Cum să se ocupe de un părinte rău

Tratarea unui "părinte rău" poate însemna o mulțime de lucruri diferite. Dacă tu și părintele tău nu te înțelegi, dacă sunt foarte stricte, sau dacă nu sunt foarte responsabili, s-ar putea să te gândești la părintele tău rău. În aceste scenarii, puteți găsi modalități de a face față "părintelui rău" sau pur și simplu petreceți mai puțin timp acasă. Dacă părintele dvs. este abuziv, cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie să luați măsuri legale pentru a vă elimina de la situație.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea modalităților de a face față
  1. Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte rău 1
1. Daydream despre viitor. Daydreaming Uneori primește un rap rău, dar există multe beneficii pentru visul de vis. Daydreaming-ul este asociat cu creativitate crescută, memorie îmbunătățită, empatie și starea de spirit îmbunătățită. În plus, este ușor, nu costă nimic și este un mod minunat de a face față problemelor tale acasă.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 2
    2. Face un plan pe termen lung. S-ar putea să nu fiți capabil să vă împachetați și să plecați mâine, dar în cele din urmă va fi timpul să mergeți. Îndreptându-vă pe cont propriu necesită o mare planificare, deci începeți să vă formulați strategia acum. Cum intenționați să salvați suficienți bani pentru a supraviețui? Unde vrei sa mergi? Vei merge la școală, la armată sau pur și simplu într-un oraș nou? Formează un plan prin a vorbi cu oamenii care sunt mai în vârstă decât tine, vorbind cu un consilier de îndrumare la școală și / sau făcând niște cercetări pe cont propriu. Apoi, puneți-vă planul în mișcare.
  • Imaginea intitulată se ocupă de un pas părinte rău 3
    3. Exprimați-vă creativ. Ori de câte ori aveți emoții negative sau o situație proastă de a face față, o modalitate excelentă de a face față este să vă exprimați creativ. Acest lucru ar putea scrie într-un jurnal, desenând o imagine sau scrierea unei melodii. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă procesa emoțiile și de a vă ajuta să faceți față părintelui tău rău.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 4
    4. Vorbiți cu un terapeut. Uneori este posibil să aveți nevoie de cineva care să vorbească cu cine nu are legătură cu situația la îndemână și cine puteți avea încredere în 100%. O alegere bună pentru acest lucru este un terapeut. Un terapeut bun vă poate ajuta să sortați prin problemele dvs. la domiciliu și să găsiți o modalitate de a face față lor.
  • Dacă nu doriți să vă apropiați de părintele dvs. pentru a vă ajuta să găsiți un terapeut sau dacă părintele dvs. a spus nu, atunci puteți vorbi, de asemenea, cu consilierul de orientare la școala dvs. pentru ajutor.
  • Dacă părintele dvs. nu se bazează pe motive financiare, atunci ar putea fi util să vă lăsați părintele să știe că unii terapeuți oferă o scară de alunecare pentru pacienții care nu își pot permite comisioanele regulate. Este posibil să puteți plăti cât mai puțin de 10 USD pe sesiune.
  • Un terapeut poate, de asemenea, să vă ajute și părintele dvs. să dezvolte o relație mai bună. Dacă credeți că părintele dvs. ar putea fi deschis la terapie, încercați să spuneți ceva de genul, "Aș dori ca relația noastră să se îmbunătățească, dar cred că am putea avea nevoie de ajutor. Sunt dispus să fac o terapie cu tine, ca să putem lucra la asta. Este ceva ce ai fi dispus să faci și tu?"
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte rău 5
    5. Scrieți-vă părintele o scrisoare. Multe probleme între membrii familiei pot fi rezolvați prin comunicare. Când comunicăm cu fața în față, lucrurile pot fi încălzite și poate fi foarte dificil să depășiți ceea ce doriți să spuneți. Dacă simțiți că ați putea să rezolvăm problemele pe care le aveți cu părintele dvs., gândiți-vă să le scrieți o scrisoare.
  • Chiar dacă nu aveți intenția de a le oferi scrisoarea, luând timp să scrieți, poate fi o modalitate excelentă de a procesa ceea ce vă simțiți. Apoi, pur și simplu aruncați-o.
  • Metoda 2 din 3:
    Petrecând mai puțin timp acasă
    1. Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 6
    1. Alăturați-vă unei echipe sportive. Dacă vă bucurați de activitatea fizică sau doriți ca un motiv să vă exercitați, o echipă sportivă este o modalitate excelentă de a ieși din casă. În plus, echipa de sport încurajează munca în echipă, disciplina și cooperarea. Dacă excelează la sport, puteți chiar să câștigați o bursă.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 7
    2. Audiție pentru o piesă. Dacă sporturile nu sunt chestia dvs., audiția pentru o piesă sau un adem la clubul de dramă poate fi o potrivire bună. Dacă aveți o personalitate de ieșire, o parte din jocul școlii poate fi perfectă pentru dvs. Dacă nu vă vedeți pe scenă, există și multe roluri în spatele scenei (cum ar fi echipajul de scenă sau designul iluminatului) pe care v-ați putea bucura.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte rău 8
    3. Găsiți o slujbă după școală. Dacă școala nu este într-adevăr chestia ta, probabil că nu vrei să-ți petreci mai mult timp acolo. O altă opțiune pentru ieșirea din casă este de a asigura un loc de muncă cu fracțiune de normă. Un loc de muncă după școală este minunat pentru a vă învăța punctualitatea, responsabilitatea și gestionarea timpului. Cel mai bun dintre toate, poate pune niște bani în buzunar, pe care îl puteți salva pentru a vă permite să vă mutați când deveniți suficient de bătrâni.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 9
    4. Ieși cu prietenii. Poate că viața ta este suficient de stresantă și nu doriți să creați mai multă muncă sau să luați responsabilități suplimentare. Asta e ok! Pur și simplu petreceți mai mult timp în afara casei care stau cu prietenii tăi. Du-te vedea un concert, vizitați un muzeu sau faceți o plimbare în jurul parcului. Timpul cu prietenii poate reduce stresul și vă poate spori starea de spirit în timp ce vă scoate din casă.
  • Imagine intitulată Deal cu un părinte rău Pasul 10
    5. Vizitați alți membri ai familiei. O altă modalitate sănătoasă de a petrece timp în afara casei dvs. este de a vizita membrii dvs. de familie. Aveți bunici, veri sau frați mai mari care trăiesc în apropiere? Ia ceva timp pentru a merge și a le vizita. Poate doriți să discutați despre problemele dvs. cu ele sau poate că nu. În orice caz, petrecerea timpului cu familia este sigur că vă ridicați starea de spirit și vă va ajuta să faceți față.
  • Metoda 3 din 3:
    Luând măsuri serioase
    1. Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 11
    1. Identificați abuzul. Legislația federală definește abuzul asupra copilului ca fiind "orice act recent sau neacceptat din partea unui părinte sau îngrijitor care are ca rezultat moartea, prejudiciul fizic sau emoțional grav, abuzul sexual sau exploatarea sexuală"- sau "un act sau un eșec de a acționa care prezintă un risc iminent de rău gravă." Ia ceva timp pentru a vă gândi dacă dvs. și părinții dvs. sunt pur și simplu un patch dur, sau dacă vă confruntați cu abuz.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 12
    2. Vorbeste cu cineva. Primul pas în a lua măsuri grave împotriva acestui abuz este de a obține sprijinul unui adult de încredere. Acest lucru ar putea fi un profesor la școală, consilierul dvs. de îndrumare, terapeutul dvs., părintele unui prieten apropiat sau al unei alte relații. Explicați-le tot ceea ce ți sa întâmplat și cere ajutorul lor să oprească abuzul.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 13
    3. Trimite un raport. Adultul care vă ajută să contactați serviciile de protecție pentru copii (CPS). Stați cu ajutorul ajutorului pentru adulți și generați o listă de orice abuz pe care l-ați experimentat. Includeți cât mai multe specifice (detalii și date) după cum puteți. Apoi găsiți biroul local CPS și aveți ca adultul dvs. să meargă în persoană (cu lista dvs.) pentru a trimite raportul.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte rău 14
    4. Ia în considerare o schimbare în custodie. Aveți un alt părinte sau bunic care ar putea obține custodia dvs? Poate doriți să vorbiți cu ei despre luarea părintelui abuziv în instanță. Acest lucru necesită o vizită la un avocat care vă poate ajuta părintele sau bunicul cu depunerea documentelor corespunzătoare.
  • Fiți conștienți de faptul că acest lucru poate dura mult timp și poate fi necesar să fiți în contact cu părintele abuziv în acest timp.
  • Aceste legi variază de la stat la stat, dar în majoritatea cazurilor, numărul va lua în considerare cu tărie opiniile copilului.
  • Imagine intitulată Deal cu un părinte rău Pasul 15
    5. Emancipați-vă. Dacă sunteți adolescent și vă sprijiniți financiar, vă recomandăm să luați în considerare legal Emanciparea ta. Aceasta implică depunerea unei petiții pentru emancipare (la Curtea Locală a Circuitului), plătind o taxă (150-200 USD) și participarea la o audiere a instanței.
  • Înainte de a urmări emanciparea, trebuie să fiți angajați și trebuie să vă asigurați un loc pentru a trăi în afara părinților dvs. acasă (și să puteți dovedi acest lucru Curții).
  • În funcție de districtul dvs., depunerea de emancipare se poate face, de obicei, fără avocat.
  • Procesul de emancipare este mult mai fină dacă părinții dvs. sunt de acord.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar