Cum să se ocupe de oameni care nu ca tine

Fiind disliked de oameni poate fi o experiență dureroasă, dar este, de asemenea, o parte a vieții pe care toată lumea trebuie să le dea seama cum să se ocupe. Învățând cum să vă apărați să fiți răniți de acești oameni, cum să corectați neînțelegerile și cum să păstrați lucrurile de la a ieși din control vă va da un picior în viață. Experiența nu trebuie să devină acru dacă știi cum să te descurci în aceste situații neplăcute.

Pași

Metoda 1 din 3:
Având grijă de tine
  1. Imagine intitulată Eradicarea și oprirea gândurilor negative Pasul 24
1. Decideți dacă ar trebui să aveți grijă. Nu toți cei care traversează calea dvs. este cineva pe care ar trebui să-l căutați ca prieten. Dacă un coleg sau o persoană pe care nu sunteți investit în vă place, este posibil să nu fie plăcută, dar puteți decide dacă merită să încercați să construiți podurile necesare și să le câștigați. Nu toată lumea merită efortul tău, mai ales dacă sunt cu adevărat dificile și nu pierzi nimic prin evitarea lor.
  • Imagine intitulată Eradicarea și oprirea gândurilor negative Pasul 14
    2. Uitați-vă la tine însuți. Ai făcut o greșeală? Persoana are un motiv legitim de a nu vă place? S-ar putea să merite să-i cerem scuze și să încercați să setați înregistrarea drept despre comportamentele dvs. dacă credeți că ar putea fi îndreptățiți să nu plătiți ceva ce ați făcut sau faceți.
  • Admiterea unei greșeli este diferită de a vă bate la el. Toata lumea face greseli. Este important să vă iertați, chiar dacă cealaltă persoană nu.
  • Imagine intitulată Eradicarea și oprirea gândurilor negative Pasul 3
    3. Desfaceți. Nu vă fie frică să vă aduceți la revedere dacă persoana încearcă activ să vă rănească. Este bine să vă prioritizați în aceste situații și să vă îndepărtați de crosshair. Uneori oamenii se freacă unul pe celălalt calea greșită și nu este nimic de făcut, ci să evite reciproc, mai ales dacă situația scapă de control și vă răniți.
  • Poate fi tentant uneori să rămână și să lupte, dar dezangajarea este o formă proprie de putere. Te ridici pentru tine și spui persoanei că refuzi să fii hărțuit.
  • Desfacerea ar putea să le evită când este acceptabil să faceți acest lucru, cum ar fi dacă sunteți colegi, dar nu colaborați nimic. S-ar putea, de asemenea, să eliminați persoana de la hrana dvs. de media socială, astfel încât să nu fiți tentați să interacționați cu ei.
  • Imagine intitulată Eradicarea și oprirea gândurilor negative Pasul 18
    4. Lăsați nevoia de aprobare. Cât de important este că această persoană vă place? Există și alți oameni care vă plac? Prietenii si familia? Evitați îngrijorarea a unei persoane care are o problemă cu dvs., care ar putea fi despre propriile probleme, mai degrabă decât orice de făcut cu dvs.
  • Unii oameni nu vă plac pentru că vă invidiază. Nu lăsați oamenii să vă aducă în jos din cauza succeselor voastre.
  • Imaginea intitulată adoarmă făcând altcineva hipnotizează pasul 6
    5. Concentrați-vă asupra lucrurilor pozitive. Dacă vă simțiți în jos despre cineva care vă duc, faceți ceva pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine. Dacă vă place să lucrați, du-te la sala de gimnastică pentru a vă face mintea de lucruri. Dacă aveți prieteni care vă apreciază, petreceți timp cu ei pentru a vă reaminti de valoarea dvs. de sine. Acest lucru nu trebuie să te deranjeze dacă nu l-ai lăsat.
  • Dacă știți de ce persoana nu vă place, întrebați-vă dacă este foarte important să vă plac. Contează cu adevărat ce cred ei? Nu-i place o mulțime de oameni? S-ar putea să nu fiți "special" În acest caz.
  • De asemenea, puteți încerca să refracționați criticile pentru ao face pozitiv. Dacă cineva spune că întotdeauna întârzii sau întotdeauna cereți oamenilor pentru favoruri, încercați să vă gândiți la modalități pe care le-ați putea îmbunătăți în aceste zone. Alternativ, dacă credeți că persoana este greșită, încercați să vă gândiți la tot timpul nu ați întârziat și vremurile pe care le faceți favoruri pentru alte persoane.
  • Metoda 2 din 3:
    Repararea relației
    1. Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 9
    1. Întreabă întrebări. Dacă relația este una pe care o doriți sau trebuie să vă îmbunătățiți, să începeți să întrebați persoana de ce nu vă place. Ar putea exista o neînțelegere imensă în spatele tuturor lucrurilor și ați putea primi informații valoroase despre modul în care persoana vă percep (ceea ce nu este neapărat cum sunteți de fapt).
    • Încercați să întrebați într-un mod care nu este confruntat. În loc să spui "care e problema ta?" poti spune "am făcut ceva pentru a te face să mă placi?"
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 28
    2. Evitați obținerea defensivă. Este natural să vrei să lupți cu focul cu foc, dar dacă cineva exprimă frustrarea cu ceva ce faci, poate fi util să faci o pauză și să faci tot ce poți să răspunzi calm, mai degrabă decât să faci lucrurile mai rău prin încărcarea în luptă.
  • Evitați să le rupeți sau să returnați critica. Probabil că vă puteți gândi la lucrurile pe care le-ați displace și de ele, dar fiind rău pentru ei nu vor rezolva situația. Criticarea persoanei va provoca numai conflictul să devină mai intens.
  • Practicați respirația profundă în timp ce vorbesc să vă mențină să vă supărați și să vă ardeți înapoi.
  • Este bine să faceți un timp temporar afară și să reveniți la persoana odată ce ați răcit, de asemenea.
  • Imagine intitulată Figura dacă cineva vă place pasul 9
    3. Auzi persoana afară. Dacă vorbiți cu ei, lăsați-i să-și termine gândurile înainte să sari. Este posibil să nu vă place ceea ce spun ei, dar dacă doriți să reparați relația, va trebui să știți cu ce aveți de-a face cu și veți câștiga respectul dacă le respectați suficient pentru a asculta înainte de a răspunde. Puteți obține chiar și o critică constructivă valoroasă în acest proces.
  • Poti spune "Înțeleg că există ceva despre mine nu-ți place. Sunt cu adevărat interesat să aud ce este și să văd dacă putem trece peste această problemă împreună."
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 13
    4. Ia o pauză. Uneori oamenii se îndreaptă spre nervii celuilalt pentru că se petrec prea mult timp în jurul celuilalt, de exemplu colegii sau prietenii de prieteni. Dacă lucrați cu persoana, faceți tot ce puteți pentru a limita contactul pentru o vreme. Dacă vă petreceți mult timp în jurul aceluiași popor, încercați să vedeți alți prieteni sau să prindeți acești prieteni în timp ce cealaltă persoană nu este în jur. În afară de timp poate ajuta oamenii să reinițializeze, și vă pot plăcea mai mult când vă văd din nou.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 15
    5. Comunicați-vă sentimentele. O modalitate bună de a corecta neînțelegerile este de a lăsa cealaltă persoană să știe cum simțiți. Încercați să faceți acest lucru într-un mod neutru respectuos și din punct de vedere emoțional. Îndepărtarea aerului poate fi exact ceea ce situația trebuie să-l aducă pe persoana de partea dvs., mai degrabă decât să-i prindă pe dvs.
  • Folosind "I declarații" este o modalitate bună de a comunica fără a face ca persoana să se simtă ca și cum sunt atacați. Poti spune "Mă simt rănit că nu mă placi și aș vrea să știu ce pot face pentru a face lucrurile mai bine între noi."
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea controlului daunelor
    1. Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 36
    1. Explicați-vă oamenilor care contează. Dacă cineva nu vă place, ei pot bârfe despre prietenii reciproci sau încercați să vă răniți în alte moduri. Dacă este un coleg, stai jos cu șeful tău și explicați că aveți un dezacord cu persoana, așa că șeful dvs. va fi în căutarea încercărilor de a vă sabota în picioare la locul de muncă. Dacă este un prieten reciproc, explicați-vă poziția și încercați să le aduceți să vă vadă partea de lucruri. Evitați rău-lovind persoana!
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 24
    2. Evitați să dați muniția persoanei. Dacă cineva nu vă place, ei pot încerca să afle secretele dvs. pentru a vă răni. Fiți atenți la ceea ce spui cuiva care vă place. Evitați bârfele despre alte persoane din jurul lor, pentru că ar putea folosi aceste informații împotriva dvs. Protejați-vă prin păstrarea cardurilor aproape de piept și nu le permiteți să folosească tot ce spuneți să vă rănească. Dacă este un coleg, încercați să evitați să vă încurcați pe locul de muncă din jurul lor, care se pot întoarce să vă muște.
  • Dacă persoana care nu vă place este un fost prieten, ei pot ști deja multe care ar putea să vă rănească. Dacă credeți că vor împărtăși ceva care ar putea să vă facă să arătați rău, puteți să împărtășiți întotdeauna informațiile mai întâi, dacă ați prefera să controlați cum se întâmplă.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 30
    3. Împiedicați situația de la spirală în afara controlului. Uneori merită să-i cereți scuze cuiva care vă place, mai ales dacă ați făcut ceva pentru a le jigni. Chiar dacă credeți că nu ați făcut nimic greșit, ar fi util să vă cerem scuze pentru a păstra situația să se înrăutățească. Puteți să o faceți pentru dvs., mai degrabă decât pentru ei, deși nu știți niciodată cum ar putea afecta părerea lor într-un mod pozitiv.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 25
    4. Verificați cu prietenii. Dacă persoana vă provoacă să vă îndoiți, întrebați-vă prietenilor ce gândesc despre situație dacă știu persoana. Obținerea unei a doua opinii, mai ales de la persoanele în care aveți încredere, vă poate ajuta să vă împiedicați să luați perspectiva celeilalte persoane și să fiți foarte greu pentru voi înșivă. Fiind disliked te poate face să te întrebi dacă sunt dreptate despre tine, deci este important să fii conștient de modul în care te afectează. Nu lăsați sănătatea mintală să sufere de ea.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 22
    5. Încercați să câștigați persoana peste. Uneori, tot ce este nevoie pentru a repara o prietenie sau o relație de lucru este de a arăta persoana voinței dvs. bune. Ieșirea din calea dvs. de a face ceva pentru oameni are multe beneficii. Bunătatea reduce stresul și promovează o viață mai sănătoasă. În plus, dacă sunteți amabili cu persoana în ciuda disprețului față de dvs., le poate inspira să-și schimbe mintea despre dvs.
  • Ai grijă de oameni care vor manipula totuși bunătatea ta. Unii oameni se hrănesc cu folosirea oamenilor care nu sunt dispuși să se protejeze împotriva comportamentului agresiv sau manipulativ. Dacă acceptă bunătatea voastră și apoi returnați-o cu egoismul sau rudeness, ar putea fi mai bine să le evitați mai degrabă decât să încercați să le câștigați.
  • sfaturi

    Dacă situația devine fizică, încercați să scăpați de persoana și să sunați la poliție.
  • Luați drumul superior și fie să vă îndepărtați de ei, fie încercați să faceți lucrurile corecte.
  • Amintiți-vă, unii oameni nu vă place din cauza unei greșeli, așa că vorbiți cu ei și nu-i insultați în spatele lor.
  • Dacă sunt rău pentru tine, asta nu înseamnă că ar trebui să fii rău pentru ei. Fii sincer și nu uita manierele tale.
  • Lucrați la devenirea celui mai bun prieten al tău. Acest lucru poate însemna construirea propriilor încredere în sine și învățarea de a vă place dacă aceasta este o problemă. Dacă deveniți mai încrezători și mai fericiți în interior, poate avea un efect pozitiv asupra modului în care alții vă văd pe "in afara."
  • Avertizări

    Nu instigați niciun conflict fizic.
  • Evitați un conflict emoțional amar, extras cu persoana.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar