Cum să se ocupe de vecinii nasi

Oamenii sunt animale sociale și ne aflăm desăvârșiți să trăim în comunități. În zonele cu densitate ridicată, totuși, nu suntem întotdeauna capabili să alegem cine trăim în apropiere. Indiferent dacă locuiți într-un apartament oraș sau o casă mare în țară, puteți găsi probabil un vecin care încalcă intimitatea dvs. Cel mai important este că vă ocupați de situația cât mai repede și cât mai mult posibil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 1
1. Luați în considerare problema. Pentru a face față cu vecinii nosi, trebuie să înțelegeți pe deplin situația. Întrebați-vă următoarele întrebări:
  • De cat timp se intampla asta?
  • Câți dintre vecinii tăi sunt nasi?
  • Locuiți într-un cartier nasy?
  • Cât timp intenționați să rămâneți în acea zonă?
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 2
    2. Căutați modele în comportamentul nosy al vecinilor voștri. Sunt adesea nosy la anumite momente? Ar putea fi de la Nossime în timpul weekend-urilor, săptămânii sau seriilor. Poate că nozența lor provine din ceva care se întâmplă în viața lor. Poate că sunt curioși despre ceva care se întâmplă în viața voastră. Poate că sunt nasuri despre copiii tăi sau despre oaspeții tăi sau despre munca pe care o faci în curtea ta.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii Nosy Pasul 3
    3. Ia în considerare de ce vecinii tăi sunt atât de nosi. Încercați să înțelegeți motivele lor. Dacă credeți că sunt NOSY, atunci probabil că vă încalcă intimitatea într-un fel - dar trebuie să existe un motiv că acestea sunt atât de curioase despre viața și obiceiurile voastre. Vecinii voștri ar putea fi doar oameni foarte nosi, dar ei ar putea avea și un motiv autentic pentru a pune întrebări.
  • Sunt noi și doar încercând să înțeleagă cultura cartierului?
  • Sunt doar căutând divertisment pe cheltuiala dvs?
  • Faceți ceva (suspect, interesant sau intrigant) pentru a le face curioși?
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii Nosy Pasul 4
    4. Vorbește cu vecinul nosy. Încercați să învățați cât mai multe despre ele, fără a fi prea implicați. Acest lucru vă va ajuta să identificați dacă există nici o răutate în întrebările lor, dacă acestea sunt doar NOSY să treacă timpul sau dacă sunt noi și au nevoie de ajutor pentru a face prieteni.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 5
    5. Decideți cum să se ocupe de situație. Poate doriți să vă confruntați cu vecinii dvs., poate doriți să le evitați sau ați putea dori să le împrietați.
  • Dacă vecinii dvs. par a fi singuri și plictisit-ca și cum ar fi doar nasul, deoarece doresc să se conecteze cu cineva - încercați să vorbiți cu ei, introducându-i la alți vecini și sugerăm lucruri distractive pentru ei să facă.
  • Dacă vecinii dvs. sunt nasi, dar nu doriți să le confruntați direct, încercați să găsiți modalități de a evita zgomotul lor. Dacă vecinii dvs. vă urmăresc mereu, apoi puneți un gard sau conduceți afacerea dvs. în interior - dacă vecinii dvs. vă confruntă mereu și vă întrebați întrebări personale, atunci luați în considerare modul în care puteți evita să vorbiți cu ei.
  • În cazul în care vecinii dvs. se rătăcesc în jurul căutăm probleme - indiferent dacă înseamnă că vă fură lucrurile sau vă raportează pentru activități ilegale - apoi luați în considerare ridicarea securității dvs. Cereți-i să oprească intrudarea. Dacă situația devine periculoasă pentru familia sau proprietatea dvs., nu ezitați să contactați autoritățile.
  • Metoda 2 din 3:
    Evitând vecinii nosi
    1. Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 6
    1. Fi persoana mai puternică. Nu vă înclinați la nivelul lor. Priviți-vă cu afacerea dvs., necalant și fericit. Nu fi nepoliticos sau amenințător. Dacă nu au nimic mai bun decât să te privești toată ziua, atunci i-au irosit timpul, nu al tău.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 7
    2. Pretindeți că ascultați muzică. Dacă sunteți ocupat și nu aveți timp să tolerați nozența, prefaceți că ascultați melodii pe telefon sau iPod. Păstrați căștile în urechi în timp ce treceți prin zone comune, cum ar fi coridoarele, ascensoarele și parcurile - oriunde ați putea întâlni vecinul dvs. Acest lucru descurajează orice contact inutil: Vecinii Nosy vor vedea că nu sunteți indisponibil și pot căuta o țintă mai ușoară.
  • Ajută dacă căștile sunt suficient de mari pentru a fi văzute din Afar. Dacă cineva merge până la tine înainte de a observa căștile, șansele sunt vor spune ce au ajuns să spună.
  • Unii oameni refuză să ia o sugestie și ar putea avea în continuare îndrăzneala de a întreba întrebări pirate, în ciuda căștilor.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 8
    3. Pretindeți că faceți un apel telefonic. Pentru a face acest lucru trebuie să puneți telefonul pe tăcere și vibrația în tăcere ar trebui să fie oprită. Ori de câte ori te apropie, puneți telefonul la ureche și pretindeți că aveți o conversație importantă. Nu uitați să zâmbiți și să ne bateți la ei când la telefon: acest lucru va adăuga la actul că nu încercați să le evitați, dar volumul dvs. de lucru este prea mult. Spune lucruri cum ar fi:
  • "Da, da, se va face - vă va trimite până mâine."
  • "Cum se apropie raportul? Am auzit că erau complicații."
  • "A existat un bug pe care încercam să îl rezolvăm."
  • "Sau puteți pur și simplu să alternezi între "Da, da...", "Hmm? MHM," și "Oh, bine," pe apelul dvs. de telefon fals. Aceasta poate fi cea mai bună alegere dacă nu sunteți încrezători în capacitatea dvs. de a face un material convingător la fața locului.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii Nosy Pasul 9
    4. Nu vă petreceți în privința vecinilor voștri. Deplasați-vă în curtea din spate sau alegeți un alt loc unde nu vă pot vedea. Acest lucru funcționează pentru unele activități - puteți găzdui cu ușurință o cookout sau o captură cu fiul dvs. în curtea din spate, după cum puteți în față, dar nu este o fixare permanentă. Este o tehnică de evitare.
  • Dacă vecinul dvs. este extrem de nosy, el sau ea ar putea găsi modalități de a sparge în jurul valorii de eforturile dvs. de a evita acest lucru. Ascunderea în curte ar putea funcționa o dată sau de două ori, dar să fie pregătită pentru mai multe ori mai mare înainte.
  • Dacă trăiești viața încercând să eviți vecinii, îi lăsați să vă conducă. Dacă problema este atât de rău, luați în considerare confruntarea sau ignorarea vecinilor dvs. Poate fi obositoare pentru a vă cheltui toată energia mentală pe încercarea pur și simplu să scăpați pe cineva.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 10
    5. Acționați ca și cum nu faceți nimic. Care le dă mai puțin motiv pentru a urmări. Dacă vecinii dvs. pun întotdeauna întrebări despre ceea ce faceți și de ce o faceți, o soluție ușoară poate fi doar pentru a face nimic. Încercați cele mai bune rezultate pentru a părea neinteresante. Reluați-vă activitățile atunci când vecinii dvs. pleacă.
  • Țineți cont de faptul că, dacă arăți ca și cum nu aveți nimic de făcut, unii vecini o iau ca licență pentru a ajunge la o conversație. Când aveți îndoieli, este probabil cel mai bine să evitați sau să vă confruntați cu vecinii mai degrabă decât să așteptați ca ei să plece.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 11
    6. Strângeți-vă securitatea. Aceasta poate fi o alegere înțeleaptă dacă credeți că vecinii dvs. se rătăcesc pe proprietatea dvs. Păstrați-vă casa blocată. Dacă vă aflați în vacanță, instalați un sistem de securitate sau camere video. Cereți unui alt vecin să vă supravegheze proprietatea în timp ce sunteți departe, în cazul în care vecinul Nosy începe să se rătăcească în jur. Luați în considerare obținerea unui câine de protecție.
  • Țineți minte că, în funcție de situația vecinului, această abordare poate fi învecinată cu paranoia. Poate că vecinii tăi se strecoară de fapt pe proprietatea ta în timp ce ești departe - poate că le dai doar un rău rău.
  • Dacă vă suspectați cu adevărat vecinii să vă introduceți proprietatea fără consimțământul dvs., să le confruntați cu fermitate și să le cereți ferm să se oprească. Le avertizează că data viitoare când fac asta, nu veți ezita să sunați la poliție.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 12
    7. Faceți un nume de cod pentru ei ori de câte ori le vedeți.De exemplu, "activitate" sau "Păianjeni." Acest lucru vă va ține familia să se comporte în consecință, indiferent dacă sunteți de acord să vă retrageți la curte sau să începeți să faceți zgomote puternice.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii Nosy Pasul 13
    8. Construi un gard. Dacă doriți ca vecinii să înceteze să se uite, luați în considerare punerea unui gard între proprietățile dvs. Verificați legile locale privind gardurile. Dacă gardul se află între proprietățile dvs., este posibil să fie necesar să întrebați permisiunea vecinilor dvs. de a construi. Asigurați-vă că nu construiți pe proprietatea lor sau altfel le puteți da mai mult motive pentru a intra.
  • Câinii sau copii mici fac o mare scuză pentru a construi un gard mare în jurul proprietății dvs. Pur și simplu spune că nu ați vrut ca câinele să se desprindă.
  • Dacă nu vă place ideea unui gard, luați în considerare plantarea unui gard viu, un tufiș sau un stand de copaci. Rețineți că aceste bariere vor dura ani de zile pentru a crește.
  • Luați în considerare dacă doriți să vă simțiți puțină, pentru că vecinii dvs. sunt nasi. Construirea unui gard vă poate rezolva problema, dar poate să vă inspire vecinii tăi nasi pentru a deveni creativi.
  • Imagine intitulată Deal cu vecinii Nosy Pasul 14
    9. Fi evaziv și dezarmant. Dacă merg afară, du-te înapoi și ieșiți în 5 minute. Val la ei viguros și spun "Salut, ce faci?" Întrebați-le dacă puteți împrumuta o ceașcă de zahăr sau de tuns iarba lor. Dacă continuați să cereți lucruri, vecinii dvs. pot începe să se ascundă de la dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Confruntarea cu vecinii nosi
    1. Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 15
    1. Închideți întrebările lor. Dacă vecinii dvs. vă pun o mulțime de întrebări personale, spuneți-le că vă face inconfortabil. Data viitoare când o fac, dau un răspuns drept, cum ar fi "Nu este ceva ce aș vrea să împărtășesc cu tine." Să-i ajute și să clarifice că vrei să spui afaceri. Apoi mergeți departe. Sperăm să obțină mesajul și să se retragă.
    • Această abordare este blundă și simplă. S-ar putea să treacă la punctul, dar poate, de asemenea, să jignească mândria vecinului tău.
    • Țineți cont de faptul că vecinii noștri nu încearcă întotdeauna să fie neplăcuți. El sau ea ar putea pune întrebări din curiozitate autentică. El sau ea nu poate avea tactul sau abilitățile sociale să știe ce întrebări sunt prea personale. Fi empatic, dar nu puneți nimic cu nimic care vă încalcă spațiul.
    • Dacă îi spui aproapelui tău să nu mai întrebe întrebări, dar el sau ea continuă, este posibil să fie nevoie să luați măsuri mai serioase pentru a aborda problema.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 16
    2. Prinde-le în act. Dacă vecinii voștri le place să vă spionă, prindeți-i și spuneți ceva care le va jena. Să informeze discret pe toți cei care sunt cu tine, și apoi din nicăieri spune ceva, "Hei doamna. Jones, se distrează acolo?" Urmăriți ca fața lor transformă roșu. Dacă leagă, atunci doar ignorați-le și le dați un umăr rece. Dacă o fac din nou, luați-le în pace și întrebați-i frumos să se oprească.
  • Faceți glume despre ele. Spune lucruri ca, "Acum nu te spui pe mine!" și ei își pot da seama că sunt prea nasi. S-ar putea chiar să se oprească.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 17
    3. Dați-le o mică informație și apoi întrebați-le despre ei. Dacă spun, "Deci, Frank, amice, ce se întâmplă?" Nouăzeci și șapte ori pe zi, nu ar face rău să răspundă o dată, "Oh, doar mersul pe câine," sau "Sunt bine." Acesta nu este cel mai interesant răspuns și este greu să te gândești la alte întrebări. Atunci întreabă, "Tu ce mai faci?" Acest lucru poate tulbura oameni nosy care nu-i plac sentimentul că ești pe ele. Dacă nu sunt NOSY și este în capul tău, acesta este un starter de conversație grozav.
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 18
    4. Să fie la fel de neplăcute față de vecinii dvs. până când vă vor părăsi singuri. Faceți zgomote puternice în curte, jucați muzică tare sau flash luminile în afara. Dacă aceștia păstrează în jurul dvs. în afacerea dvs., aceste activități le pot irita și le pot trimite înapoi în interior.
  • Fiți atenți la ceea ce începeți. Escaladând situația nu poate conduce vecinii departe - în schimb, le poate solicita să escaladeze lucrurile chiar mai departe. Gândiți-vă înainte de a acționa și vă gândiți dacă vecinii dvs. sunt tipul de a reacționa competitiv. Amintiți-vă: trebuie să trăiți lângă acești oameni.
  • Țineți minte că dacă începeți să vă hărțuiți vecinii, mai ales dacă faceți zgomote puternice, le dați motive pentru a numi poliția asupra dvs. Dacă poliția arată, este posibil să nu conteze cine "a început-o".
  • Imagine intitulată Deal cu Vecinii Nosy Pasul 19
    5. Luați în considerare informarea autorităților. Dacă vecinii dvs. primesc prea mult, puteți constata că singura dvs. opțiune este să contactați poliția locală sau forța de supraveghere a vecinătății. Dacă vecinul nu vă va lăsa singur, poate doriți să solicitați o comandă de restricție. Dacă găsiți vecinii voștri în jurul dvs., vă fură lucrurile sau încercarea de a intra în casa dvs., încercați să sunați la poliție, astfel încât să nu aveți nevoie să vă ocupați de situația proprie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar