Cum să se ocupe de un prieten manipulativ

Aproape toată lumea a trebuit să se ocupe de un prieten manipulator la un moment dat în viața lor. Acești oameni pretind că au interesul tău cel mai bun la inimă, tot timpul folosind jocuri mintale, vinovăție și chiar intimidare pentru a obține ceea ce vor de la tine. Suficient este de ajuns - dacă sunteți blocat într-o prietenie cu cineva care ia întotdeauna și nu dăruiți niciodată și ignorând comportamentul lor nu funcționează, ar putea fi timpul pe care ați chemat curajul să le confruntați cu ei sau pur și simplu a plecat.

Pași

Partea 1 din 3:
Rezistente la manipulare
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 1
1. Fi direct. Dacă bănuiți că sunteți manipulați, nu vă îmbătrâniți într-o șaradă inutilă. Dați-vă prietenului o șansă de a șterge aerul, cerându-le ceea ce vor fără cuvinte mincinoase. Un bun prieten va fi cinstit - un schemat va încerca să raționalizeze tot ceea ce spun într-un efort de a rămâne în control.
  • Evitați să jucați jocurile. Sunt o pierdere de timp, iar cu cât continuă mai mult, cu atât mai multă influență un manipulator experimentat va trebui să vă facă să faceți licitarea lor.
  • Este de obicei un semn rău atunci când cineva nu este dispus să-și dezvăluie adevăratele gânduri sau intenții.
  • Uneori, chiar tăcerea după ce o persoană încearcă să manipuleze că poți vorbi volume.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 2
    2. Păstrați un cap de nivel. Încercați să nu luați personal tactica prietenului dvs. Răspundeți calm la jabii sau eforturile lor de a vă influența. Simțiți-vă ca și cum ați fi manipulat este suficient pentru a face pe nimeni supărat, dar dacă permiteți lucrurilor să se încălzească, vor fi doar într-o problemă și mai mare. Prin menținerea poisei dvs., veți fi mai pregătiți să vă ocupați de situație productiv.
  • Făcându-vă supărat ar putea fi chiar parte din planul lor, deoarece vă afectează abilitatea de a raționa.
  • Întârzie o confruntare până când ați avut timp să se răcească.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 3
    3. Învață să spui "nu" fără să te simți vinovat de asta. Nu renunță la limitele ferme-centrate de cerințe. Nu contează cât de aproape de tine și prietenul tău sunteți, nu sunteți obligat să faceți nimic care merge împotriva conștiinței dvs. sau vă face să vă simțiți incomod. Odată ce vă obișnuiți să spuneți nu, veți schimba echilibrul puterii în relația înapoi spre centru.
  • Nu trebuie să vă justificați sau să oferiți scuze. Pur și simplu spuneți "Îmi pare rău, nu pot" și fi ferm.
  • Este posibil să existe momente când un prieten, chiar și unul manipulativ, are nevoie de ajutorul tău. Utilizați cea mai bună judecată pentru a decide când faceți ceea ce trebuie și când primiți jucat.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 4
    4. Stick-ului pentru tine. Persoanele cu personalități manipulative pradă pe stima de sine scăzută. Vorbind atunci când vă simțiți provocați, veți trimite mesajul că nu veți fi împins în jur. Atâta timp cât aveți încredere, nu vă veți simți presați să fiți ceva ce nu sunteți.
  • De exemplu, dacă știți pe cineva care ridică în mod constant sensul dvs. de moda pentru a se arăta mai bine, ați putea răspunde pur și simplu "Îmi place modul în care mă îmbrac."
  • Prin ieșirea din calea dvs. de a găzdui un partener critic, veți face doar licitarea lor.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 5
    5. Fă ce este mai bine pentru tine. Există o mare diferență între luarea de consiliere și luarea de comenzi. Nu vă fie frică să spuneți colegilor meddlesome să se aprindă dacă fac obiceiul de a interfera în afacerea dvs. La sfârșitul zilei, tu ești singurul care poate lua decizii în numele tău.
  • Un prieten adevărat nu poate întotdeauna ca ceilalți oameni pe care îi stai sau aprobați tipul sau fata pe care o întâlniți, dar nu vor încerca niciodată să vă spună că nu ar trebui să le vezi.
  • Petrece ceva timp reflectând pe Valorile și limitele personale. La ce esti bine? Ce merge prea departe? Acest lucru vă poate ajuta să stabiliți limite cu prietenul dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Punând o oprire a problemei
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 6
    1. Subliniați ceea ce fac. Uneori, prietenul tău ar putea să nu fie conștient de faptul că acționează egoist. Lăsați-i să știe că simțiți că le-ar putea ajuta să vadă eroarea căilor lor. Odată ce sunt conștienți de modul în care sunt percepute cuvintele sau acțiunile lor, puteți găsi că sunt atenți să nu repet aceeași greșeală în viitor.
    • Aveți grijă să nu sunați ca și cum ați chema în discuție caracterul lor.
    • Toată lumea poate fi manipulativă din când în când. Obținerea emisiunii în Deschidere este adesea primul pas pentru rezolvarea acestuia.
    • Amintiți-vă că pot fi defensive când aduceți acest lucru. Rămâneți calm și prietenos în timp ce discutați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 7
    2. Ignorați încercările lor de a vă manipula. Ca și profesorul școlar de clasă, a spus întotdeauna, când cineva face ceva înseamnă pentru tine, este mai bine să le ignori. Deoarece manipulatori fac lucrurile pe care le fac pentru a se simți importante, reglarea acestora este o modalitate sigură de a le face fără putere.
  • Aceasta ar putea fi cea mai liberă abordare dacă aveți un prieten a cărui tendință manipulativă se arată ocazional.
  • Amintiți-vă: alți oameni au doar un control atât de mult asupra voastră, pe măsură ce le dați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 8
    3. Discutați cu prietenul dvs. despre un model în curs de desfășurare. Lucrați la nervi pentru a le spune că comportamentul lor nu este în regulă. Fi pregătit să aducă exemple specifice și să explice cum te-au făcut să te simți. Nu este nevoie de o confruntare ostilă, dar ar trebui să clarificați că nu sunteți dispuși să jucați nebunul.
  • Mai degrabă decât să facă declarații potențial ofensive cum ar fi "Esti mincinos," care probabil va provoca oprirea lor, încercați ceva mai tact, cum ar fi "Cred că este nedrept că îmi răsuciți cuvintele când vă convine."
  • Rețineți că ciclul este probabil să continue dacă nu vă puneți piciorul în jos o dată și pentru toți.
  • Dacă manipularea este nouă, acordați atenție dacă există ceva care se schimbă recent în relația dvs. care ar putea face unul sau ambii dintre dvs. anxios. De exemplu, unul dintre voi vă pregătiți să vă mutați pentru un nou loc de muncă? Care ar putea fi un factor de motivul pentru care se întâmplă.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 9
    4. Stai pe poziții. Un manipulator calificat va încerca să te facă să pari că tu ești cel care este într-un fel la vina. Acestea ar putea să vă acuze că sunteți gelos sau nesigur, sau încercați să transformați mesele, aparent rănite. Nu le ascultați. Aveți dreptul să vorbiți când sunteți tratați nedrept.
  • Fi în căutarea deschiderilor pe care prietenul tău le-ar putea folosi pentru a evita o discuție, cum ar fi subminarea sentimentelor tale sau de a juca totul ca o glumă.
  • Dacă prietenul tău spune ceva de genul ăsta, "Ești prea sensibil" sau "Îți reacționezi," Amintiți-vă că ar putea încerca să vă manipulați din nou. Dacă sunteți supărat, aveți dreptul să lăsați prietenul dvs. să știe.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 10
    5. Cântărește argumentele pro și contra de a termina prietenia. Dacă v-ați avertizat pe prietenul dvs. că veți găsi comportamentul lor rău și refuză să-și asume responsabilitatea, puteți avea altă opțiune decât să le eliminați din viața voastră. Ruperea unei prietenii lungi nu este ușoară, dar veți fi mai bine pe termen lung. Asigurați-vă că este ceea ce doriți cu adevărat înainte de a vă decide să trageți ștecherul.
  • Când este înfuriat, prietenul tău ar putea recurge la tactici copilărești sau dureroase, cum ar fi să vă plângeți de cunoștințele reciproce sau să răspândiți zvonuri. Ignoră-i. Aceasta este doar o dovadă în continuare că nu au fost niciodată într-adevăr prietenul tău în primul rând.
  • Rezistă tentației de a calomniza fostul tău prieten altora. Fi persoana mai mare și lăsați-o să plece.
  • Partea 3 din 3:
    Identificarea unui prieten manipulator
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 11
    1. Fiți atenți la modul în care vorbesc despre ceilalți. Manipulatorii folosesc adesea critici ca o modalitate de a se face să arate superioare. Dacă prietenul tău nu are niciodată nimic bun de spus despre oamenii din jurul lor (inclusiv ceilalți prieteni), de obicei nu vor ezita să te pună jos când nu ești în jur. În unele cazuri, ei ar putea chiar să iasă din calea lor pentru a încerca să vă facă să vă simțiți mici în fața voastră.
    • Este rară că veți auzi o persoană cu o personalitate manipulativă acceptă responsabilitatea pentru propriile lor greșeli. În mintea lor, ei nu pot face nimic rău.
    • Prietenii cu un manipulator ar putea însemna găsirea obiectului de bârfe sau zvonuri.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 12
    2. Învață să recunoști excursii de vină. Feriți-vă de oamenii care aduc întotdeauna evenimente trecute (cum ar fi împrumutarea banilor sau ajutându-vă printr-un timp dificil) doar pentru a le ține peste cap. Acesta este un semn sigur de drepturi - ei simt că le datorezi ceva, indiferent de circumstanțele.
  • Nu mai permiteți să vă înșelați să vă simțiți vinovați când nu ar trebui. Când luați ceea ce vă informați la valoarea nominală, veți fi mai dornici să vă rog pentru a vă întoarce în grațiile bune ale prietenului dvs.
  • Fiți în față când bănuiți că sunteți vinovați să faceți ceva. Vă va ajuta pe prietenul dvs. să vadă eroarea căilor lor, dacă o fac în mod inconștient și le-au spus că sunteți pe ei dacă o fac în mod intenționat.
  • Un prieten manipulativ ar putea încerca să vă învinovățească că ceva nu merge bine, chiar și atunci când nu ai nimic de-a face cu asta. Dacă bănuiți că acest lucru este cazul, încercați să nu luați personal.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 13
    3. Întrebați-vă dacă prietenul dvs. a fost fiabil în trecut. Gândiți-vă la vremurile pe care prietenul dvs. a fost într-adevăr acolo pentru dvs. când aveți nevoie de ei. Dacă aveți probleme să reamintim oricare dintre aceste vremuri, ar putea însemna că prietenul dvs. este un utilizator. Relațiile unilaterale beneficiază doar de manipulator, care este modul în care îl doresc.
  • Încercați să vă întrebați prietenul dvs. pentru o mică favoare. Lungimile pe care le doresc să meargă pentru a vă ajuta să vă puteți spune multe despre cât de mult vă apreciază prietenia.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 14
    4. Determinați dacă prietenul dvs. este de fapt manipulativ. Nu presupuneți doar că încearcă să vă controleze sau să vă rănească sentimentele. Există o șansă ca să-ți spună ceva ce cred cu adevărat că trebuie să auziți. O persoană manipulativă, pe de altă parte, va avea întotdeauna în centrul motivelor lor.
  • De exemplu, să spunem că ați avut o zi proastă la locul de muncă. Majoritatea prietenilor ar încerca să te înveselească. Un prieten manipulativ, totuși, ar putea încerca să vă îndreptați vorbind despre cum a fost mai rău ziua lor.
  • Căutați un model de toate Luați și nu dați în relația dvs. Aceasta este o bună indicație că prietenul dvs. este să profite de dvs. dacă își dau seama sau nu.
  • Acuzându-ți prietenul fără un motiv bun, poate provoca doar o tensiune inutilă.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten manipulativ Pasul 15
    5. Vă asigurați-vă că problema este cu ei, nu. S-ar putea să începeți să vă întrebați dacă sunteți doar sensibili sau supraîncărcați, dar nu vă ghiciți în al doilea rând. O parte din strategia lor este de a vă face să vă simțiți ca și cum ați fi cel care este greșit. Ceea ce fac este nedrept, și vă datorați ca să nu lăsați să continue.
  • Oamenii manipulați vor încerca adesea să vă învinovățească sau să vă diminuați sentimentele. Ar putea spune "Îți imaginați asta" sau "De ce nu poți lua o glumă?" Încercați să nu lăsați aceste tactici să vă schimbe mintea. Aveți dreptul să vă afirmați limitele.
  • Efectuarea de scuze pentru prietenii de auto-servire va face mai greu să spună când vă folosesc.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fii mai atent la cine alegi ca prieteni. Înconjurați-vă cu oameni care vă sărbătoresc succesele și vă sprijiniți prin momente dificile fără nici un motiv ulterior.
  • Blocați fostii prieteni care folosesc social media la badmouth tu. Aveți lucruri mai bune de făcut decât să vă faceți griji cu privire la ceea ce cred.
  • Dacă încearcă să înceapă o luptă sau un argument, indiferent cât de mult doriți să vă întoarceți, repetați și peste, "Nu mă interesează să lupt cu tine". O să le deranjeze și astfel nu pot spune unui adult că refuzi să te oprești cu ei.
  • Discutați cu ceilalți prieteni și vedeți dacă au avut vreodată probleme similare cu persoana în cauză.
  • Niciodată nu te îndoiești pentru că altcineva crede că știu mai bine decât tine.
  • Avertizări

    Evitați împărtășirea prea multor detalii personale cu prietenii manipulativi. Ei pot căuta o modalitate de a le folosi împotriva voastră.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar