Cum să ai grijă de un părinte pe moarte

Care se ocupă de moartea unui părinte este o situație dificilă. În timp ce vă ocupați de propria dvs. durere, trebuie să vă dați seama de cea mai bună modalitate de a vă ajuta să aveți grijă de ei. Există multe modalități în care vă puteți ajuta să vă îngrijiți părintele voștri, chiar dacă nu sunteți îngrijitorul primar. Ajutați-vă părintele să accepte și să se confrunte cu situația, să vorbească despre ceea ce se întâmplă și să petreacă timp împreună. De asemenea, trebuie să păstrați în contact cu medicul și să vă dați seama cum să gestionați orice simptome fizice. În cele din urmă, ar trebui să decideți cu părintele dacă îngrijirea hospice este corectă și să vină cu o directivă în avans.

Pași

Metoda 1 din 5:
Recunoscând situația
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas moriginant 1
1. Se confruntă cu situația. Deși ar putea fi dificil, nu trebuie să pretindeți că totul este în regulă. Nu trebuie să vă minți pe cei dragi sau pe dvs. Deși poate fi incomod și greu de rezolvat, fără a face față faptului că părintele dvs. moare poate provoca stres și durere suplimentară.
  • Dacă nu știți ce să spuneți, ascultați ceea ce spune părinte despre moarte și moarte. Dacă aduc subiectul în sus, răspund la ele. Nu schimbați subiectul.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 2
    2. Practicați empatia. Având în vedere că părinții morți poate fi frustrant și dificil. Este posibil să puteți vedea cât de multă durere este părintele dvs. și cât de supărat sunt din cauza stării lor. Prin frustrarea ta, amintiți-vă cât de greu este pentru că părintele dvs. să fie pe moarte și să aveți o calitate scăzută a vieții.
  • Părintele dvs. se poate prinde la voi, încetați să vorbiți, să deveniți descurajați sau să acționați în alte moduri negative. Nu o luați la inimă sau nu vă pierdeți temperamentul cu ei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 3
    3. Vorbește despre emoțiile tale. Tu și părintele vostru ar trebui să comunice despre modul în care vă simțiți. Nu credeți că ar trebui să fiți puternici și să acționați fericit de dragul părintelui dvs. Dacă sunteți sincer despre modul în care vă simțiți, atunci părintele vostru se va simți ca și cum ar putea fi cinstit.
  • Exprimându-ți sentimentele, chiar dacă sunt sentimente de tristețe sau durere, este sănătos. Acesta este un moment dificil, deci tu și părintele tău ar trebui să vorbești despre asta și să-ți împărți sentimentele.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 4
    4. Permiteți părintelui dvs. să accepte moartea. Durerea vine în cinci etape, dar oamenii nu trec prin etape în același mod. Oamenii se ocupă, de asemenea, de moarte și acceptă-o în moduri diferite. Permiteți părintelui dvs. să accepte moartea lor în modul lor unic.
  • De exemplu, unii oameni pot începe să planifice pentru moartea lor, dar cumpara și pachete de vacanță pentru un timp după ce vor fi plecați. Încercarea de a obține părintele dvs. să renunțe la faza de negare este inutilă. Lăsați-i să treacă prin ea și să le sprijine.
  • Metoda 2 din 5:
    Recunoscând dorințele părinților
    1. Decideți cu părintele dvs. dacă îngrijirea hospice este opțiunea potrivită. Îngrijirea la sfârșitul vieții este o decizie personală, dar adesea atunci când tratarea bolii nu mai este o opțiune, îngrijirea hospice ar putea fi cea mai bună soluție. Hospice Care implică îngrijirea menită să amelioreze orice suferință sau durere cauzată de o boală, împreună cu sprijinul și este disponibil pentru cei care se așteaptă să treacă în șase luni.[[Imagine: Îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 5.JPG | Center]]
    • Pentru a vă califica pentru îngrijirea hospice, un medic trebuie să certifice că părintele dvs. este bolnav terminal și are șase luni sau mai puțin să trăiască.
    • Mulți primesc îngrijirea hospice atunci când au oprit tratamentul pentru boală și doresc pur și simplu să fie confortabil și cât mai dureros posibil.
    • Hospice Care poate fi o alegere bună dacă părintele dvs. ar dori să-și petreacă mai puțin timp la spital și mai mult timp acasă. Dacă tratamentul de spitalizare devine necesar, acest lucru poate fi aranjat de către Hospice.
    • Acest tip de îngrijire poate fi de asemenea utilă dacă părintele dvs. are nevoie de ajutor cu sarcinile de zi cu zi, cum ar fi mâncarea, îmbrăcarea, scăldatul și mersul pe jos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de moartă Pasul 6
    2. Ajutați-vă părintele să vină cu o directivă în avans. O directivă în avans este un document juridic. Documentul oferă instrucțiuni medicilor, asistenților medicali și alt personal medical despre dorințele părinților dvs., dacă nu răspund sau nu pot lua decizii medicale pentru ei înșiși. Fiecare stat are diferite legi pentru directive în avans, deci adresați-vă medicului sau cercetării orientărilor pentru zona dvs.
  • Discutați cu părintele dvs. despre dorințele lor. Nu luați decizii pentru ei. Chiar dacă nu sunteți de acord, dacă după discuție, părintele dvs. dorește încă îngrijirea, respectă decizia.
  • Decideți ce îngrijire la sfârșitul vieții părintelui dvs. ar dori. De exemplu, întrebați-i dacă ar dori să fie păstrate în sprijinul vieții. Ar trebui să decideți, de asemenea, ce proceduri medicale vor fi de acord și nu vor fi de acord dacă nu pot decide pentru ei înșiși.
  • Discutați opțiunile cu medicul părintelui dvs. dacă nu sunteți sigur ce ar trebui inclus.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas mori de mori 7
    3. Elaborați o împuternicire. Părintele dvs. ar trebui, de asemenea, să vină cu o procură. Acesta este un alt document care oferă instrucțiunile părinților dvs. în cazul în care nu sunt în măsură să o furnizeze. Procuratura oferă în mod specific unei persoane desemnate responsabilitatea de a lua decizii pentru părintele dvs. dacă nu le pot face singuri.
  • Persoana numită în procura ar trebui să fie cineva încrederea părintelui dvs. complet. Persoana ar trebui să poată lua decizii bazate pe dorințele părinților dvs., nu pe propriile idei.
  • Părintele dvs. ar trebui să aibă o conversație cu persoana pe care o numesc ca procura. Persoana trebuie să învețe dorințele părinților, astfel încât să se poată asigura că toate deciziile sunt cele pe care părintele dvs. le-ar face.
  • Metoda 3 din 5:
    Petrecând timp cu părintele dvs
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas moriginant Pasul 8
    1. Fii acolo pentru părintele tale. Chiar dacă nu puteți avea grijă de părintele dvs. tot timpul, puteți fi încă acolo pentru ei în timpul unor momente importante. Le puteți vizita, mergeți cu ei la întâlniri sau petreceți timp cu ei. Chiar dacă vă poate răni să le vedeți în starea lor, nu le ignorați sau refuzați să le vedeți.
    • De exemplu, dacă intră în spital, asigurați-vă că vă veți vizita acolo. Du-te la întâlnirile sau tratamentele medicului cu ei. Să le vizitați într-o capacitate non-medicală.
    • Fiind cu ei le permite să vă pasă și le puteți da confort în timpul dificil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas muribund Pasul 9
    2. Concentrați-vă pe conversații semnificative. Când părintele dvs. se apropie de sfârșitul vieții, ar putea dori să vorbească despre anumite lucruri importante. Aceasta poate include amintiri sau povestiri pe care ar dori să le împărtășească înainte de a pleca. Poate că doresc să vorbească despre regret și iertare, sau chiar să exploreze motivele pentru care ar trebui să fie recunoscători. Nu încercați să le descurajați din aceste conversații. În schimb, încurajați-i și ascultați-vă părintele.
  • Fiți atenți la ceea ce spune părintele dvs. Adesea, oamenii încearcă să-i spună mesajelor iubite sau să le facă să înțeleagă ceva ce pot să nu înțeleagă cum să spună. Ascultați îndeaproape ceea ce spune părintele dvs. și încercați să obțineți mesajul pe care doresc să-l transmită.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 10
    3. Atingeți părintele dvs. Oamenii morți se simt adesea deprimați, anxioși și izolați. Acest lucru poate provoca oameni care le evită pentru că nu vor să se confrunte cu faptul că mor. Menținerea unei apropiere fizică este importantă în ultimele luni ale vieții unei persoane. Pentru a ajuta la acest lucru, atingeți persoana și rămâneți aproape de ei.
  • Acest lucru poate include îmbrățișări sau deține mâini. Puteți pune o mână reconfortantă pe braț. Uneori, un masaj blând poate ajuta să nu se relaxeze numai, ci și să se simtă conectați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de moartă Pasul 11
    4. Adresați-vă părintelui dvs. cum vor să-și petreacă timpul. Oamenii doresc să-și petreacă zilele finale în moduri diferite. Unii oameni le place să aibă grupuri mari în jurul lor și să vadă toată familia și prietenii lor. Alții pot dori doar unul sau doi oameni cu ei la un moment dat. Întrebați-i ce le-ar face confortabil sau fericit.
  • Le puteți întreba, de asemenea, dacă ar dori să asculte muzică sau să supravegheze televiziunea. Acest lucru poate fi adesea reconfortant. Cu toate acestea, unii oameni nu-i plac zgomotul și consideră că este distrag atenția și greu pe simțurile lor.
  • Metoda 4 din 5:
    Gestionarea stării părinților
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 12
    1. Discutați despre prognosticul cu medicul. Când aflați că părintele dvs. moare, discutați cu medicul. Aflați ce tratament se va face și ce tehnici de management ar trebui utilizate. Trebuie să aflați cât de multă grijă vor avea nevoie și ce aranjamente pe care le puteți face pentru el.
    • Dacă nu veți fi îngrijitorul principal, obțineți permisiunea părintelui dvs. pentru a discuta nevoile medicale cu ei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas mori de mori 13
    2. Discutați cu medicul despre tratarea și gestionarea simptomelor. Adesea, oamenii care mor în mod mori se supun conducerii durerii pentru a ajuta la durerea lor. Alte probleme, cum ar fi problemele respiratorii sau digestive și oboseala, sunt, de asemenea, ceva ce medicii tratează pacienții terminali pentru sau îi ajută să învețe cum să gestioneze. Discutați despre planul de tratament și de management al părintelui dvs. cu medicul și asigurați-vă că lăsați medicul să știe dacă ceva nu funcționează.
  • Adesea, morfina și alte analgezice sunt prescrise pentru a ușura durerea și a oferi confort. Morfina ajută, de asemenea, la scurtarea respirației. Medicamentele pot fi, de asemenea, prescrise pentru greață sau vărsături.
  • Pielea uscată poate apărea la pacienții terminali. Lotiunile fără alcool și balsamurile de buze pot ajuta pielea și buzele, în timp ce chips-urile de gheață sau cârpele umede pot ajuta la gura uscată.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 14
    3. Întoarceți-vă de multe ori părintele. Soarele de pat sunt o problemă obișnuită atunci când oamenii sunt bedriddenți și morți. Pentru a ajuta la prevenirea rănilor paturilor, părintele dvs. ar trebui să fie transformat la fiecare câteva ore. Transformați-le de partea lor spre spate și apoi spre cealaltă parte. Soarele de pat apar adesea pe tocuri, șolduri, spate inferioare și baza craniului.
  • Spuma plasată sub tocuri sau coate poate ajuta la prevenirea rănilor paturilor.
  • Păstrarea părintelui curat și pielea lor hidratată poate, de asemenea, ajuta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 15
    4. Oferta de a le ajuta să le hrănească. Dacă părintele dvs. este prea slab sau nu are energia să mănânce, le puteți ajuta. Oferiți-le să le hrăniți, asigurându-vă că o faceți încet. Dați-le suficient timp pentru a mesteca și a înghiți. Să le ofere mâncare în porțiuni mici și să le evitați prea mult la o dată.
  • Să le ofere alimentele lor preferate dacă le pot mânca.
  • Nu-i forța să mănânce. Unii oameni nu mai mănâncă când sunt aproape de moarte din mai multe motive. Îi poți încuraja să mănânce, dar nu le forțează niciodată.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas mori de mori
    5. Controlați temperatura. Persoanele care mor pot fi sensibile la temperaturi. Ele pot fi calde sau reci, indiferent de temperatura exterioară. Adesea, ei nu vă pot spune, deci urmăriți semnele. Dacă sunt reci, asigurați-vă că au pături și haine calde și au în sus căldura. Dacă sunt răcoritoare, îndepărtați excesul de pături, porniți un ventilator și dați-le o cârpă rece.
  • Dacă sunt reci, ei pot să tremure, trageți capacele din jurul lor sau au o poziție rigidă a corpului. Dacă sunt fierbinți, pot fi la culoare sau transpirație, și pot lovi cu piciorul orice pături departe.
  • Metoda 5 din 5:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas mori mori
    1. Alăturați-vă unui grup de asistență. Dacă sunteți îngrijitorul sau aveți de-a face cu moartea părintelui, luați în considerare aderarea la un grup de asistență. Vă puteți alătura unei persoane care se ocupă în mod specific cu boala terminală și durerea. Dacă aveți grijă de părintele dvs., vă puteți alătura unui grup de asistență CareGiver. Acest lucru vă poate oferi un sprijin emoțional necesar în timpul acestei încercări. De asemenea, puteți primi sfaturi sau idei pentru a vă ajuta să vă îngrijiți părintele.
    • Discutați cu medicul sau spitalul local despre orice grup de asistență din zona dvs. De asemenea, puteți să vă uitați online sau să vă alăturați unui grup de asistență online.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 18
    2. Găsiți modalități de relaxare. S-ar putea să simți că ai grijă de tine este ultimul lucru pe care ar trebui să-l îngrijorezi în timp ce părintele tău moare. Cu toate acestea, alergând-te zdruncinat nu va ajuta pe nimeni. Asigurați-vă că luați pauze, găsiți modalități Relaxați-vă, și să nu te lași să fugi prea jos.
  • Discutați cu familia și prietenii dvs. Acest lucru poate fi foarte terapeutic, mai ales că aceasta este o situație dificilă.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un părinte moartă Pasul 19
    3. Întreabă pentru ajutor. Nu poți face totul singur. Nu este nimic în neregulă cu cererea altora pentru ajutor. Acest lucru ar putea fi de a face comisioane pentru tine, stai cu părintele tale, astfel încât să poți lua o pauză, să faci cină, sau doar să asculți când ai nevoie de ea.
  • Puteți să vă întrebați pe frați, alți copii, alți copii sau alți membri ai familiei. Dacă dvs. sau părintele dvs. aveți prieteni apropiați, vedeți dacă pot ajuta.
  • Dacă dvs. sau părintele dvs. sunt implicate într-o organizație religioasă, poate doriți să întrebați un lider religios pentru ajutor. Adesea, acești oameni pot fi mari surse de ajutor și sprijin.
  • De asemenea, puteți angaja un lucrător de îngrijire la domiciliu pentru a vă ajuta. Puteți specifica exact ce aveți nevoie de ajutor (furnizarea de mese, curățarea casei, îngrijirea medicală și așa mai departe) și angajați o agenție de îngrijire la domiciliu pentru a trimite asistență sau angajați privat pe cineva de alegere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar