Cum să vă ocupați de proprietatea inestetică a vecinului dvs

Care se ocupă de proprietatea inestetică a unui vecin poate fi o experiență frustrantă. Există multe considerații care ar trebui să fie făcute și cu siguranță doriți să fiți intenționați cu privire la acțiunile dvs. și aveți grijă în abordarea dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Abordându-vă vecinul
  1. Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
1. Au o conversație față-în-față. Uneori oamenii sunt pur și simplu conștienți de faptul că există o problemă, așa că nu presupuneți că vecinul vostru se gândește la această problemă. Dacă este stabilit în mintea voastră că trebuie făcut ceva, ar trebui să programați o întâlnire față în față pentru a vă comunica preocupările. Există posibilitatea ca vecinul dvs. să rezolve prompt problema după ce ați auzit ce aveți de spus.
  • Înainte de a planifica o întâlnire față în față, trebuie să evaluați dacă situația este sau nu în siguranță. Nu toată lumea este vecinătate și, uneori, având o conversație față-în-față nu este prudentă. Ar putea fi chiar periculos. Este deosebit de înțelept să se prezinte doar pe proprietatea unei persoane neinvitat. Puteți decide să vă ocupați de situația cu anonimatul pentru a evita răul fizic sau orice tip de represalii.
  • Dacă vă decideți să mergeți mai departe cu o întâlnire, fiți pregătiți să spuneți exact ce este problema și să ofere o dată rezonabilă prin care credeți că problema ar trebui rezolvată. Iată câteva exemple: "Te-am apreciat întotdeauna ca un vecin, dar sunt preocupat de starea actuală a proprietății dvs," și "Cred că 30 de zile este o perioadă rezonabilă de timp pentru a rezolva problema. Ce crezi?"
  • Există o veche zicală că "gardurile bune fac vecini buni."Dacă preferați să evitați interacțiunea cu vecinul dvs. despre această situație și problemele viitoare, luați în considerare punerea unui gard care vă blochează viziunea asupra proprietății vecinului dvs. Nu trebuie să vă uitați la vecinii dvs., proprietatea inestetică ar putea rezolva problema din perspectiva dvs. și păstrați pacea cu totul.
  • Dacă vecinii sunt chiriași, contactați direct proprietarul casei. Puteți găsi informațiile casei prin intermediul biroului evaluatorului județului.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    2. Discutați impactul financiar. Dacă încercați să vă vindeți casa, atunci este perfect pentru a comunica urgența, comunicând, de asemenea, că problema poate afecta valoarea casei dvs. Poate doriți să reamintiți vecinului că această chestiune afectează și valoarea proprietății lor, care poate fi un stimulent financiar pentru a rezolva problema.
  • Luați în considerare le-ați spus că doriți ca cumpărătorii potențiali să știe că sunt vecini buni și apoi oferă asistență pentru a accelera rezoluția, astfel încât să nu afecteze vânzarea proprietății dvs. (acest lucru ar putea însemna, de fapt, să curățați gunoiul).
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    3. Împiedică o confruntare. Când comunicați cu cineva cu privire la un subiect dificil, este important să fiți politicos pentru a evita escaladarea situației. Este posibil să se adreseze unui subiect sensibil fără a fi confruntat sau ostil. O abordare blândă este, în general, cea mai bună.
  • Pregătiți-vă pentru un contraatac și reconciliați-vă în mintea voastră că veți rămâne diplomatic și calm dacă vecinul dvs. devine supărat.
  • Dacă situația escaladă, pleacă și intenționează să discute problema la o dată ulterioară.
  • Fiind cordial înainte de o problemă apărută, uneori va merge mult spre rezolvarea conflictului pe drum. Un fel "salut" de-a lungul anilor poate face o mare diferență.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    4. Evitați limba inflamatorie. Nu utilizați limbajul care este acuzator sau lipsit de respect. De exemplu, cuvintele "urât" sau "dezgustător" sunt ofensatoare și pot escalada rapid problema.
  • Să vă amenință vecinul. Majoritatea oamenilor nu răspund cu bunăvoință la amenințări și este mai bine să rămână respectuos.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    5. Răspundeți în loc de reacție. Înainte de a se angaja în orice conversație, luați o decizie de a răspunde calm în timpul comunicărilor dvs. cu vecinul dvs. Reacționarea fără a gândi la consecințe ar putea crea un rezultat mult mai rău decât este necesar.
  • Metoda 2 din 4:
    Documentarea a ceea ce se întâmplă
    1. Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    1. Ia notite. Urmăriți evenimentele care au avut loc prin scrierea unor note scurte, inclusiv date, ori și indivizii implicați
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    2. Fa poze. Discreptly Faceți fotografii ale proprietății inestetice. A fi subtil poate împiedica un argument sau altercație cu vecinul dvs. Este foarte important să nu vă încălcați pe proprietatea vecinului dvs. în timpul oricărei încercări de a documenta situația.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    3. Recordul înregistrărilor video. Dacă există un eveniment deosebit de grav, puteți înregistra acest eveniment pentru dovezi clare despre ceea ce a avut loc.
  • Fie că faceți fotografii sau filmarea video, puteți găsi benefică pentru a utiliza subtil telefonul smartphone, deoarece este de obicei disponibil imediat. Asigurați-vă că toate fotografiile și videoclipurile sunt ștampilate.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    4. Listează alți vecini. Urmăriți ceilalți vecini care ar fi putut să-și îndeplinească preocupările similare sau similare. Deși nu este o idee bună să bârfe și să creeze drama prin implicarea altor vecini în mod inutil, este o idee bună să enumerați numele celor care ar putea să vă susțină pretențiile dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    5. A scrie scrisori. Dacă întâlniți față în față, urmăriți prin scrierea unei scrisori non-agresive pentru a confirma și a reitera ceea ce ați discutat. Puteți trimite scrisori ulterioare după cum este necesar.
  • Dacă intenționați să urmăriți conversația dvs. în scris, puteți lua în considerare spuneți vecinului dvs. să aștepte o scrisoare de confirmare prin poștă, astfel încât acestea să nu fie prinse de la primirea scrisorii.
  • Asigurați-vă că toate literele sunt datate și copiate pentru înregistrările dvs. Puteți lua în considerare trimiterea literelor prin poștă certificată pentru a confirma primirea.
  • Metoda 3 din 4:
    Evaluarea situației
    1. Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    1. Clarificându-vă preocupările. Când se ocupă de proprietatea inestetică a unui vecin, este important să punem lucrurile în perspectivă înainte de a avea nici o conversație sau să luăm decizii. Întotdeauna țineți cont de importanța menținerii relațiilor pozitive cu vecinii dvs., când este în cadrul controlului dvs. În timp ce puteți aborda cu siguranță problemele, nu doriți să faceți nimic care să creeze în mod inutil un mediu ostil sau să diminueze în continuare bucuria proprietății dvs.
    • Gândiți-vă dacă aceasta este sau nu o problemă recentă care poate fi rezolvată în curând sau dacă aceasta a fost o problemă de lungă durată. Situația poate fi rezultatul unei probleme de sănătate pe care vecinul dvs. îl întâmpină și că nu pot să facă nimic în acest moment. Acest lucru este deosebit de important atunci când aveți vecini vârstnici cu mobilitate limitată.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    2. Decideți dacă preocupările dvs. sunt corecte. Nu toată lumea are aceleași standarde pentru curățenie sau aceeași estetică de design. Ceea ce poate fi inestetic pentru dvs. poate fi perfect acceptabil pentru alții. Luați în considerare cu atenție dacă preocupările dvs. sunt sau nu cu adevărat garantate și cântăresc riscurile și beneficiile abordării problemei. S-ar putea să decideți că proprietatea vecinului dvs. este suficient de bună pentru ca dvs. să lăsați situația să meargă fără a fi în continuare pentru a păstra pacea.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    3. Faceți cercetarea. Obțineți claritate cu privire la problemele reale și obțineți o înțelegere a ordonanțelor și a codurilor de zonare, astfel încât să puteți vorbi inteligent cu privire la această problemă. Poate că proprietatea vecinului dvs. creează un pericol de siguranță sau o încălcare a salubrului. O căutare rapidă Google vă va începe
  • Ar putea fi în valoare de timpul dvs. de a cerceta servicii accesibile care vă vor ajuta vecinul cu curățarea proprietății. În timp ce nu ar trebui să vă plătiți pentru serviciile, due diligența dvs. în furnizarea unei resurse utile poate fi bine primită.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    4. Examinați problema cu soțul / soția sau prietenul. Uneori vorbind prin situația cu altcineva vă va ajuta să decideți dacă doriți sau nu să mergeți mai departe cu un curs de acțiune. Ar putea fi benefică să aveți o conversație calmă cu o persoană rezonabilă pentru a vă asigura că nu vă supraevaluați. Odată ce vă deplasați înainte, nu vă puteți anula acțiunile.
  • Metoda 4 din 4:
    Obținerea de asistență din partea autorităților
    1. Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    1. Contactați asociația proprietarului casei. În unele comunități există o asociație a proprietarului care poate servi ca mediator pentru a rezolva problemele dintre vecini. Dacă ați vorbit deja cu vecinul dvs. și problema nu este rezolvată, luați în considerare contactarea asociației casei de proprietar pentru a vă împărtăși preocupările și pentru a oferi detaliile pe care le-ați adunat.
    • Dacă vă decideți să vă ocupați de situația cu anonimatul, contactați asociația casei de case înainte de a vorbi cu vecinul dvs. și cereți să rămână anonim.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    2. Identificați autoritățile locale sau municipale. Există autorități desemnate pentru a ajuta vecinii cu soluționarea litigiilor. În timp ce problematica, situația dvs. este departe de unic și mulți proprietari au cunoscut aceeași problemă. Autoritățile locale sau municipale vă pot ajuta să găsiți o rezoluție mai rapidă. Începeți prin contactarea Primăriei.
  • Va trebui să citiți reglementările locale pentru a stabili mai clar procedurile în jurisdicția dvs. În plus față de asociația și municipalitățile casei, puteți găsi, de asemenea, asistență și direcție prin intermediul departamentului de pompieri sau al departamentului de poliție, în funcție de natura problemei.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    3. Găsiți un mediator. Dacă nu aveți asociația proprietarului de case și problema este escaladată, luați în considerare contactarea unui serviciu de mediere pentru a vă ajuta cu rezolvarea problemei fără a implica avocați. Un mediator este un terț neutru care poate ajuta la stabilirea comunicării până la găsirea unei rezoluții.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    4. Urmărirea până când situația este rezolvată. Recunoașteți că aceasta este o problemă care ar putea dura ceva timp și efort pentru a rezolva complet. Înainte de a începe, realizați că implicarea împreună cu vecinul dvs. cu privire la această problemă poate duce la un feud de lungă durată care durează ani de zile. Fiți pregătiți să vă angajați în proces și să reparați relația, dacă este necesar.
  • Unele proprietari de case au descoperit că acest tip de problemă să fie atât de perturbatoare, încât au ales în loc să-și vândă casa (când nu intenționau altfel să facă acest lucru) și să meargă cu viața lor. În timp ce aceasta poate fi o ultimă soluție de șanț, poate fi ceva demn de luarea în considerare în funcție de complexitatea situației și de capacitatea și disponibilitatea dvs. de a vă muta.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinul tău
    5. Ia în considerare litigiile. Probabil că nu doriți să contactați un avocat până când nu ați făcut un efort sincer pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, există câteva cazuri atunci când situația este atât de controversată încât pur și simplu trebuie să căutați asistență juridică.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă apropiați de vecinul dvs. și răspunsul este negativ, pierdeți abilitatea de a depune un raport anonim.Dacă un alt vecin fișier un raport, ați putea primi vina. Dacă aveți un fel de vecin care are nevoie de autoritățile locale pentru a impune o curte curată, acest lucru nu poate fi cineva pe care doriți să-l supărați. Uneori să păstreze pacea cu un vecin, pur și simplu ai nevoie de puterea anonimatului.
  • Dacă vecinul dvs. își închiria proprietatea, pot avea termeni în contractul de leasing care le solicită să mențină un nivel rezonabil de știință. Contactați proprietarul lor și discutați despre situația cu ei. În Marea Britanie, puteți afla cine deține o proprietate din registrul funciar, pentru o mică taxă. În SUA, puteți afla cine deține o proprietate de la biroul evaluatorului dvs. județ (multe județe sunt acum căutate online gratuit).
  • O modalitate de a rămâne Anonim este să vă raportați raportul prin intermediul biroului consilierului orașului sau al aldermanului. Ei pot trece de-a lungul plângerii și păstrează numele dvs. din situație.
  • În multe orașe din SUA, există legi care să asiste proprietarii de case cu manipularea acestei chestiuni. Puteți depune un raport anonim cu Departamentul de Poliție, care poate primi atenție dacă există alte rapoarte depuse.
  • În majoritatea municipalităților există un număr maxim de animale de companie pe care o poate avea un proprietar de case. Luați în considerare să mergeți la societatea americană pentru prevenirea cruzimii față de animale sau la stația de televiziune locală dacă există o situație deosebit de inumană care implică animale.
  • În Marea Britanie, contactul autorității locale relevante va fi sănătatea și siguranța mediului. Veți primi probabil o vizită de la un reprezentant care poate emite notificările corespunzătoare.
  • Dacă ofițerul autorității locale nu poate rezolva problema informal, aceștia pot decide să emită vecinului dvs. o notificare pentru a curăța așternutul. Dacă vecinul dvs. refuză să respecte acest lucru, atunci s-ar putea confrunta cu urmărirea penală și / sau o amendă, în funcție de jurisdicție.
  • Dacă locuiți într-un apartament, luați în considerare utilizarea filmului de contact înghețat în interiorul ferestrelor. În acest fel, încă mai primești lumina soarelui, dar sunt scutite de vizualizările inestetice.
  • Avertizări

    Este adesea mai bine să ai o relație bună cu vecinul tău decât să-i forțezi să-și mențină proprietatea la preferințele dvs. Un conflict cu vecinul dvs. ar putea crea probleme foarte apropiate. Este întotdeauna cel mai bine să încurajați un mediu în care vă priviți unul pe celălalt și să păstrați pacea ori de câte ori este posibil.
  • Există o diferență între vecinii care sunt "antisocial" și vecinii care sunt "nesociabil." Vecinii anti-sociali ar putea să vă pună un pericol dacă ați provocat. Dacă este posibil, evaluați temperamentul vecinului dvs. înainte de a vă face proprietatea o problemă cu ei. Dacă credeți că vecinul dvs. ar putea fi periculos, lucrați cu autoritățile locale pentru a vă menține pe voi înșivă și în vecinătatea dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar