degrabă decât o judecată obiectivă. După ce prietena dvs. sa exprimat, adresează calm situația folosind "I"-declarații.
  • "I"-Declarațiile au trei părți. Încep cu "simt..." După care vă aflați imediat sentimentele. De acolo, explicați comportamentul care a dus la acel sentiment. În cele din urmă, spui de ce simți felul în care faci.
  • De exemplu, "Mă simt frustrat când mă interogați despre petrecerea timpului cu Melissa, pentru că vreau să-mi văd prietenii de sex feminin ocazional."
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 5
    5. Oferiți reasigurare. De multe ori, oamenii gelosi au nesiguranță subiacentă. În loc să răspundă la gelozie cu mânie, să vă liniștești prietena cât de mult o apreciați. Amintiți-i că vă place și îngrijiți.
  • De exemplu, spune ceva, "Am primit că trebuie să fie ciudat pentru tine că sunt prieten cu fostul meu, dar ea este fostul meu pentru un motiv. Chiar te iubesc, și cu adevărat prețuiesc relația noastră."
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea situației
    1. Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 6
    1. Întrebați-vă prietena cu privire la temerile ei. Un dialog deschis despre rădăcinile geloziei vă poate ajuta să depășiți problema. Când prietena ta se simte gelozie, încercați să o întrebați direct despre temerile ei. Dacă prietena dvs. este capabilă să vorbească prin temerile ei despre relație, ea va fi mai bine capabilă să le depășească.
    • Adresați-vă prietena dvs. ceea ce simte nesigur în legătură în relație sau în general. Acest lucru poate explica de ce simte gelos.
    • Oamenii se simt gelos din mai multe motive. Prietena ta vă poate fi frică să vă pierdeți. Ea poate, de asemenea, pur și simplu să se teamă să fie lăsată afară. Întrebați-vă prietena dvs. ceva asemănător, "Ce anume vă este frică să se întâmple când veți obține gelos?"
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 7
    2. Identificați dacă vă confruntați probleme de incredere sau gelozie. Deși rezultatul final poate arăta același - posesiv, paranoic, controlul etc. - problemele de încredere sunt de fapt foarte diferite de gelozie. Gelozia este invidia care vine prin comparație și este probabil nefondată, în timp ce o problemă de încredere este de obicei ceva care sa dezvoltat din cauza comportamentului partenerului sau este înrădăcinată în experiențele trecute. De exemplu, dacă ați înșelat prietena dvs. în trecut și ea se supără când vă petreceți o singură dată cu o altă fată, aceasta este nu gelozie. Ea se confruntă cu probleme de încredere din cauza alegerilor pe care le-ați făcut. Tratarea cu gelozia este diferită de problemele de încredere.
  • Întreabă-te dacă ai făcut ceva pentru a face ca prietena ta să fie neîncrezătoare. Ați înșelat în trecut? Aveți o istorie de minciună pentru ea?
  • Problemele de încredere se pot referi la istoria ei personală, de asemenea. Gândește-te la lucruri ca familia prietenei tale. Oamenii care nu au avut legături puternice care cresc au tendința de a fi mai gelosi, deoarece sunt mai nervoși despre pierderea partenerului lor.
  • Dacă aveți probleme de încredere în relație și nu probleme de gelozie, luați în considerare vorbind cu consilierul unui cuplu și încurajați-vă prietena dvs. să caute terapie individuală să lucreze prin aceste probleme dacă se datorează relațiilor anterioare.
  • Observați dacă ceea ce spuneți și modul în care acționați sunt în aliniere. Dacă constatați că nu vă sprijiniți cuvintele cu acțiunile dvs., puteți utiliza această conștiință nouă pentru a vă asigura că începeți să faceți lucrurile pe care le spuneți că o veți face.
  • Fiți cinstiți, simpli, compasiune și asertiv atunci când comunicați cu prietena dvs. Spune-i ce vrei de la o relație deschisă și să fii dispus să asculți și ce vrea și ei.
  • Dacă relația este construită pe încredere și prietena dvs. încă devine foarte geloasă, atunci are nevoie să lucreze la dezvoltarea mai multă stima de sine și de a face față propriilor sale nesiguranță.
  • Imagine intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 8
    3. Evitați să deveniți defensivi despre comportamentul dvs. Odată ce ați evaluat relația, păstrați ceea ce ați învățat în minte atunci când vă ocupați de gelozia prietenei dvs. Când prietena ta devine geloasă într-o situație, amintiți-vă de rădăcina geloziei ei. Nu deveniți defensiv.
  • În loc să se înfurie, încercați să vă amintiți de ce prietena dvs. este geloasă. De exemplu, vă puteți gândi la ceva asemănător, "Știu că Maddie este nerezonabilă, dar o mulțime de exes ei au înșelat-o."
  • Nu deveniți defensiv. Nu uitați să empatizați cu prietena dvs. Încercați să discutați cu ea calm și să vă oferiți să ajute la rezolvarea problemei. De exemplu, spune ceva, "Ce pot face pentru a vă ajuta să vă liniștiți?"
  • Partea 3 din 3:
    Abordând problemele care stau la baza
    1. Imaginea intitulată Calmează o prietena geloasă Pasul 9
    1. Adresați-vă prietena dvs. ce lucruri pe care le faceți o deranjează. S-ar putea să existe anumite lucruri pe care le faceți, declanșează gelozia prietenei tale. În timp ce nu vă puteți satisface complet comportamentul la nesiguranța ei, pot exista anumite comportamente pe care le puteți tona în prezența ei.
    • Întrebați-vă prietena dvs. ceva asemănător, "Există ceva ce fac asta te face să te simți gelos?" Vedeți dacă există o modalitate prin care o puteți ajuta să se simtă mai sigură în momentele în care vă declanșați în mod neatenționat nesiguranța.
    • De exemplu, prietena dvs. poate uneori să se simtă gelos dacă faceți planuri cu prietenii și nu o invitați. Puteți încerca să o explicați că uneori aveți nevoie de timp singur cu prietenii dvs. și acest lucru nu are nimic de-a face cu modul în care vă simțiți despre ea. Puteți fi de acord să îi reamintească cât de mult îl apreciați când faceți planuri fără ea.
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 10
    2. Lăsați prietena dvs. să știe cum vă afectează gelozia. Amintiți-vă, gelozia poate fi foarte dăunătoare unei relații pe termen lung. După ce ați ascultat prietena dvs., trebuie să vă exprimați nevoile. Ea trebuie să-și asume responsabilitatea și pentru acțiunile ei. Spune-i cum vă afectează gelozia ei.
  • Spune atât de ușor. Nu vrei să provoace un argument. Spune ceva de genul, "Știu că nu-mi place că sunt prieteni cu Melissa, dar o cunosc de când aveam 12 ani și avea 10 ani. Mă simt controlat când nu vrei să-mi petrec timpul cu ea pentru că apreciez foarte mult relația."
  • Fii clar cu prietena ta despre ceea ce ești și nu ești dispus să o ajustezi. De exemplu, puteți să fiți de acord să o trimiteți mai des atunci când vă aflați cu prietenii - cu toate acestea, lăsați-o să știe că nu veți fi de gând să vă chemați sau să vă verificați la fiecare cinci minute.
  • Imaginea intitulată Calmează o prietena geloasă Pasul 11
    3. Încurajați-vă prietena să lucreze la stima de sine și de încredere în sine. Gelozia este adesea rezultatul nesiguranței. Construirea stimei de sine a prietenei dvs. poate ajuta la ușurarea o parte din gelozia ei. În loc să se înfurie când prietena ta devine geloasă, încurajați-o să lucreze la mai mult.
  • Permiteți prietena dvs. să-și urmeze pasiunile. Răspundeți emoționat când încearcă ceva nou și se împinge din zona ei de confort.
  • Complimentează-o în mod regulat. Lasă-i să știe dacă crezi că arată grozav într-un nou costum, de exemplu.
  • Imaginea intitulată Calmează o prietena geloasă Pasul 12
    4. Identificați gelozia nerezonabilă. Gelozia este o parte normală a celor mai multe relații - Cu toate acestea, gelozia poate traversa cu ușurință linia inacceptabilă. Nu vrei să rămâi într-o relație cu un partener nejustificat gelos, astfel încât să învețe să recunoască semnele de mare gelozie de top.
  • Prietena ta folosește gelozie pentru a te controla? Unii oameni vor folosi gelozia ca o scuză pentru cerințele nerezonabile. Prietena ta poate, de exemplu, să-i folosească gelozia pentru a vă împiedica să vă vedeți prieteni sau pe cei dragi.
  • Acuzațiile nerezonabile sunt, de asemenea, un semn al geloziei deasupra. Prietena ta vă acuză că ai înșelat fără dovezi? Ea verifică în mod constant pe tine sau trece prin lucrurile tale?
  • Dacă credeți că prietena dvs. este nejustificată geloasă, evaluați serios dacă doriți sau nu în relație.
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 13
    5. Determinați limitele personale. Amintiți-vă, nu puteți controla emoțiile altcuiva. Știți ce limitele dvs. sunt. Dacă gelozia prietenei voastre vă împinge peste limitele voastre, este bine să plecați de relație.
  • Dacă prietena dvs. vă drenu emoțional, acest lucru nu este corect pentru nici unul dintre voi. Dacă vă simțiți ca și cum ați spune, răspundeți la texte nesigure de zile la sfârșit, este bine să luați o pauză de la relație sau să terminați cu totul.
  • sfaturi

    Când se ocupă de o prietena geloasă, este important să insistăm să abordăm problema, chiar dacă pare a fi reticentă. Problema nu va dispărea niciodată pe cont propriu.
  • Amintiți-vă că trebuie să știți propriile limite. Este acceptabil să încercați să ajutați prietena dvs. să depășească gelozia - Cu toate acestea, aveți dreptul la propria dvs. viață și experiențe sociale. Dacă prietena dvs. nu vă poate lăsa să vă trăiți propria viață, este posibil să trebuiască să puneți relația.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar