Cum să se ocupe de moartea părintelui

Care se ocupă de moartea părintelui dvs. poate fi cel mai greu lucru pe care îl aveți vreodată în viața voastră. Deși nu veți putea vreodată să vă simțiți cu adevărat "trece peste" Există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a onora memoria părintelui dvs. în timp ce puteți continua viața dvs. de zi cu zi. Lucrul important este că trebuie să vă dați timp pentru a procesa pierderea și pentru a evita să vă dați greu dacă credeți că ia "prea lung" Pentru a vă ocupa de moartea părintelui dvs. Nu există cronologie pentru durere și veți putea să vă deplasați înainte când sunteți gata.

Pași

Partea 1 din 3:
Acceptarea sentimentelor tale
  1. Imagine intitulată de un părinte
1. Urâți la viteza ta. Nu fi prea greu pentru tine și impune o cronologie pentru a vă pierde pierderea. Victorienii au durat doi până la patru ani pentru a plânge o moarte. În timp ce asta nu trebuie să fie tu, nu te aștepta să fii gata să te întorci în leagăn de lucruri după câteva săptămâni, o lună sau oricât de mult timp gândi ai nevoie. În schimb, fii răbdător cu tine și dă-ți așteptările pe care le poți avea pentru tine.
  • Încercați să rețineți că înșelarea este un proces. Probabil că veți fi îndurerați într-un fel pentru o lungă perioadă de timp, deși sperăm că nu va fi întotdeauna acest lucru intens. Lucrați prin el în timpul dvs.
  • Imagine intitulată de un părinte
    2. Acceptați că părintele dvs. ar dori să vă mențineți viața. Deși este normal să fii deprimat, amintiți-vă că părintele dvs. te-a iubit și nu ar vrea ca acest eveniment să-ți zdrobească viața pentru totdeauna. Pe măsură ce lucrați prin pierdere, încercați să vă întoarceți să faceți lucrurile pe care le-ați bucurat înainte. Desigur, acest lucru este mai ușor de spus decât făcut, dar nu înseamnă că ar trebui să uitați de faptul că părintele dvs. a fost cel mai fericit când ați fost cel mai fericit. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-ți măgi toate sentimentele negative sub covor, dar înseamnă că ar trebui să faci un efort pentru a vă bucura de lucrurile mici cât de mult poți.
  • Bineînțeles, dacă vă simțiți complet devastat de pierderea și în imposibilitatea de a se întoarce în leagănul lucrurilor imediat, nu lăsați memoria părintelui dvs. să vă facă să vă simțiți vinovați de faptul că nu vă întoarceți pe picioarele voastre.
  • Imagine intitulată de un părinte
    3. Amintiți-vă părintele. Ei vor fi întotdeauna o mare parte din viața ta indiferent de ce, chiar dacă au trecut. Scrieți-vă amintirile împreună pentru că în timp ce mergeți, probabil că nu doriți să uitați acele momente din viața voastră. Trebuie doar să știți că nu vor părăsi niciodată acel loc în inima voastră. Luați confort în amintirile pe care le aveți despre acea persoană fără a obseda că nu vă amintiți de fiecare lucru mic. Doar face tot ce poți.
  • Puteți vorbi cu oamenii care și-au știut că părintele vostru despre el sau ea pentru a menține memoria în viață. De asemenea, puteți spune povestiri despre părintele persoanelor care nu l-au cunoscut, din când în când.
  • De asemenea, puteți cere membrilor familiei întrebări despre părintele dvs. pentru a vă ajuta să înțelegeți toate experiențele sale de viață. Acest lucru poate adăuga un nou strat în relația dvs. cu părintele dvs. și vă poate face memoria părintelui dvs. chiar mai viu.
  • Imagine intitulată de un părinte
    4. Ai grijă de tine.Fi puțin mai blând pe tine însuți decât de obicei. Faceți timp suplimentar pentru a vă relaxa, încercați să găsiți distrageri constructive și închideți orice auto-critică pentru moment. Deși ați fi umplut cu prea multă durere pentru a vă îngriji de bunăstarea voastră, este important să obțineți cel puțin șapte până la opt ore de somn, să mâncați trei mese sănătoase pe zi și să obțineți cel puțin 30 de minute de exercițiu pe zi. Probabil că veți avea nevoie de energie din cauza pierderii dvs. și păstrarea corpului în ordine vă va ajuta să nu vă simțiți atât de lentă.
  • Desigur, dormind și mănâncă bine nu vă va ajuta să vă uitați complet părintele. Dar va face mult mai ușor să faceți viața dvs. de zi cu zi, în timp ce vă ocupați de pierderea dvs.
  • Imagine intitulată de un părinte
    5. Cunoașteți declanșatoarele. Este important să fii conștient de când vei fi cel mai supărat și să știi că vei avea nevoie de un sprijin suplimentar. De exemplu, dacă ați pierdut tatăl dvs., este posibil să aveți nevoie să petreceți ceva timp cu cei dragi în ziua tatălui - dacă ați pierdut mama dvs., atunci vă puteți supăra în timpul anumitor activități, cum ar fi cumpărăturile, că ați făcut în mod tradițional cu mama ta. Știind ce vă va face supărat vă va ajuta să vă pregătiți să nu fiți singuri în acele vremuri.
  • Imagine intitulată de un părinte
    6. Nu prea agățați în cele cinci etape de durere. Este adevărat că există cinci etape de durere: negare, furie, negociere, depresie și acceptare, dar asta nu înseamnă că trebuie să treci în fiecare dintre aceste etape pentru a face față cu adevărat de pierderea părintelui tău. S-ar putea să fiți furioși sau deprimați mai întâi, să vă simțiți negare mai târziu sau să vă negociați după ce simțiți depresia și nu este nimic în neregulă cu asta. Toată lumea se întristează în felul său, la momentul său.
  • Imagine intitulată de un părinte
    7. Evitați să luați mai multe decizii mari la început. Moartea părinților vă poate face să vă dați seama că căsătoria dvs. este o minciună, că cariera dvs. este lipsită de sens sau că ar trebui să renunțați la tot și să deveniți un fermier de ananas în Hawaii. În timp ce toate aceste realizări pot fi adevărate, ar trebui să evitați să faceți ceva impulsiv sau să acționați asupra lor până când vă simțiți gata să luați o decizie rațională. Efectuarea unor schimbări mari în viața voastră, probabil, nu vă vor ajuta să depășiți moartea părintelui dvs. mai repede și puteți ajunge să faceți ceva pe care îl regreți.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea de sprijin
    1. Imagine intitulată de un părinte
    1. Vorbește cu un prieten apropiat. Nimeni nu ar trebui să fie singur într-un timp de durere. Când aveți de-a face cu pierderea unui părinte, poate doriți să vă petreceți tot timpul, cu o minge mică. Este bine să aveți un timp singur pentru o vreme, dar în cele din urmă, ar trebui să faceți un efort pentru a vedea pe unii dintre prietenii dvs. Vă va ajuta să socializați, să vă aflați în afara capului vostru și să aveți pe cineva care vă poate ajuta să vă ocupați de sentimentele voastre. Faceți un efort pentru a vedea prietenii care au grijă de tine în loc să-i închizi.
    • Amintiți-vă că prietenii dvs. sunt probabil la o pierdere și ei nu știu exact ce să facă sau să spună. Apreciați faptul că încearcă.
    • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să lovești cluburile sau să mergi la cea mai bună cunoaștere a celor de-a 30-a zi de naștere de naștere - nu trebuie să ieși în grupuri mari, dacă nu ești încă pentru asta.
  • Imagine intitulată de un părinte
    2. Discutați cu un membru al familiei. Vorbind cu un membru al familiei după pierderea unuia dintre părinții dvs. poate fi una dintre cele mai bune modalități de a găsi sprijin. Dacă ați pierdut un părinte, dar încă mai aveți alta, petreceți cât mai mult timp cu acel părinte, după cum puteți. Părintele vostru va fi, de asemenea, îndurerat și va avea nevoie de sprijinul dvs. Deși a fi în jurul altor membri ai familiei poate fi dureros, deoarece vă va aminti de cel iubit, este mult mai bine decât să fiți singuri cu durerea voastră.
  • Vorbind despre părintele dvs. vă poate ajuta să ușurați și durerea. S-ar putea să nu fiți gata să vorbiți despre acea persoană, la început, dar după un timp, vorbind despre el sau ea vă va face să vă simțiți mai bine.
  • Imagine intitulată de un părinte
    3. Luați în considerare obținerea de ajutor de la un consilier de durere. Unii terapeuți sau consilieri se specializează în a ajuta oamenii să se ocupe de pierdere. Dacă vă simțiți că durerea voastră vă va prinde și vă împiedicați să vă deplasați înainte, ați putea dori să contactați pe cineva pentru ajutor. Deși vorbind cu prietenii sau membrii familiei dvs., poate fi un mare ajutor, uneori obținerea perspectivei și a ajutorului unei persoane din afara situației dvs. personale vă poate ajuta să luați o nouă abordare a vieții voastre. Terapia nu este cu siguranță pentru toată lumea, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fii sceptic să încerci această abordare.
  • Un consilier de durere poate fi, de asemenea, capabil să sugereze câteva noi abordări pentru a vă ocupa de durerea voastră. Deși nu există o soluție magică, obținerea de opinii multiple vă pot ajuta să găsiți calea cea bună.
  • Imagine intitulată de un părinte
    4. Alăturați-vă unui grup de asistență. Există multe grupuri de sprijin pentru persoanele care au suferit pierderea unui părinte. S-ar putea să vă simțiți că există doar atât de mulți prietenii dvs. sau chiar și ceilalți membri ai familiei sau alți membri ai familiei iubite pot spune, pentru că nu se pot referi complet la modul în care vă simțiți. Nu vă răsturnați că aveți nevoie de un ajutor extern și să căutați grupuri de sprijin în zona dvs. Puteți întâlni oameni care sunt esențiali pentru a vă ajuta să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată de un părinte
    5. Găsiți confort în credința voastră. Dacă sunteți religios, atunci petreceți mai mult timp la organizația dvs. de alegere, fie că este vorba de o biserică sau o sinagogă, vă poate ajuta, de asemenea, să vă gândiți la imaginea mai mare și să vă ajute în procesul dvs. de îndure. Organizația dvs. are probabil o mulțime de evenimente, de la gratar la activitățile de voluntariat pe care le puteți participa și puteți încerca să fiți activi în cadrul organizației dvs. pentru a petrece ceva timp cu oameni asemănători și lucrul pentru un bun mai bun.
  • Imagine intitulată de un părinte
    6. Luați în considerare obținerea unui animal de companie. Deși ați putea crede că acest lucru este un sfat ridicol, nimeni nu spune că un pisoi va înlocui mama sau tatăl tău. Cu toate acestea, îngrijirea unui animal de companie vă poate face să vă simțiți bine și necesar și ca și cum sunteți mai puțin singuri și vă poate aduce o mulțime de bucurie. Dacă vă simțiți foarte singuri, și mai ales dacă ați vorbit despre a obține o pisică sau un câine pentru o vreme, atunci ar trebui să mergeți la adăpostul local de animale și să aduceți acasă un cățeluș sau un pisoi pentru a avea grijă de.
  • Partea 3 din 3:
    Revenind în viața ta
    1. Imagine intitulată de un părinte
    1. Împărțiți rutina. Odată ce vă întoarceți în leagăn de lucruri, începeți să o amestecați. Dacă faceți același lucru pe care l-ați făcut întotdeauna, atunci sunteți mai probabil să vă plimați părintele în anumite momente ale zilei. Găsiți o modalitate de a vă schimba programul, indiferent dacă înseamnă să mergeți la o nouă magazin de cafea pentru a face muncă sau petrecerea timpului petrecut la telefon cu mama ta făcând yoga. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să evitați să faceți ceva care vă amintește de părintele dvs., dar înseamnă că schimbarea programului zilnic poate sa te face să te muți mai repede.
    • Încercați ceva complet nou. Dacă doriți să vă despărțiți rutina, luați acea clasă de pictură pe care ați vrut să o luați, luați o cafea cu vecinul care vă cere să vă petreceți sau chiar să vă prindeți în ultimul sezon de Soția bună. Răsfățați-vă. Nici măcar nu trebuie să fie ceva care vă va îmbunătăți mintea sau corpul.
  • Imagine intitulată de un părinte
    2. Face lucrurile pe care le-ai iubit. Deși este bine să-l amestecați, este, de asemenea, important să vă întoarceți la activitățile dvs. preferate dacă doriți să vă apropiați de senzație de a vă simți din nou. Indiferent dacă ați iubit să pictați, să scrieți poezie sau să lucrați la bucătăria dvs. locală de supă, nu vă refuzați activitățile preferate doar pentru că credeți că sunteți prea trist să le faceți. În curând veți vedea că puteți găsi o fericire - chiar dacă doar un pic - în a face lucrurile preferate.
  • Dacă nu aveți inima să faceți ceva ce ați făcut cu părintele dvs., cum ar fi drumeții sau alergați, aduceți un prieten de-a lungul dvs. dacă doriți cu adevărat să vă întoarceți în ea.
  • Imagine intitulată de un părinte
    3. Evitați alcoolul pentru o vreme. Acesta nu este momentul să beți foarte mult și să loviți podeaua de dans cu prietenele voastre. Deși vă poate face să vă uitați problemele dvs. pentru puțin timp, alcoolul este un deprimant și vă poate face să vă simțiți mai rău, indiferent dacă sunteți atunci când coborâți din ea în acest moment sau a doua zi. Puteți avea o băutură sau două dacă vă simțiți la el, dar încercați să nu vă modificați prea mult starea mentală. Și dacă vă gândiți să luați medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală pentru a face față durerii, discutați cu medicul dumneavoastră despre faptul că este sau nu o idee bună pentru dvs.
  • Imagine intitulată de un părinte
    4. Obțineți ocupat (dar nu prea ocupat). Încercați să vă completați programul cu cât mai multe activități semnificative. Încercați să vedeți un prieten cel puțin de câteva ori pe săptămână și să faceți ceva social cât de des vă simțiți la el. Asigurați-vă că, de asemenea, să părăsiți casa cel puțin de două ori pe zi, indiferent de ce. De asemenea, este important să petreceți timpul de lucru sau să fiți în școală, să vă exercitați și să faceți lucrurile care contează pentru dvs. Dacă vine ceva distractiv, marcați-l pe calendar, deci aveți ceva de așteptat. Având o viață ocupată și activă vă va face să vă simțiți mai bine despre tot, chiar dacă trebuie să vă motivați să continuați un pic puternic.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă forțați să fiți ocupați 24 de ore din 24, astfel încât să nu aveți timp să vă așezați și să vă gândiți la părintele vostru. În schimb, asigurați-vă că tu do factori într-un singur timp în programul dvs. Atâta timp cât nu toată timpul tău este singurul timp, este important să ai ceva timp să fii singur cu gândurile tale, chiar dacă nu sunt fericiți.
  • Imagine intitulată de un părinte
    5. Petreceți timp la activități liniștitoare. Este important să vă concentrați asupra faptului că faceți câteva lucruri relaxante pe măsură ce treceți prin procesul de îndurerat. Acesta este momentul să vă stricați puțin și să vă petreceți timp să faceți lucruri care vă fac să vă simțiți mai bine, chiar dacă doar un pic mai bine. Iată câteva lucruri pe care le puteți face:
  • Scrieți-vă gândurile într-un jurnal. Scrierea zilnică vă poate ajuta să luați legătura cu gândurile dvs.
  • Încercați yoga sau meditație. Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați mintea și corpul vostru.
  • Petreceți timp în soare. Ieșiți din acea cafenea și mergeți să citiți în loc. Un pic de soare și aer proaspăt poate merge mult.
  • Recitiți romanele preferate. Luați confort în ele.
  • Ascultați muzică liniștitoare. Nimic prea jarning, te rog.
  • Du-te pentru plimbări. Obțineți un exercițiu în timp ce contactați-vă gândurile.
  • Imagine intitulată de un părinte
    6. Fiți răbdători cu dvs. Pe măsură ce începeți să vă bucurați din nou de viața voastră, asigurați-vă că nu vă suprasolicitați. Într-adevăr poate dura luni sau ani pentru a începe să se simtă din nou ca vechiul tău de sine și este important să nu-l grăbești. Atâta timp cât aveți obiective și vă uitați la viitor, este bine să luați cele mai mici pași pentru noua dvs. viață fără părintele vostru. Ar trebui să știți că, în timp ce nu veți putea niciodată să vă depășiți pe deplin pierderea, veți putea să dezvoltați o nouă relație cu părintele pe care l-ați pierdut, în timp.
  • Nu-l forțați. Ascultați ce vă spune mintea și inima. Dacă nu sunteți gata să faceți mișcări mari, atunci luați-vă timpul. Acest lucru este mult mai bun decât supraexertarea și prăbușirea. Cel mai important este să știi lucrurile voi fi mai bine, chiar dacă durează mult timp.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu presupune vreodată că plânsul te face "slab." Plângerea este un răspuns uman natural la durere, fie că este fizic sau emoțional. Permiteți-vă să plângeți, deoarece îmbutelându-vă emoțiile vă pot face să vă simțiți mai rău.
  • Recunoașteți că puteți întâmpina unele probleme cognitive, cum ar fi dificultatea de a vă concentra, gândi și a pierde interesele la locul de muncă sau de studiu. Oferiți-vă timp să vă recuperați și să lăsați pe alții să știe să-și reducă așteptările despre munca voastră. Planificați ritmul lent al muncii sau al studiului. Se va îmbunătăți de obicei cu timpul ca și alte răni.
  • După moartea părintelui, ar trebui să luați ajutor de la un avocat calificat pentru a face față problemelor juridice cum ar fi Transferarea proprietății, plata datoriilor lor etc.
  • Scrieți amintirile pe care le aveți. Acestea sunt cheia ta în trecut. Ei vă vor ajuta să prețuiți amintirile părinților.
  • Citirea despre modul în care alți oameni au manipulat durerea ar putea să vă ajute să găsiți calea voastră.Întrebați-vă, citiți memoriile pe moartea unui iubit sau întrebați un lider religios pentru ajutor.
  • Uită-te la imagini / lucruri pe care le-au plăcut să le amintească. Ascultați trupa lor preferată și încercați să discutați despre asta și să nu vă ascundeți cum vă simțiți despre asta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar