Cum de a eutaniza un hamster bolnav

Hamsterul tău a devenit o parte importantă a vieții tale, așa că poate fi greu să-l vezi să sufere când este bolnav. Dacă hamsterul tău a devenit atât de bolnav încât nu mai pare să se bucure de viața lui, va fi timpul să luați decizia de a-l eutaniza. Această decizie nu este niciodată ușoară, dar puteți lucra cu medicul veterinar pentru a decide când timpul este corect și cum să vă oferiți hamsterului o moarte pașnică.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia când să-ți euthanizeze hamsterul
  1. Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 1
1. Respectați comportamentul hamsterului. Emoțiile pot face foarte greu să decidă dacă să-i euthanizeze un animal de companie, chiar și atunci când animalul de companie este foarte bolnav. Pentru a face procesul de decizie puțin mai ușor, priviți obiectiv la comportamentul hamsterului dvs. De exemplu, urmăriți cum merge el - dacă spatele lui este arcuit sau este instabil în picioare, el putea să se simtă extrem de bolnav.
  • Hamsterii iubesc să alerge și să se joace. Dacă hamsterul tău rămâne pornit într-un colț al cuștii, el este foarte inconfortabil și probabil foarte bolnav.
  • Faceți o listă cu mai multe activități pe care hamsterul dvs. îl iubește (e.G., Rulați în roata hamster, GNA pe jucării de mestecat, etc.). Dacă nu mai face aceste lucruri, calitatea vieții sale sa înrăutățit, făcând eutanasia o opțiune rezonabilă.
  • Urmăriți zilele sale bune și zilele rele într-un jurnal. Când începe să aibă mai multe zile rele și zile bune, este timpul să începem luarea în considerare a eutanasiei.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 2
    2. Monitorizați cât de mult mănâncă hamsterul dvs. și băuturile. Când hamsterul tău devine atât de bolnav încât nu mai mănâncă sau nu mai bea, el vă permite să știți că se simte destul de mizerabil. Fără a mânca sau de a bea cât de puțin 24 de ore pot fi foarte grave în hamsteri. Discutați cu medicul veterinar cu privire la euthanizarea hamsterului dacă a fost de cel puțin o zi de când hamsterul dvs. a mâncat sau a băut ceva.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav pas 3
    3. Luați hamsterul la medicul veterinar. Medicul veterinar nu poate lua decizia de a-ți eutaniza, dar el sau ea vă poate îndruma prin procesul de decizie. O modalitate veterinar poate face acest lucru este să vă diagnosticați cu precizie hamsterul. Când știți detaliile bolii de hamster și a prognosticului său, puteți lua o decizie mai clară cu privire la i-ați eutanasi.
  • Boli geriatrice în hamsteri (e.G. insuficiența hepatică, insuficiența renală, cancerul) sunt cele care apar după vârsta de 18 luni. Ei nu au nici un tratament și pot agrava calitatea vieții hamster.Eutanasia este o opțiune rezonabilă pentru hamsterii cu boli geriatrice.
  • Dacă hamsterul dvs. are o boală geriatrică, păstrați-l cât mai confortabil posibil până când viața a devenit prea insuportabilă pentru el. Aceasta include să-l păstreze într-o zonă liniștită și să-l manipuleze cât mai puțin posibil.
  • Discutați despre opțiunile de tratament, dacă există, cu medicul veterinar. Fiți conștienți de faptul că hamsterul dvs. ar putea fi atât de bolnav încât nu ar putea tolera îngrijirea veterinară intensă. Nu lăsați hamsterul dvs. să sufere prin tratament dacă nu îi va aduce o calitate mai bună a vieții.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav pasul 4
    4. Vorbiți cu medicul veterinar. Probabil că veți avea o mulțime de întrebări și preocupări cu privire la eutanasia. În timpul întâlnirii dvs., discutați despre boala hamsterului dvs. și posibilitatea de eutanasie. Adresați-vă întrebări medicale veterinare despre procesul de eutanasie, precum și opțiunile pentru cremarea sau îngroparea hamsterii.
  • Luați în considerare cererea medicului veterinar dacă el sau ea crede că eutanasia este potrivit pentru hamsterul tău. Indiferent de modul în care răspunde medicul veterinar, amintiți-vă numai tu poate lua decizia de a-ți eutaniza hamsterul.
  • Adresați-vă medicului veterinar dacă el sau ea efectuează eutanasia la domiciliu. Fiți atenți că nu toți veterinari vor face acest lucru.
  • Dacă aveți copii, discutați cel mai bun mod de a le spune despre eutanasia. Copiii nu înțeleg întotdeauna problemele de sfârșit de viață, deci va trebui să fiți atenți la explicarea modului în care se poate termina viața unui animal de companie poate fi uman.
  • Adresați-vă medicului veterinar despre grupurile locale de sprijin pentru pierderea animalelor de companie.
  • Puneți cât mai multe întrebări pe care le puteți gândi și exprimați orice preocupare pe care o puteți avea. Deși eutanasia este un subiect dificil, medicul veterinar înțelege această dificultate și vă poate ajuta să vorbiți despre lucruri.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 5
    5. Decideți dacă eutanalizarea este cea mai bună pentru dvs. sau pentru hamsterul dvs. Ca și cum decizia de eutanasie nu a fost suficient de dificilă, ar trebui să știți dacă vă gândiți la bunăstarea hamsterului sau propria dvs. S-ar putea să vă simțiți nesigur, sau poate chiar un mic vinovat, dar bunăstarea hamsterului dvs. ar trebui să vină mai întâi.
  • Dacă întârzieți decizia, întrebați-vă dacă este pentru că nu sunteți gata să lăsați hamsterul dvs. să meargă. Fiți conștienți că întârzierea deciziei dvs. ar putea prelungi suferința hamsterului dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Eutanizează hamsterul bolnav
    1. Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 6
    1. Programați o întâlnire cu medicul veterinar. Când faceți numirea, indicați ce oră și ce zi a săptămânii va funcționa pentru dvs. Pentru a fi sensibil la nevoile unui proprietar de companie, veterinarii vor programa de obicei o eutanasie la sfârșitul zilei, când nu există alte întâlniri.
    • Ziua săptămânii va fi, de asemenea, importantă. Poate doriți să programați eutanasia pentru sfârșitul săptămânii, când veți avea weekend-ul pentru a procesa ce sa întâmplat și începeți procesul de îndure.
    • Dacă știți că eutanasia va fi greu pentru dvs., aduceți pe cineva cu dvs. la programare. Verificați cu ei înainte de a face numirea pentru a vă asigura că vor fi disponibile.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 7
    2. Decideți să vă îngropați sau să vă creați hamsterul. Consultați cu departamentul local de sănătate despre înmormântarea la domiciliu pentru animale de companie. Legile locale nu pot permite proprietarilor de animale de companie să-și îngropă animalele în curțile lor. Dacă locuiți într-un apartament sau în inima unui oraș, este puțin probabil ca să vă puteți îngropa hamsterul.
  • Veterinarul dvs. poate recomanda servicii profesionale de înmormântare sau servicii crematorii. Contactați-le inainte de Numirea dvs. astfel încât aceste aranjamente să poată fi deja în vigoare.
  • Veterinarul dvs. poate lucra, de asemenea, cu un serviciu de înmormântare sau de incinerare.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 8
    3. Petreceți timp suplimentar cu hamsterul dvs. Hamsterul tău poate fi foarte bolnav, dar probabil că vă va aprecia să petreceți timp cu el în ultimele sale zile. Deși vă puteți simți trist, sau poate chiar vinovat de a fi eutanasiat, faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne calm în jurul lui. El putea să ia în considerare ceea ce simți, așa că stai cât mai pozitiv posibil.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 9
    4. Permiteți medicului veterinar să vă euthanizeze hamsterul. Indiferent cât de mult v-ați pregătit pentru că vă puneți hamsterul să dormiți, actul real de a avea hamsterul dvs. eutanasiat poate fi dificil pentru dvs. Veterinarul dvs. va asigura că eutanasia va fi rapidă, fără durere și pașnică pentru hamsterul vostru.
  • Veterinarul dvs. va administra cel mai probabil o injecție letală în burta hamsterului dvs. și hamsterul dvs. va trece ca rezultat.
  • Veterinarul dvs. vă va verifica hamsterul pentru un impuls pentru a vă asigura că a murit.
  • Decizia dvs. este dacă doriți să fiți în camera pentru eutanasia. Unii proprietari de animale de companie nu pot rezista gândului de a-și vedea eutanasia de animale de companie, iar alții vor să fie aproape de iubitul lor de companie până la sfârșit.
  • Este, de asemenea, alegerea dvs. în cum să vă spuneți la revedere la hamsterul dvs. Poate doriți să spuneți câteva lucruri înainte și după ce a trecut. Depinde de tine.
  • Partea 3 din 3:
    Coping cu pierderea hamsterii tale
    1. Imaginea intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 10
    1. Dă-ți timp să se întristeze. Deși dimensiunea mică, hamsterul dvs. probabil însemna mult pentru tine. Recunoașteți durerea și acordați-vă timp să procesați pierderea. Nu există un calendar pentru îndurerat - vă poate lua câteva zile, poate mai mult.
    • Luați în considerare scrierea sentimentelor în jos dacă aveți probleme cu procesarea gândurilor voastre.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 11
    2. Contactați grupurile de asistență pentru pierderea animalelor de companie locale. Grupurile de sprijin pentru pierderea animalelor de companie ajută proprietarii de animale de companie să administreze durerea de a pierde un animal de companie. Multe școli veterinare au linii de asistență pentru pierderea animalelor de companie pe care le puteți contacta. Veterinarul dvs. sau chiar și alți proprietari de animale de companie, pot recomanda unele grupuri locale de sprijin pentru pierderea animalelor de companie pe care le puteți contacta.
  • Personalul de la societatea dvs. umane locală poate, de asemenea, să poată recomanda grupuri de sprijin pentru pierderea animalelor de companie.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 12
    3. Încurajați-i pe copiii dvs. să-și exprime sentimentele. Copiii pot avea un timp greu să se ocupe de moartea unui animal de companie. Dacă aveți copii, încurajați-i să vorbească despre modul în care se simt despre moartea hamsterului tău.
  • Nu cumpărați un alt animal de companie pentru ca copiii dvs. să-i facă să se simtă mai bine. Dați-le timp pentru a exprima modul în care se simt despre moartea hamsterului dvs. înainte de a aduce un nou animal de companie în casă.
  • Imagine intitulată Eutanizează un hamster bolnav Pasul 13
    4. Decideți când să obțineți un alt animal de companie. S-ar putea să fiți tipul de persoană care nu se înghesuie mult peste pierderea unui animal de companie. Sau, ați putea avea nevoie de mult timp înainte de a vă pregăti să vă gândiți chiar la obținerea unui alt hamster (sau alt tip de animal de companie). Nu simțiți nevoia de a vă grăbi să cumpărați un alt animal de companie.
  • Amintiți-vă că este un nou animal de companie nu Un înlocuitor pentru hamsterul dvs.
  • Veți ști când timpul este potrivit pentru dvs. pentru a obține un alt animal de companie.
  • sfaturi

    Nu există nici o metodă de "o mărime care se potrivește tuturor" pentru a cunoaște timpul potrivit pentru a eutaniza un animal de companie. Este o decizie foarte personală și individuală.
  • Atunci când decideți dacă să vă euthanizați hamsterul, este normal să aveți sentimente de îndoială de sine. Doar amintiți-vă să faceți ceea ce este mai bun pentru hamsterul dvs.
  • Dacă vă confruntați cu adevărat cu decizia dvs., considerați că iubirea unui animal de companie poate însemna să aibă compasiunea pentru a-și pune capăt durerii și suferinței sale.
  • Spre deosebire de oameni, animalele de companie trăiesc în momentul prezent - nu reflectă asupra trecutului sau a minunelor despre viitor. Deși vă veți gândi la trecut și viitor, în timp ce decideți dacă să vă euthanizați hamsterul, amintiți-vă că el se va gândi doar la prezent.
  • Poate ajuta la gândire la eutanasia inainte de Hamsterul tău se îmbolnăvește. În acest fel, atunci când boala lui devine prea mult pentru el, veți ști deja ce vreți să faceți fără a fi nevoie să luați o astfel de decizie importantă în timpul unui timp stresant și emoțional.
  • Avertizări

    Îngrijirea unui hamster foarte bolnav ar putea fi costisitoare. Fiți practic atunci când luați în considerare costul îngrijirii hamsterului bolnav. Mai mult decât probabil, cheltuielile financiare de a-l menține în viață nu merită suferința sa suplimentară.
  • S-ar putea să nu aveți prea mult timp să decideți dacă să vă euthanizați hamsterul, în funcție de cât de bolnav este. Este posibil să fiți gata să faceți o decizie destul de rapidă.
  • Nu face Încercați să vă euthanizați hamsterul pe cont propriu! Diferitele site-uri web au instrucțiuni privind euthanizarea unui hamster la domiciliu, dar nu face asta - aceste metode nu sunt la fel de nedureroase sau eficiente ca metodele pe care le-ar folosi medicul veterinar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar