Cum să fii un vecin bun

Să se întâlnească bine cu vecinii tăi face comunitatea dvs. un loc mai fericit și mai sigur de a trăi. Cheia pentru a fi un vecin bun este o comunicare clară și consecventă. Introduceți-vă vecinilor dvs. și apoi rămâneți în contact cu timpul. Încercați să fiți amabili prin păstrarea nivelului de zgomot scăzut și curtea dvs. bine întreținută. Dacă doriți să mergeți mai sus și dincolo, ați putea participa chiar la o asociație de vecinătate sau urmăriți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind respectuos și considerat
  1. Imaginea intitulată Fii un vecin bun Pasul 4
1. Mențineți și curățați toate spațiile comune. Dacă locuiți într-un duplex, oraș sau apartament, s-ar putea să vă împărtășiți responsabilitatea pentru un hol, intrarea sau curtea cu vecinii dvs. Faceți partea dvs. pentru a păstra aceste spații cât mai plăcută prin îndepărtarea sau depozitarea cu atenție a articolelor dvs. personale, cum ar fi bicicletele sau grătarele. Ridica orice gunoi pe care îl vedeți, de asemenea.
  • De exemplu, pentru a menține un spațiu de gazon, discutați cu vecinul dvs. despre rotirea sarcinilor de cosit în fiecare săptămână.
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun pas 5
    2. Îngrijire pentru curtea proprie și grădină. Pentru a evita iarba inestetică, lipiți la un program de întreținere a gazonului care include mocoși obișnuiți pe tot parcursul anului. În toamnă, asigurați-vă că ați colectat și aruncați frunzele. Închideți înapoi orice copaci sau tufișuri și curățați orice plan de flori.
  • Dacă nu puteți face această întreținere pe cont propriu, luați în considerare angajarea unui serviciu de gazon profesional.
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun Pasul 6
    3. Puneți gunoiul la momentul și ziua potrivită. Pentru a vă menține vecinii fericiți și curat acasă, scoateți coșul de gunoi în conformitate cu programul local. De asemenea, utilizați containerele de gunoi corecte și urmați orice restricții privind substanțele chimice sau elementele supradimensionate. Dacă ziua de gunoi trece și observați că un anumit element nu a fost preluat, apelați serviciile de deșeuri pentru zona dvs. pentru a vă întreba de ce a fost lăsată în urmă.
  • Majoritatea companiilor de deșeuri au politici foarte speciale cu privire la tipurile de gunoi pe care le vor ridica și cum trebuie să fie stabilite. De exemplu, este posibil să nu fie suficientă pentru a pune pur și simplu ramuri mari de bordul casei tale. S-ar putea să trebuiască să le tăiați și să le legați în pachete.
  • În urma regulilor locale de gunoi, ajută, de asemenea, reducerea prezenței dăunătorilor și a parametrilor, cum ar fi șoarecii.
  • Imaginea intitulată Fii un pas bun 7
    4. Păstrați animalele de companie liniștite și sub control. Urmați îndeaproape toate legile locale privind proprietatea animalelor de companie. Animalele dvs. au vaccinat complet, licențiate și pe o leșie atunci când în curtea din față sau în cartier. Dacă aveți câini, înscrieți-le în cursuri de formare pentru a reduce în afara lătratului și a zgomotului. Dacă persistă în lătrat, apoi le aduceți înăuntru.
  • Lăsați vecinii dvs. să știe că pot veni cu voi dacă animalele dvs. de companie le deranjează vreodată. De exemplu, ați putea spune: "Dacă ați auzit vreodată câinele meu lătrat prea mult în seara, spuneți-mi să știu."
  • Dacă vă plimbați în cartierul dvs., practicați curtoazia comună prin ridicarea poopului animalului tău.
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun pas 8
    5. Urmați reglementările privind zgomotul zonei dvs. Mergeți la pagina web a orașului și căutați regulile privind zgomotul. Veți găsi că anumite zgomote, cum ar fi reparațiile puternice la domiciliu, sunt limitate la anumite ore ale zilei. Țineți cont de acest lucru în timp ce mergeți la viața de zi cu zi și încercați să evitați să fiți perturbatori, mai ales în timpul orelor de dimineață sau de seară devreme.
  • Dacă locuiți într-un complex de apartamente, compania de leasing vă va oferi, de obicei, o listă de reguli comunitare, care de obicei include o declarație despre zgomot.
  • Continuați și reduceți nivelul de zgomot dacă chiar credeți că sunteți tare.
  • Utilizați ceea ce știți despre vecinii dvs. pentru a determina și ce este adecvat. De exemplu, dacă știți că persoana de lângă ușă funcționează noaptea, apoi luați-o în considerare și ajustați nivelurile de zgomot în consecință.
  • Metoda 2 din 3:
    Să-ți cunoști vecinii
    1. Imaginea intitulată Fii un vecin bun pas 1
    1
    Prezinta-te. Dacă ați mutat recent, treceți la vecinii dvs. și spuneți "Bună ziua."Dacă ați trăit într-o zonă pentru o perioadă de timp, apoi luați inițiativa și ajungeți la noi sosiri. Ca parte a unei persoane primite în zonă, nu ezitați să le oferiți un mic cadou.
    • Pentru o abordare mai informală, spuneți-i vecinilor dvs. atunci când ei (sau dvs.) sunt în afara de mers pe jos câinele lor sau lucrează la gazonul lor.
    • Când întâlniți întâi vecinul dvs., ați putea spune: "Bună! Sunt Fred Thompson. Locuiesc 2 uși în jos de la tine și am vrut doar să vină și să te primesc în cartier."
    • De asemenea, vă puteți da vecinul oricăror sfaturi locale prietenoase, cum ar fi la ce oră se oprește gunoiul sau poștașul.
    • Un cadou primitoare poate fi orice de la o carte prietenoasă la un coș umplut cu alimente locale sau produse.
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun Pasul 2
    2. Îți vecini o favoare când este posibil. Dacă vedeți vecinul dvs. care se luptă cu un pachet, oferiți-le să le ajutați. Dacă observați că nu au o mașină de tuns iarbă, oferă să-i lase să folosească un pic. Dacă sunteți de ajutor pentru vecinii voștri, nu vă simțiți rușine când trebuie să ajungeți la asistență.
  • De exemplu, dacă vecinul dvs. iese din oraș, ei ar putea să vă ceară să vă uitați la domiciliu. Apoi, când faceți o călătorie, le puteți cere să returneze favoarea.
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun pas 3
    3. Participă și găzduiește evenimente și asociații de cartier. Invitați câțiva dintre vecinii dvs. pentru o cină frumoasă sau grătar. Aflați dacă casa dvs. vă face eligibilă pentru a participa la o organizație comunitară locală sau grupul de vizionare. Dacă nu, discutați cu vecinii dvs. și creați-vă propria dvs. Acestea sunt modalități excelente de a cunoaște vecinii dvs. dacă ați fost în zonă pentru zile sau ani.
  • De exemplu, o asociație comunitară ar putea colabora împreună pentru a pune pe un festival local de stradă sau chiar mici mese.
  • Metoda 3 din 3:
    Comunicând deschis cu vecinii
    1. Imaginea intitulată Fii un vecin bun Pasul 11
    1. Rămâi calm când vorbești cu vecinul tău. Dacă vecinul vostru vine cu o preocupare sau o problemă, este important să răspundeți calm și rațional. Dacă începeți să vă frustrați, faceți câteva respirații adânci înainte de a răspunde. De asemenea, puteți cere să amânați conversația până când aveți un pic de timp să vă gândiți.
    • De exemplu, pentru a vă da câteva zile să vă gândiți la tot, ați putea spune: "Înțeleg de unde vin, dar trebuie să mă gândesc cum să o rezolv la sfârșitul meu. Putem vorbi din nou despre acest weekend?"
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun Pasul 12
    2. Să se ocupe de orice problemă față în față. Dacă aveți vreo problemă care implică vecinul dvs., este important să acționați rapid. Du-te la ei direct și spune-le ce se întâmplă. Cereți ajutorul lor în găsirea unei soluții care să lucreze pentru amândoi. Oferind vecinului dvs. o șansă de a veni cu o soluție este mai bună decât să ajungă imediat la autoritățile locale.
  • Acest lucru nu se aplică neapărat dacă vă simțiți ca și cum siguranța dvs., familia dvs. sau cartierul este în joc. În aceste situații, ați putea dori să ajungeți la oficialii locali pentru asistență.
  • Evitați bârfele despre orice probleme cu vecinul dvs. către alți vecini sau oameni din comunitate. Acest lucru creează numai probleme suplimentare.
  • Imaginea intitulată Fii un vecin bun pas 9
    3. Acordați vecinilor dvs. înainte de petreceri. Dacă intenționați să aveți un grup mare de oameni, nu doare niciodată să vă dați vecinilor un heads în sus. Acest lucru îi permite să determine dacă vor avea nevoie să parcheze în altă parte sau să-și miște mașinile pentru noapte. De asemenea, le avertizează că o mulțime de "noi" oameni vor fi în cartier și că ar putea deveni tare.
  • Același lucru este valabil și pentru orice adunări mari, puternice, cum ar fi construcția în curs de desfășurare.
  • Ajutor de conversație

    Conversație vecinilor de conversație

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Conversație pentru a cunoaște un vecin

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aveți grijă de afacerea dvs. despre problemele personale. Nu bârfe.
  • După un eveniment special, cum ar fi nașterea unui copil, nu doare niciodată să-i dea vecinilor un cadou mic și grijuliu.
  • Avertizări

    Indiferent cât de mult încerci să stabilești o prietenie cu anumiți vecini, s-ar putea să nu se întâmple întotdeauna. În aceste scenarii, încercați să nu o luați personal și, în schimb, concentrați-vă asupra locului de a trăi în pace pașnic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar