Cum să se ocupe de vecinii de agresiune

Îți place totul despre locul în care locuiți ... cu excepția poporului de lângă ușă. De la Nizy la cei mai zgomotoși, vecinii urâți sunt un coșmar care să se ocupe și vă pot face să vă simțiți nesigură sau nedorită în propria casă. Dacă relocarea nu este în discuție, încercați să rezolvați problema unui vecin de agresiune prin confruntarea calm a persoanei, căutând mediere sau chiar luându-le în instanță.

Pași

Metoda 1 din 4:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 1
1. Cunoașteți drepturile dvs. prin citirea regulilor dvs. de închiriere sau Hoa. Dacă comunitatea dvs. are un consiliu de conducere, și-au răsfoiți și bylaws. Căutați reguli și reglementări pe care vecinul dvs. le-a rupt sau nu a fost supus.
  • Dacă nu sunteți sigur unde să găsiți regulile dvs. de vecinătate sau de apartamente, contactați Asociația proprietarilor de case (HOA) sau proprietar pentru o copie.
  • Familiarizați cu legile locale și de stat. Dacă vecinul tău este încălcat, de exemplu, asta se încălzește legea.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 2
    2. Păstrați un jurnal al fiecărui incident care apare ca dovadă. De fiecare dată când vecinul dvs. sparge o regulă sau agresoare, scrieți-l într-un notebook sau urmăriți-l într-o foaie de calcul Excel. Să fie cât mai detaliat și să includeți informații precum data, ce sa întâmplat și cum te-a afectat.
  • De exemplu, ar arăta o intrare: "2 august: vecinul a explodat muzica rock la 2 a.M. Nu puteam dormi ca rezultat."
  • Rețineți toate acțiunile pe care le-ați luat, cum ar fi cererea de a transforma muzica în jos.
  • Chiar dacă nu intenționați să mergeți în instanță, urmărirea infracțiunilor vecinului dvs. este utilă să luați cu dvs. la proprietarul sau hoa.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 3
    3. Configurați o cameră de supraveghere în afara casei dvs. pentru a înregistra probleme. Instruiți camera în orice domeniu în care apar incidențele. De exemplu, dacă vecinul dvs. păstrează dumping câine în curtea din spate, puneți o cameră pe puntea din spate cu vedere la întreaga curte. Salvați imaginile pe un hard disk pentru a vă trimite mai târziu la mai târziu.
  • Verificați legile de supraveghere video în starea dvs. înainte de a instala o cameră. Acestea variază foarte mult. În unele state (cum ar fi Rhode Island, New York și California), nu puteți pune camere în locuri în care oamenii au o "așteptare rezonabilă a vieții private", care include dormitoare, băi și oriunde oamenii se dezbracă.
  • Nu trebuie să instalați un sistem de supraveghere fantezie. Căutați camere accesibile online sau la un magazin electronic.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 4
    4. Înregistrați-vă vecinul cu înregistratorul de voce al telefonului. Faceți acest lucru dacă vecinul dvs. vă abuzează verbal sau dacă doriți dovada că ați confruntat-le despre o problemă. Deoarece legile privind înregistrarea audio sunt mai stricte, spuneți-vă vecinului înainte de a începe înregistrarea că intenționați să faceți acest lucru. Ei trebuie să consimtă verbal să fie înregistrați.
  • Spune ceva de genul: "Doar pentru a vă anunța, voi înregistra ceea ce spui acum."
  • Dacă vă cer să le înregistrați, trebuie să respectați acest drept și să opriți recorderul.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 5
    5. Adresați-vă ceilalți vecini dacă se confruntă cu o problemă similară. Ești singurul care pare să aibă o problemă cu acest vecin? Discutați cu alții din comunitate pentru a afla. Dacă mai mulți oameni sunt nemulțumiți de comportamentul vecinului, veți avea mai multă pârghie atunci când vă confruntați cu vecinul în cauză.
  • Utilizați cea mai bună judecată atunci când vă apropiați de alți vecini. Nu întâlniți ca persoana care a amestecat drama sau bârfă în spatele spatelui. Încercați să aduceți subiectul în sus în conversație pentru a vă simți cum va reacționa cealaltă persoană. De exemplu, ai putea spune: "Îmi pare rău că am întârziat. Mașina lui Jim blochează locul nostru de parcare pentru a patra oară în această săptămână."Vedeți cum răspund la comentariul dvs. despre mașină. Dacă nu o menționează, treceți mai departe. Dar dacă se ocupă de aceeași problemă, probabil vor continua conversația.
  • Dacă găsiți că sunteți singurul care se ocupă de această problemă, faceți un minut pentru a vă asigura că este într-adevăr o problemă. Vecinatul dvs. este cu adevărat prea tare sau sunteți doar obosit și suprasolicitat dintr-o săptămână nebună la locul de muncă? Aflați dacă problema merită urmărită mai departe sau dacă este ceva mai mult decât ei.
  • Metoda 2 din 4:
    Vorbind-o
    1. Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 6
    1. Programați un timp pentru a vorbi față în față, dacă este posibil. Aceasta nu este o conversație care are în zbor, nici nu este adecvată să faceți prin text, prin e-mail sau scrisoare scrisă. Sunați-vă la vecinul dvs. la telefon și întrebați dacă există un moment în care vă puteți întâlni timp de 15-30 de minute pentru a discuta.
    • Nu trebuie să le spui motivul întâlnirii dvs. Păstrează-l vag. Spune ceva de genul: "Bună, mă întrebam dacă ești liber pentru câteva minute de joi seara pentru a te întâlni."
    • Sugerați întâlnirea într-un loc neutru ca o cafenea sau un parc de cartier.
    • Nu discutați niciodată probleme dificile ca acestea pe text sau prin e-mail, cu excepția cazului în care este absolut necesar. Chiar dacă vecinul dvs. refuză să se întâlnească cu dvs. sau dacă programele dvs. nu se potrivesc, încercați cel mai bine să aveți cel puțin conversația prin telefon.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 7
    2. Comunicați în mod clar ceea ce este problema și de ce sunteți supărat. Nu presupuneți că vecinul dvs. știe ce fac greșit. Fi cât mai specific și cinstit posibil, în timp ce totuși să fie respectuos. Explicați ce sa întâmplat, când sa întâmplat și cum te-a afectat.
  • Să fie direct și la punct. Rezumați-vă principalele preocupări în 2 până la 3 propoziții. Nu vă răzvrătiți și nu lăsați-i pe celălalt spațiu și timp pentru a răspunde, de asemenea.
  • Dacă vecinul dvs. este sceptic sau nu vă duce în serios, arată înregistrarea incidentelor pe care le urmăriți ca dovadă.
  • Aduceți o copie a contractului de închiriere sau a regulilor de vecinătate pentru a vă arăta vecinului astfel încât să fie conștienți de faptul că acest lucru este mai mult decât sentimentele rănite sau de plâns ... Este o încălcare reală.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 8
    3. Utilizați declarațiile "i" pentru a evita acuzarea celeilalte persoane. Vina pe vecinul dvs. pentru tot ce se întâmplă greșit va pune probabil la defensivă. Încercați să diminuați lovitura și să favorizați o comunicare mai pozitivă prin descrierea modului în care acțiunile lor vă fac să vă simțiți, folosind o propoziție care începe cu "i."
  • De exemplu, în loc să spunem că "păstrați parcarea pe gazonul nostru și ne distruge iarba!", Spuneți" Mă simt frustrat când pariați pe gazonul nostru pentru că petrec mult timp și bani care au grijă de ea."
  • La început, declarațiile "i" se simt nefiresc. Practicați câteva fraze înainte de a vorbi cu vecinul dvs., așa că sunteți pregătit.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 9
    4. Să fie asertiv și să mențină contactul vizual atunci când vorbești. Bullies capitalizează slăbiciunile altor persoane. Ridicați-vă drept, fiți încrezători și vorbiți cu o voce fermă și constantă pentru a vă arăta că nu vă este frică de ei.
  • Asertiv nu înseamnă agresiv. Nu striga, ridici vocea sau intimida vecinul vostru. Dacă vă aflați pe punctul de a obține emoțional, încercați să vă concentrați asupra respirației dvs. Respirațiile profunde vă pot ajuta să rămâneți relaxați și să vă articulați sentimentele într-un mod calm și respectuos.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 10
    5. Sugerați soluții care sunt reciproc avantajoase pentru amândoi. Vino pregătiți cu o listă de 2 până la 3 moduri de a rezolva problema pentru a face conversația mai productivă. Treceți pe fiecare dintre ele și oferiți modalități acționabile de a le implementa.
  • De exemplu, dacă vecinul dvs. este în mod constant blestem la copiii dvs. atunci când se joacă în afara, deoarece nu-i plac zgomotul, o soluție ar putea fi de a crea un program de joc. Acțiunile de a lua ar include avertizarea vecinului dvs. atunci când copiii vor fi afară, astfel încât să poată părăsi zona dacă le deranjează, împreună cu le-a oferit numărul dvs. de a apela dacă lucrurile devine prea tare în loc să-ți hărțuiască copiii.
  • Fi deschis pentru a compromite. Nu sunteți singura persoană implicată în această problemă, așa că nu vă așteptați ca ea să fie calea voastră sau pe autostradă. Vecinul dvs. va avea probabil unele idei pentru soluții, astfel încât să rămână deschise și să discutați și pe cele.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 11
    6. Rămâneți calm și compus pentru a evita agravarea problemei. Un bully vrea să vă împingă butoanele și să provoace o reacție, așa că nu vă angajați când încearcă să vă provoace. Luați câteva respirații adânci și păstrați-vă răcoarea, chiar dacă cealaltă persoană se lovește.
  • Obținerea de lucru vă afectează judecata și vă face să acționați irațional.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea unei terțe părți implicate
    1. Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 12
    1. Notificați Asociația proprietarului sau a proprietarilor de case a problemei în scris. Chiar dacă ați menționat verbal problema proprietarului sau HOA, scrieți o scrisoare sau trimiteți un e-mail specificând în mod specific ceea ce se întâmplă, împreună cu orice pași care au fost luați până acum în încercarea de ao corecta. Nu numai că acest lucru le-a lăsat să cunoască detaliile, va servi, de asemenea, ca dovadă mai târziu dacă te duci în instanță.
    • Imprimați jurnalul de incidente pentru a include cu litera sau atașați-l la adresa de e-mail.
    • Unele organizații sau consiliile pot avea un proces oficial pentru depunerea plângerilor, astfel încât să verifice cu cineva responsabil pentru a afla dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 13
    2. Adresați-vă proprietarului sau HOA să intervină în numele dvs. Dacă ați încercat deja să discutați cu vecinul dvs. (sau dacă nu vă simțiți confortabil să faceți acest lucru), solicitați ca proprietarul sau hoa să se ocupe de problema. Ei au mai multă putere și autoritate, astfel încât acestea sunt de obicei mai eficiente în rezolvarea problemelor mai rapide.
  • Mai ales în complexele de apartamente, companiile de administrare preferă adesea să le lași să se adreseze unui comportament rău. Acestea au procese în vigoare pentru rezidenții care încalcă reguli care pot include evacuarea sau încetarea unui contract.
  • Acest lucru vă ajută să evitați orice ciudățenie pe care o simțiți confruntați cu un vecin de mai multe ori. La urma urmei, trebuie să trăiți cu ei!
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 14
    3. Sunați la poliție să renunțe la dacă vă simțiți nesigure sau aveți nevoie de ajutor imediat. Amenințări, violență fizică, comportament neregulat sau chiar un refuz de a dezactiva muzica la 3 a.M. toate justifică un apel la secția de poliție locală. Ei vor veni evaluarea situației și, dacă este nevoie, faceți o arest.
  • O vizită de poliție poate sperie vecinul tău să-și oprească comportamentul de agresiune.
  • Cu excepția cazului în care este cu adevărat o urgență (cum ați fost atacați), apelați numărul de telefon non-de urgență în loc să apelați serviciile de urgență la 911, 999 etc. Găsiți numărul corespunzător pe site-ul web al Departamentului dvs. de poliție.
  • Metoda 4 din 4:
    Luând măsuri legale
    1. Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 15
    1. Consultați un avocat pentru a determina ce sunt opțiunile dvs. Înainte de a vă gândiți chiar de a merge la tribunal, aflați dacă chiar aveți suficiente cazuri juridice. Găsiți un avocat local care este specializat în dispute vecine și programați o întâlnire pentru a vorbi prin această problemă. Acestea vor putea să vă ajute să vă ghideze în procesul legal și să determine cel mai bun mod de acțiune pentru a lua.
    • Vino la întâlnirea dvs. pregătită cu jurnalul de incidente, contractul de leasing sau proprietarul casei dvs. și orice alte documente importante care vă pot ajuta să vă construiți cazul.
    • Înțelegeți că litigiul este un proces consumator de timp și costisitor. Asigurați-vă că sunteți gata să comită o mulțime de ore și bani înainte de a sări în.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 16
    2. Încercați medierea mai întâi pentru a rezolva problema în afara instanței. În mediere, veți sta în jos cu un mediator terț, care va conduce o conversație despre această problemă. Veți avea fiecare să vă împărtășiți punctul dvs. de vedere și apoi mediatorul vă va vorbi prin soluții diferite și avantajele și contra. Odată ce sunteți de acord cu o soluție, mediatorul îl va documenta în scris, astfel încât amândoi aveți o înregistrare a acesteia.
  • Având un arbitru imparțial de mediatizare, discuția ajută la scăderea ostilității între voi doi. Acești mediatori sunt instruiți în mod special în rezolvarea conflictelor.
  • Medierea este mult mai ieftină decât litigiul. O mulțime de state și guverne locale oferă chiar servicii gratuite de mediere.
  • Deoarece medierea este voluntară, vecinul dvs. ar trebui să fie de acord să participe la sesiune din propria lor voință.
  • Asociația proprietarilor de case sau compania de management al apartamentelor vă poate oferi, de obicei, numere de telefon pentru serviciile de mediere.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 17
    3. Solicitați o comandă de protecție dacă siguranța dvs. este amenințată. O comandă de protecție (cunoscută și ca o comandă de restricție) poate fi depusă numai dacă vecinul dvs. este arestat și există un caz penal în așteptare. Dosar documentele necesare cu Curtea, apoi participă la o audiere în care judecătorul va determina parametrii ordinului de restricționare.
  • Comenzile de protecție sunt emise dacă sunteți urmăriți sau hărțuiți sau dacă vecinul dvs. vă amenință cu violență fizică.
  • În multe cazuri, nu va trebui să plătiți o taxă pentru a depune cererea dvs. pentru o comandă de protecție. Verificați cu instanța locală pentru a afla dacă vă calificați pentru o renunțare la taxă.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 18
    4. Fișier un proces care invocă legea neplăcerilor în instanța de reclamații mici. Aceasta este una dintre cele mai frecvente procese pentru disputele vecine atunci când vecinul dvs. acționează într-un mod cel mai bine descris ca fiind o neplăcere.Fișier o plângere la instanța dvs. locală, apoi participați la audierea programată pentru cazul dvs. În cadrul ședinței, veți primi o interdicție, care este o comandă de la judecător cu privire la modul de corectare a problemei.
  • De exemplu, dacă problema dvs. este un vecin care stă în afara casei dvs. pentru a fuma în fiecare zi, poate fi că trebuie să fie de 50 de picioare (15.2 m) departe de casa ta pentru a fuma.
  • De asemenea, puteți da în judecată proprietarul sau HOA dacă au fost conștienți de această problemă, dar nu au făcut nimic pentru ao corecta.
  • Îți plătiți avocatul pentru a naviga în acest proces pentru dvs., astfel încât să se bazeze pe cea mai bună judecată și cunoștințe juridice pentru a vă asigura că treceți prin canalele drepte pentru depunere.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii de agresiune Pasul 19
    5. Să colecteze daune pentru orice rău care a fost cauzat. Daunele sunt o sumă de bani pe care i-ai acordat dacă câștigi un proces. În cazul în care judecătorul comandă daunele pentru a fi plătite, vecinul dvs. va fi responsabil pentru plata acelui bani. Daunele pot fi compensatorii sau punitive.
  • Daune compensatorii plătesc persoana care a fost rănită. De exemplu, dacă ați pierdut munca din cauza comportamentului agresor al vecinului dvs., daunele compensatorii ar putea include plata echivalentă cu salariile dvs. pentru acele zile pierdute.
  • Daunele punitive sunt concepute pentru a pedepsi persoana care a greșit. În acest caz, acesta este vecinul tău. Dacă se acordă daune punitive, judecătorul va cere ca vecinul dvs. să vă plătească o sumă determinată de bani.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că agresiunea nu este vina ta.Aveți dreptul să mergeți la afacerea dvs. fără a fi agresați de alții. Dacă cineva vă agregă, faceți-o fără vinovăție sau frică.

    Avertizări

    A face ceva ilegal ca vandalismul vă va face probleme. Nu risca să fii condamnat doar pentru că vecinul tău a făcut o glumă medie.
  • Căutând răzbunare sau represalarea împotriva vecinului dvs. este incredibil de riscantă și ar putea face mai mult rău decât bine. Dacă ați auzit vreodată despre "Când împingerea vine la împingere", atunci acest lucru ar putea aplica cu siguranță aici. Dacă vă răzbuni sau încercați să vă răzbunați, atunci vecinul dvs. va fi chiar mai rău pentru dvs. sau Karma se va prinde cu tine. Nici măcar nu te gândești să faci asta.
  • Nu se confruntă sau se angajează cu vecinul direct dacă vă temeți că acest lucru ar escalada situația, dacă simțiți că siguranța dvs. este amenințată sau trebuie să faceți ceva ilegal în acest proces. Dacă trebuie să faceți acest lucru oricum, obțineți ajutor sau apelați autoritățile în schimb.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar