Cum de a face față vieții fiind nedrept

Uneori viața este nedreaptă. Evaluarea cauzei momentelor inechitabile ale vieții este primul pas în a face față vieții fiind nedrept. Imaginându-vă ceea ce faceți și nu aveți control, schimbarea lucrurilor care se află în puterea voastră și acceptarea acelor lucruri pe care nu le puteți schimba vă va ajuta să vă deplasați înainte și să vă dați seama că, din păcate, ceva de genulos.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea situațieiDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Deal cu viața este inechitată Pasul 01
1. Ajunge la rădăcina problemei. Pentru a face față vieții care sunt nedrepte, trebuie să ajungeți mai întâi la miezul mărului de măr pe care ați fost aruncat. Întrebați-vă ce, exact, este cauza principală a acestei nedreptate. Uneori cauza va fi ceva în cadrul controlului dvs., cum ar fi intrarea într-un accident de mașină pentru că ați fost textul și conducerea. Alteori cauza rădăcină este complet din controlul dvs., cum ar fi agresarea sexuală sau diagnosticată cu o afecțiune medicală care pune viața în pericol.
  • Încercați să stați în jos și să faceți o listă cu toate cauzele posibile de ce viața este nedreaptă la acest moment particular în timp.
  • Imagine intitulată Deal cu viața neloială Pasul 02
    2. Determinați ceea ce aveți controlul în situație. O parte importantă de învățare a modului de a face față vieții fiind nedrept, este evaluarea a ceea ce faceți și nu aveți control într-o situație. Amintiți-vă că există anumite lucruri pe care le puteți controla, cum ar fi comportamentul dvs. și există alte lucruri pe care nu le puteți controla, cum ar fi accidentele de ciuperci, bolile debilitante și fiind victima unei crime.
  • Încercați să faceți o listă cu toate cauzele nedreptății într-o situație. Faceți o stea lângă fiecare element pe care îl aveți control.
  • Imagine intitulată Deal cu viața este inechitată Pasul 03
    3. Luați responsabilitatea pentru comportamentul dvs. În viață, trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru cine sunteți și pentru acțiunile și comportamentele dvs. Dacă sunteți un participant activ într-o situație nedreaptă, trebuie să vă depindeți la rolul dvs. Dacă, de exemplu, ați primit un D pe examenul dvs. de chimie și nu ați studiat pentru testare, trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru lipsa de pregătire.
  • Imagine intitulată Deal cu viața este inechitantă Pasul 04
    4. Nu vă învinovățiți pentru evenimente și situații din controlul dvs. Viața este nedreaptă și, de multe ori nu are nimic de-a face cu gândurile, acțiunile sau comportamentul tău. De exemplu, nu ar trebui să vă învinovățiți dacă sunteți victimă a asaltului sexual sau dacă ați primit recent un diagnostic de cancer pulmonar.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 05
    5. Determinați dacă aveți un loc de control intern. Locusul dvs. de control este simțul dvs. că lucrurile sunt fie în controlul dvs., fie în afara controlului dvs. Unii oameni au un grad ridicat de sentiment ca și cum ar fi în controlul vieții lor, în timp ce alți oameni simt că nu au niciun control asupra propriilor vieți.
  • Luați în considerare sensul că sunteți în controlul vieții voastre. Dacă aveți tendința de a vă simți că aveți un control mic, atunci este posibil să trebuiască să lucrați la dezvoltarea unui control al controlului mai puternic.
  • Metoda 2 din 3:
    Luând măsuriDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 06
    1. Dezvoltați locusul intern de control. Având un loc de control intern este ideal deoarece vă va ajuta să vă simțiți ca și cum puteți face ceva schimba lucrurile pe care nu-ți place viața ta, cum ar fi acele lucruri care par a fi nedrepte. Încercați să faceți o listă de tot în viața voastră pe care o aveți controlul, inclusiv lucrurile mici, cum ar fi ceea ce să mâncați la cină, ce să purtați și cum să vă petreceți timpul liber. Acest lucru vă poate ajuta să începeți să vă realizați că aveți mai mult control decât credeți. Unele alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți locusul intern de control includ:
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 07
    2. Gândiți-vă rațional înainte de a acționa. Înainte de a trimite un e-mail urât colegului care tocmai a primit o promovare prin aruncarea în autobuz, luați o clipă pentru a gândi rațional despre situație. Dacă cineva te-a tăiat în trafic, gândiți-vă cu atenție înainte de a le urmări în Chevy Malibu. Respirați profund și așteptați câteva minute - sau zile - înainte de a reacționa.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitantă Pasul 08
    3. Abordează situația cu cei implicați. Dacă situația dvs. implică o altă persoană, este important să aveți o conversație directă și privată cu ei pentru a vă adresa plângeri. De exemplu, dacă cel mai bun prieten al tău a dormit cu soțul tău, este important să discutăm problema cu fiecare dintre ele în mod privat. Dacă vecinul dvs. aruncă petreceri înfricoșătoare în fiecare weekend și sunteți Livid cât de nedrept această situație este, trebuie să vorbiți direct cu ea.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 09
    4. Schimbați comportamentul dvs. Uneori, lămâile vieții cresc din propriile noastre acțiuni și comportamente. Dacă sunteți o cauză care contribuie la propria dvs. nenorocire, este important să vă schimbați comportamentul, astfel încât viața să nu fie inechitabilă. De exemplu, dacă ați pierdut un prieten pentru că nu mai putea să se ocupe de bârfele dvs. neîncetat, încercați să vă opriți bârfele. Dacă ați fost concediat pentru că ați întârziat în mod repetat pentru muncă, asigurați-vă că este la timp o prioritate în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 10
    5. Discutați cu un prieten, membru al familiei sau al colegului pentru sprijin. Uneori, luând acțiunea de a avea o conversație cu cineva în care încrederea vă poate ajuta să vă ocupați de viața. Toată lumea se confruntă cu nedreptatea la un moment dat în viață, iar prietenul, familia, membrul sau co-lucrătorul dvs. ar putea avea o poveste similară pentru a împărtăși sau a sfat pentru a continua. Empatia și compasiunea de la un confident de încredere vă vor ajuta să câștigați perspectivă asupra situației.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitantă Pasul 11
    6. Căutați un grup de asistență. Obținerea de sprijin de la alții care se ocupă de situații similare poate fi o parte importantă a relațiilor cu circumstanțele nedrepte ale vieții. De exemplu, dacă ați fost diagnosticat cu o boală cronică sau terminală, încercați să găsiți un grup de asistență în orașul dvs. pentru persoanele care suferă de aceeași boală. Dacă ați pierdut un copil, căutați sprijinul grupului pentru părinții care se ocupă de moartea unui copil.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 12
    7. Luați în considerare consilierea. Căutarea ajutorului de la un profesionist de sănătate mintală, cum ar fi un psiholog sau un consilier vă poate ajuta să vă ocupați de situațiile neloiale. În majoritatea cazurilor, asigurarea dvs. de sănătate va acoperi cel puțin o parte din costul serviciilor de sănătate mintală. Este deosebit de important să căutați ajutor dacă sunteți victima abuzului mental, fizic sau sexual sau violul, dacă aveți de-a face cu dependență sau dacă suferiți de depresie sau schimbări de dispoziție. Un consilier vă poate ajuta să vă uitați în mod obiectiv și să veniți cu strategii pentru a vă ocupa de situația dvs. particulară.
  • Pentru a găsi un consilier, mai întâi apelați compania dvs. de asigurări și aflați ce furnizori sunt acoperite de asigurarea dvs.
  • Sunați cel puțin trei consilieri care acceptă asigurarea dvs. și întrebați dacă acceptă noi pacienți și ce tipuri de consiliere se specializează, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă sau consilierea durerii.
  • Creați o întâlnire inițială cu un consilier care se potrivește nevoilor dvs. Dacă nu pare a fi o potrivire excelentă după primele vizite, dați altcuiva o încercare.
  • Metoda 3 din 3:
    Acceptând nedrept ca parte a viețiiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Deal cu viața este inechitantă Pasul 13
    1
    Determinați dacă ați putea avea o mentalitate a victimelor. Având o mentalitate a victimelor înseamnă că s-ar putea simți ca și ceilalți sunt cauza problemelor dvs. sau că lucrurile nu vă vor rezolva niciodată. Acest lucru vă poate face să vă gândiți în gânduri negative și să vă plângeți de multe ori. Dacă acesta este ceva ce vă luptați, atunci este important să lucrați la depășirea acestei mentalități.
    • Încearcă Concentrați-vă pe pozitive în viața ta în loc să locuiască pe negative. De exemplu, dacă aveți o zi proastă, atunci ați putea încerca să identificați trei lucruri care au mers bine, chiar dacă acestea sunt lucruri mici cum ar fi un mic dejun bun, ascultând cântecul dvs. preferat pe drum spre școală sau la muncă sau având luxul unui timp liniștit pentru a citi înainte de culcare.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitată Pasul 14
    2. Schimbați mentalitatea dvs. Încercați să vă gândiți la situația dvs. într-o lumină diferită. În timp ce este posibil să nu puteți controla ceea ce se întâmplă în orice stadiu de viață dat, cu siguranță puteți controla modul în care percepeți o situație. În loc să vă vedeți diagnosticul de hipertensiune arterială ca blestem, re-imaginați situația ca o oportunitate de a mânca mai sănătos și de a exercita mai mult. Dacă proprietarul dvs. a refuzat să vă reînnoiască contractul de închiriere, încercați să vă gândiți la aspectele pozitive ale unui apartament nou.
  • Încercați să stați în jos cu un jurnal și să scrieți despre situația nedreaptă din viața voastră, de ce este atât de groaznică și ce lucruri pozitive ați putea câștiga din situație.
  • Adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei pentru a vă ajuta să veniți cu modalități noi și mai pozitive de a vă gândi la situația nedreaptă. Ei ar putea avea idei pe care nu v-ați gândi pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Deal cu viața fiind inechitantă Pasul 15
    3. Puneți o oprire la gândirea obsesivă. Când viața este nedreaptă, avem tendința de a ruma de nedreptate și să le permită să ocupe imobilul mental prețios. O modalitate de a începe să lucrați spre acceptare este de a opri gândirea negativă și obsesivă în pistele sale. Când vă găsiți obsesiv gândindu-vă la viața nedreaptă, încercați să respirați adânc și să vă gândiți la ceva complet diferit.
  • Imaginea intitulată Deal cu viața fiind inechitantă Pasul 16
    4. Practicați recunoștința. Când viața este nedreaptă, este ușor să fii prins într-o buclă de gândire negativă. În loc să se concentreze asupra slujbei pe care nu ați primit-o, încercați să fiți recunoscători pentru slujba pe care o aveți deja. Mai degrabă decât să fii supărat să nu aibă destui bani pentru a face o excursie în Europa, încercați să practicați recunoștința pentru a avea flexibilitatea și fondurile pentru a lua un weekend lung în New York City.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar