Cum să se ocupe de decesele de catelus în timpul nașterii

Când un câine oferă o gunoi de pui, este obișnuit ca unii puii să fie încă în picioare sau să moară la scurt timp după naștere. Pentru a face față morții puiilor în timpul nașterii, va trebui să dați mama ceva timp cu animalul mort înainte de ao elimina pentru testarea veterinară. Ar trebui să aruncați apoi animalul decedat într-un mod adecvat și îndeplinește reglementările locale. Deoarece moartea puiilor poate fi traumatică, va trebui, de asemenea, să vă ocupați de pierderea și să vă ajutați membrii familiei, în special a copiilor mici, faceți față situației triste. În cele din urmă, ar trebui să vă spionați câinele și să vizitați un medic veterinar pentru a preveni orice decese de la complicațiile de la naștere în viitor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Gestionarea catelusilor casnici
  1. Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 1
1. Permiteți mamei să petreacă ceva timp cu puii morți. Deși ar putea părea puțin morbid să lase animalele moarte cu mama și orice pui supraviețuitor, îndepărtându-i pe puii morți ar putea agita mama. Ea știe câte pui pe care le-a eliberat și înlătură pe cei morți o poate face să înceapă frenetic căutând puii ei. În schimb, lăsați puii morți cu mama pentru o vreme. În cele din urmă, ea își va da seama că sunt morți, permițându-vă să le eliminați fără a provoca suferința ei.
  • Odată ce corpul catelusului mort se răcește, mama va observa probabil că este mort.
  • Dacă mama încă încearcă să aibă grijă de puii morți după câteva zile, asigurați-vă că le eliminați chiar dacă provoacă primejdie maternă. Paraziții din carcasele decăzute pot fi transmise mamei și celor rămași.
  • Dacă mamei sau puii supraviețuitori par bolnavi, îndepărtați imediat puii morți. Nu vrei un parazit care să profite de sistemele imunitare slăbite.
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 2
    2. Îndepărtați animalele moarte. După ce permiteți mamei ceva timp să observe că puii sunt morți, îndepărtați-i de restul gunoiului. Poate fi cel mai bine să eliminați animalele moarte în timp ce mama nu caută să împiedice agitația inutilă. Ar trebui să utilizați un prosop de hârtie sau o mănușă de cauciuc pentru a apuca carcasele, astfel încât să nu vă infectați cu niciun paraziți de la animalele descompuse.
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 3
    3. Contactați medicul veterinar. Odată ce scoateți animalele moarte, puneți-le într-o pungă de congelator și plasați-le în congelator. Ar trebui să contactați medicul veterinar cu privire la testarea animalelor moarte. Este important să aflați dacă ceilalți membri ai gunoiului sunt expuși riscului sau dacă mama are o problemă de sănătate care o poate împiedica din nou să se reproducă.
  • Dacă aveți placenta, includeți asta cu puii morți.
  • Metoda 2 din 4:
    Dispunerea de pui morți
    1. Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 4
    1. Lăsați medicul veterinar să-i dispună. Dacă trimiteți carcasele medicului veterinar pentru testare, acestea vor dispune de animalele decedate după ce își îndeplinesc testele pe ele. În funcție de facilitățile lor, pot incinera sau îngropa animalele. De asemenea, puteți solicita rămășițele dacă doriți să eliminați singuri.
    • În mod obișnuit, VET va dispune de orice animale moarte gratuite după efectuarea unei necropsii.
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 5
    2. Contactați controlul animalelor. Dacă nu vă contactați medicul veterinar și nu sunteți sigur de modul de a dispune animalele moarte, apelați la controlul animalului local. Acestea vă vor ajuta să determinați cel mai bun mod de a elimina carcasele. Puteți, de asemenea, să luați puii morți la centrul local de servicii de servicii și să vedeți dacă acestea vor dispune de ele pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 6
    3
    Îngropa Puppiesele tale. În majoritatea locurilor, puteți îngropa animalele decedate pe propria proprietate. Dacă aveți copii mici, este posibil să doriți să aveți o mică ceremonie de înmormântare pentru a le ajuta să facă față morții. Pentru ceva atât de mic ca un catelus, o cutie de pantofi ar trebui să funcționeze ca un sicriu. Ar trebui să îngropați animalul mort cel puțin două picioare (61 cm) adânc pentru a împiedica scârțâitorii să o săpați.
  • Asigurați-vă că aflați ce sunt regulile și reglementările locale înainte de a îngropa animalele decedate.
  • De asemenea, puteți dori să explorați opțiunea de îngropare a animalelor într-un cimitir de animale de companie.
  • Dacă vă simțiți în mod deosebit atașați de puii morți, puteți privi și la faptul că le-ați cremat și păstrați cenușa într-o urnă.
  • Metoda 3 din 4:
    Care se ocupă de pierdere
    1. Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 7
    1
    Face față cu durerea. Moartea puiilor poate fi un eveniment dificil de gestionat emoțional. S-ar putea să experimentați tristețea, furia sau chiar negarea faptului că puii au trecut. Recunoscând aceste emoții și exprimându-le, spre deosebire de suprimarea lor și acționând ca și cum nu ar fi acolo, vă va ajuta să vă adresați și în cele din urmă cu tristețea voastră.
    • Pentru a vă aborda durerea, puteți lua în considerare aderarea la un grup de asistență pentru pierderea animalelor de companie. S-ar putea să scrieți și despre pierderea dvs. într-un jurnal sau vizitați un profesionist de sănătate mintală pentru a vă ocupa de durerea dvs.
  • Imagine intitulată Acordul cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 8
    2. Explicați ce sa întâmplat. Dacă aveți copii, este important ca discuția cu ei cu privire la moartea catelului sau a catelusilor. Explicați-le că aceasta este o apariție normală și naturală și că multe animale tinere nu supraviețuiesc copilului. Deoarece copiii dvs. vor fi probabil foarte încântați de sosirea puiilor, trebuie să vă pregătiți pentru ca ei să fie foarte trist și dezamăgiți.
  • Pentru a evita simțul copilului vostru trădat, spuneți-le despre moartea puiilor imediat.
  • Odată ce obțineți raportul necropsic din veterinar, poate doriți să lăsați copilul să știe ce a cauzat moartea căței. Spune ceva de genul "Știu că este trist, dar aceasta este o parte naturală a vieții."
  • S-ar putea să spargeți știrile copiilor dvs. spunând ceva de genul "Am niște vesti proaste despre puii" sau "Există ceva ce trebuie să vă spun despre puii."
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 9
    3. Configurați-vă membrii familiei îndurerat. Ascultați întrebările copilului dvs. cu privire la pierderea puiilor și asigurați-vă că le oferiți răspunsuri adecvate și nu le traumați. Lăsați-i să știe că este bine să fii trist și că dezamăgirea este un sentiment normal în această situație. În cele din urmă, fiți în căutarea semnelor că copilul dvs. se luptă cu durerea. Discutați cu copilul dvs. dacă au dificultăți în somn, par a fi în mod constant trist sau au un timp greu în școală.
  • Văzând un animal mort pentru prima dată, mai ales dacă sunt puii câinelui de companie al familiei dvs., poate fi traumatic pentru copiii dvs. Încercați să le mângâiați spunând lucruri precum "cel puțin puii nu au avut nici o durere" sau "Aceasta nu este vina nimănui. Aceste lucruri se întâmplă uneori."
  • Imagine intitulată Acordul cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 10
    4. Amintiți-vă animalul de companie. Dați-vă și familiei dvs. ocazia de a-și exprima durerea și de a vă aminti animalele de companie printr-o ceremonie sau un tribut. Puteți să țineți o ceremonie de înmormântare în curtea dvs. sau să plantați un copac sau o floare specială pentru a vă aminti puii. Puteți să vă întrebați copilul să vă ajute în planificarea ceremoniei sau să discutați despre modalitățile de a aduce un omagiu animalelor.
  • Metoda 4 din 4:
    Prevenirea morții puii în timpul nașterii
    1. Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 11
    1. Spay câinele dvs. Cea mai bună modalitate de a împiedica puii sau decesul încă în copilărie este să vă spionați câinele. Acest lucru este deosebit de adevărat dacă câinele dvs. a pierdut puii în sarcini anterioare. Cu excepția cazului în care sunteți un crescător profesionist de câine, ar trebui să aveți câinele dvs. spayed înainte de prima căldură, care este de obicei în jur de 5 până la 6 luni de vârstă.
    • Câinii tineri care devin gravidă sunt mult mai probabil să rămână în mod greșit și să aibă puii încă. Ele sunt, de asemenea, mai puțin probabil să poată avea grijă în mod corespunzător pentru puii lor și să-și îndeplinească nevoile lor nutriționale.
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 12
    2. Vizitați medicul veterinar. Dacă doriți să vă reproduceți câinele, trebuie să vizitați medicul veterinar pentru a vă asigura că câinele dvs. este suficient de sănătos pentru a oferi puii cu succes. Mulți câini suferă de probleme genetice care fac dificilă livrarea sănătoasă a catelusilor. Dacă câinele dvs. este însărcinată, trebuie să configurați controale veterinare regulate pentru a vă asigura că sarcina progresează în mod normal. Deși nu o va elimina, lucrul cu un medic veterinar va limita probabilitatea de cățelușuri încă.
  • De asemenea, trebuie să contactați medicul veterinar dacă apar complicații în timpul muncii câinelui.
  • Imagine intitulată Deal cu decesele de catelus în timpul nașterii Pasul 13
    3. Izolați mama timp de trei săptămâni înainte de livrare. Una dintre principalele cauze ale catelusilor casnici este o infectare cu herpes. Dacă mama este infectată în timpul sarcinii, va pierde probabil întregul gunoi. Pentru a evita acest lucru, trebuie să izolezi mama de la orice alți câini pentru cel puțin ultimele trei săptămâni de sarcină.
  • De asemenea, ar trebui să păstrați mama și puii izolați timp de cel puțin trei săptămâni după naștere.
  • Transmisia are loc prin contact direct. Aceasta include contactul sexual, precum și Nose, Sniffing și Licking Alți câini.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar