Cum să evitați să vă schimbați deciziile de către alții

Luarea deciziilor pot fi provocatoare, mai ales când toată lumea are o opinie. Concentrați-vă pe senzație de auto-asigurat pentru a evita influența nedorită de la outsideri. Încrederea în alegerile și acceptarea consecințelor vă poate ajuta să vă confruntați cu oameni care să simtă nevoia de a vă influența. Găsiți modalități de a observa manipularea și de a confrunta situația în cel mai bun mod posibil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea încrederii în luarea deciziilor
  1. Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresie Pasul 2
1. Ai incredere in tine. Fii încrezător în abilitatea ta de a face o alegere care funcționează pentru tine în acest moment. Știți că rezultatul deciziei dvs. nu poate fi ceea ce vă așteptați - Cu toate acestea, veți avea întotdeauna ocazia de a lua o decizie diferită în linie.
  • Imagine intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 21
    2. Căutați sprijin de la un prieten sau mentor neinvins. Dacă aveți un prieten sau un mentor de încredere, cereți-i să se așeze cu dvs. și să vorbească despre situație. Ea poate fi capabilă să dea sfaturi bazate pe experiență sau să vă audă.
  • Nu lăsați această persoană să vă schimbe mintea în întregime. În schimb, ea ar trebui să poată susține orice alegere pe care o faci.
  • Încercați să sunați la un prieten și să spuneți: "Încerc să aleg universitatea potrivită pentru mine. Pot să vă spun ce mă gândesc?"
  • Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 3
    3. Imaginați-vă că ajutați pe altcineva. Deciziile mari pot fi cu adevărat dificile, mai ales când emoțiile dvs. se află în cale. Imaginați-vă că vorbiți cu un prieten apropiat care este în situația dvs. Ce ați spune sau ați face pentru al ajuta să facă alegerea potrivită?
  • Faceți o listă cu tipurile de întrebări pe care le-ați cere să vă ajutați prietenul. În plus, scrieți experiențele trecute care ar ajuta la îndrumarea gândirii prietenului dvs.
  • Pretindeți că dvs Prieten alege o universitate. Care sunt primele întrebări care vin în minte atunci când vă gândiți la nevoile prietenului dvs?
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 1
    4. Evitați să așteptați fiecare fapt și detaliu. Deși este bine să cântăriți argumentele pro și contra, nu doriți să vă supraîncărcați cu informații. Acest lucru vă va confunda în cele din urmă și vă va copleși procesul.
  • Adună suficiente fapte care vă vor ajuta să vedeți clar situația. Apoi începeți să vă gândiți la ceea ce este mai bine pentru dvs. și pentru cei implicați.
  • În alegerea unui colegiu, de exemplu, este important să vă gândiți la ceea ce doriți să studiați, apropierea de casa dvs., finanțele, mediul social și alte lucruri importante pentru dvs. Cu toate acestea, nu trebuie să știți fiecare fapt despre universitate înainte de a face o alegere.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 27
    5. Provocați gândirea obișnuită. Uneori suntem blocați în aceleași modele pentru că nu ne provocăm credințele. Încercați să vă înregistrați ipotezele despre situația dvs. și să vă imaginați dacă totul era opusul. Cum ați lua decizia dvs. dacă circumstanțele erau diferite?
  • Când o situație este încadrată într-un mod pozitiv, oamenii tind să se teamă de a-și asuma riscuri. Pe de altă parte, când situația este încadrată negativ, este mai probabil să facem o alegere riscantă.
  • Poate că o universitate oferă studii în străinătate, iar cealaltă oferă un interes major. Încercați să o încadrați negativ. Întrebați-vă ce s-ar întâmpla dacă nu studiați niciodată în străinătate sau cum ați simți dacă ar trebui să vă schimbați majoritatea.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 24
    6. Evaluați cu precizie opțiunile. Oamenii tind să aibă prejudecăți în special în luarea deciziilor. Este obișnuit ca oamenii să se simtă prea încrezători în decizia sau să fie influențată într-o anumită direcție.
  • Încercați să ignorați orice prejudecăți pe care ați putea avea despre situația dvs. De exemplu, ați auzit că un colegiu este mai bun decât celălalt, dar nu ați investigat pe deplin de ce sau cum.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    7. Accepta cu încredere consecințele. Acceptați că vă puteți confrunta cu consecințe ca urmare a alegerii dvs. Trebuie să fiți pregătiți să vă confruntați cu ei. Amintiți-vă că ați crezut că prin procesul de luare a deciziilor pro și contra!
  • Încercați să vă întrebați despre prețul adevărat că veți plăti pentru decizie. Gândiți-vă dacă sunteți dispus să acceptați ce se va întâmpla. Aveți alternative?
  • Este posibil să nu fiți singurul care se va confrunta cu provocări ca urmare a deciziei dvs. Luați în considerare pe cei din jurul vostru și ajungeți la o concluzie echitabilă.
  • Când alegeți un colegiu, există mulți factori care trebuie luați în considerare. Este educația dvs., dar membrii familiei ajută adesea financiar. Amintiți-vă să vă gândiți cum le afectează decizia.
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea manipulării și criticii
    1. Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    1. Luați critici și continuați. Știți că va fi întotdeauna cineva care nu este de acord cu ceea ce faceți. Concentrați-vă pe ceea ce este potrivit pentru dvs. în loc de răspunsurile altor persoane.
    • De exemplu, oamenii pot fi șocați la alegerea dvs. de universitate. Acceptați că ați făcut alegerea potrivită pentru viitorul dvs.
  • Imaginea intitulată ridică pasiul dvs. de sine Pasul 11
    2. Cunoașteți principiile cheie ale manipulării. O persoană manipulativă va observa cel mai adesea slăbiciunile dvs. și va profita de dvs. când momentul este corect. Acest lucru se repetă, de obicei, forțându-vă să vă compromiți din nou.
  • Majoritatea oamenilor sunt manipulativi într-un fel. Cheia este de a observa dacă simțiți că trebuie să compromiți pentru altcineva.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 12
    3. Nu dați sentimentul vinovat. În multe cazuri, o persoană vă poate manipula să vă simțiți vinovați de decizia dvs.
  • Ei pot spune lucruri cum ar fi: "Nici o persoană decentă nu ar face asta."Încercați să răspundeți la astfel de declarații," Nu trebuie întotdeauna să convenim asupra deciziilor mele."
  • Puteți, de exemplu, să aveți un membru al familiei care au participat la una dintre universitățile pe care le alegeți. Încercați să spuneți: "Știu că vrei să merg acolo, dar am făcut o alegere care să se potrivească obiectivelor mele."
  • Imaginea intitulată atrage o femeie pasul 5
    4. Evitați sperierea amenințărilor. Oamenii manipulatori amenință de multe ori să ia ceva departe de tine ca dragostea sau banii.
  • Un iubit poate amenința să retragă afecțiunea. Poate fi dăunător emoțional și nedrept. Dragostea ar trebui să fie fără condiții, deci rețineți că astfel de amenințări nu provin dintr-un loc de îngrijire.
  • Un părinte poate amenința să vă țină complet responsabil pentru costul educației dvs. Luați în considerare dacă acest lucru este rezonabil pentru dvs. Ați putea obține o bursă dacă sa întâmplat acest lucru? Un împrumut?
  • O persoană ar putea încerca, de asemenea, să creeze îndoieli pentru dvs., cum ar fi, "Nu vei avea niciodată o treabă bună dacă te duci la acel colegiu," sau, "Nu veți putea să intrați oricum în acel colegiu."
  • Imaginea intitulată Câștigați părinții
    5. Observați când oamenii fac lucrurile urgente. Acest lucru poate fi de a vă presa într-o decizie înainte de a vă pregăti să o faceți. Dați-vă timp să faceți alegerea potrivită pentru dvs.
  • Când alegeți un colegiu, de exemplu, este posibil să nu aveți prea mult timp înainte de termenul universitar. Nu permiteți presiunii anxietate altor persoane prematură.
  • Metoda 3 din 3:
    Confruntarea cu o persoană care dorește să vă schimbe decizia
    1. Imaginea intitulată construi încredere într-o relație Pasul 11
    1. Rămâi calm și să fii asertiv. Învață să spui cu fermitate pe cineva care vrea să-ți schimbe mintea. Puteți spune nu fără a fi agresiv sau nepoliticos. Acordați atenție tonului vocii. Amintiți-vă să declarați că ați ales ceea ce credeți că este cel mai bun.
    • Dacă trebuie să dați un răspuns negativ, poate doriți să spuneți ceva de genul: "Îmi pare rău dacă nu este ceea ce doriți să auziți, dar mi-am luat decizia. Este colegiul potrivit pentru mine."
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 21
    2. Amintiți-vă că ați dat decizia voastră. Este posibil să trebuiască să spui persoanei care vrea să vă schimbe mintea că i-ați dat o mulțime de gândire. Ați evaluat cu atenție situația și ați ajuns la cea mai bună decizie.
  • Încercați să spuneți: "Am cântărit avantajele și dezavantajul ambelor universități și am ajuns la decizie care este mai bine pentru mine în acest moment."
  • Imaginea intitulată Câștigați părinții
    3. Nu escaladați situația. Dacă cineva este supărat de acțiunile voastre, el poate spune lucruri confruntare pentru a vă forța să vă apărați. Încercați să nu fiți aspirați în acest comportament.
  • De exemplu, spuneți un răspuns scurt, cum ar fi: "Aceasta este decizia mea" sau "Pare supărată. Să vorbim despre acest lucru mai târziu "poate ajuta.
  • Imagine intitulată Evitați influențele rasismului și ale poporului rasist Pasul 7
    4. Învață să accepți decizii care ieșesc din mâinile tale. În unele cazuri, nu veți avea ultimul cuvânt. Puteți lua o decizie, doar pentru a fi schimbată sau suprasolicitată de cineva într-o poziție superioară, cum ar fi șeful dvs. În această situație, puteți vorbi cu șeful dvs. despre motivul pentru care ați făcut decizia - spuneți calm toate motivele pentru care credeți că ați făcut cea mai bună alegere. Apoi ascultați ce trebuie să spună șeful tău. Ea poate avea mai multe informații decât de tine, sau de priorități diferite sau doar nu sunt de acord. Dacă decizia se află în cele din urmă în mâinile ei, apoi iau motivele pentru care vă va anticipa și continuați. Știți că ați făcut ceea ce ați simțit a fost cea mai bună decizie bazată pe informațiile pe care le-ați avut și este în regulă că cealaltă persoană nu a fost de acord.
  • Încercați să nu vă relaxați cu privire la faptul că decizia dvs. a fost respinsă sau de rău decizia celeilalte persoane, chiar dacă credeți că decizia dvs. a fost cea potrivită. Poate fi frustrant, mai ales dacă, în jos, se dovedește decizia dvs. ar fi fost mai bună, dar reflectă grav asupra dvs. dacă vă plângeți sau aveți un "ți-am zis eu" atitudine.
  • sfaturi

    Personalitățile dominante pot părea mai manipulative, dar manipularea vine în mai multe forme. Se confruntă cu manipulatori fără judecată, deoarece toată lumea este manipulativă într-un fel.
  • Mențineți un cap de nivel când faceți și apărarea deciziilor dvs.
  • O persoană poate dori să vă schimbe decizia în favoarea lor. Concentrați-vă pe ceea ce este potrivit pentru dvs!
  • Avertizări

    Nu toți oamenii care încearcă să vă schimbe decizia au agende ascunse sau motive personale.
  • Decizia dvs. poate fi rău pentru toți cei implicați sau afectați. Evaluarea situației logic și echitabil vă poate ajuta să ajungeți la o concluzie bună.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar