Cum să se ocupe de un profesor pe care nu-l place

Destul de mult toată lumea va avea un profesor pe care nu-i place la un moment dat. Poate fi descurajator și enervant, dar de obicei nu este sfârșitul lumii. În majoritatea cazurilor, puteți face unele ajustări pentru a vă ajuta să vă ocupați de profesorul dvs. și să treceți prin anul școlar fără prea multe probleme. În cazuri mai grave, este posibil să aveți nevoie să vă așezați și să aveți o conversație cu profesorul dvs., consilierul dvs. sau cu părinții dvs.

Pași

Metoda 1 din 2:
Făcând cea mai bună situație
  1. Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 1
1. Începeți cu o ardezie curată. S-ar putea să fi auzit zvonuri despre profesorul pe care îl veți avea anul viitor, dar încercați cel mai bine să nu lăsați aceste povești să influențeze propria dvs. opinie. Dacă începeți să vă gândiți la școală că vă veți ura pe profesorul dvs., probabil că veți fi. Dacă intri în ea cu o minte deschisă, este mult mai probabil să te înțelegi cu profesorul tău.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 2
    2. Vizualizați-l ca o lecție. Nu vă veți întâlni întotdeauna cu toată lumea pe care o întâlniți în viață și asta e în regulă! Este important să învățați cum să perseverez și să vă ocupați de persoanele pe care nu le place, așa că încercați să vedeți această experiență ca o lecție importantă de viață pe care vă va ajuta să creșteți într-un adult mai de succes.
  • Amintiți-vă că nu trebuie să vă place profesorul dvs. pentru a învăța de la el / ea. Atâta timp cât încă mai faci bine în clasă, faci tot ce poți să te descurci cu profesorul tău.
  • Dacă problema afectează gradul dvs. sau vă provoacă să vă dispariți școala, este posibil să nu meritați să-l lipiți.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 3
    3. Separați profesorul de la subiect. Înainte de a vă decide că nu vă place profesorul dvs., este important să vă gândiți cu atenție la exact ce este problema dvs. Dacă se întâmplă să urăști matematica, ar putea fi că într-adevăr nu aveți o problemă cu profesorul, ci în schimb cu subiectul. Aceasta este o distincție importantă, deoarece obținerea unui nou profesor nu vă va ajuta situația dacă urăsc subiectul.
  • Dacă vă luptați cu un subiect, adresați-vă profesorului dvs. pentru ajutor suplimentar sau obțineți un tutore. Odată ce înțelegeți subiectul un pic mai bun, ați putea constata că profesorul dvs. într-adevăr nu este atât de rău la urma urmei.
  • Încercați să găsiți ceva care vă interesează despre subiect și să vă concentrați cât mai mult posibil. Dacă aveți opțiunea de a vă alege propriul material de citire sau cercetare, asigurați-vă că este ceva care vă interesează suficient pentru a vă menține implicat în clasă.
  • Amintiți-vă că, chiar dacă nu vă place un anumit subiect, gradul dvs. este încă important. Rămâi concentrat asupra faptului că faci cel mai bine, chiar dacă nu crezi că vei folosi tot ce ai învățat în această clasă în lumea reală.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 4
    4. Fii dragut. Dacă credeți că profesorul tău este rău pentru tine, s-ar putea să fii tentat să fii rău imediat la ea, dar asta va face doar situația mai rău! Nu trebuie să fii prea vesel când vorbești cu profesorul tău, dar întotdeauna să fii plăcut și respectuos. Puteți constata că atitudinea dvs. bună se va freca pe profesorul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 5
    5. Aplica-te. Dacă simțiți că o parte a problemei poate fi că profesorul dvs. nu vă place, încercați să faceți un efort suplimentar în clasă pentru a transforma relația în jur. Acest lucru înseamnă a apărea la timp, făcând temele, fiind atent și pune întrebări.
  • Să fie proactivi despre a face munca ratată și a lăsa profesorul dvs. să știe dacă veți pierde școala.
  • Nu suge prea mult. Acest lucru nu va părea autentic.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 6
    6. Alegeți bătăliile. Este important să nu fiți prea argumentativ cu profesorul dvs., deoarece acest lucru vă va agrava doar relația dvs. Este bine să o confruntați cu privire la notele pe care nu le înțelegeți, dar nu vă confruntați cu privire la acest lucru și nu discutați despre fiecare punct.
  • Metoda 2 din 2:
    Vorbind-o
    1. Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 7
    1. Au o discuție cu profesorul tău. Dacă într-adevăr aveți un timp greu de învățat din cauza stilului de învățământ al profesorului dvs., luați în considerare o conversație deschisă cu ea despre asta. Lasă-o să știe ce vă deranjează în mod specific și să vedeți dacă poate face unele ajustări pentru a vă ajuta să învățați mai bine.
    • De exemplu, dacă credeți că profesorul dvs. este prea aspru de un elev, ați putea dori să cereți câteva sfaturi de îndrumare sau de studiu. Dacă vorbește prea repede, găsiți un moment potrivit pentru a vorbi cu profesorul și întrebați-vă dacă ar putea vorbi mai încet pentru că ați avut probleme cu înțelegerea problemei.
    • Dacă se întâmplă ceva în viața personală care vă afectează la școală, lăsați-vă profesorul să știe despre asta. Ea poate fi mult mai înțelegă a comportamentului tău dacă înțelege de unde vine de la.
    • Discutați doar cu profesorul dvs. despre lucruri care pot fi schimbate. S-ar putea ajuta să aveți o conversație despre comentariile despre temele dvs. pe care nu le înțelegeți, dar nu va fi productiv să vă spuneți profesorului dvs. că credeți că este medie și nedreaptă.
    • În loc să învinovățească profesorul pentru această problemă. arată că sunteți dispus să lucrați împreună pentru ao repara.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 8
    2. Discutați cu alți studenți. Dacă există alți studenți din clasă care par să se înțeleagă cu profesorul și să se descurce bine în clasă, vorbesc cu ei despre strategia lor. Întrebați-le dacă au întâmpinat oricare dintre aceleași probleme cu care aveți de-a face și dacă da, ce au făcut despre asta. Ei pot avea câteva sfaturi utile pentru cum să obțină note mai bune sau să ajungă la partea bună a acestui profesor.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 9
    3. Discutați cu consilierul dvs. Consilierul școlar este acolo pentru a vă ajuta să vă ocupați de tot felul de probleme, atât în ​​și în afara școlii. Consilierul dvs. poate lucra cu dvs. pentru a vă ajuta să înțelegeți de ce nu vă place profesorul dvs. și ce ați putea face pentru a îmbunătăți situația.
  • În unele cazuri, consilierul dvs. ar putea avea o discuție cu dvs. și cu profesorul dvs. sau ar putea recomanda să fiți realocați la o altă clasă, dar nu intrați în întâlnire, așteptând aceste rezultate.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 10
    4. Ia părinții implicați. Lăsați părinții dvs. să știe cum vă simțiți despre profesorul dvs., dar asigurați-vă că ați explicat exact de ce simțiți așa. Ei pot să vă ofere o perspectivă bună și sfaturi cu privire la modul de abordare a situației.
  • Poate ajuta la ca părinții dvs. să vă ajute să scrieți o listă de lucruri pe care nu vă place profesorul dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama ce puteți vorbi cu profesorul.
  • Dacă a ajuns la punctul în care simți că nu reușiți să gestionați situația cu profesorul dvs., puteți cere părinților dvs. să aibă o întâlnire cu ea. Dacă acest lucru nu merge bine și părinții dvs. cred că profesorul dvs. este nerezonabil, ei pot merge la principalul sau superintendentul.
  • Imagine intitulată Deal cu un profesor pe care nu-l place Pasul 11
    5. Alegeți reasignarea ca o ultimă soluție. Dacă ați epuizat toate celelalte opțiuni și cu adevărat credeți că școala dvs. este afectată de relația dvs. proastă cu profesorul dvs., cereți să fiți realocați la o altă clasă.
  • Rețineți că rezolvarea conflictelor este o abilitate foarte importantă. Veți fi privați de învățarea modului de a face față situațiilor dificile dacă solicitați o relocare fără a încerca să lucrați mai întâi
  • sfaturi

    Încercați să acordați atenție, indiferent cât de greu este.
  • Cel mai important lucru este să găsești o modalitate de a comunica pozitiv cu un profesor. Obțineți consilierul, părinții sau consilierul dvs. implicat dacă nu simțiți că vă puteți ocupa de situația proprie.
  • Încercați să faceți față problemei atunci când apare pentru prima dată. Cu cât aștepți mai mult să abordăm problema, lucrurile mai rele vor primi.
  • Nu lăsați gândurile profesorului dvs. să ajungă în calea școlii dvs. Înainte de a merge la culcare, încercați să meditați. Vă va ajuta să vă îndepărtați mintea și vă va împiedica să vă gândiți la profesorul dvs. atât de mult.
  • Dacă ați avut o zi foarte proastă cu profesorul dvs. și vă simțiți ca și cum ar fi fost într-adevăr nedrept, încercați să scrieți o listă de lucruri care te-au deranjat. Acest lucru vă va ajuta să vă clarificați mintea și să vă gândiți la situația cu puțin mai mare. S-ar putea să găsiți că ați fi emoțional sau ați putea găsi că trebuie să mergeți la un adult părinte sau de încredere.
  • Dacă vă puteți rezista și nu vă afectează notele, acționați ca și cum vă place profesorul și încercați să nu argumentați cu ea.
  • Avertizări

    Dacă aveți vreodată un abuz verbal sau fizic de la un profesor, raportați-l la un alt adult imediat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar