Cum să se ocupe de un tantrum de temperament al unui adult

Majoritatea oamenilor asociază "Tantrums temperament" cu copii mici, care sunt adesea incapabili de a controla sau de a-și exprima în mod corespunzător emoțiile. Cu toate acestea, adulții pot avea izbucniri de furie care au aceleași calități ca un tantrum al copilului.Din fericire, majoritatea adulților sunt ființe umane raționale care sunt capabile să reflecteze și să-și controleze furia.Comunicarea eficientă și de a rămâne liniștită vă poate ajuta să vă ocupați de un tantrum de temperament adult.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoscând emoțiile
  1. Imagine intitulată de un adult
1. Rămân calm. Dacă vă înfuriați sau defensiv, veți exacerba probabil tantrumul pe care cealaltă persoană o are.Dacă vă puteți păstra calm și rațional, este probabil ca veți putea difuza temperamentul celeilalte persoane.
  • Imagine intitulată de un adult
    2. Realizați că nu puteți controla pe altcineva. Una dintre cele mai dificile părți de a face emoțiile unei alte persoane - în special pe cineva care este un prieten apropiat sau membru de familie - acceptă că nu puteți schimba gândurile sau acțiunile unei alte persoane.Puteți oferi ajutor și sprijin, dar nu puteți controla de fapt o altă persoană.
  • Imagine intitulată de un adult
    3. Întrebați ce supără persoana.Adulții care sunt predispuși la temperament Tantrums sunt puțin probabil să fie comunicatori eficienți.Este posibil să trebuiască să întrebați persoana care îi cauzează să fie atât de supărată.Fii calm și dă-i timp să se explice pe deplin.
  • Nu uitați să fiți răbdători și persistenți.Ai putea spune: "Știu că ai spus că nu este nimic rău, dar pot spune prin modul în care acționezi că ești cu adevărat supărat.Vă rog să discutați cu mine despre de ce sunteți supărat, astfel încât să vă pot ajuta dacă sunt în stare.Dacă nu sunteți gata să vorbiți acum, vă rugăm să vă amintiți că sunt aici când sunteți gata."
  • Imagine intitulată de un adult
    4
    Validați emoțiile persoanei. Este important să exprimați persoanei care au tantrum că este bine ca ei să simtă emoțiile pe care le simt.Chiar dacă nu sunteți de acord cu modul în care își exprimă sentimentele (într-un tantrum), le puteți spune că ceea ce simt este bine.Acceptarea sentimentelor (cum ar fi furia) ca o parte normală a vieții pot ajuta adesea oamenii să se ocupe de emoțiile într-un mod mai sănătos.
  • De exemplu, ați putea spune: "Mi se pare că vă simțiți supărat sau rănit din cauza situației.Este perfect normal să simțiți acel mod - putem vorbi despre cum vă simțiți și cum vă putem face să vă simțiți mai bine?"
  • Metoda 2 din 3:
    Ghidarea comunicării pozitive
    1. Imagine intitulată de un adult
    1. Cere scuze pentru orice greșeală din partea dvs.Dacă ați făcut parte din motivul pentru care cealaltă persoană este supărată, cereți-i scuze pentru ceea ce ați făcut.Dacă nu simțiți că ați făcut ceva greșit în sine, vă puteți cere scuze pentru că le-ați făcut să simțiți modul în care se simt.
    • De exemplu, dacă ați făcut ceva "greșit", ați putea spune: "Îmi pare rău că am descărcat accidental un virus care ți-a distrus computerul.Pot să înțeleg de ce te-ar face să te superi, și voi face tot ce pot pentru a ajuta la repararea sau înlocuirea calculatorului."
    • De exemplu, dacă nu ați făcut nimic "greșit", dar încă supărați pe cineva, ați putea spune: "Îmi pare rău că te-am supărat prin alegerea culorii vopselei pentru camera de zi.Nu știam că a fost atât de important pentru dvs.Voi încerca să fiu mai îngrijorat de sentimentele tale în viitor."
  • Imagine intitulată de un adult
    2. Utilizați cuvintele "noi" și "noi."Folosind cuvintele" I "și" Tu ", puteți crea o diviziune între dvs. și cealaltă persoană, deși unii oameni pot prefera "I" și "tu" deoarece nu le place să fie tratate ca o extensie a unei alte persoane.Această diviziune poate determina partidul de aruncare a tantrului să devină defensiv sau ancător.Cu toate acestea, folosind "noi" sau "noi" implică faptul că sunteți o echipă și ar putea reduce unele dintre sentimentele furioase ale celorlalte persoane.
  • De exemplu, următoarele pot cauza ca cineva să devină mai defensiv: "Nu ar trebui să fii atât de supărat de faptul că computerul tău se prăbușește.Calculatorul meu sa prăbușit și nu m-am supărat deloc ... tocmai am mers și am primit unul nou.Ar trebui să faceți același lucru."
  • Un exemplu mai bun de comunicare "de echipă" ar fi: "Ce putem face împreună pentru a rezolva această problemă?Putem să o luăm într-un magazin de reparații sau este timpul să investim într-un computer mai nou, mai bun?Putem ajunge prin aceasta împreună și putem face tot ce este mai bun din situație."
  • Imagine intitulată de un adult
    3. Să mențină un ton neutru sau pozitiv.Este important să evitați sunetul condescendent sau frustrat în timp ce vorbiți cu cineva care are un tantrum de temperament.Dacă ei cred că vorbești la ei, ei pot deveni îngrijiți sau nu te mai ascultă.De asemenea, este important să evitați soartele sarcastice.Păstrarea vocii la un volum consistent și ton vă va ajuta să sunați mai mult neutru.
  • Imagine intitulată de un adult
    4. Lipiți de fapte atunci când este posibil. Abandonează limbajul încărcat emoțional sau orice altceva care ar putea fi interpretat ca o acuzație și lipiți de faptele evenimentelor care au supărat persoana.Subliniind faptele nu poate provoca tantrumul de temperament să scape, dar este mai puțin probabil să facă situația mai rău.
  • De exemplu, spunând: "Îmi pare rău că computerul sa prăbușit, dar faceți clic pe link-uri de videoclipuri CAT.Cu greu puteți spune că a fost în întregime vina mea ", poate determina persoana să devină îngrijită.
  • În schimb, următoarele afirmații factuale pot fi mai puțin inflamatorii: "Am făcut clic pe link-ul și computerul sa prăbușit.Nu putem schimba aceste fapte.Acum trebuie să decidem ce să facem despre situație.Am putea fie să încercăm ca o companie să repare computerul sau am putea achiziționa un nou computer."
  • Imagine intitulată de un adult
    5. Încurajați gândirea rațională.Ar putea fi dificil să convingeți pe cineva care are un tantrum de temperament pentru a folosi gândul rațional, dar dacă puteți obține mintea lor rațională, gândirea să-și depășească răspunsul emoțional, probabil că vor ieși din tantrum. Aceasta este o abordare pentru care trebuie să fiți deosebit de atenți la faptul că nu sună condescendența sau invalidarea.
  • Acest lucru nu poate funcționa pentru toată lumea, dar ajutând pe cineva să înțeleagă că este supărat nu va ajuta la rezolvarea problemei ar putea începe să-și înceapă mintea de raționament.S-ar putea să spui: "Înțeleg că ești supărat acum și ai dreptate să fii.Să vorbim prin unele soluții posibile împreună și să dau seama cum să fac acest lucru mai bun."
  • Asigurați-vă că sunteți Validați sentimentele lor, pentru a evita ieșirea ca fiind condescendentă sau neagră. Puteți recunoaște sentimentele lor și Încurajați rezolvarea problemelor.
  • Metoda 3 din 3:
    Difuzând situația
    1. Imagine intitulată de un adult
    1. Dați spațiului și timpului persoanei.Cineva care este într-adevăr într-o formă de furie poate să nu fie dispus să aibă o conversație rezonabilă cu dvs.Uneori, cea mai bună opțiune este de a da cuiva un spațiu până când se calmează și este capabil să susțină o conversație cu tine.
    • Acest lucru poate fi dificil dacă este cineva cu care locuiți, dar puteți ieși afară, conduceți o comisie sau două sau faceți o activitate sau o activitate într-o altă cameră.
  • Imagine intitulată de un adult
    2. Promovați o schimbare de mediu.Mulți oameni răspund bine la o schimbare de mediu dacă se simt supărat. .Trecerea de la un spațiu interior într-un spațiu în aer liber poate fi deosebit de eficient, deoarece în aer liber poate ridica starea de spirit.
  • Puteți fi direct și spuneți: "Ești supărat.Să mergem la o plimbare și să vorbim despre ceea ce vă deranjează "sau indirect, spunând:" Trebuie să mă duc pe stradă pentru a obține ceva.Vrei să mă alături pentru un aer proaspăt pentru câteva minute?"
  • Imagine intitulată de un adult
    3. Încurajați respirații adânci sau meditația.O modalitate bună de a face față mâniei sau a altor emoții copleșitoare este să stai liniștit și să se concentreze asupra respirației foarte profunde.Combinând respirația profundă cu unele exerciții de meditație, cum ar fi vizualizarea unui loc fericit sau imaginând emoții negative care ies din corp, poate face respirația și mai eficientă.
  • Dacă persoana este dispusă, le puteți îndruma printr-un exercițiu de meditație.Să-i instruiască să facă următoarele (puteți face acest lucru!):
  • Stați confortabil cu ambele picioare pe podea și cu mâinile care se odihnesc confortabil în poala ta. Inchide ochii.
  • Respirați adânc, permițându-vă burtă să se extindă cu plinătatea respirației.Imaginați o lumină albă care intră în fiecare colț al minții și corpului pe măsură ce respirați.
  • Respirați încet și în mod deliberat, permițându-vă complet expirați.Pe măsură ce expirați, imaginea negativității lăsându-vă corpul ca culori întunecate, noroioase, lăsând doar lumina din spate.
  • Repetați pentru 10-20 respirații sau până când persoana se simte relaxată și confortabilă.
  • Imagine intitulată de un adult
    4. Sugerează o soluție la această problemă.Dacă persoana care are un tantrum de temperament este prea depășită cu emoții să se gândească rațional sau nu vrea să crească o soluție rezonabilă cu dvs., încercați să sugerați câteva soluții la această problemă.Capul tău mai răcitor este probabil să prevaleze și s-ar putea să le treceți.
  • Nu fi surprins dacă persoana vă respinge inițial soluțiile.Ei pot avea nevoie de ceva timp să se calmeze și să proceseze ceea ce ați sugerat. S-ar putea întoarce foarte bine la tine mai târziu și să spună că au luat una dintre sugestiile tale pentru a rezolva problema.
  • Imagine intitulată de un adult
    5. Cereți persoanei ce au nevoie pentru a se simți mai calme.Dacă sunteți într-adevăr la o pierdere cu privire la modul de a face față sau de a ajuta persoana care are un tantrum temperament, ați putea încerca să le întrebați ce puteți face pentru a vă ajuta.Ei vă pot spune că au nevoie doar de ceva timp sau o îmbrățișare sau o plimbare afară.Oamenii care sunt predispuși la probleme de furie pot fi conștienți de ceea ce îi ajută să se răcească când sunt supărați.
  • Imagine intitulată de un adult
    6. Revizuiți subiecte sensibile la o perioadă ulterioară.Dacă ați avea o conversație care a provocat ca persoana să intre într-un tantrum temperament, ar trebui să renunțați probabil la subiect, dacă nu este complet sensibil la timp.Dați persoana pentru a trece peste furia lor inițială și pentru a reveni la ea mai târziu odată ce pare calm și rațional.
  • Avertizări

    Nu răspundeți într-un mod agresiv sau reacționar.Acest lucru va inflama probabil situația.
  • Dacă simțiți că mânia cuiva față de dvs. poate deveni violentă, îndepărtați-vă într-un loc sigur sau cereți ajutor de la cineva care vă poate proteja.
  • Dacă puteți, într-o criză, încercați să apelați la o linie de asistență medicală profesională sau sinucidere înainte de a implica poliția. Au existat incidente în care intervenția poliției în cazurile de oameni din criza mintală au dus la traumatizare sau deces. Când este posibil, implicați pe cineva cu siguranță că are expertiza și formarea pentru a face față în mod specific cu sănătatea mintală sau crizele psihiatrice.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar