Cum să fii asertiv într-o relație

A fi asertiv în relațiile dvs. poate fi dificil, dar nu este imposibil. S-ar putea să aveți probleme în mai multe tipuri diferite de relații, inclusiv cele cu partenerul, prietenii sau colegii dvs. Prin determinarea propriilor dvs. convingeri și opinii, acceptarea valabilității acestor opinii și devenind mai activi în exprimarea acestor convingeri și opinii, puteți deveni mai asertiv în toate tipurile de relații.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind asertiv în relațiile tale romantice
  1. Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 1
1. Începeți mici. Dacă vă îngrijorați să vă schimbați prea mult în relația dvs., începeți mici. Fiți mai asertivi aproximativ un pic la un moment dat în loc să schimbați totul peste noapte. A face acest lucru poate fi jarring și poate provoca confuzie sau probleme cu partenerul dvs.
  • De exemplu, fi mai vocal despre ceea ce doriți pentru cină când ieșiți. Nu lăsați întotdeauna partenerul dvs. să aleagă și să meargă împreună cu ceea ce au de spus. În schimb, sugerați un alt tip de mâncare pe care doriți să-l doriți în mod calm și pozitiv.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 2
    2. Cred că opiniile dvs. despre relație sunt valabile. În relațiile dvs. romantice, puteți evita să fiți asertivi pentru că credeți că partenerul dvs. vă poate părăsi. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să creeze o situație pentru dvs. unde vă simțiți ca avizele dvs. nu contează. Fiecare sentiment pe care îl aveți despre relația dvs. este legitim și partenerul dvs. ar trebui să fie dispus să-i discutăm cu dvs.
  • Pentru a vă construi credința în tine, extindeți în toate aspectele vieții voastre. Când aveți o opinie despre ceva sau despre un sentiment despre o situație, spuneți-vă că este valabilă. Indiferent dacă îl exprimați la început, spuneți-vă gândurile și sentimentele dvs. sunt valabile de fiecare dată când acestea vin. În cele din urmă, veți crede că sunt valabile și veți simți mai încrezător exprimându-i.
  • Când aveți îngrijorări sau doriți să exprimați sentimente despre relația dvs., dați-vă o discuție Pep înainte de ao face. Spune-ti, "Opinia mea este valabilă. Dacă partenerul meu mă iubește, atunci opinia mea nu va schimba asta."
  • Dacă partenerul dvs. nu vă poate descurca să aveți o opinie sau să vă simțiți despre relația dvs., relația dvs. dinamică trebuie să fie reevaluată pentru a vă pune pe dvs. și partenerul dvs. pe un câmp mai concurențial.
  • Asigurați-vă că nu sunteți agresiv pasiv, agresiv sau pasiv atunci când discutați despre sentimentele dvs. cu partenerul dvs. Exprimați ceea ce vă simțiți într-un mod care este ferm, dar și pozitiv și nu acuzator.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 3
    3. Lăsați orice vină reziduală. Dacă ați cheltuit majoritatea relației dvs. fiind un popor plăcut, puteți simți o vină atunci când începeți să vă afirmați. Aceasta este o reacție comună la această situație și vă poate face o mică suferință. Cu toate acestea, trebuie să împingeți și să știți că nu există niciun motiv să vă simțiți vinovați de exprimarea dvs.
  • Dacă îl considerați greu la început, încercați să respirați adânc. Vizualizați-vă respirația în pace, calm și putere și apoi respirați vinovăția, rușinea sau anxietatea.
  • De exemplu, prima dată când îi spui partenerului dvs. că nu vă place o activitate comună pe care ați făcut-o mult, dar nu mi-a plăcut, cum ar fi pescuitul, puteți simți vinovăția reziduală. Cu toate acestea, vinovăția va trece și opinia dvs. în această privință este valabilă. Acum că v-ați exprimat partenerului dvs., voi doi puteți începe să faceți lucrurile pe care le bucurați și partenerul dvs. poate merge la pescuit cu prietenii sau singuri.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 4
    4. Expresie afirmațiile dvs. în mod corect. Când vă apropiați de partenerul dvs., asigurați-vă că vă exprimați comentariile dvs. asertive în mod corect. Nu doriți să ieșiți supărat sau acuzatorie - în schimb, doriți să exprimați cum vă simțiți și ceea ce credeți.
  • De exemplu, în loc să vă spun partenerului: "Sunteți egoiști și respinși.", Spuneți" Aș putea folosi cu adevărat un ajutor în jurul casei / apartamentului și cu îngrijirea câinilor. Am încercat să vă spun în trecut, dar mă simt ca și cum mă împingi deoparte."Această ultimă declarație afirmă același punct ca și primul, dar este mult mai pozitiv și calm.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 5
    5. Știți când este bine să rămâneți liniștiți. Deși este asertiv înseamnă exprimarea opiniilor dvs., nu înseamnă că nu lăsați niciodată ceva să meargă. Relațiile sunt despre compromis, astfel încât pot fi momente când nu obțineți exact ceea ce doriți. Acest lucru nu înseamnă că nu sunteți asertiv, înseamnă că luați în considerare sentimentele partenerului dvs.
  • Aceasta înseamnă că nu trebuie să aveți dreptate sau să vă exprimați tot timpul, mai ales dacă situația nu va face rău sau vă va ajuta în nici un fel.
  • De exemplu, dacă dvs. și partenerul dvs. diferă în opinie despre politică sau o echipă sportivă, nu trebuie să faceți partenerul dvs. ca sau să identificați cu aceeași persoană sau o echipă. Sunt de acord că aveți o diferență de opinie și nu vă lăsați să vă aduceți rău relației dvs. prin faptul că este supărat sau asertiv până la punctul de a argumenta.
  • Acesta este același lucru pe care îl așteptați la partenerul dvs., deci este corect să faceți același lucru.
  • Prin a fi asertiv mai des, veți afla mai multe despre ceea ce doriți și veți aștepta de la partenerul dvs. În acest fel, veți ști când vă simțiți confortabil să rămâneți liniștiți sau compromiteți și când nu sunteți.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 6
    6. Evitați să fiți prea emoțional. Relațiile romantice sunt legate de emoțiile tale. Cu toate acestea, atunci când învățați să fiți asertivi, încercați să vă îndepărtați oarecum de emoțiile dvs. Nu vrei ca ei să te facă mai agresivi sau mai pasivi decât să fie asertiv. În schimb, încercați să vă gândiți la relația dvs. și la situațiile pe care le întâlniți cu o minte uniformă.
  • Când vă simțiți prea emoțional, luați câteva respirații adânci și gândiți-vă la eliminarea emoțiilor de la situație. Dacă acest lucru nu funcționează, faceți o pauză de la conversație sau așteptați până când ați reluat emoțiile înainte de a vorbi cu partenerul dvs.
  • Acest lucru vă va împiedica să spuneți lucruri pe care nu le spuneți sau răniți sentimentele partenerului dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Afirmând-vă în prieteniile dvs
    1. Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 7
    1. Învață să spui nu. S-ar putea să vă aflați spunând da la fiecare sugestie pe care prietenii tăi o fac. Dacă vă aflați într-o situație în care nu doriți să fiți sau prietenul dvs. vă întreabă ceva ce nu sunteți dispus să dați, nu spuneți da doar pentru a fi frumos. Spuneți nu într-o manieră pozitivă și calmă. A fi asertiv nu înseamnă că nu sunteți frumos, înseamnă că vă dați opinia voastră valabilă și respectuoasă în situație.
    • De exemplu, dacă prietenul voastră vrea să meargă să vadă un film pe care nu-l așa că nu vrei să vezi, spune-le calm, "Nu, nu vreau să văd acest film."Puteți chiar să sugerați o altă opțiune sau o altă activitate în locul său. În acest fel, ați putea să vă petreceți timp împreună, dar faceți ceva pe care toată lumea vrea să o facă.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 8
    2. Fi direct. Când sunteți asertiv cu partenerul dvs., asigurați-vă că sunteți direct. Nu vorbiți în jurul sentimentelor sau pasului lateral ceea ce vă simțiți de fapt. O parte din a fi asertiv este directă și explicită în sentimentele și dorințele voastre.
  • Evitați să fiți prea dur, acuzatorie sau vagă despre ceea ce doriți.
  • De exemplu, în loc de a spune "nu ați prefera să mergeți undeva mai distractiv?", Spune-i prietenului tău" Aș dori să merg la acest pub care are trivia."
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 9
    3. Fi bine cu dezacordul. Tu și prietenii tăi pot avea o diferență de opinie despre un anumit subiect. Acest lucru nu înseamnă că nu mai puteți fi prieteni sau că oricare dintre opiniile dvs. sunt nevalide. Înseamnă doar că diferă în legătură cu unele lucruri. Acest lucru este comun în prietenie sau orice relație, pentru că nu există nici o persoană exact ca tine.
  • Aceste diferențe sunt ceea ce face prietenia dvs. interesantă și distractivă. Doar nu-i lăsa să ajungă în calea prieteniei tale.
  • Abordați situația cu ideea că este bine să fiți de acord să nu fiți de acord, dar că exprimarea opiniei dvs. este foarte validă. Același lucru este valabil și pentru opinia prietenului dvs., atâta timp cât vă exprimați ambele opinii într-o manieră calmă, pozitivă și asertivă.
  • De exemplu, dacă vă aflați într-o anumită situație în care tu și prietenul tău nu sunt de acord, spune-ți prietenului tău, "Vă respect opinia, deși diferă de a mea. Haideți să fim de acord să nu fiți de acord și să continuăm cu ziua noastră."
  • Imaginea intitulată să fie asertivă într-o relație Pasul 10
    4. Evaluați ceea ce vă așteptați de la alții. Pentru a fi cinstit în prieteniile dvs., trebuie să știți exact ce doriți și să așteptați de la alții. Aceasta înseamnă că trebuie să evaluați ceea ce aveți nevoie într-o prietenie, ceea ce vă așteptați ca prietenii dvs. să facă și cum doriți să acționați în aceste prietenii.
  • Încercați să faceți o listă a calităților pe care le vedeți în prietenul perfect. Apoi gândiți-vă la fiecare și cât de mult ar însemna aceste lucruri pentru dvs. ca parte a prieteniei dvs. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți așteptările prieteniilor dvs. și să știți cum să cereți aceste lucruri de la prietenii dvs.
  • Cu cât înțelegeți mai mult despre ceea ce vă așteptați de la un prieten, cu atât mai mult le puteți comunica acest lucru într-o manieră calmă și pozitivă.
  • Acest lucru vă va ajuta prietenia să vă îmbunătățească odată cu dvs. și prietenii dvs. se află pe aceeași pagină.
  • Metoda 3 din 3:
    Exprimarea controlului în relațiile dvs. de lucru
    1. Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 11
    1. Abordați colegii dvs. într-o manieră calmă și prietenoasă. A fi asertiv nu înseamnă că ești agresiv sau rău. Una dintre principalele caracteristici de a fi asertive este pozitivă și proactivă despre opiniile și convingerile dvs. Când vă ocupați de colegii dvs., abordați întotdeauna situațiile cu o manieră calmă și pozitivă atunci când vă exprimați opiniile.
    • De exemplu, dacă sunteți supărat de o revizuire a performanței, abordați șeful sau supraveghetorul dvs. cu un cap liniștit și de nivel. Gândiți-vă la ceea ce doriți să vă adresați revizuirii înainte de timp și exprimați-vă preocupările într-o manieră pozitivă și relaxată. Șeful dvs. va fi mai probabil să vă ia în serios dacă nu acuziți sau nu acționați. Porniți schimbul cu fraze precum, "Aș dori să discutăm recenta mea recenzie cu dvs. Simt că există niște inconsecvențe și aș dori să le abordez."
    • Evitați să strigați, arătând furie sau evitarea situației. Fiind prea agresivi nu va face ca șeful vostru să vă ia în serios și evitarea situației prin apelarea de la locul de muncă se va reflecta negativ asupra dvs.
    • Uită-te șeful sau supraveghetorul tău în ochi când îl apropiați de el / ea, evitați să traversați brațele sau să luați o poziție defensivă, nu ridicați vocea și evitați să fiți răniți când discutați despre situație.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 12
    2. Aveți încredere în abilitățile dvs. Una dintre cele mai bune modalități de a fi asertive este de a avea încredere în opiniile și ideea dvs. Dacă nu credeți în voi înșivă, nu veți dori niciodată să vorbiți cu ideile sau sugestiile voastre. Încercați să vă exprimați mai multe idei în fiecare zi la birou sau cel puțin atunci când apare un timp potrivit.
  • În timpul unei întâlniri, dacă aveți o idee minunată pentru șeful dvs. despre un proiect viitor pe care doriți să-l inițieți sau o poveste pe care doriți să o scrieți, vorbiți într-o manieră pozitivă și calmă. Aveți încredere în ideile și capacitățile dvs.
  • Doar asigurați-vă că ideile dvs. sunt pe deplin gândite și pregătite.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 13
    3. Practicați ascultarea activă. O altă parte a asertivului este luarea de comentarii, decizii și sugestii informate. Pentru a face acest lucru, trebuie să ascultați în mod activ cei din jurul vostru. Când un coleg își exprimă opinii sau credințe, nu întrerupeți sau nu reluați aceste comentarii. În schimb, încercați să luați în considerare punctul de vedere al colegului dvs. și să îl luați în.
  • Aceasta înseamnă că ascultați cu adevărat colegii dvs. și încercând să înțelegeți de unde vine colegul tău.
  • Odată ce faceți acest lucru, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la opiniile dvs. despre o situație.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 14
    4. Utilizați declarațiile "I". Când învățați să fiți asertivi, trebuie să apăsați în ceea ce doriți, simțiți și aveți nevoie. Acest lucru ar trebui să se reflecte în declarațiile dvs. În loc să puneți vina sau să fiți vagi, utilizați declarații care încep cu "I" sau care au ca o componentă principală.
  • De exemplu, nu spuneți unui coleg, "Ce se întâmplă dacă am schimba distribuitorii sau vânzătorii pentru a economisi bani la consumabilele de birou?"În schimb, spuneți" Cred că ar trebui să schimbăm vânzătorii pentru a economisi bani la consumabile de birou."
  • Imaginea denumită să fie asertivă într-o relație Pasul 15
    5. Fii încrezător. Când vă exprimați opiniile, faceți acest lucru cu încredere. Acest lucru vă va face să parcă mai asertiv și așa cum știți exact despre ce vorbești. Asigurați-vă că nu sunteți arogant, unde vă par plini de voi înșivă.
  • De exemplu, intrați în următoarea întâlnire cu idei minunate pe care le spui într-un calm, chiar și cu un aer de încredere și o expresie facială pozitivă sau neutră. Șeful și colegii dvs. vor fi mai probabil să vă ia în serios.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 16
    6. Nu lăsați stresul să ajungă la tine. Unul dintre principalele motive pentru care nu puteți fi asertiv la locul de muncă este că sunteți subliniat despre situație. Puteți solicita rezultatele unei situații în care aveți ocazia de a fi asertiv până la punctul în care pierdeți această ocazie. Încercați să evitați acest lucru, subliniind mai puțin despre o situație.
  • De exemplu, dacă lucrați la un proiect cu câțiva colegi și aveți o idee minunată pentru proiect, ar trebui să vă sugerați ideea într-o manieră pozitivă și calmă. Nu-l depășiți și nu vă stresați.
  • Imaginea intitulată este asertivă într-o relație Pasul 17
    7. Vorbește despre abateri. Dacă credeți că sunteți profit de la locul de muncă, ar trebui să vorbiți și să vă afirmați opinia cu privire la această chestiune. Nimeni, dar puteți înțelege cum sunteți tratați. Dacă credeți că un coleg, supervizor sau șef vă tratează nedrept, calm și rațional discutați comportamentul.
  • Încercați să aveți exemple specifice de tratament sau abuz nedrept. Acest lucru vă va face cazul mai solid și întemeiat în exemplele de viață reale.
  • Încercați să evitați țipărea sau acționarea irațional în fața acestor acte. Acest lucru vă va face să vă arătați rău. Abordați întotdeauna situațiile ca fiind asertive în loc de agresivitate.
  • sfaturi

    Învățarea de a fi asertivă nu se va întâmpla peste noapte. Va lua practica și răbdarea de a învăța cum să încorporeze să fie asertiv în fiecare parte a vieții voastre.
  • Dacă doriți să urmăriți progresul dvs., încercați să scrieți comportamentele similare într-un jurnal. De fiecare dată, întoarceți-vă înapoi și citiți intrările anterioare pentru a vă vedea progresul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar