Cum să vă liniștiți calul fierbinte

Un cal fierbinte are o mulțime de energie înaltă, care poate fi o adevărată plăcere. Cu toate acestea, fără a manipula atent acest cal poate fi prea îngrijorat. Energia lui poate duce la faptul că este prea receptivă la comenzi sau poate deveni rezistent la comenzi. Învățând calul tău să rămână calm, va crește încrederea calului și siguranța ta.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea atitudinii tale
  1. Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 1
1. Așteptați că calul tău să fie calm. Caii sunt animale de turmă, iar un cal fierbinte este sensibil la starea de spirit și acțiunile tale. Dacă vă așteptați ca calul dvs. să fie tensionat și excitat, el nu va dezamăgi. Tensiunea în manipulator are ca rezultat tensiune pentru cal.
  • De fiecare dată când călătoriți, luați mai multe respirații adânci înainte de a ajunge pe cal. Relaxați-vă umerii, relaxați-vă fața. Dacă încă mai ai tensiune din ziua ta, calul tău se va ridica pe el.
  • Înainte de a monta, vizualizați cum doriți ca plimbarea dvs. să fie. Imaginați-vă calul rămas atent, receptiv, calm și încrezător.
  • Vorbește doar cu calul tău într-o voce relaxată. Dacă folosiți o voce tensionată, calma dvs. va răspunde cu tensiune.
  • Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 2
    2. Păstrați calul înainte de picior. Calul tău ar trebui să răspundă imediat la Ajutoarele pentru picioare sau comenzi. Când calul tău se află în spatele piciorului, el nu urmărește directiva dvs. În schimb, el decide pentru el însuși ceea ce vrea să facă, când și cât de mult. Învățați calul pentru a merge mai departe cu comanda Light este esențial pentru a vă menține calmul calului cald. Cu un cal fierbinte, primul lucru de făcut este să discernem motivul pentru care se află în spatele piciorului.
  • Este calul tău să nu răspundă la ajutoarele tale, pentru că îi rezistă? Dacă este cazul, modificați direcțiile. Nu insistă că calul tău face ceea ce vrei. În schimb, cereți ceva diferit. Faceți un exercițiu simplu de sol, cum ar fi mersul înapoi înapoi. Reveniți la directiva originală când calul dvs. este mai calm.
  • Dacă calul dvs. este foarte receptiv la ajutoarele dvs., vă puteți găsi pe voi evitarea acestora. Sau, puteți deveni înfricoșătoare și tensionată când le oferiți. Observați propria dvs. participare. Dacă calul tău este foarte receptiv, practica încetini.
  • Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 3
    3. Fiți pregătiți să petreceți multe ore de instruire un cal fierbinte. În timp ce fiecare cal este diferit, un cal fierbinte va avea nevoie de timp suplimentar de lucru. Nu vă grăbiți niciodată un cal fierbinte. Nerăbdarea dvs. poate ruina ore de formare atent.
  • Dă-ți calul timp de care are nevoie de tine sau un alt antrenor este probabil cel mai important element de calmare a unui cal fierbinte. Rushing calul tău prin exerciții poate duce la dezvoltarea unui comportament anxios, iritabil sau chiar periculos.
  • Dacă nu aveți timp să faceți tot pregătirea necesară, luați în considerare angajarea pe cineva pentru a-ți lucra calul pentru dvs.
  • Imagine intitulată Calm calul tău cald Pasul 4
    4. Nu vă împingeți calul. Când predă ceva nou, lucrați încet, asigurându-vă că fiecare direcție este clară și înțeleasă de calul tău. Dacă calul dvs. nu înțelege ceea ce cereți, încercați să cereți mai puțin. Îndepărtați-vă directiva în ultimii pași de predare.
  • Dacă vă simțiți frustrați sau anxioși, este mai bine să vă îndepărtați de cal până când vă calați.
  • Prin presarea sau împingerea calului pentru a face ceva, el nu vrea să facă, consolidați ciclul de rezistență deja găsit într-un cal fierbinte. Dacă le apăsați prea curând, sau dacă calul nu înțelege cu adevărat ceea ce doriți, el poate deveni rebel, acționând impulsiv sau cap de cap.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea exercițiilor de la sol
    1. Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 5
    1. Umblați calul înainte și înapoi. Faceți acest exercițiu simplu de calmare înainte de a încerca să montați un cal fierbinte. Cu calul pe o linie de longe într-o padoc liniștită, poziționați-vă la aproximativ 6 metri de capul calului. Stând calm, țineți-vă picioarele și întrebați-vă calul să vă sprijine. Utilizați numai poziția de frânghie și corp. Unghi-ți corpul și te îndrepți spre calul tău și răsfoiți ușor linia de longe în aer cu mâna liberă. Calul tău ar trebui să răspundă prin mers înapoi. După câțiva pași, opriți-vă și cereți calul să meargă înainte. Lăsați frânghia de rotire să se deplaseze și să se sprijine cu corpul vostru. Puteți să vă întoarceți ușor pe un picior.
    • Acest exercițiu servește pentru a vă menține calul angajat cu dvs., încrezător în directiva dvs. și îl scapă de exces de energie.
    • Repetați acest exercițiu de mai multe ori, pentru că, probabil, 10 minute totale.
    • Reveniți la acest exercițiu în orice moment în timpul sesiunii dvs. de echitație atunci când simțiți că calul dvs. devine fierbinte și anxios.
  • Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 6
    2. Umblați calul folosind linia de longe. Stând într-o singură poziție, direcționați calul pentru a vă plimba încet, în timp ce țineți linia de longe. Privirea ochilor ar trebui să fie pe tine în orice moment, urechile sale îndreptate spre tine, și nasul lui sa îndoit ușor în direcția ta. Orice lucrare pe care o faci pe linia de longe va întări atenția calului asupra voastră, fără a excita că ai un călăreț.
  • Când picioarele se opresc în mișcare, calul ar trebui să. Lăsați-l să stea încă pentru o secundă, relaxată. El ar trebui să continue să fie atent la tine - inclusiv privirea ochilor și urechile ținute în direcția voastră. Dacă încearcă să privească, faceți clic pe limba dvs. pentru a atrage atenția. Apoi instruiți-l să meargă în direcția opusă. Acest lucru îl învață că se poate opri, ia o pauză mică.
  • Repetați acest exercițiu de mai multe ori, pentru că, probabil, 10 minute totale. Poate doriți să vă informați ocazional acest exercițiu cu ajutorul exercițiului de mers pe jos și înapoi prezentat mai sus.
  • Puteți să o cereți să accelereze până la un trot, apoi să încetinească din nou la o plimbare. Acest lucru îi învață să accelereze mișcările corpului ei fără a adăuga emoție și anxietate consecventă.
  • Scopul acestor exerciții nu este să vă plictisiți calul, ci să le angajați cu direcția voastră.
  • Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 7
    3. Montați calul, dar rămâneți liniștiți. Începeți prin poziționarea calului lângă un bloc de montare. Stați pe bloc. Dacă calul tău nu este complet calm, pur și simplu stai lângă el până se relaxează. Când calul tău este complet calm și relaxat, montați calul tău. Primul exercițiu este pur și simplu să rămână în picioare, cu tine montat. Pur și simplu așezat pe calul tău este un exercițiu care îl învață să rămână calm. Nu permiteți calului dvs. să se miște decât dacă este complet calm.
  • Odată ce calul tău este complet calm, îl îndrumați să meargă câțiva pași, apoi opriți, stați și relaxați-vă din nou. Dă-ți lauda de cai pentru calmul rămas.
  • Repetați acest exercițiu de mai multe ori, până când calul dvs. este complet relaxat în timp ce vă mișcați în timp ce mergeți.
  • Metoda 3 din 3:
    Asigurați-vă că calul dvs. este confortabil
    1. Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 8
    1. Utilizați un pic. Dacă calul tău nu se simte confortabil, el nu va fi calm. Un pic se va potrivi mai mult pe barele gurii calului decât limba. Experimentați cu biți diferiți până când găsiți bitul care este potrivit pentru calul dvs.
    • Caii cald adesea displace presiunea bitului, si, nu intelege de ce bit-ul este acolo, devin si mai rezistent si îngrijorat. Acest lucru are ca rezultat un călăreț neexperimentat folosind mai multă presiune asupra, ceea ce consolidează ciclul.
    • Dacă trebuie să vă învățați calul pentru a accepta un pic de orice fel, încercați să utilizați o inserție elastică. Această inserție eliberează presiune ca răspuns la relaxarea calului. Acest lucru își întărește relaxarea și îl învață să accepte bitul.
  • Imagine intitulată Calm Cal Hot Pasul 9
    2. Asigurați-vă că calul dvs. obține o mulțime de timp de pășunat. Dacă calul tău este păstrat în stilou într-un stilou prea multe ore pe zi, este mai probabil să fie fierbinte cu energia și entuziasmul în timp ce intră în stilou. Un cal sănătos va dori să elibereze această energie prin alergarea și jocul.
  • Calul tău ar trebui să obțină o mulțime de iarbă și fân, cu doar un pic de cereale. Prea multă cereale înseamnă prea multă energie pentru un cal.
  • Păstrarea pășunilor este un mare ameliorator de stres pentru calul tău.
  • Imagine intitulată Calm Calul Hot Pasul 10
    3. Găsiți un antrenor profesionist. Uneori, chiar și un călăreț experimentat nu va putea să-și dea seama cum să-și liniștească calul fierbinte. Poate fi util să aveți ajutorul unui profesionist care nu este implicat emoțional cu calul. Formatorul poate fi capabil să spună rutinele comportamentale pe care le-ați dezvoltat cu calul dvs.
  • Consultați cu starea locală stabilă, veterinar ecvine sau FArrier despre formatorii profesioniști din zona dvs.
  • O modalitate bună de a evalua un formator potențial este de a le observa la locul de muncă cu un alt cal. Întrebați dacă puteți programa un timp pentru a le observa la locul de muncă. Dacă stilul lor de antrenament vă face inconfortabil, ar trebui să încercați un alt antrenor. Un antrenor bun ar trebui să inspire încrederea.
  • Fiți pregătiți să faceți observații detaliate în timp ce urmăriți formatorul potențial la locul de muncă. Sunt grajdurile curate și bine întreținute? Arata ca un loc sigur pentru cai si oameni? Cum interacționează cu ceilalți cai?
  • Odată ce ați găsit un antrenor care vă place, aranjați o sesiune între formator și calul dvs. Caii răspund diferit fiecărei persoane și doriți să vă asigurați că există o potrivire bună între calul dvs. și instructorul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar