Cum să se ocupe de părinți

Probabil vă iubiți foarte mult părinții dvs., dar asta nu înseamnă că nu vă deranjează uneori. Dacă ați avut recent o luptă cu părinții dvs., încercați să vă liniștiți înainte de a vorbi din nou cu ei. În plus, discutați cu părinții dvs. adesea astfel încât să fie mai ușor să le spuneți când ceva este greșit sau doriți să schimbe o regulă. Este, de asemenea, o idee bună să lucrați la îmbunătățirea relației dvs. prin a fi fiabil și petrecerea timpului cu părinții dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calmarea după o luptă
  1. Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 1
1. Petreceți ceva timp singur, astfel încât să vă puteți simți mai bine. După o luptă, du-te în camera ta, stai afară sau du-te la o plimbare. Luați acest timp să vă gândiți la ceea ce sa întâmplat și cum vă simțiți în legătură cu asta. Acest lucru vă oferă timp să vă procesați sentimentele și să eliberați orice emoții negative pe care le simțiți.
  • Exercițiul de lumină vă poate ajuta să vă simțiți mai repede. S-ar putea să mergeți la o plimbare sau face yoga în camera ta.

Bacsis: Dacă sunteți foarte supărat, sunați la un prieten sau pe cineva în care aveți încredere în a vă evacua sentimentele.

  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 2
    2
    Luați respirații profunde Pentru a vă ajuta să vă liniștiți rapid. Un argument cu părinții dvs. ar putea provoca inima dvs. să se răcească și respirația dvs. pentru a obține mai repede. Din fericire, puteți relaxa acest răspuns cu respirație profundă. Puneți mâna peste stomac. Apoi, trageți încet aerul în plămâni. Stomacul tău ar trebui să se extindă sub mâna ta. Faceți acest lucru pentru 5-10 respirații.
  • Ca altă opțiune, inspirați la un număr de 5, apoi țineți-vă respirația pe măsură ce vă numărați la 5. Apoi, expirați încet la un număr de 5. Repetați de 5 ori.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 3
    3
    Medita timp de 10 minute pentru a vă ajuta să vă împământați. Meditația vă ajută să vă liniștească mintea și declanșează răspunsul de relaxare al corpului. Stați sau stați într-o poziție confortabilă. Apoi, închideți ochii, vă îndepărtați mintea și vă concentrați asupra respirației. Când mintea ta se rătăcește, adu-ți gândurile înapoi la respirație.
  • Vă ajută să numărați respirațiile pentru a vă ajuta să vă păstrați mintea de la rătăcire.
  • Dacă vă place, repetați o mantra pentru tine în timp ce meditați, cum ar fi "Pace", "Calm" sau "Relaxați-vă."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 4
    4. Scrieți în jurnalul dvs. pentru a vă ajuta să vă procesați gândurile. După o luptă mare cu părinții tăi, este normal să te simți supărat, frustrat și supărat. Jurnalizarea vă poate ajuta să lucrați prin emoțiile dvs. și să faceți sensul a ceea ce sa întâmplat. Notați ce sa întâmplat și cum vă simțiți în legătură cu asta.
  • Păstrați jurnalul într-un notebook sau pe computer.
  • Metoda 2 din 3:
    Vorbind cu părinții tăi
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 5
    1. Alegeți un timp când sunteți amândoi calm. Este greu să ai o conversație bună când ești supărat. Așteptați până când dvs. și părinții dvs. au avut ocazia să se răcească. Apoi, stai jos pentru a vorbi despre cum te simți și ce ai nevoie de la ei.
    • Este util să programați un timp pentru a vorbi. De exemplu, ați putea spune părinților dvs. "Chiar trebuie să vorbesc cu dvs. Crezi că vei avea câteva minute după cină să stai și să vorbești cu mine?"
    • Dacă știți că părinții dvs. au avut o zi stresantă, este probabil cel mai bine să aștepte până la alt moment.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 6
    2
    Asculta la ceea ce trebuie să spună părinții dvs. Ar putea fi greu uneori, dar faceți tot ce este mai bun pentru a asculta calm viziunea părinților dvs. cu privire la ceea ce se întâmplă. Pe măsură ce ascultați, încercați să vă dați seama ce sunt principalele motive pentru a simți modul în care fac. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce îngrijorări trebuie să vă adresați.
  • După ce părinții tăi încearcă să vorbească, încercați să parafraze ceea ce le-au spus înapoi, așa că sunteți toți pe aceeași pagină. Spune: "Sună ca și cum ai fi îngrijorat că voi cădea în urmă la munca mea școlară dacă ies în week-end" sau "sună ca și cum crezi că mă întâlnesc pe cineva care este prea bătrân pentru mine."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 7
    3. Explicați modul în care vă simțiți că vă ajută părinții să vă înțeleagă. Probabil că aveți zile când se pare că părinții dvs. nu vă înțeleg deloc. Acest lucru ar putea fi adevărat, mai ales dacă aveți un timp greu de deschidere la ei. Pentru a ajuta părinții dvs. să vă înțeleagă mai bine, spuneți-i cum vă simțiți și ce se întâmplă în viața voastră. Apoi, discutați despre ceea ce sperați că vor face să vă ajute.
  • S-ar putea să spui: "Chiar acum mă simt foarte copleșit de școală. Pentru a face lucrurile mai rău, prietenii mei se află fără mine, pentru că nu am voie să merg la petreceri. Știu că ești îngrijorat de mine, dar sunt suficient de mare pentru a lua decizii responsabile. Sper că mă vei lăsa să merg la petreceri cu prietenii mei dacă am verificat de multe ori."
  • De asemenea, ați putea spune: "Știu că notele mele au coborât foarte mult acest semestru și sunt la fel de supărat ca voi. M-am simțit cu adevărat deprimat în ultimele luni, deci este greu să te concentrezi. De asemenea, am probleme cu păstrarea cu misiunile mele. Vreau să fac schimbări pozitive, dar nu sunt sigur unde să încep. Mă îngrijorează că mă vei pedepsi în loc să mă ajuți să mă îmbunătățesc."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 8
    4. Răspundeți calm când părinții dvs. spun ceva supărător. Părinții dvs. probabil vor spune uneori ceva greșit, dar este important să vă păstrați răcoarea. Sunt mult mai probabil să vă asculte dacă nu vă strigați sau să le strângeți. Dacă părinții tăi sunt nepoliticoși, înseamnă sau insensibili, lăsați-i să vorbească. Apoi, spuneți calm cum te-au făcut să te simți.
  • De exemplu, să spunem că ați eșuat un test important și părintele dvs. strigă: "Ar trebui să fiți jenat de acest grad! Ești atât de leneș!"Acest lucru ar fi atât de rău să auziți! S-ar putea să răspundeți ", mă simt foarte rău pentru acest grad și mă doare sentimentele pe care mi-ai numi-o leneș. Am studiat cu adevărat greu pentru acest test, dar nu trebuie să înțeleg materialul."
  • În mod similar, să spunem că aveți o dată și părintele dvs. dezaprobă. Ei ar putea spune: "Veți obține cu acest ratat și vă ruinează întregul dvs. viitor."Ai putea răspunde," înțeleg că ești îngrijorat, dar îmi doare sentimentele că crezi asta. Sunt o persoană inteligentă, harnică, deci vă rog să nu presupuneți cel mai rău dintre mine."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 9
    5. Încercați să vedeți lucrurile din punctul de vedere al părinților dvs. Este probabil ca părinții dvs. să vină cel mai bine pentru dvs. și că încearcă să vă împiedice să faceți greșeli. Cu toate acestea, acest lucru poate să-i facă să fie prea stricte, uneori, care este super enervant. Când părinții tăi irită sau sunt nerezonabili, gândiți-vă cum ați simți în locul lor. Apoi, căutați motive pozitive pentru deciziile lor.
  • De exemplu, să spunem că părinții dvs. nu vă vor lăsa să mergeți la un festival de muzică cu prietenii dvs. Care poate fi atât de frustrant, mai ales dacă toată lumea pe care o cunoașteți. Cu toate acestea, ați putea recunoaște că fac doar această decizie, deoarece sunt îngrijorați că ați putea fi răniți la festival.
  • În mod similar, părinții dvs. s-ar putea supăra în mod constant despre notele și temele. În timp ce acest lucru ar putea fi iritant, ați putea considera că încearcă doar să vă ajute să reușiți la școală și să vă stabiliți pentru un viitor luminos.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 10
    6. Discutați despre subiecte casual cu părinții dvs., astfel încât aveți o comunicare mai bună. Ar putea fi foarte greu să vorbim cu părinții dvs., mai ales dacă ați argumentat foarte mult. Dacă este cazul, căutați distracție, subiecte ușoare pe care le puteți vorbi cu părinții dvs. Apoi, încercați să aveți cel puțin o conversație cu ei în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta să comunicați mai bine cu ei.
  • De exemplu, să spunem că tu și părinții tăi vă bucurați de o echipă sportivă locală. S-ar putea să le vorbiți cu privire la modul în care echipa se efectuează sau pe care jucătorii vă place cel mai bine.
  • Dacă aveți un animal de companie, spuneți părinților dvs. povești despre dvs. și despre animalul dvs. de companie.
  • Vorbește despre ceea ce vizionați la televizor, ceea ce studiați sau ce intenționați să faceți în weekend.
  • Bacsis: Cu cât discutați mai mult cu părinții dvs., cu atât va fi mai ușor. Spunându-le despre lucrurile mundane în viața voastră pe o bază zilnică, va face mai ușor să vorbim cu ei când vine ceva mare.

    Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea relației dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 11
    1. Urmați regulile pentru a construi încrederea părinților. Uneori regulile se simt prea restrictive, dar părinții tăi au stabilit reguli pentru a vă ajuta să vă păstrați în siguranță. Faceți tot posibilul pentru a vă supune tuturor regulilor părinților voștri. Acest lucru va ajuta la construirea de încredere și le va arăta că sunteți fiabili.
    • Dacă părinții dvs. au încredere în tine, probabil că vor fi mai deschisi să schimbe regulile.

    Variație: Uneori, regulile părinților dvs. se pot simți total nedrept. Acest lucru este valabil mai ales dacă regulile dvs. au fost aceleași ani de ani, chiar dacă ați ajuns mai în vârstă și mai responsabil. Dacă este cazul, discutați cu părinții dvs. despre revizuirea regulilor.

  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 12
    2. Păstrați toate promisiunile dvs., astfel încât părinții dvs. să știe că sunteți fiabili. Când îi spui părinților tăi, vei face ceva, este important să urmezi. Aceasta include lucruri cum ar fi chemarea de a le spune unde vă aflați, vă completați treburile și faceți temele. Fă-ți întotdeauna ceea ce spui, astfel încât părinții tăi știu că pot avea încredere în Cuvântul tău.
  • De exemplu, să spunem că îi spuneți părinților că vă veți curăța camera, astfel încât să nu vă oprească. Asigurați-vă că o curățați! Altfel, ei vor crede că trebuie să vă piardă mai mult pentru a vă face lucrurile.
  • Ocazional, ceva ar putea veni care vă împiedică să faceți ceea ce ați promis. În acest caz, du-te imediat la părinții tăi și spune-le ce se întâmplă. Ei vor fi mai probabil să înțeleagă dacă vorbești mai întâi cu ei.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 13
    3. Consultați-vă cu părinții dvs., așa că știu că sunteți bine. Părinții tăi vă îngrijorează, mai ales când nu știu unde vă aflați. Faceți-i un obicei să scrieți sau să-i sunați părinții atunci când nu sunteți acasă. Spune-le unde ești, cu cine ești, și că ești bine. Acest lucru poate să-i ajute să se simtă mai confortabil, oferindu-ți libertatea.
  • De exemplu, ați putea să faceți o fotografie cu prietenul dvs. în fața teatrului de film dacă vă vedeți un film. Apoi, trimiteți-l la părinții dvs. cu un mesaj ca ", la filmele cu Alex pentru a vedea cel mai recent film Marvel. Textul dvs. de îndată ce filmul se oprește."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 14
    4. Spuneți părinților dvs. când faceți o greșeală. S-ar putea să vă simțiți foarte speriat când vă încurcați, dar toată lumea face greșeli. Părinții tăi știu că, așa că fii cinstit cu privire la ceea ce sa întâmplat. De îndată ce îți dai seama că te-ai încurcat, vorbește cu părinții tăi despre ce sa întâmplat. Apoi, spune-le ce intenționați să faceți în viitor pentru a face lucrurile mai bune.
  • S-ar putea să spuneți: "Am uitat că hârtia mea de cercetare a fost datorată astăzi, așa că voi pierde punctele. Mă simt foarte supărat pe mine însumi, pentru că lucrez atât de greu să-mi păstrez notele. Mi-am trimis deja hârtia târzie și voi începe să păstrez un planificator, astfel încât acest lucru nu se va mai întâmpla din nou."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții Pasul 15
    5. Petreceți timpul de calitate cu părinții dvs., astfel încât să vă apropiați. Este normal să se îndepărteze de părinții dvs., mai ales când sunteți adolescent. Cu toate acestea, petrecerea timpului suplimentar cu ei vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil vorbind cu ei despre probleme și s-ar putea să vă ajute să le arătați că meritați mai multă libertate. Cereți părinților dvs. să facă activități distractive cu dvs. cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât să puteți construi o relație puternică.
  • De exemplu, bucurați-vă de o cină de familie, Go Bowling, jucați Mini Golf, jucați jocuri de bord sau vizionați un film împreună.
  • sfaturi

    Este normal să aveți probleme cu părinții dvs. uneori.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar