Cum să calmezi o fată în jos

Poate fi frustrant să ai pe cineva care îți pasă să fii supărat. Dacă prietenul, prietena sau sora ta este cu adevărat supărat, anxios sau trist, probabil că vrei să știi cum să o ajuți calm. Aflați cum să vă liniștiți o fată în jos, relaxându-i, oferindu-vă sprijinul sau vorbind.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ajutându-i relaxul
  1. Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 1
1
Respiră adânc cu ea. Când o vedeți că se luptă să se calmeze pe cont propriu, o conduce într-un exercițiu profund de respirație care promovează răspunsul natural de relaxare. Pentru a practica respirația profundă:
  • Găsiți un loc liniștit, confortabil, în care cei doi puteți sta fără distragere. Fie stați drept cu o pernă sau utilizați un scaun pentru sprijin. Relaxați-vă umerii și odihniți-vă mâinile pe coapse.
  • Amândoi ar trebui să plasați o mână pe piept și una pe abdomen. Respirați adânc prin nasul dvs. pentru 4 până la 8 contează. Mâna de pe abdomenul tău ar trebui să se extindă cu burta ta. Țineți respirația pe scurt, timp de 1 până la 2 contează. Apoi, eliberați aerul prin gură, urmărind căderea mâinii cu burta, pentru același număr de contorizare ca inhale. Mâna de pe piept ar trebui să se miște foarte puțin.
  • Repetați procesul de expirație de inhalare timp de 5 până la 10 minute sau până când devine mai relaxat.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 2
    2. Faceți relaxarea musculară progresivă. O altă tehnică pe care o puteți încerca să o slăbiți și să vă relaxați este relaxarea musculară progresivă. Acest exercițiu vă ajută să observați unde vă țineți tensiuni în corpul dvs. și știți ce relaxare se simte ca în aceste zone tensionate.
  • Apuca scaune confortabile în scaune sau pe canapea. Începeți cu câteva minute de respirație profundă pentru a stimula calmul.
  • Începeți la picioarele dvs. și mutați-vă în sus. Observați cum se simt picioarele. Ia câteva secunde pentru a deveni conștienți de acest sentiment. Apoi, contractați treptat mușchii în picioare până când sunt extrem de tensionați. Țineți 10 conturi. Eliberați tensiunea, luând în considerare modul în care se topește pur și simplu. Rămâneți în acest stat pentru aproximativ 10 conturi, continuând să respirați profund.
  • Mișcați încet prin contractarea corpului și eliberarea fiecărui grup muscular.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 3
    3. Fă niște exerciții. Intensitatea de a lucra nu poate să vină imediat atunci când se gândește la modalitatea de a calma pe cineva în jos, dar activitatea fizică este o modalitate teribilă de a scuti stresul și de a promova o dispoziție pozitivă. Exercițiul generează acele substanțe chimice simt aflate în creier numite endorfine care tind să te facă să te simți mai energic și mai strălucitor despre viață.
  • Dacă o vedeți că are o zi grea, conduceți-o spre o clasă de fitness de grup ca Zumba pentru a se deplasa și a forma conexiuni sociale. Alte idei includ rularea, mersul pe jos, yoga, jocul de baschet, înot și drumeții.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 4
    4. Faceți un exercițiu de imagini ghidate împreună. Imaginile ghidate sau vizualizarea este o altă abordare care promovează răspunsul de relaxare natural al organismului. Această practică poate fi efectuată prin ascultarea unei audiotape sau urmând de-a lungul unui videoclip YouTube. Iată cum funcționează:
  • Găsiți un loc liniștit, senin pentru a asculta un exercițiu de vizualizare ghid sau alegeți să vă folosiți propriile minți. Ideea începe prin respirația profundă. Apoi, începeți vizualizarea unui loc care face ca fiecare dintre voi să vă simțiți în siguranță sau fericiți, cum ar fi casa bunicii, gaura locală de apă sau o plajă exotică.
  • Utilizați cel puțin trei simțuri pentru a imagina acest loc. Nu te opri doar la modul în care se pare în mintea ta. De asemenea, aduceți în minte modul în care miroase (e.G. cookie-uri proaspăt coapte sau nuca de cocos) sau gusturi (e.G. chips-uri de ciocolată sau aer sărat). Mișcați mai adânc și mai adânc într-o stare de relaxare pe măsură ce luați în senzațiile și împrejurimile locului dvs. special.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 5
    5. Ascultați muzică liniștitoare. Cercetările arată că muzica clasică este deosebit de eficientă la producerea unei stări de spirit calmante. Cu toate acestea, ea depinde într-adevăr de ea, poate că vrea doar să-și uite problemele temporar și să-și scuture șoldurile într-o bătaie tribală. Sau, ea ar putea dori să se comită prin ascultarea de cântece care descriu sentimentele ei.
  • Atâta timp cât se relaxează pentru ea, nu contează ce tip de muzică este.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind o sursă de sprijin
    1. Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 6
    1. Evitați să spuneți "calmeaza-te". Când este supărată și strigând la vârful plămânilor ei, ultimul lucru pe care doriți să-l spuneți este "calmeaza-te".Deși calmarea ei în jos poate, într-adevăr, să fie accentul tău, cele două cuvinte au de fapt puterea de a ridica ei chiar mai mult. În plus, spunând că aceasta o poate face să creadă că minimizează sau respinge sentimentele.
    • În schimb, încercați ceva de genul acesta: "Văd că sunteți supărat / frustrat / anxios...Ce pot sa fac?" sau "Nu pot face ce spui. Să luăm câteva respirații adânci și să începem".
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 7
    2. Oferă ajutor. Dacă o vezi că totul a închis peste ceva ce o primește în jos, întreabă ce poți face pentru a lua povara departe, chiar temporar. Poate că ar vrea să o ajuți cu un proiect la școală sau o corvoadă în jurul casei. Poate chiar vrea să meargă la prânz sau să meargă la parc cu tine.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 8
    3. Fă-i zâmbetul. O modalitate de a-și lua mintea de la ceea ce îi subliniază este să-și schimbe perspectiva. Faceți ceva pentru a-i face zâmbetul. Spuneți-i o glumă sau urmăriți un film amuzant sau un film împreună. Să-i spună și să o cumpere acea carte nouă / pereche de cercei pe care o dorea.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 9
    4. Oferiți atingerea fizică. Atingerea umană are proprietăți uimitoare de calmare. Din moment ce Touch este una dintre cele mai vechi și cele mai vechi forme de comunicare, în cea mai mare parte toată lumea răspunde la ea. Atingerea fizică sub formă de îmbrățișări, o mângâiere, un pat pe spate sau de mână poate oferi confort că poate cuvintele nu pot. Atingerea fizică a fost demonstrată la scăderea stresului, îmbunătățirea rezultatelor din domeniul sănătății și ridicarea stării de spirit.
  • Întreabă-o dacă e în regulă, apoi dă-i o îmbrățișare, frecați-o înapoi sau umeri, sau ține mâna. Această legătură fizică aparent mică cu dvs. ar putea fi doar ceea ce are nevoie calmeaza-te.
  • Metoda 3 din 3:
    Vorbind despre asta
    1. Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 10
    1. Așteptați până când este gata. Când le vedem pe cei care ne pasă în necazuri sau de durere, vrem instantaneu să rezolvăm situația. Să depășească dorința de a "fixați" problema ei sau o grămadă să vorbească despre asta. Cel mai bun scenariu de caz este doar să fie acolo. Când este gata să vorbească, ea va.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 11
    2. Ascultați activ. cei mai buni ascultători Nu ascultați răspunsul, ascultă să înțeleagă. Ascultarea activă este procesul de concentrare a atenției asupra mesajului său și de a răspunde astfel încât să puteți obține o înțelegere reciprocă. Ascultarea activă implică patru principii-cheie:
  • Încercați să înțelegeți înainte de a fi înțeles. Trebuie să colectați informații despre ceea ce spune înainte de a putea oferi în mod adecvat un răspuns la ea.
  • Să fie fără judecată. Să se abțină de la exprimarea oricărei judecăți despre circumstanțele ei. Demonstrați o atenție pozitivă necondiționată și inteligență emoțională. Cu care puteți fi cu, discutați și oferiți sprijin fără a fi neapărat de a fi de acord cu tot ce spune ea.
  • Asigurați atenția nedivizată. Faceți un contact vizual într-un raport care se simte confortabil, de obicei aproximativ 70% din timpul pe care îl ascultați (aproximativ 50% când vorbiți). Închideți telefonul. Întoarceți-vă să o înfruntați cu brațele și picioarele neclarizate.
  • Faceți o utilizare adecvată a tăcerii. Stați liniștit, indiferent cât de mult doriți să întrerupeți. Ea poate avea o revelație importantă care nu iese niciodată din cauza unei întreruperi prematură. Oferiți feedback dând din cap, zâmbind sau spunând scurte observații, cum ar fi "Umm Hmm" sau "Continua" să o lase să știe că asculți.
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 12
    3
    Validați-i sentimentele. Mai mult decât probabil, dacă ea este copleșită de stres sau emoție, ea poate doar să vrea să se simtă auzită și acceptată. Când cei dragi sunt supărați, acesta poate fi extrem de ușor să-și ignore sentimentele de bază într-un efort de rezolvare a situației. Când se calmează puțin, cere-i să-ți descrie sentimentele fără a-și minimaliza circumstanțele sau de a oferi sfaturi nesolicitate. Declarațiile de validare utile pot suna ca:
  • "Aww, sună teribil."
  • "Îmi pare atât de rău că ai un timp atât de greu."
  • "Văd de ce ești supărat. Care nu sună corect."
  • Imagine intitulată Calm o fată în jos Pasul 13
    4. Ajut-o problema rezolvata. Numai după ascultarea activă și validarea sentimentelor sale puteți să vă mutați în etapa de rezoluție. Și, totuși, ar trebui să încercați doar să o ajutați cu situația dacă vă cere în mod expres ajutorul dvs. În caz contrar, lucrarea dvs. este făcută. Dacă cere sfaturi sau ajutați la rezolvarea unei probleme, lucrați împreună.
  • Definiți în mod clar problema. Apoi, întrebați-o în mod ideal ceea ce ar dori ca rezultatul final să fie. Odată ce ați identificat obiectivele, apoi ați subliniat o listă de soluții posibile care le pot satisface. Treceți peste fiecare soluție cu voce tare și luați în considerare avantajele și dezavantajele fiecăruia. Permiteți-i să ia decizia finală. Amintiți-vă, sunteți acolo pentru a fi o sursă de sprijin, nu pentru a prelua viața ei.
  • Dacă problema ei este prea mare pentru a vă ajuta singuri, oferiți-vă să mergeți cu ea pentru a vorbi cu părinții ei, un alt adult, consilierul școlar sau un consilier profesionist.
  • sfaturi

    Dacă într-adevăr vrea să fie lăsată singură, dă-i un spațiu. Țineți cont de faptul că ar putea dori ca cineva să vorbească mai târziu, așa că ai găsit-o că ești acolo dacă are nevoie de tine.
  • Fi sincer și cinstit.
  • Acordați atenție fiecărui detaliu la ceea ce spune. Nu "în afara zonei" Când își exprimă sentimentele, pentru că ar putea cere opinia dvs. despre ceva sau cum ați reacționa la o astfel de situație. Nu asculta în mod activ ar putea să o facă să se simtă ca și cum nu-ți pasă.
  • O țineți cu iubire în timp ce plânge și îi spune că vrei să știi ce este în neregulă cu ea și cum poți ajuta.
  • Avertizări

    Nu spuneți literalmente să se calmeze sau să se relaxeze. Calm-o în jos fără să spună că o va deranja doar mai mult.
  • Nu încercați să discutați cu ea despre problema însăși. Dă-i ceva timp, într-adevăr o învesește-o, dar nu încercați să o faceți să vă spună ce sa întâmplat exact.
  • Nu-i insultați mai mult.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar